Web Analytics Made Easy - Statcounter

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست گفت: ۵۰ درصد از بودجه ۱۴۰ میلیارد تومانی برای این یگان را صرف البسه، هوشمندسازی و اطفای حریق می‌کنیم. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ سرهنگ جمشید محبت‌خانی فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با تأکید بر لزوم اجرای دقیق پروتکل‌های حفاظتی و حفظ جان محیط‌بانان، اظهار کرد: رویکرد ما در حوزه مدیریت یگان حفاظت، حفظ جان و سلامت نیروی انسانی است، بُعد اصلی حوزه مدیریت یگان حفاظت محیط زیست، نیروی انسانی، یعنی محیط‌بانان هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تأکید کرد: در پی حوادث روی داده در هفته‌های اخیر برای یک محیط‌بان و یک جنگل‌بان، محیط‌بانان برای حفظ جان خود و کاهش حوادث، قانون به‌کارگیری سلاح را بارها و بارها بخوانند و با دقت اجرا کنند.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست ادامه داد: همه تلاشم را از لحظه ورود به سازمان انجام دادم که جان محیط‌بانان را حفظ کنیم و هنگام مأموریت اتفاقی برای محیط‌بانان نیفتد، زیرا مأموریت محیط‌بانان خطیر و مقدس است و تقریبا جامعه‌ای که در مقابل محیط‌بانان قرار می‌گیرند، همه مسلح هستند. 

سرهنگ محبت‌خانی با اشاره به اقدامات صورت گرفته برای کاهش حوادث محیط‌بانان گفت: برای آموزش محیط‌بانان اقدام کردیم که اگر خدای نکرده لازم شد از سلاح استفاده کنند، بتوانند از خود دفاع کنند. محیط‌بانان را با هماهنگی نیروی انتظامی در حوزه قوانین به‌کارگیری سلاح آموزش دادیم. سلاح را همراه با برگ مأموریت، شوکر، گاز اشک‌آور و غیره در اختیار محیط‌بانان قرار دادیم تا جان محیط‌بان هنگام مواجهه با جرم و مجرم چه در بحث محیط زیست و چه در بحث شکار چی غیرمجاز، در خطر نباشد.

"محیط‌بانان" حق شلیک به شکارچیان مسلح غیرمجاز را ندارند!نظام آموزشی جدید برای محیط‌بانان تدوین شدنامه یک نماینده مجلس به حجت‌الاسلام رئیسی درباره 3 محیط‌بان مازندرانی

وی ادامه داد: حتی ممکن است گونه حیات وحش به محیط‌بان حمله کند و فرد مجبور شود از اسلحه استفاده کند؛ البته در چند سال اخیر اصلا چنین موردی نداشتیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به هزینه‌ای که برای پرورش هر محیط‌بان صرف می‌شود و از سوی دیگر ارزش بسیار بالای تجربه به دست آمده هر یک از این افراد، گفت: نباید به راحتی محیط‌بانی که 5 ، 10 ، 20 یا 30 سال خدمت کرده را از دست بدهیم و یا اینکه محیط‌بان دچار نقص عضو شود.

سرهنگ محبت‌خانی با تأکید بر اینکه راهکارهای مختلفی را اتخاذ کردیم تا حوادث به حداقل برسد، اظهار کرد: متأسفانه چند روز پیش متوجه شدیم دو شکارچی بی‌رحمانه، محیط‌بان عزیزی را در پناهگاه حیات وحش قمیشلو، مورد ضرب و شتم قرار دادند؛ هر دو شکارچی شناسایی شدند و با توجه به هماهنگی که در این سال‌ها بین یگان حفاظت محیط زیست با نیروی انتظامی است، یکی از مجرمان دستگیر شده و امیدواریم به زودی نفر دوم نیز دستگیر شود.

وی با بیان اینکه محیط‌بان مذکور از ناحیه سر و صورت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است، گفت: این فرد از محیط‌بانان با سابقه و خوشنام با 30 سال سابقه خدمت است؛ امیدوارم هر چه زودتر سلامتی خود را به دست آورد و کنار خانواده محترمش بازگردد.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به اینکه جرائم مختلفی برای شکار غیرمجاز، قاچاق چوب و ... وجود دارد، اظهار کرد: نباید نگاه ما تنها به مجازات باشد، باید نگاه اجتماعی به مسئله داشته باشیم و ببینیم چه کاری باید انجام دهیم که مجرم نداشته باشیم، می‌توان راهکاری را اتخاذ کرد.

سرهنگ محبت‌خانی ادامه داد: فردی که برای ارتکاب جرم می‌آید، درصدی احتمال می‌دهد که دستگیر نمی‌شود، اگر بداند دستگیر می‌شود ورود نمی‌کند. فرد به دلیل قوانین ضعیف دست به جرم نمی‌زند بلکه بیشتر به این فکر می‌کند که دستگیر نمی‌شود، فکر می‌کند محیط‌بان نمی‌بیند، یا اگر ببیند فرار می‌کند.

وی با تأکید بر مشکل کمبود تعداد محیط‌بان گفت: درصدد هستیم در سالجاری با هوشمندسازی حوزه محیط‌بانی، رصد منطقه را بهبود بخشیم.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با اشاره به تجربه خود در ناجا، گفت: پایش را با کوادکوپتر انجام می‌دادیم؛ در حوزه محیط‌بانی تاکنون کمبود اعتبار اجازه به‌کارگیری کوادکوپتر را نداده است؛ تلاش می‌کنیم کوادکوپترهای حرفه‌ای، تعریف شده و بومی‌سازی شده، داشته باشیم که محیط‌بانان استفاده کنند؛ وقتی پارکی را می‌توانیم به میزان وسیع توسط کوادکوپتر بومی‌سازی کنیم و پوشش دهیم، هم نیروی انسانی حفظ می‌شود و هم پیشگیری خیلی بهتر صورت می‌گیرد.

سرهنگ محبت‌خانی با اشاره به بازدارندگی بسیار پایش جاده‌ها و اتوبان‌ها از طریق دوربین راهنمایی و رانندگی و کاهش ارتباط فیزیکی پلیس و مردم در پی استفاده از این دوربین‌ها، گفت: می‌توانیم از طریق دوربین‌های مداربسته و استفاده از کوادکوپترهای بومی‌سازی شده، با برداشتن شماره پلاک، چهره‌زنی و شناسایی افراد متخلف، مدرک نیز داشته باشیم و از طریق "سی‌دی" یا فلش، مدارک را ارائه و با پرونده خوبی متخلف را تحویل مقام قضایی دهیم.

وی همچنین با تأکید بر اینکه می‌توانیم کوادکوپتر را مسلح کنیم، گفت: کوادکوپتر اشتباه نمی‌کند؛ یعنی اگر نیاز باشد و به لحظه‌ای برسیم که با کوادکوپتر مثلا لاستیک یک ماشین را بزنیم، این کار بدون خطا انجام می‌شود؛ چه بسا محیط‌بانی را داریم که لاستیک ماشین را هدف گرفته اما تیر به بدن سرنشین خورده و فوت کرده است.

فرمانده یگان حفاظت محیط‌ زیست با بیان اینکه امسال بیش از 140 میلیارد تومان بودجه برای یگان حفاظت محیط زیست اختصاص داده شده است، تصریح کرد: 50 درصد این بودجه را صرف خرید موتور می‌کنیم؛ چون به شدت بحران ناوگانی خودرویی و موتور در محیط‌بانی داریم. امیدواریم مشکل کمبود موتور را در نیمه اول سال حل کنیم. بقیه بودجه را نیز صرف البسه، هوشمندسازی و اطفای حریق می‌کنیم. امسال قدم خوبی در زمینه هوشمندسازی برمی‌داریم.

سرهنگ محبت‌خانی خطاب به محیط‌بانان گفت: ما همیشه قدردان زحمات محیط‌بانان بودیم ، همیشه از آنها خواستم که برای این برادر کوچکشان دعا کنند که در مقابل زحماتی که می کشند بتوانم تأثیرگذار باشم.

وی تصریح کرد: به‌ویژه در چالش‌های معیشتی قدم خوبی برداشته شد و به دنبال بهبود شرایط هستیم. همواره خواهشم از محیط‌بانان این است که حتما قوانین مربوط به حوزه ضابط قضایی خاص خودشان را (محیط‌بان ضابط خاص دادگستری است) مطالعه کنند. محیط‌بانی شغلی است که در آن محیط‌بان سلاح به دست می‌گیرد؛ حتما با اینکه چهره به چهره آموزش دادیم، همیشه قانون به‌کارگیری سلاح که شامل حال محیط‌بانی می‌شود را بخوانند، اگر نیاز شد در جایی به عنوان آخرین راهکار از سلاح استفاده کنند، حتما وفق قانون و نه یک قدم این سو و نه یک قدم آن سو باشد.

سرهنگ محبت‌خانی افزود: یک خواهش دیگر من از محیط‌بانان، آموزش است؛ در برنامه بلندمدت من بارها گفته‌ام محیط‌بانان معلمان فرهنگی سازمان هستند و باید باشند؛ هر جا در جمعی نشستند، خواهش می‌کنم بحث حفظ محیط زیست را پیگیری کنند و به بچه‌های کوچک آموزش دهند.

فرمانده یگان حفاظت محیط زیست در پایان خاطرنشان کرد: خودِ محیط‌بان باید کمک کند که همه مردم به سمت محیط زیست بیایند و ارزش محیط زیست را بدانند؛ کمک کنند تا 80 میلیون محیط‌بان شکل بگیرد؛ در واقع شعار 80 میلیون محیط‌بان باید به دست با کفایت محیط‌بانان اتفاق بیفتد. بزرگ‌ترین خواهش من این است که محیط‌بانان در تحقق این شعار به ما کمک کنند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: شکار شکارفروشی سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست شکار شکارفروشی سازمان محیط زیست بحران های محیط زیست فرمانده یگان حفاظت محیط یگان حفاظت محیط زیست سرهنگ محبت خانی محیط بانان محیط بانی محیط بان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۵۳۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط‌عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبدشکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به‌شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌ رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • دستگیری شکارچیان غیرمجاز در منطقه هلن چهارمحال‌وبختیاری
  • لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان کشف شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه یک قلاده پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • صندوق ملی محیط زیست از طرحهای حافظ محیط زیست حمایت می کند
  • رزمایش اطفای حریق در جنگل‌های تمام استان‌ها اجرا می‌شود
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره