Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک شرکت آلمانی از فناوری واقعیت افزوده(AR) برای پاکسازی بستر دریاها از سلاح‌های مرگبار بجا مانده از جنگ‌های جهانی اول و دوم و ریخته شده در دریا استفاده می‌کند.

فناوری واقعیت افزوده(AR) معمولاً به عنوان یک فناوری آینده‌گرا شناخته می‌شود که هدف آن ایجاد مناظر جدید شهری، زیرساخت‌ها، امکانات پزشکی و تجارب جدید در بازی‌های رایانه‌ای است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما یک کاربرد جدید این فناوری می‌تواند به ما کمک کند تا با خطرناک‌ترین بقایای گذشته بجا مانده از جنگ‌ها مقابله کرده و سطح دریاها را از سلاح‌های مرگبار موجود در آن پاک کنیم.

یک شرکت آلمانی به تازگی یک پروژه تحقیقاتی جدید برای توسعه سیستم‌های ایمنی طراحی شده برای کمک به غواصان به منظور پاکسازی مهمات جنگی که در طول جنگ‌های جهانی اول و دوم به دریا ریخته شده‌اند، آغاز کرده است.

مطابق با اعلامیه مطبوعاتی این شرکت موسوم به "فرانهوفر آی‌جی‌دی"(Fraunhofer IGD)، حسگرها به غواصان اطلاع می‌دهند که چه زمانی به سطح خطرناکی از ماده منفجره TNT و سایر مواد خطرناک نزدیک می‌شوند و یک سیستم هشدار جدید مجهز به نمایشگرهای واقعیت افزوده روی عینک می‌تواند این غواصان شجاع را از تهدیدهای قریب الوقوع آگاه کند.

از دو جنگ جهانی اول و دوم که حوالی دریاهای شمال و بالتیک در سواحل آلمان رخ داده تعداد زیادی مهمات در بستر این دریاها باقی مانده است. در حال حاضر کارشناسان میزان این عوامل شیمیایی جنگی را بیش از ۲۰۰ تن تخمین می‌زنند که بازیابی همه آنها از کف دریاها کاری پیچیده و هزینه‌بر است.

ضمن اینکه این کار می‌تواند خطرناک و کشنده نیز باشد، چرا که پوسته این سلاح‌ها عمدتا از فلز تشکیل شده و پس از چند دهه رها بودن در آب شور به شدت خورده شده‌اند. این سلاح‌ها نه تنها برای محیط زیست، بلکه برای غواصان حرفه‌ای که حتی با پیشرفته‌ترین ابزارها در اعماق این منطقه کار می‌کنند، خطرناک است.

با توجه به این موضوع، جمعی از شرکت‌ها و موسسات تحقیقاتی در شمال آلمان برای راه‌اندازی پروژه‌ای موسوم به "TOxAR" گرد هم آمده‌اند که هدف آن مهندسی یک سیستم ایمن جامع برای تقویت عملیات‌های خلع سلاح زیر آب است.

این سیستم جدید بر اساس یک سری حسگرهای جدید ساخته شده است که هم مهمات جنگی مانند TNT و هم سایر مواد شیمیایی مضر مانند محصولات تخریب کننده آرسنیک و گاز خردل را شناسایی و اندازه‌گیری می‌کند.

در سال‌های آینده غواصان پاکسازی کننده مهمات از بستر دریاها ممکن است قبل از خیس شدن بتوانند با استفاده از لنزهای حسگر، منطقه زیر آب را اسکن کنند. ارتباط در لحظه نیز یکی از ویژگی‌های مهم این سیستم ایمنی است.

غواصان برای انجام این کار به ارتباط صوتی دیجیتال بدون کابل بین خود و کشتی یا تیم کنترل و نظارت زمینی نیاز دارند. بدون برقراری یک ارتباط بی‌وقفه و مداوم، تیم‌ها توانایی ارائه ارزیابی دقیق خطر و نکات ناوبری برای آشکار کردن نقاط کور را از دست می‌دهند.

رفع مشکل کاهش دید و نقاط کور در هنگام عملیات پاکسازی مهمات جنگی مهم است، چرا که گاهی کاهش دید می‌تواند به معنای قرار گرفتن ناگهانی در معرض عوامل شیمیایی خطرناک باشد. اما با یک سیستم واقعیت افزوده، غواصان به یک فناوری مجهز می‌شوند که می‌تواند به سرعت منطقه اطراف را از نظر آلودگی بررسی کند.

بدین ترتیب غواصان مجهز به یک نمایشگر واقعیت افزوده در عینک‌های خود و یا بر روی دستگاهی خواهند بود که بر روی مچ دست آنها نصب می‌شود، بنابراین فورا از خطرات احتمالی مطلع می‌شوند.

فناوری‌های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی به طور معمول به ایجاد دنیایی بهتر در فضای فیزیکی شناخته می‌شوند، اما در تجهیز غواصان به ابزارهای نسل جدید برای از بین بردن سلاح‌های کشنده از سطح دریاها، شاهد استفاده جدید از آنها و روش جدیدی برای از بین بردن وحشت بجا مانده از جنگ‌های جهانی هستیم./ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: واقعیت افزوده مهمات جنگی سلاح ها جنگ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۶۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وبگاه اسپوتنیک، رئیس حزب قوات لبنانی در اظهاراتی بدون توجه به تجاوزات دائمی رژیم صهیونیستی علیه اراضی لبنان و همچنین اشغال بخش هایی از این کشور از سوی صهیونیست‌ها مدعی شد: نبرد حزب الله با اسرائیل به لبنان آسیب رسانده است

وی در ادامه بدون اشاره به واقعیت های آشکار در جنگ اخیر مدعی شد: این جنگ (عملیات های حزب الله) بدون تأثیری بر حمله اسرائیل به نوار غزه به لبنان آسیب زد!

اظهارات جعجع در شرایطی مطرح شده است که وی واقعیت اشغالگری رژیم صهیونیستی را در نظر نگرفته است، از سوی دیگر اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اخیرا در اظهاراتی تاکید کرده بود که عملیات های مرزی حزب الله نقش فوق العاده بر تحولات غزه به ویژه نبرد زمینی آن داشته و موجب شده تمرکز ارتش رژیم صهیونیستی کاملا بر هم بخورد.

جعجع که در گذشته روابط مساله داری با صهیونیست ها داشته و حتی در پرونده هایی به فعالیت علیه منافع ملی لبنان متهم است، در ادامه گفت: حزب‌الله باید از مناطق مرزی با اسرائیل عقب‌نشینی کند و ارتش لبنان باید در تمام این نقاط مستقر شود!

این در حالی است که در شرایط کنونی میان ارتش لبنان و مقاومت اسلامی حزب الله روابط بسیار نزدیکی و برادرانه ای برقرار است و این دو نیروی نظامی به عنوان دو رکن مهم معادله طلایی «ملت، ارتش، مقاومت» در لبنان، همکاری تنگاتنگی در نقاط مرزی این کشور دارند.

کد خبر 6094561 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • ۲۰ فیلم ترسناک که بر اساس داستان واقعی ساخته شدند
  • مدارس کشور به واقعیت افزوده مجهز می‌شوند؟
  • انهدام توپخانه‌های مرکز مهمات میدانی نیروهای مسلح اوکراین
  • فرود آمدن جالب هواپیمای جنگی بر روی برج العرب دبی + فیلم
  • واشنگتن پست : طرح صلح خاورمیانه بایدن توهم است تا واقعیت/ طرح نتانیاهو برای غزه شامل جنگ بیشتر است/ اعراب طرف گفت و گویی در تل آویو ندارند
  • تظاهرات در دانشگاه‌های آمریکا به چه معناست؟
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • صهیونیست ها از اتحاد کشورهای اسلامی ترس دارند/ وحدت جهان اسلام از مهمات پیروزی بر صهیونیسم است
  • پاکسازی سفیدرود از ادوات صید غیرمجاز و برخورد قاطع با متخلفان آغاز شد
  • اظهارات بودار سمیر جعجع علیه مقاومت با حمایت تلویحی از اشغالگران!