Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، نشست «دانشگاه قدرت آفرین و ایران قوی» به عنوان یکی از سلسله نشست‌های تخصصی «حرکت به سوی ایران قوی» با حضور با جمعی از ادوار تشکل‌های دانشجویی در ستاد استان تهران آیت الله رئیسی برگزار شد. 

* دولت روحانی به بهانه‌ های مختلف جلوی فعالیت‌های تشکل‌های انقلابی را گرفت 

حسین اخگرپور دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان در این نشست گفت: ما بعد از روی کار آمدن دولت روحانی دیدیم که یکسری تشکل های یکبار مصرف به صورت قارچ گونه و با هدف اینکه فضای دانشگاه را به نفع یک جریان خاص سوق دهند راه اندازی شدند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در برخی از دانشگاه‌ها مسئولان حتی از قانون تخطی کردند برای اینکه تشکل ها شکل بگیرند، تشکل هایی که دل در گرو احزاب سیاسی و یک جناح خاص داشتند. 

اخگر پور تاکید کرد: این تشکل‌ها چون از بدنه و بستر جریان دانشجویی نبودند و تنها به خاطر پیگیری منافع یکسری جریانات خاص ایجاد شده بودند نتوانستند دانشجویان را جذب خود کنند و هرچه جلوتر رفتیم این تشکل ها به افول خود نزدیک تر شدند. این اتفاق در حالی رخ می داد که برخی از مسئولان وزارت علوم و دانشگاه ها برای دوام این تشکل ها تلاش می کردند ولی در نهایت شاهد افول این تشکل ها بودیم. 

دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان تصریح کرد: مسئولان دولتی وقتی برای تشکیل این تشکل ها در دانشگاه ها ناکام ماندند به سمت ایجاد کانون های فرهنگی خاص رفتند. کانون هایی که با هدف سیاسی ایجاد می شدند و کم کم دیدیم که معاونت فرهنگی دانشگاه تبدیل به معاونت سیاسی شد. 

فعال سابق دانشجویی تصریح کرد: از طرفی مسئولان دانشگاهی به دنبال تضعیف تشکل های انقلابی بودند و در برخی از دانشگاه ها شاهد برخورد با اعضای تشکل های انقلابی بودیم و حتی مشاهده کردیم که در یکی از دانشگاه ها اسامی اعضای شورای مرکزی تشکل ما را به شورای تامین استان داده بودند که این مسئله عجیبی بود. 

وی خاطر نشان کرد: از طرفی می دیدیم که از تشکل های انقلابی و برنامه هایی که می‌خواستند برگزار کنند حمایت نمی‌شد و با بهانه های مختلف اجازه برگزاری برنامه به تشکلهای انقلابی داده نشد حتی در دانشگاه تهران از دفتر جامعه اسلامی دانشجویان شکایت کردند و علی رغم پیگیری هایی که از سوی رئیس نهاد رهبری در دانشگاه ها صورت گرفت این شکایت همچنان پیگیری می شود و آن را پس نگرفتند. 

اخگر پور یادآور شد: مسئولان دانشگاهی حتی در مواقعی خواستند از انجمن‌های علمی به نفع جریان و سیاسی خاصی استفاده کنند. مسئولان وزارت علوم و دانشگاه ها که باید مجری قانون باشد متاسفانه گاهی قانون را زیر پا می‌گذاشتند و به هیچکس هم پاسخگو نبودند. 

دبیر کل اسبق اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: خواسته ما از دولت و رئیس جمهور آینده این است که قانون را در داخل دانشگاه اجرا کنند حتی اگر خلاف میل ما باشد. نمی‌شود هر مسئولی قانون را آنگونه که خود از تفسیر می کند اجرا کند. 

وی گفت: همچنین خواسته ما این است که مسئولان دانشگاهی از میان کسانی انتخاب شوند که توانایی اداره دانشگاه‌ها را داشته باشند و اجرای قانون را در اولویت قرار دهند. 

* دولت روحانی بزرگترین ضربه را به گفتمان آزادی در دانشگاه‌ها زد

مهدی خطیب دماوندی مسئول سیاسی اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه شهید بهشتی هم در ادامه این نشست با انتقاد از عملکرد دولت در بخش های مختلف گفت: در هشت سال گذشته در دولت آقای روحانی اتفاقات بسیار گسترده‌ای رخ داد. دولت آقای روحانی با شعار آزادی بیان، آزادی مطبوعات، آزادی قلم و... روی کار آمد ولی متاسفانه بزرگترین ضربه را به این گفتمان در دانشگاه زد.

وی افزود: دولت تدبیر و امید باعث شد که دانشجویان سهم خواه شوند و از فضای مطالبه گری فاصله بگیرند. 

خطیب با اشاره به وجود برخی تبعیض ها در دولت روحانی یادآور شد: ما در این دولت شاهد بودیم که به طور مثال برادر آقای روحانی بدون این که روند شفافی داشته باشد در دانشگاه شهید بهشتی پذیرش شود! البته دوستان جنبش دانشجویی اجازه چنین کاری را ندادند ولی اینکه چگونه این شخص در دانشگاه دکترا قبول شد و چگونه پذیرش شد مشخص نیست. یا اینکه دیدیم بخشی از بودجه‌ای که برای مقابله با کرونا در نظر گرفته شده بود را به دانشکده‌ای دادند که دختر آقای روحانی در آن حضور داشت! 

وی با بیان اینکه دولت تدبیر و امید یک دولت پیر و فرسوده بود گفت: آقای روحانی نتوانست از بدنه دانشگاهی و نخبه در دولت خود استفاده کند. این دولت ضربات متعددی را به دانشگاه وارد کرد. به طور مثال در بحث گرانی بنزین دیدیم که فضای دانشگاه با اتفاقاتی که در جامعه افتاد برای مدتی ملتهب شد و یک یک فضای امنیتی در دانشگاه حاکم شد.

خطیب زاده دماوندی با اشاره به اتفاقاتی که در صنعت هسته‌ای در زمان امضای برجام رخ‌داد، افزود: برجام موجب شد که فعالیت بسیاری از تاسیسات هسته‌ای ما متوقف شود و همین مسئله موجب توقف فعالیت بسیاری از دانشجویان رشته های مرتبط با صنعت هسته ای شد که در نتیجه چنین اتفاقی برای کشور آسیب زا خواهد بود. 

وی در ادامه تاکید کرد: از سویی آقای روحانی به صورت متعدد قانون را نقض کرد ایشان معتقد بود که یک رئیس جمهوری است که حقوق خوانده اما در چندین مورد به اصول قانون اساسی بی توجهی کرد. 

این فعال سابق دانشجویی با اشاره به مسئله تمرکز گرایی در تهران گفت: هم اکنون بهترین مراکز دانشگاهی و مراکز بهداشتی در تهران مستقر است ولی آقای روحانی باید پاسخ دهد چقدر توانسته بر اساس قانون چنین ظرفیت‌هایی را در شهرهای مختلف کشور توزیع کند. این در حالی است که همه کشور باید از پارک های علم و فناوری خوب آزمایشگاه امکانات دانشگاهی و پزشکی بهره‌مند باشند و این امکانات به صورت مناسب در سراسر کشور توزیع شود. انشالله این مسئله در دولت بعدی که امیدواریم یک دولت انقلابی و جهادی باشد؛ محقق شود.

ادامه دارد ...

منبع: فارس

کلیدواژه: دانشجویان دانشگاه جامعه اسلامی دانشجویان تشکل های انقلابی دانشگاه ها دولت روحانی آقای روحانی تشکل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۶۷۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است

معراجی، کارشناس مسائل آمریکا در گفت و گو با شبکه خبر در ارتباط با خیزش دانشجویان دانشگاه های سراسر جهان خصوصا آمریکا علیه صهیونیست ها و حمایت غربی ها از آن ها اظهار کرد: درباره تظاهرات دانشجویان در آمریکا باید نکته‌ای را در نظر بگیریم که این بخشی از خروش افکار عمومی جامعه علیه یک رویدادی است که وجدان عمومی بشریت را جریحه دار کرده و تبلور آن را در دانشگاه های آمریکا می بینیم . اکنون ما با قشر دانشجو و جوانی طرف هستیم که دارای هدف و پایگاه ویژه‌ای مانند دانشگاه هستند که قابلیت همگرایی را برای این قشر به وجود می‌آورد.

وی گفت: صرفا نباید این تظاهرات و ضدیت با اقدامات اسرائیل را مربوط به دانشجویان بدانیم اما آن چیزی که می‌شود به صورت ملموس توجه کرد آن است که تشکل یافتگی این دانشجویان یک و یژگی خاص است.

وی ادامه داد: زمانی که از جنبش‌های دانشجویی حرف می‌زنیم باید  به دهه ۱۹۶۰ میلادی توجه کنیم. در آن زمان آمریکا درگیر جنگ ویتنام بود و تظاهرات دانشجویان در آن زمان باعث توقف و دست کشیدن آمریکا در جنگی  شد که خود هم می دانستند دستاوردی ندارد و تنها جنگی فرسایشی است و با تلفات زیادی همراه است.

معراجی در انتها گفت: آن زمان آمریکایی ها با نیروهای خود درگیر جنگی تن به تن بودند. اما  امروز،  حمایت‌های مادی و معنوی دولت آمریکا باعث خروش دانشجویان در این کشور شده است و به شکلی خاص آن را در دانشگاه کلمبیا دیده ایم.

باشگاه خبرنگاران جوان سیاسی سیاست خارجی

دیگر خبرها

  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • ادامه حمایت تشکل‌های دانشجویی از خیزش دانشجویان آمریکایی
  • ۱۰ پیام یک خیزش
  • تشکل یافتگی دانشجویان یک ویژگی خاص در تظاهرات دانشگاه‌های آمریکا است
  • همایش ملی «نماز، دانشگاه، بایسته‌ها و شایسته‌ها» برگزار می‌شود
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • تشکل جامعه اسلامی در حوزه سیاست‌گذاری دانشگاه اثرگذار بوده است
  • تجمع دانشجویان بام ایران در حمایت از خیزش جهانی دانشجویی+ تصاویر
  • برگزاری تجمع دانشجویی «تا مسجدالاقصی» در قزوین
  • تشکل‌های دانشجویی غزه دوشادوش جنبش دانشگاهی تاریخ ساز در آمریکاست