Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@03:42:36 GMT

مبارزه با ملخ در ۲۰۰۰ هکتار از مزارع خراسان رضوی

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۷۹۷۸۴

مبارزه با ملخ در ۲۰۰۰ هکتار از مزارع خراسان رضوی

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به اینکه «از اسفندماه سال گذشته کانون‌های ملخ پایش شده است»، گفت: تاکنون در سطح ۲۰۰۰ هکتار از مزارع خراسان رضوی مبارزه با انواع ملخ صورت گرفته است.

به گزارش قدس آنلاین، فاطمه حلاج نیا در خصوص مبارزه با ملخ در مزارع استان اظهار کرد: از اسفندماه سال گذشته کانون‌های ملخ پایش شده و  در حال حاضر مبارزه با ملخ‌های بومی را آغاز کرده‌ایم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امسال به دلیل کاهش بارندگی در مناطق سبزوار، داورزن، خوشاب، جوین و جغتای کانون‌هایی فعال شدند که خوشبختانه توانسته‌ایم آن‌ها را مهار کنیم. تاکنون در خراسان رضوی حدود ۲۰۰۰ هکتار با  انواع ملخ مبارزه شده است.

حلاج ‌نیا بیان کرد: آفت باید در کمترین سطح در کانون کنترل شود، زیرا ابتدا ملخ‌ها در کانون‌ها تشکیل می‌شوند که اگر در آن‌جا از بین نروند به داخل کشتزارها، مزارع و باغات وارد و خسارت جبران‌ناپذیری وارد می‌کنند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی با اشاره به کاهش بارندگی‌ها در استان خاطرنشان کرد: امسال به دلیل شرایط خشکسالی مراتع سرسبزی کمتری داشته‌اند و به همان نسبت کنترل آفت در کانون اهمیت بیشتری دارد.

محلول پاشی، طعمه پاشی و یو ال وی پاشی از راه‌های مبارزه با آفت ملخ است

حلاج نیا درباره راه‌های کنترل این آفت تصریح کرد:  کنترل این آفت با سه روش انجام می‌شود. روش محلول پاشی، طعمه پاشی و یو ال وی پاشی از راه‌های مبارزه با این آفت است.

وی گفت: از کشاورزان، دامداران و عشایر درخواست می‌کنیم تا در صورت هرگونه تحرک آفت گونه این حشره مراتب را به مدیریت‌های جهاد کشاورزی شهرستان‌ها اطلاع‌رسانی کنند تا اقدام سریع و مناسب در مرحله شکل‌گیری ابتدایی کانون ملخ انجام شده و مبارزه موثر برای ریشه‌کنی آفت صورت گیرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی در خصوص مبارزه با آفت سن غلات در حوزه کشاورزی اظهار کرد: این نوع آفت به مزارع جو و گندم حمله می‌کند. امسال به دلیل گرم شدن هوا ممکن است برخی از مزارع تغییر رنگ داده و این امر سبب نمی‌شود که فعالیت آفت متوقف شده باشد.

متاسفانه برخی از کشاورزان مبارزه با آفت در مرحله پوره سن را جدی نمی‌گیرد

حلاج نیا افزود: متاسفانه برخی از کشاورزان مبارزه با آفت در مرحله پوره سن را جدی نمی‌گیرد که این امر سبب از بین رفتن کیفیت گندم‌ می‌شود و حتی ممکن است این نوع گندم به نان تبدیل نشود.

وی درباره فعالیت آفت سن عنوان کرد: آفت سن غلات در مرحله مادری محور گندم را هدف قرار می‌دهد و سبب می‌شود که گندم رشد نکند و همچنین پوره سن از نوع حشراتی هستند که از دانه و پروتئین گندم تغذیه می‌کند و که این امر سبب می‌شود گندم خاصیت خود را برای تغذیه انسانی و حتی دامی از دست بدهد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: اگر این آفت در زمان مناسب کنترل نشود جمعیت آن‌ها افزایش و سطح آلودگی بالاتری را ایجاد کنند، در همین راستا سطح کانون‌ها نیز افزایش می‌یابد. بنابراین مبارزه با سن غلات باید در این هفته جاری صورت گیرد، زیرا فرصت چندانی باقی نیست و عملیات برداشت گندم از جنوب استان آغاز شده است.

مبارزه با  آفت سن غلات در سطح ۱۴۰ هزار هکتار از کشتزارهای خراسان رضوی

حلاج‌نیا اضافه کرد: تا کنون حدود ۸۲ هزار هکتار مبارزه با سن در مرحله مادری، حدود ۵۸ هزار هکتار مبارزه با پوره و همچنین در سطح استان خراسان رضوی ۱۴۰ هزار هکتار مبارزه با آفت سن غلات را داشته‌ایم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مبارزه با ملخ مبارزه با آفت هزار هکتار حلاج نیا کانون ها سن غلات آفت سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۷۹۷۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه

  به گزارش خبر گزاری صداوسیما مرکز کرمان درجلسه شورای پدافند غیرعامل با محور مبارزه با آفت برگخوار ذرت و کمیته برداشت گندم  اسماعیل کاخ فرماندار ارزوئیه  گفت: هدف نهایی  پیشگیری از حمله آفت کرم برگخوار و جلوگیری از خسارات ناشی از این آفات  در برنامه عملیاتی اجرایی  است.
 کریمی رئیس پدافند غیر عامل  استانداری گفت: قرار شده آفات و امراض  شناسایی و با رصد و پایش از حمله کرم برگخوار به مزارع جلوگیری شود.
 باقری مدیرکل جهاد کشاورزی استان گفت: پیش بینی شده امسال بیش از 80 هزارتن گندم در ارزوئیه تولید شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • مبارزه با آفت برگخوار ذرت و تمهیدات لازم برای برداشت گندم اُرزوئیه
  • برداشت گندم از مزارع کرمانشاه آغاز شد
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس
  • کشت کلزا در ۳۲۷۰ هکتار از اراضی آذربایجان شرقی
  • آغاز برداشت خوشه‌های طلایی از مزارع کازرون از فردا
  • خرید بیش از ۱۲ هزار تن گندم در خرمشهر
  • پیش بینی مبارزه با ملخ در سطح ۵ هزار هکتار از مزارع کشاورزی قزوین
  • ۴۰ هزار تن گندم در استان بوشهر برداشت می‌شود
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر