Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه‌ استان‌ها - در نشست خبری که مدیران آب و برق استان با اصحاب رسانه داشتند مدیران آب استان از نبود الگوی کشت گلایه داشتند و بابت کاشت بی‌رویه هندوانه انتقاد کردند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، مدیران عامل صنعت برق و آب استان زنجان در نشست خبری با خبرنگاران که با محوریت تشریح وضعیت آب و برق در فصل اوج مصرف برگزار شد به بیان برخی مشکلات و چالش‌های پیش‌روی استان پرداختند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اسمائیل افشاری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با اشاره به اینکه استان زنجان هم‌اکنون از لحاظ وضعیت ذخیره آب در سد‌ها جایگاه مناسبی ندارد، اظهار داشت: بیش‌ترین میزان مصرف آب در بخش کشاورزی است با این حال 10 پروژه تعریف شده تا با کمک آن به مدیریت آب کمک کرد که هفت پروژه مختص سازمان جهاد کشاورزی است. با این شرایط دولت 85 درصد تسهیلات برای احداث سامانه‌های نوین آبیاری را پرداخت می‌کند تا میزان مصرف آب را به حداقل برساند.

وی با بیان اینکه روند کشت و کار و کشاورزی به شکلی است که کشاورزان از دهه‌های گذشته اقدام به کشت محصولی خاص دارند، گفت: کشاورزان حاشیه رودخانه قزل‌اوزن عمدتا برنج کار هستند بنابراین اگر قرار بر تغییر شغل و حرفه آن‌ها باشد باید حمایت‌های دولت در این خصوص انجام گیرد اما متاسفانه این اقدام انجام نمی‌شود.

مدیر‌عامل شرکت آب منطقه‌ای استان زنجان با تاکید بر اینکه اصلا امکان فروش آب به کشور‌های دیگر از زنجان وجود ندارد، گفت: مشکلی که وجود دارد این است که آب زنجان به شکل مجازی به سایر کشور‌ها با کشت و صادرات محصولی همانند هندوانه انجام می‌گیرد و کاشت هندوانه به طور مستقیم آب استان را به تاراج می‌برد.

وی با بیان اینکه صنایع پر آب‌بر نیز یکی از چالش‌های این استان است، تصریح کرد: در تلاش هستیم تا در شهرستان زنجان و ابهر که صنایعی همچون کاغذ‌سازی و فولاد فعال هستند به سمت استفاده از پساب این دو شهر پیش‌ ببریم با این وجود اقداماتی در این خصوص در حال انجام است.

سد تالوار امسال به بهره‌برداری‌ می‌رسد

وی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر  آخرین وضعیت سد تالوار و افق بهره‌برداری آن، عنوان کرد: در سال گذشته بخشی از اعتباری که برای تکمیل این سد در نظر گرفته شده بود به شکل اوراق اختصاص یافت هرچند که کم‌تر از میزان ابلاغی بود،  با این حال در سال جاری سعی شد تا اعتبار اختصاص یافته بیش‌تر شود تا در نهایت آن را تکمیل و به بهره‌برداری رساند اما باید ذکر شود بدنه سد تکمیل شده، آبگیری انجام شده، برق‌کاری نیز به اتمام رسیده و اگر نواقصی که وجود دارد مرتفع شود تا پایان سال جاری سد تالوار مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

گلایه‌های مردم کرمانشاه از قطع برق / کسب و کارها از قطعی برق بیشتر ضرر می‌‌کنند + فیلممدیریت مصرف برق در استان کرمان نیازمند مشارکت همگانی است؛ خاموشی بزرگترین مزرعه رمزارز کشورمشترکان تهرانی با صرفه جویی، صنعت برق را همراهی کنندفرافکنی دولت در ماجرای قطعی برق/لهستان، هند و ترکیه در ایران ماینینگ می‌کنند

وی همچنین در پاسخ به اینکه مشکل تامین آب ماهنشان و  122 روستای آن چه زمانی حل خواهد شد، گفت: با اینکه برنامه‌ریزی شده بود تا پایان دولت کنونی این طرح به اتمام برسد و سد مراش تامین کننده آب ماهنشان، دندی و 122 روستای این شهرستان باشد اما متاسفانه به دلیل عدم به موقع تامین اعتبار هنوز خط انتقال تکمیل نشده و آبرسانی انجام نمی‌گیرد با این حال سعی می‌شود تا در دو سال پیش رو این مشکل مرتفع گردد.

36 روستای زنجان نیازمند آبیاری سیار

علیرضا جز‌قاسمی، مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان نیز با اشاره به اینکه یکی از چالش‌های اساسی که در استان خواهیم داشت بحث تامین آب در روستا‌ها خواهد بود، گفت: با وجود خشکسالی و کم‌آبی موجود تمام تلاش را به کار گرفته‌ایم تا با قطعی آب حداقل در سطح شهر‌ها در استان مواجه نشویم.

وی با بیان اینکه بخش میزان مصرف آب در بخش صنعت ‌و شرب در مقایسه با کشاورزی پایین است، گفت: صنایع پر آب‌بر همچون فولاد در سطح استان ایجاد شده اما میزان مصرف آن کم‌تر از بخش کشاورزی است با این حال سعی شده تا این صنعت از پساب شهر استفاده نماید. با این حال فاز دوم تصفیه خانه زنجان 60 درصد پیشرفت فیزیکی دارد که می‌تواند 410 هزار نفر از جمعیت را تحت پوشش قرار دهد.

مدیر‌عامل شرکت آب و فاضلاب استان زنجان با بیان اینکه شبکه هدررفت آب به شکل ظاهری و واقعی انجام می‌گیرد، عنوان کرد: میزان هدررفت آب در بخش روستایی در حدود 37 درصد است که نسبت به بخش شهری که 23.5 درصد است پایین‌تر است، با این حال فرسودگی شبکه در شهر‌ها نیز خود سبب هدررفت 10 درصدی آب می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 15 درصد با افزایش مصرف آب مواجه شدیم اما مشکلی در تامین آن نداشتیم، گفت: با توجه به مشکل منابع آبی سعی کرده‌ایم تا میزان تقاضا را مدیریت نماییم.

این مسئول با بیان اینکه هشت درصد انشعابات آب در استان غیر مجاز است، عنوان کرد: در سال گذشته یک هزار و 930 انشعاب غیر مجاز شناسایی و جمع‌آوری شده است‌. امسال نیز برای جمع‌آوری 3 هزار انشعاب غیر مجاز هدف‌گذاری شده است.  

جز قاسمی در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر اینکه با توجه به شرایط خشکسالی و کاهش سطح آب‌زیرزمینی چه تعداد از روستاهای زنجان نیاز به آبیاری سیار در تابستان جاری خواهند داشت؟ آیا سیستم آبرسانی سیار استان جوابگو خواهد بود؟ گفت: در سال گذشته آبیاری سیار به روستا‌های استان انجام نشد اما امسال با شرایط موجود پیش‌بینی می‌شود 36 روستا نیازمند آبیاری با تانکر باشند چرا که منابع پایدار تامین کننده آب در این روستاها موجود نیست. با این حال با بضاعتی که در سال گذشته این شرکت داشت سه دستگاه تانکر در ابهر، خدابنده و زنجان برای این امر تهیه شد اما با دستگاه‌های مختلف در حال رایزنی هستیم تا مشکل تامین تانکر را رفع نماییم.

علیرضا علیزاده، مدیرعامل شرکت توزیع برق استان زنجان در ادامه جلسه با اشاره به اینکه طبق فرموده مقام معظم رهبری صرفه‌جویی به معنای مصرف نکردن نیست بلکه به معنای استفاده درست و منطقی است، اظهار داشت: انرژی برق مهم‌ترین عامل کلیدی در رونق اقتصادی و رفاه اجتماعی مطرح است برق پایدار نقش حیاتی در به چرخش درآوردن چرخ‌های صنعت دارد.

وی با بیان اینکه سرانه مصرف برق ایران سه برابر بالاتر از متوسط جهانی است، اظهار داشت: مصرف انرژی برق در کشور 13 برابر ژاپن، هشت برابر کشورهای اروپایی و سه برابر کشور چین است و به نظر می‌‌رسد که نیاز ویژه به بحث مدیریت مصرف و اصلاح الگوی مصرف داریم.

 مدیرعامل شرکت توزیع برق زنجان با اشاره به اینکه مصرف انرژی برق استان زنجان به صورت عمده در بخش صنعت به میزان 52 درصد شکل می‌گیرد گفت: بخش کشاورزی 19 درصد انرژی برق استان را مصرف می‌کند اما با وجود این که بیشترین تعداد  مربوط به مشترکین خانگی با بالای 80 درصد است اما تنها 18 درصد انرژی برق را در استان مصرف می‌کنند.

 وی با بیان اینکه تعرفه‌هایی برای مصرف کنندگان در بخش خانگی وجود دارد و بر اساس آن تشویق‌هایی اعمال می‌شود گفت: مشترکانی که تا 100 کیلو وات ساعت مصرف دارند کم مصرف، 100 تا 300 کیلووات خوش مصرف و بالای 300 کیلووات پر مصرف محسوب می‌شوند و طبق بخشنامه موجود که در مرحله اجرایی قرار دارد اگر مشترکی بالای 300 کیلووات مصرف برق داشته باشد 16 درصد به هزینه برق مصرفی افزوده می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر مصرف برق مشترکان از دو برابر خوش مصرفی تجاوز کند جریمه بسیار سنگینی باید پرداخت نمایند، عنوان کرد: اگر شبکه‌ برق فرسوده باشد پرتی این انرژی بالاتر می‌رود اما خوشبختانه طبق برنامه‌ریزی‌هایی که در استان شکل گرفته تلفات شبکه هفت درصد است در حالی که این رقم در کشور معادل با 9 درصد می‌باشد. 

علیزاده در پاسخ به سوال تسنیم مبنی بر افق اتمام عملیات بازسازی شبکه و جایگزینی کابل فرسوده با کابل خودنگه‌دار ، خاطرنشان کرد: در طول سال گذشته قسمت اعظمی از شبکه فرسوده برق استان تعویض و تبدیل به کابل خود نگه‌دار شده است اما تا پایان سال جاری کل شبکه فرسوده استان به کابل خودنگه‌دار تبدیل خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه قطعی‌های حادث شده برق صرفا به دلیل استخراج رمز‌ارز‌ها نیست، بیان کرد: دمای بالای هوا، استفاده از سیستم‌های سرمایشی، خشکسالی در این امر موثر است با این حال میزان مصرف برق در بخش خانگی 22 درصد افزایش داشته است.

علی خلجی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان نیز در این جلسه با اشاره به اینکه صنعت برق از سه بخش عمده تولید نیروگاه‌های حرارتی، تجدیدپذیر و آبی تشکیل شده است گفت: بخش بعدی در صنعت برق انتقال است و در سطح کشور 16 نقطه برای برق منطقه‌‌ای وجود دارد که وظیفه انتقال انرژی از محل تولید به مصرف را برعهده دارند و حجم انبوهی از برق را انتقال می‌دهند.

وی با بیان اینکه برق قابلیت حجم ذخیره‌سازی بالا را ندارد عنوان کرد: باید میزان تولید برق و مصرف آن با همدیگر هم‌خوانی داشته باشند با این حال در استان زنجان نیروگاه زنجان 2 در حال احداث است و می‌تواند تحولی در تامین نیاز برق استان داشته باشد.

 مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای استان زنجان با بیان اینکه در سال‌های گذشته مصرف برق دو درصد نسبت به سال‌های گذشته افزایش داشت، عنوان کرد: امسال این میزان افزایش به 20 درصد رسیده است اما تلاش می‌کنیم با همراهی مردم با کم‌ترین تبعات از  این پیک مصرف‌ها عبور کنیم.

وی با بیان اینکه برای احداث نیروگاه برق در استان چینی‌ها اعلام آمادگی کردند اما متاسفانه از سرمایه‌گذاری کناره گیری کردند، تصریح کرد: اعمال تحریم‌ها سبب شد تا چینی‌ها از ساخت این نیروگاه انصراف دهند.

خلجی گفت: وضعیت استان زنجان به لحاظ تلفات برق مناسب است و مشکلی از لحاظ تامین برق وجود ندارد.

انتهای پیام/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: منطقه ای استان زنجان استان زنجان مدیرعامل شرکت سال گذشته عامل شرکت آب بهره برداری میزان مصرف انرژی برق برق استان مصرف برق صنعت برق مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۰۴۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل

مدیریت تبلیغات پنهان اقلام لوکس و همچنین بازگشت به مدل خدمات پس از فروش رسمی می‌تواند در یک بازه مشخص زمانی منجر به کاهش ارزبری سنگین حوزه تلفن همراه شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، در حال حاضر شاهد هستیم که تلفن همراه به دومین کالای ارزبر کشور تبدیل شده است. بخش عمده ارز وارداتی تلفن‌های همراه نیز با نرخ دولتی وارد کشور می‌شود چرا که دولت تلفن همراه را به عنوان یک کالای ضروری برای مصارف مردم در نظر گرفته است.

واردات 3.2 میلیارد دلاری گوشی تلفن همراه در سال گذشته

باید توجه داشت که در شرایط محدودیت‌های ارزی که وجود دارد، میزان ارزی که به واردات تلفن همراه تخصیص پیدا می‌کند از برخی ردیف‌های مختلف کالاهای اساسی بالاتر است. در اینکه واردات تلفن همراه یک امر ضروری است شکی نیست اما رقم کنونی واردات بسیار بالا است و همین موضوع سیاست‌گذار را ناچار می‌کند تا برای کنترل مصارف ارزی دست به اقدام بزند.

در این زمینه دو راهکار پیش روی دولت قرار دارد. اول جایگزینی واردات با تولید داخلی که در حال حاضر دور از ذهن به نظر می‌رسد. اما راهکار دوم که می‌تواند جنبه عملیاتی داشته باشد، جلوگیری از تقاضاهای مصرفی غیرواقعی است. موضوع جلوگیری از تقاضاهای غیرواقعی را می‌توان در دو بخش بررسی کرد. بخش اول که مهم‌ترین مسیری است که باید پیگیری شود، فراهم شدن خدمات پس از فروش رسمی است.

بخش دوم کنترل تقاضای مصرفی غیرواقعی برای تلفن همراه نیز کنترل و کاهش تبلیغات پنهان تلفن‌های همراه لوکس است.

کاهش ارزبری 15 درصدی واردات تلفن همراه با عملیاتی شدن خدمات پس از فروش رسمی

مهم‌ترین توصیه‌ای که می‌توان برای کاهش ارزبری تلقن‌های همراه داشت، تحقق خدمات پس از فروش رسمی است. نمونه این مسئله را به صورت مستقیم و غیرمستقیم در گذشته شاهد بوده‌ایم. خدمات پس از فروش رسمی سبب کاهش هزینه‌های مصرف‌کننده خواهد شد. در حقیقت خدمات پس از فروش بخشی از هزینه تمام شده تلفن همراه است و اگر چنین خدماتی در ایران وجود داشته باشد، مصرف‌کننده دیگر نیازی به پرداخت هزینه‌های اضافی برای گارانتی و ... نخواهد داشت.

ضمن این که با وجود دفاتر خدمات رسمی می‌توان شاهد واردات تلفن‌های همراه با کیفیت بود چرا که شرکت اصلی دیگر مسئول مشکلات کالاهای وارد شده خواهد بود. به این ترتیب اگر تاجر یا واردکننده‌ای کالای بی‌کیفیت وارد کشور کند، به سرعت مشخص خواهد شد.

نکته دیگری که وجود دارد این است که با ارائه خدمات پس از فروش با کیفیت می‌توان انتظار داشت که عمر تلفن‌های همراهی که در اختیار کاربران قرار دارد افزایش پیدا کند. در حال حاضر عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران 2 سال است. 

واردات کالای با کیفیت در کنار ارائه خدمات پس از فروش رسمی و ارزان قیمت می‌تواند عمر مفید تلفن‌های همراه را به عنوان یک کالای مصرفی افزایش دهد. تخمینی وجود دارد که اگر این اقدامات بتواند تقاضای واردات تلفن‌های همراه را تا 15% کاهش دهد، میزان واردات که هم اکنون به بیش از 3 میلیارد دلار می‌رسد، به 2.5 میلیارد دلار کاهش خواهد یافت. به نظر می‌رسد که با تحقق این پیش‌فرش، عمر متوسط تلفن‌های همراه در ایران به 3 تا 5 سال برسد. این مسئله اثر مهمی در کاهش تقاضا خواهد داشت.

تبلیغات پنهان کالای لاکچری را مدیریت کنید

با جلوگیری از تبلیغات پنهان کالای لوکس وارداتی، تقاضای مصرفی و تعویض کاهش پیدا خواهد کرد. در حقیقت تبلیغات یک برند را به شکل غیر مستقیم زیاد می‌بینیم و می‌شنویم. معمولا هم افرادی که در فیلم‌ها و سریال‌ها نقش لاکچری دارند از همین تلفن‌های همراه استفاده می‌کنند.

در نتیجه کنترل تبلیغات پنهان کمک خواهد کرد تا اولا تقاضای این دسته از کالاهای لوکس کاهش پیدا کند و دوما احساس نیاز کاربران به تعویض تلفن همراه خود پیش از پایان عمر آن را کم می‌کند. به این ترتیب می‌توان انتظار داشت تا تقاضای واردات کالاهایی که حدود هزار دلار قیمت دارند و به همین دلیل ارزبری بالایی نیز دارند کاهش پیدا کند.

در صورت تحقق این هدف، شاهد اثرگذاری بالایی در کاهش واردات تلفن‌های همراه گران قیمت خواهیم بود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • بارش‌های کشور به نرمال نزدیک شده
  • بیش از ۸۰ میلیون جایزه غیرنقدی پیش‌بینی شده برای خوش‌مصرف‌ها
  • بارش‌ها در ایران ۹ درصد افزایش یافت / کاهش ۸ درصدی ورودی آب به سدهای کشور
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • با مصرف این میوه خوشمزه و آبدار جوان شوید
  • سه میلیون متر مکعب روان آب در سدهای خراسان جنوبی ذخیره‌ شد
  • غنی‌ترین منابع طبیعی کلسیم
  • دو راهکار کاهش ارزبری واردات بی رویه موبایل
  • با مصرف این میوه جوان شوید
  • خواص یخ هندوانه برای پوست چیست؟