Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-03@22:50:35 GMT

فرصت‌های مغتنمی که در سایه بی‌تدبیری دولت تدبیر سوخت

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۰۴۹۶

فرصت‌های مغتنمی که در سایه بی‌تدبیری دولت تدبیر سوخت

خبرگزاری فارس لرستان- بهنام فروتن نیا، لرستان سرزمین منابع خدادادی و استانی با سرمایه‌های بالقوه در مرکز کشور که از دیرباز شاهد فراز و نشیب‌های مختلف در زمینه توسعه بوده است.

پس از پیروزی انقلاب اسلامی برنامه‌های مختلفی در زمینه توسعه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی تدوین و اجرا شده تا جایی که دستاورهای افتخار آمیز در حوزه‌های خدماتی به ارمغان داشته، اما شرایط معیشتی در لرستان طی سال‌های اخیر دچار بحران شده و علت اصلی آن اقتصاد می باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد مساله اصلی جامعه امروز است، اقتصادی که در آن مدیریت تولید، توزیع، مصرف به همراه دانش هزینه تعریف می شود.

موضوع مهمی که در آموزه‌های دینی به ویژه قرآن کریم هم به آن توجه شده و یکی از عوامل قوام و انسجام جامعه به شمار می‌رود، بدون شک در جامعه‌ای که امنیت، آسایش، آرامش درآن دستخوش تکانه‌های اقتصادی قرار بگیرد، از اهداف اصلی خود دور خواهد شد و دچار آشفتگی اجتماعی می‌شود.

جامعه امروز لرستان در بخش‌های اجتماعی دچار آسیب جدی شده و نیازمند برنامه‌ریزی قوی و احیای سرمایه‌های اجتماعی و بازگشت امید و پویایی است.

اقتصادی لرستان در سال‌های اخیر شاهد رکود در بخش تولید صنایع مادر و عدم سرمایه‌گذاری در بخش‌های جدید بوده، با نگاهی گذرا به صنعت استان شاهد عدم بهره وری مناسب از کارخانه‌های متعدد همانند پارسیلون، ماشین سازی، چرم و پوست، تکمیل پتروشیمی، فارسیت دورود، صنایع و معادن سنگ، شهرک های صنعتی، ماشین سازی بروجرد، نساجی و... بوده است.

در بخش‌های گردشگری و صنایع دستی علیرغم جاذبه‌های توریستی طبیعی، تاریخی و فرهنگی در کنار آثار نا ملموس بی‌نظیر، اما فرصت‌های سرمایه‌گذاری در برنامه ششم توسعه(۱۳۹۵تا ۱۴۰۰) فراهم نشده و صرفا" طرح‌های گردشگری خلاصه در برخی اماکن خصوصی و تالارهای عروسی شده است.

در بخش کشاورزی، وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه  متعهد شده که طی برنامه ششم توسعه ۵۰۰ هزار هکتار باغ شیب‎دار در اراضی احداث کند؛ این ۵۰۰ هزار هکتار بین استان‎های مستعد تقسیم شده که برای لرستان قریب به ۶۰ هزار هکتار طی برنامه توسعه ششم باغ دیم در اراضی شیب‎دار مدنظر گرفته شده است که این امر تاکنون که سال آخر برنامه است محقق نشده است.

ایجاد ۱۳۰ هکتار گلخانه در برنامه ششم توسعه تحقق نیافته و علاوه بر آن در زمینه کشت محصولات استراتژی مانند گندم، جو، برنج، سیب زمینی با عدم برنامه‌ریزی و تولید مناسب و بهره‌وری کم مواجه شده،  به طوری که با وجود خشکسالی و کاهش نزولات آسمانی، برنامه‌ریزی برای مصرف بهینه آب و تاسیسات انتقال آب به مزارع عملا" دچار ضعف مدیریتی و بی‌برنامگی هستیم.

بهره‌برداری از منابع جنگلی، حفاظت ناکافی از جنگل‌ها، ناکارآمدی خدمات بیمه‌ای و از همه مهم‌تر تورم فزاینده کود شیمیایی و نهاده‌های زراعی مشهود است.

مسکن یکی از مهمترین دغدغه‌های اجتماع و عنصر حیاتی در بهبود شرایط زندگی و به عنوان نشانه منزلت و ترجمان زندگی و مهم‌ترین کاربری کمی و کیفی شهری محسوب می‌گردد و کمیت و کیفیت آن گویای وضعیت اجتماعی- اقتصادی شهر و بسیاری از واقعیت‌های جامعه است.

استان لرستان با وضعیت و ساختار جمعیتی جوان در سال‌های اخیر دچار رکود تولید در بخش مسکن بوده، عدم سرمایه‌گذاری مناسب و نداشتن برنامه، فضا را برای جولان دلالان و زمین خواران فراهم نموده تا در بخش مسکن علاوه بر از دست دادن فرصت‌های اشتغال در حوزه مسکن شاهد یک تورم بی‌سابقه در هزینه اجاره‌بها برای افراد بی‌خانمان باشیم.

حاصل ناکارآمدی و بی‌برنامگی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی پیامدهای ناگواری در لرستان به وجود آورده که در صورت عدم توجه مدیران آتی به مسائل بنیادی به سختی می‌توان به انسجام اجتماعی، امنیت، آسایش و آرامش رسید.

ماحصل مدیریتی که در استان در شایسته سالاری و تقسیم کار بی‌تدبیر باشد، افراد سیاسی سکاندار اقتصاد می‌شوند و کارشناس ادبیات عمران و توسعه استان را در دست بگیرد، فرصت‌ها به تهدید تبدیل می‌شود.

راه گریز از وضعیت کنونی استان توجه به اقتصاد مقاومتی، افزایش بهره‌وری،کاهش شاخص بیکاری، فراهم نمودن زیرساخت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، تشکیل سرمایه‌های بزرگ اقتصادی و تولید، بازگشت امید به مردم و مشارکت اجتماعی، نظارت و کنترل، بکار گیری مدیران متعهد، متخصص و کارآمد و استفاده بهینه از منابع است.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لرستان انسجام اجتماعی مدیریت تولید توسعه اقتصادی آشفتگی اجتماعی سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۰۴۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است

به گزارش خبرگزاری مهر، پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» تلاش دارد با آماده کردن بستری مناسب برای معرفی داوطلبان نمایندگان دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی، گامی در جهت کمک به مردم برای انتخاب اصلح و برگزاری پرشور انتخابات بردارد.

«رضا سپهوند» از حوزه خرم‌آباد به پویش بزرگ انتخاباتی خبرگزاری مهر با عنوان «با مهر انتخاب کنیم؛ کارآمدی و شایسته گزینی» در دور دوم انتخابات پیوست. متن گفت‌وگوی وی با خبرگزاری مهر را در ادامه می‌خوانید:

در مجلس آینده تقسیم‌بندی حزبی و سیاسی را چگونه پیش‌بینی می‌کنید؟

مجلس دوازدهم یک مجلس ترکیبی از گرایش‌های سیاسی و احزاب مختلف از جمله اصولگرایان، جبهه پایداری، اصلاح طلبان، مستقلین و … خواهد بود.

مهم‌ترین موضوعی که باتوجه‌به حوزه تخصصی شما باید بیشتر در مجلس آینده موردتوجه قرار بگیرد، چیست؟

برای دستیابی به توسعه متوازن در کشور و توسعه لرستان که شعار بنده نیز هست باید مشکلات مهمی از جمله رفع بیکاری و اشتغال جوانان، پیگیری مسأله سدسازی و تخصیص حقابه لرستان و جذب سرمایه گذاری از طریق بخش خصوصی و نهادهای عمومی و … مورد پیگیری قرار بگیرد. در این زمینه نیز پیگیری مسائل مربوط به توسعه استان از طریق تأمین منابع کافی برای رفع این مشکلات به طور جدی مورد توجه قرار دارد و پیگیری می‌شود.

اولویت شما در مجلس آینده برای حضور در کدام کمیسیون خواهد بود؟

کمیسیون بودجه، انرژی، توسعه، اقتصاد و کمیسیون صنایع و معادن

مهم‌ترین چالش استان خود را چه می‌دانید و برای حل آنچه راهکاری دارید؟

بیکاری مهمترین چالش حوزه انتخابیه بنده «خرم آباد، دوره چگنی و بخش‌های تابعه» است. رفع این مشکل نیازمند بودجه و اعتبارات کافی و همچنین جذب سرمایه گذاری مناسب در این استان است. مهمترین راهکار برای تأمین بودجه کافی جهت رفع این مشکل نیز اجرای قانون توازن مناطق محروم است که بر اساس آن ۳ درصد از کل درآمد دولت به صورت سالانه به استان‌های محروم اختصاص پیدا کند.

کد خبر 6079995

دیگر خبرها

  • اتباع و قاچاق سوخت دو مسئله اصلی هرمزگان
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • رفع مشکل بیکاری در لرستان نیازمند اعتبار و سرمایه‌گذاری است
  • هیچ فرصت سرمایه‌گذاری در شهر نباید از دست برود/ چاره‌ای جز مشارکت مردم در توسعه شهر نداریم
  • دعوت استاندار لرستان از رسانه‌ها برای مشارکت در سرمایه‌گذاری
  • بازار سرمایه یکی از مصادیق دقیق مشارکت مردم در اقتصاد است
  • برگزاری رویداد بین المللی فرصت های سرمایه گذاری و جلب مشارکت های عمومی در فرودگاه های ایران
  • فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت 
  • دهه کرامت فرصت مغتنمی برای بصیرت‌افزایی است
  • ◄ فرصت ایران و امارات برای دستیابی به بازارهای شمال و جنوب و رونق ترانزیت