Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-30@19:33:32 GMT

کنترل سالک در جهان با فناوری ایران

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۱۹۹۵

کنترل سالک در جهان با فناوری ایران

محققان جوان کشورمان برای نخستین‌بار در جهان دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک مجهز به هوش مصنوعی را ثبت اختراع کردند.

به گزارش قدس آنلاین، رونامه جوان نوشت:

با توجه به اینکه تاکنون هیچ کشوری نتوانسته چنین دستگاهی را ثبت اختراع کند و سال‌هاست که بسیاری از کشورها با شیوع این بیماری دست به گریبانند، این اختراع می‌تواند به ارزآوری برای کشور کمک زیادی کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون هیچ کشوری هم موفق به تولید واکسن سالک نشده، در نتیجه پیشگیری سریع با این اختراع بسیار با اهمیت است.

محققان جوان کشورمان برای نخستین‌بار در جهان دستگاه تشخیص انگل بیماری سالک مجهز به هوش مصنوعی را ثبت اختراع کردند. با توجه به اینکه تاکنون هیچ کشوری نتوانسته چنین دستگاهی را ثبت اختراع کند و سال‌هاست که بسیاری از کشورها با شیوع این بیماری دست به گریبانند، این اختراع می‌تواند به ارزآوری برای کشور کمک زیادی کند. تاکنون هیچ کشوری هم موفق به تولید واکسن سالک نشده، در نتیجه پیشگیری سریع با این اختراع بسیار با اهمیت است.

بیماری سالک یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌های پوستی است که بر اثر گزش جنس ماده نوعی پشه به انسان منتقل می‌شود. عامل این بیماری هم نوعی انگل به نام لیشمانیا است. جمعی از محققان دانشگاه تهران با همکاری محققانی از دانشگاه شریف و دانشگاه شیراز، برای نخستین‌بار موفق به ثبت اختراع دستگاه شناسایی این بیماری شدند. جالب اینکه خردادماه اوج شیوع این بیماری است.

دانش‌آموزان، بیشترین قربانیان سالک

بنا بر اطلاعات منتشر شده از جهاد دانشگاهی دانشگاه علوم پزشکی تهران، در ایران دو نوع سالک شهری (نوع خشک) و سالک روستایی (نوع مرطوب) وجود دارد. در سالک نوع شهری، عامل انتشار بیماری عمدتاً بیماران مبتلا و به طور تصادفی سگ‌ها هستند. به این ترتیب پشه خاکی ماده پس از خونخواری از اطراف زخم سالک، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود.

در سالک نوع روستایی موش‌های صحرایی مخزن بیماری یا عامل انتشار هستند و پشه خاکی ماده پس از خونخواری از موش صحرایی مبتلا، آلوده شده و در خونخواری مجدد در فرد سالم باعث انتقال بیماری می‌شود.

عضوهیئت علمی جهاد دانشگاهی واحد علوم پزشکی تهران در این خصوص به ایرنا گفت: شیوع بیماری سالک در کشور ۲۰ تا ۳۰ نفر در۱۰۰ هزار نفر است که این تعداد از میانگین دنیا بالاتر است. مردان ایرانی هم بیشتر از زنان به سالک مبتلا می‌شوند و ابتلا به بیماری در بین دانش‌آموزان بیشتر از سایر اقشار جامعه مشاهده می‌شود.

دکتر سیدمهدی طبایی با بیان اینکه مورد جدید سالک در دنیا بین ۷۰۰هزار تا یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر هستند، گفت: هر ساله ۲۰ هزار تا ۳۰ هزار نفر در دنیا بر اثر این بیماری جان خود را از دست می‌دهند. ایران یکی از کشورهای منطقه خاورمیانه است که شیوع بیماری سالک در آن بالاست. این بیماری در کشورهای منطقه مانند عربستان، افغانستان، پاکستان، سوریه و عراق نیز شیوع بالایی دارد.

شناسایی با هوش مصنوعی

مجتبی عرشیان‌فر، مخترع بین‌المللی و مسئول تیم مبتکران کشور که تیمی از المپیادی‌های جوان است در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان، خبر از ثبت اختراعی در خصوص بیماری سالک داد و گفت: با توجه به شیوع بیماری سالک در سراسر دنیا و به خصوص ایران، سعی در تولید دستگاهی برای تشخیص هر چه سریع‌تر این بیماری حتی در مناطق محروم کشور داشتیم که در نهایت با ایجاد یک تیم متشکل از جوانان و دانشجویان دانشگاه‌های تهران، شریف و شیراز موفق به ساخت دستگاه تشخیصی انگل سالک شدیم.

این محقق با بیان اینکه دستگاه تشخیص انگل سالک مجهز به هوش مصنوعی، برای اولین‌بار از سوی محققان ایرانی در دنیا به تولید رسیده، در خصوص روش کار این دستگاه گفت: نمونه‌ای از زخم فرد مشکوک به بیماری سالک گرفته می‌شود و بعد از انتقال این نمونه روی لامپ مخصوص، هوش مصنوعی به کار رفته در این دستگاه با داده‌ها و اطلاعات به کار رفته در آن بیماری را تشخیص می‌دهد و ابتلای فرد به بیماری سالک را تأیید یا رد می‌کند.

این مخترع بیان کرد: یکی از مزیت‌های دستگاه تشخیص انگل سالک این است که امکان قرار گرفتن روی تمام میکروسکوپ‌های در دسترس را دارد و عارضه‌ای را که برای تشخیص آن در حالت عادی چند هفته زمان لازم بوده‌است، تنها طی چند ساعت تشخیص می‌دهد.

عرشیان‌فر گفت: این دستگاه قابلیت اتصال به سیستم‌های بلوتوثی و تحت وب را دارد که این قابلیت سبب شده تا نتیجه نهایی کار به سرعت در اختیار مراکز فوق تخصصی برای ارائه نظرات تکمیلی در دیگر مراکز و شهرها فرستاده شود. این دستگاه در داخل کشور ثبت اختراع‌شده و در حال طی کردن روند تجاری‌سازی است.

این مخترع تصریح کرد: باتوجه به اینکه این دستگاه تنها نمونه تولید شده در دنیا است تولید انبوه آن با شیوع این بیماری در سراسر دنیا می‌تواند به ارزآوری برای کشور کمک کند. نمونه تولیدشده کنونی، نسل اول این دستگاه است که تیم تحقیقاتی ما در حال کار روی نسل‌های دوم و سوم آن است تا بتوان به کمک این دستگاه بیماری‌های مختلفی از جمله مالاریا و سرطان خون را هم تشخیص داد.

واکسنی در کار نیست

گفتنی است آخرین آمارها در خصوص بیماری سالک را ایستگاه تحقیقات سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اعلام کرده و ۱۸ استان کشور را درگیر این بیماری دانسته است. ضمن اینکه ۸۸ کشور دنیا هم با این بیماری دست به گریبان هستند.

علی اصیلیان، استاد دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در همین خصوص به خبرگزاری مهر گفته که کارهایی در ارتباط با واکسن سالک، در جهان انجام شده‌است، اما آنچه تا کنون به مرحله بالین رسیده‌است، مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار نگرفته‌است. زیرا این واکسن زمانی باید به تأیید WHO برسد که مصونیت بالای ۹۰ درصد ایجاد کند که چنین واکسنی هنوز در دنیا تهیه نشده‌است.

مسئله نبود واکسن برای بیماری سالک، اهمیت اختراع پژوهشگران کشور را دو چندان می‌کند، زیرا با این دستگاه به سرعت می‌توان این بیماری را شناسایی و برای درمان آن اقدام کرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: سالک فناوری ایران تاکنون هیچ کشوری شیوع این بیماری ثبت اختراع بیماری سالک هوش مصنوعی علوم پزشکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۱۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار وح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

نقش مهم علم و فناوری در معادلات امروز دنیا

در ابتدای این دیدار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

کد خبر 6093154

دیگر خبرها

  • آیا مالاریا از مرزهای شرقی وارد کشور شده است؟
  • دیپلمات صهیونیست: دنیا تغییر کرده است/ باید مشخص کنیم در کدام سمت هستیم
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • تولید کیت‌های جداساز ویروس‌های بیماری‌زا در کشور
  • جنگ فرهنگی آمریکا علیه عراق و منطقه
  • تیم دانش‌آموزی ایران ۵ طلا در رویداد ایده و فناوری ترکیه کسب کرد
  • عزم هیئت الجزایری برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • شگفت‌زدگی خارجی‌ها از دستگاه ایرانی درمان سرطان
  • آخرین قوانین کشورها برای مقابله با خطرات هوش مصنوعی