Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-04-30@23:45:04 GMT

مبارزه با ملخ بومی در آذربایجان غربی

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۲۴۷۵

مبارزه با ملخ بومی در آذربایجان غربی

به گزارش همشهری آنلاین، همه ساله صدها هکتار ازاراضی کشاورزی آذربایجان غربی با هجوم ملخ‌های وحشی و بومی دچار آفت زدگی می شوند که از نظر جثه و نوع آفت زدگی متفاوت با ملخ های جنوب بوده و بر خلاف ملخ های مهاجر منشاء محلی و بومی داشته و در دل جنگل‌های منطقه تکثیر یافته و به مزارع حمله می­کنند.

به گفته  مسئولان کشاورزی و مدیریت بحران این استان برای مقابله با این ملخ های ویرانگر اقدامات چند گانه ای انجام می­شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی می‌­گوید: در سال جاری مبارزه با آفت ملخ بومی استان در ۱۱۶۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان انجام شده است و این عملیات همچنان تداوم دارد.

جعفر وحدت ادامه می‌­دهد: این اقدام بیشتر در مراتع و نقاط  مرزی انجام می شود که بیشترین میزان مبارزه مربوط به شهرستان سردشت و مشرف به جنگل ها است و بخشی از این عملیات نیز در شهرستان بوکان و مهاباد انجام گرفته است.
وی اضافه کرد: طی روزهای آتی با توجه به تراکم و سنین پورگی در مزارع غلات شهرستان‌های ارومیه، خوی، شاهین دژ و پیرانشهر و... نیز عملیات سمپاشی صورت خواهد گرفت.
وحدت خاطر نشان می­‌کند:‌ کانون کوبی یکی از مهمترین اقدامات در راستای کنترل این آفت است که در نقاط مرزی و صعب العبور به سختی انجام می شود و مقابله را با دشواری هایی مواجه کرده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی اظهار می­‌کند:هجوم ملخ ها در آذربایجان غربی با ملخ های جنوب کشور بسیار متفاوت است و ملخ های این استان اکثرا بومی منطقه هستند که فقط در صورت مطلوب شدن شرایط کانون های منطقه ای افزایش می یابند.
وی با اشاره به مبارزه سالانه  با ملخ ها به عنوان وظایف سازمانی ادامه می­‌دهد: این آفت از محصولات زراعی و  باغی، درختان جنگلی و مراتع  و  سرسبز تغذیه می کنند.آفت های بسیاری در بخش زراعت، کشاورزی و باغبانی و مراتع استان آذربایجان غربی وجود دارد که سالانه مبارزه با این آفت ها در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی استان است؛ مبارزه با آفات عمومی (موش و ملخ) آفات همگانی( سن غلات ) و آفات بیماری های محصولات باغی و زراعی برابر اطلاعیه های پیش آگاهی و در زمان تعیین شده انجام می گیرد.

کد خبر 604491

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آذربایجان غربی ملخ ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۲۴۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای طرح مدیریت تلفیقی (ICM) در سه هزار هکتار شالیزار مازندران به منظور تولید برنج سالم خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، فرید بیگی، امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در جلسه ستاد گیاه پزشکی استان مازندران در ساری از اجرای روش مدیریت تلفیقی (ICM) در اراضی کشاورزی مازندران خبر داد و اظهار کرد: این روش با اهداف حاصل‌خیزی خاک، مدیریت آفات و بیماری‌ها، مدیریت آب، تناوب زراعی، کنترل علف‌های هرز و استفاده بهینه از نهاده‌های کشاورزی است.

وی افزود: برای تولید محصول سالم برنج به روش مدیریت تلفیقی (ICM)، مصرف بهینه کود، استفاده از تله‌نوری و مبارزه مکانیکی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

سرپرست مدیریت حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی مازندران از اجرای این طرح در سه هزار هکتار اراضی شالیزاری استان به‌منظور تولید برنج سالم خبر داد و گفت: این برنامه سال گذشته در ۱۴۰ هکتار اراضی شالیزاری مازندران اجرا شد.

بیگی با اشاره به اینکه بیماری زنگ زرد از جمله بیماری‌های مهم مزارع گندم است، تصریح کرد: تاکنون با بیماری زنگ زرد در ۱۹ هزار هکتار مزارع گندم استان مبارزه شیمیایی شد.

وی با تاکید بر اهمیت مبارزه با آفت شپشک توت روی کیوی یادآور شد: به لزوم مبارزه با این آفت و دریافت گواهی ارتقای سلامت کیوی (کد QR) دستور کار قرار گرفت که وجود این آفت مانع صادرات کیوی به خارج از کشور می‌شود.

این مسئول با بیان اینکه با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی سال گذشته برای فعالیت آفت مگس مدیترانه‌ای و شکار آفت در سال قبل و ادامه این شرایط مطلوب در سال جاری، مبارزه با مگس میوه با اولویت کانون‌کوبی مورد تاکید است، عنوان کرد: سال گذشته مبارزه شیمیایی با مگس میوه در ۵۰ هزار هکتار و مبارزه غیرشیمیایی با این آفت نیز در ۱۰۱ هزار هکتار از باغ‌های استان انجام و ۱۳۷ هزار مگس به‌وسیله تله‌های فرمونی و جلب‌شونده در ایستگاه‌های پیش‌آگاهی استان شکار شد.

کد خبر 749095

دیگر خبرها

  • خانه انصاری ارومیه میزبان گردشگران خواهد شد
  • هدف دولت سیزدهم تقویت گردشگری در استان‌های غربی است
  • آغاز تدریس 710 آموزگار جدید از ماه مهردر مدارس آذربایجان‌غربی
  • امداد رسانی هلال احمر به نوجوان قطع عضو شده
  • امداد رسانی به نوجوان قطع عضو شده
  • ۵۵۰ هزارهکتار اراضی زراعی آذربایجان غربی دارای سند تک برگ شده اند
  • ۲۷۳۲ مورد بازرسی کالا، فنی و نشت‌یابی از سوی واحد بازرسی شرکت گاز آذربایجان‌غربی
  • صدور سند تک برگ برای ۵۵۰ هزار هکتار از اراضی زراعی آذربایجان‌غربی
  • اجرای مدیریت تلفیقی در ۳۰۰۰ هکتار زمین کشاورزی مازندران
  • ۵ نفر دیگر از اعضای شورای شهر سردشت دستگیر شدند