Web Analytics Made Easy - Statcounter

تاکشوهای بسیاری در VODها و تلویزیون در حال پخش است و سلبریتی‌ها به عنوان میهمانان همیشه ثابت این برنامه‌ها در حال رفت و آمداند درحالیکه مردم دیگر استقبالی نسبت به آنها نشان نمی‌دهند و منتظر برنامه‌ای خلاق و متفاوت‌اند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یکی از مهمترین اهداف برنامه سازان در رسانه ها، رضایت و جذب مخاطبان و تماشاگران بیشتر است و همیشه آن را به عنوان یکی از المان های موفقیت خود در تولید آن برنامه می دانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تهیه کنندگان برنامه ها در دو فضای تلویزیون و پلتفرم های فضای مجازی برنامه های خود را به رقابت گذاشته اند و سعی دارند تا با ایده های نو و خلاق، آمار تماشای برنامه و میزان رضایت آن توسط مخاطبان خود را افزایش دهند.

در حال حاضر تاک شوها و برنامه های گفت و گو محوری مانند «همرفیق» با اجرای شهاب حسینی و «شب آهنگی» با اجرای حامدآهنگی در حال اجرای برنامه اند و به تازگی برنامه «پیشگو» نیز به میزبانی پژمان جمشیدی به جمع این برنامه های پلتفرم های فضای مجازی اضافه شده است.

همه این برنامه ها با ایده اولیه دعوت از میهمان و گفت و گو تولید شده اند و با گذشت زمان می بینیم که به جز این دعوت میهمان که آن هم صرفا به سلبریتی ها، بازیگران، هنرمندان و ورزشکاران اختصاص دارد، هیچ ایده خلاق دیگری در برنامه خودنمایی نمی کند؛ همان داستان همیشگی گفت و گو با سلبریتی ها که سال هاست شاهد چنین برنامه هایی بوده ایم؛ حالا چه در قالب VOD ها و در فضای مجازی و چه در قالب تلویزیون و شاید تنها تفاوت این برنامه ها سوالاتی باشد که در تلویزیون حالت رسمی تر و استانداردتری دارد و در فضای مجازی گاها از میهمان برنامه سوالاتی پرسیده می شود که جنبه خصوصی تری دارند و گاها خط قرمزهای تلویزیون به شمار می روند.

درنهایت وقتی دقیق تر به برنامه های تاک شو VOD ها نگاه می کنیم شاید مواردی نظیر نزدیک شدن به خط قرمزهای همیشگی تلویزیون از سوالات کمی خصوصی تر، پوشش های غیر رسمی تر، موسیقی و نشان دادن ساز وجه تمایز این برنامه ها نسبت به تلویزیون باشد و البته میهمان هایی که شاید ترجیحشان نرفتن به تلویزیون و رفتن به برنامه های این پلتفرم ها باشد؛ نه آنکه پول بیشتری در این برنامه ها به جیب می زنند و در تلویزیون خبری از این پول ها نیست که در گذشته بارها و بارها از این پول ها از حضور در رسانه ملی گرفته اند بلکه با مدل رفتارهای اپوزیسیونی و قهر با تلویزیون می خواهند دل مخاطبانشان را به دست آورند که اتفاقا همین مخاطبان ثابت کرده اند که بازی خوب و اخلاق حرفه ای برایشان مهم تر است تا حضور و یا نرفن به یک رسانه خاص.

نداشتن ایده ای خاص و حذف مردم از برنامه ها شاید مهمترین آفتی باشد که گریبان گیر این برنامه ها شده است. به جای اینکه «مردم» و به معنای واقعی کلمه مردمی که هر کدامشان قطعا اتفاقات خاص و جذاب در طول زندگی برایشان اتفاق افتاده که گفتن و شنیدن همان تجربه ها می تواند برای مخاطب جذاب باشد، از همه این برنامه ها حذف و صرفا به عنوان تماشاچی، در این برنامه ها حضور دارند و جایشانرا سلبریتی هایی پر کرده که آنقدر از این برنامه به آن برنامه رفته اند که دیدن آنها دیگر جذابیتی برای مخاطب ندارد.

همین تنها الگوی دعوت از سلبریتی ها و هنرمندان به عنوان میهمانان برنامه ها، در بسیاری از برنامه های تلویزیونی نیز استفاده می شود. در جشن ها و روزهای خاصی نظیر اعیاد و مناسبت های ملی مانند شب یلدا که شبکه های مختلف تلویزیون، برای این مناسبت ها ویژه برنامه تدارک می بینند، سال هاست که میهمانان این برنامه ها همان هنرمندانی اند که لحضاتی میهمان فلان شبکه اند و ساعتی دیگر میهمان شبکه ای دیگر می شوند و این مخاطب است که باید همه این حرف های تکراری و چهره های تکراری تر را به اجبار دنبال کند.

البته این آفت سلبریتی های همیشه میهمان چند سالی است که در برنامه های تلویزیونی (به جز همان مناسبت های خاص) کمتر دیده می شود. برنامه های ماه رمضانی مدت هاست که میهمانان خود را از دل همین مردم انتخاب می کنند و با تشکیل اتاق فکرهای مجزا، از قبل میهمانان خود را انتخاب و شنوای قصه آنها می شوند.

علاوه بر برنامه های ماه رمضانی، هستند برنامه هایی که میهمانان آنها صرفامردمی عادی اند که اتفاقا قصه زندگی آنها آنقدر جذاب است که می شود از آنها ایده ساخت فیلم و سریال گرفت؛ کاری که در برنامه «محاکات» شبکه دو اتفاق می افتد و میهمان های آن برنامه قصه زندگی خود در حضور داوران برنامه روایت می کنند و درنهایت آن داوران تشخیص م یدهند که این قصه، پتانسیل تبدیل شدن به یک فیلم و سریال را دارد و یا نه که شاید اولین بار است که شاهد این ایده خلاق در برنامه سازی هستیم.

ایده ای که شاید بارها به ذهن خیلی از ماها رسیده است ولی جرات عملیاتی کردن آن و دعوت از چه جنس میهمانانی که قصه ای جذاب برای مخاطب داشته باشند را این برنامه به ظهور رسانده است؛ برنامه ای که می تواند شاهد مثالی برای حذف سلبریتی ها از برنامه ها و رفتن به سمت جنسی دیگر از برنامه ها باشد؛ برنامه هایی از جنس خود خود مردم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: برنامه ها برنامه ها سلبریتی ها فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۲۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟

«جام‌‌جم» مدتی است روی آنتن نمی‌رود؛ در حالی‌که بسیاری از جمله رئیس صدا و سیما اعتقاد داشتند وجود برنامه منتقدانه‌ای نسبت به خود رسانه ملّی لازم است. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، برنامه تلویزیونی «جام‌جم» در 24 قسمت روی آنتن رفت. دوشنبه شب‌هایی که در شبکه یک منتظرِ مناظره و میزگردی جنجالی بر سر موضوعات مختلف بودیم. تا جایی که برخی از این موضوعات به گفت‌وگو با مدیران تلویزیون کشیده می‌شد.

از ماجرای نطق‌کشی و دستمزدهای عجیب و غریب تا نقد سریال‌های ضعیف و کم‌کیفیت که مورد نقد بسیاری قرار گرفت. نظرسنجی‌هایی که از یلدای پرهیاهو می‌گفتند و سلبریتی‌هایی که باید به چه صورت مدیریت شوند. همچنین خیلی از بحث‌های دیگر که به تعبیرِ بسیاری، نقدهای سازنده‌ای که جایِ خالی چنین بحث و اظهارنظرهایی مدت‌ها در تلویزیون خالی بود.

در حالی که از مدیر شبکه نسیم تا رئیس سیمافیلم و مدیران شبکه‌های چهار و کودک و نماینده‌ای از معاونت سیاسی صداوسیما و خیلی‌های دیگر به جام‌جم آمدند از آن طرف هم پای تهیه‌کنندگان، بازیگران و کارگردانانی همچون حامد عنقا، ایرج محمدی، مهدی فرجی و سیدجواد هاشمی هم به این برنامه باز شد.

از سلبریتی‌ها شروع کرد به حوزه کودک و نوجوان، مواجهه صداوسیما با بحران‌ها، سریال‌سازی و موضوعات روزی همچون ویژه‌های تلویزیون خصوصاً در یلدا پرداخت.

اما زمزمه‌هایی به گوش می‌رسید که انتقادات صریح و فضای تند و تیزِ مناظرات و گفت‌وگوهای این برنامه تلویزیونی به مذاقِ برخی از مدیران در صداوسیما خوش نمی‌آید. شاید از این جهت باشد که ماه رمضان و عید نوروز بهانه‌ای شد تا از «جام‌جم» فعلی موقتاً خداحافظی شود.

اینکه می‌گوییم موقت، چون برخی از برنامه‌ها در مقاطعی از تلویزیون کنار گذاشته شدند و با گروه و فضایی متفاوت‌تر برگشته‌اند. پیگیری خبرنگار تسنیم نشان می‌دهد پای برخی از مدیران برای جلوگیری از ساختِ «جام‌جم» با این فضای انتقادی تند و تیز و صریح که مورد استقبال بسیاری از هنرمندان و جامعه فرهنگ و هنر و حتی خود پیمان جبلی رئیس صداوسیما بود که از آن به عنوان نقدی سازنده یاد می‌کرد در میان است.

نگاهی به هیاهوی جدید درباره سریال «پایتخت»

باید دید «جام‌جم» با همین شکل و شمایل و گروه سازنده به آنتن تلویزیون برمی‌گردد با گروهی دیگر و متفاوت‌تر این اتفاق خواهد افتاد؟ اما هرچه هست تلویزیون در روزهایی که موضوع نظرسنجی و بحث مخاطب، سریال‌سازی درست و اصولی، ساخت آثار نمایشی با استفاده از تکنولوژی‌های نوین، تبلیغات در نمایش‌خانگی و بسیاری از موارد دیگر مطرح است جای چنین برنامه‌ای خالی است که می‌توانست با نقدهای کارشناسانش، نقشه راه بهتری را برای سیاستگذاری و مدیریت در تلویزیون ترسیم کند.

همان‌گونه که پیمان جبلی رئیس صداوسیما درباره این برنامه تلویزیونی گفته بود: یکی از موضوعاتی که در این میان مغفول مانده بود خود رسانه ملّی است که محل نقد بسیاری است و موافقان و مخالفان درباره موضوعات مختلف مرتبط با مأموریت‌های رسانه ملی وجود دارد. بنده از روز اول دغدغه‌ام این بود در همان ماه‌های اول وعده دادم برنامه‌ای در این خصوص روی آنتن خواهیم برد. آماده‌سازی این برنامه متأسفانه طول کشید من خودم از همکاران خودم گلایه کردم دیر شروع شد، مراحل پختگی خودشان را طی می‌کند و ان‌شاءالله با قدرت به کار خودش ادامه خواهد داد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • گوشی هوشمند به "کنترل تلویزیون" تبدیل می‌شود
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • تلویزیون «جام‌جم» را تعطیل کرد؟
  • حدیث میرامینی ، بازیگر : مردم می‌گویند با این تلویزیون دروغگو همکاری نکن!
  • چند حقیقت درباره نادر طالب‌زاده
  • توسعه استان اصفهان با توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و گردشگری
  • بازگشت «خوش نمک» به تلویزیون با مجریان جدید
  • بیانیه تند تراکتور علیه تلویزیون؛ چرا در مورد حق پخش چیزی نمی‌گویید؟
  • ۶۹/۲ درصد مردم ایران تلویزیون تماشا می‌کنند
  • بیانیه تند تراکتور علیه تلویزیون سهند تبریز