Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس، در حالی که کمتر از دو ماه تا روز عرفه و عید قربان باقی مانده است، کاروان‌های غیررسمی عتبات که در نبود کاروان‌های رسمی حج و زیارت اقدام به اعزام زائر می‌کردند، بار دیگر به صورت فعال‌تر از گذشته آغاز به کار کرده‌اند و حتی برخی از مدیران کاروان‌های مجاز نیز برای مسافرگیری و اعزام زائر در حال اقدام هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نحوه اعزام زائر به عتبات همراه با کاروان‌های غیر رسمی
این امر در حالی است که از اوایل اسفند سال ۹۸ تاکنون به طور کلی حتی یک زائر از سوی سازمان حج و زیارت به عتبات مشرف نشده است و مسؤولان ستاد کرونا هم مجوزی برای برقراری سفرهای زیارتی عتبات نداده‌اند. اما برخی از مسؤولان مربوطه امیدوارند تا با آغاز واکسیناسیون عمومی، سفرهای زیارتی نیز به زودی از سرگرفته شود و عاشقان حسینی، یک بار دیگر توفیق زیارت کربلا را همراه با کاروان‌های حج و زیارت به صورت زمینی و هوایی داشته باشند.
با این وجود، اکنون که به روز عرفه، روز زیارتی امام حسین (ع) نزدیک می‌شویم، بسیاری از افراد بر اساس روابطی که با برخی از خادمان اعتاب مقدسه عراق دارند، اقدام به اخذ ویزای این کشور کرده و زائران را بدون در نظر گرفتن نکات بهداشتی و با هزینه‌های بالا به عتبات اعزام می‌کنند؛ به طوری که اعرابی، یکی از مدیران این کاروان‌ها که در روزهای اخیر برای جذب زائر به منظور سفر به عتبات در روز عرفه و حتی پیش از آن برنامه‌ریزی کرده است، می‌گوید: ما از طریق یکی از اعتاب مقدسه عراق دعوتنامه می‌گیریم و اسامی را برای آنها ارسال می‌کنیم و پس از تأیید، لیست اسامی برای اخذ ویزا هماهنگ می‌شود و زائران می‌توانند به صورت انفرادی یا حتی گروهی به عراق سفر کنند.
ویزای افراد به عراق فقط برای سفر هوایی است
وی درباره هزینه ویزای عراق نیز می‌افزاید: هزینه ویزا اکنون ۱۳۹ دلار است که اگر در هفته آخر منتهی به روز عرفه کسی اقدام کند، هزینه ویزا تا ۲۸۰ دلار نیز افزایش خواهد یافت.
بر همین اساس، افرادی که بخواهند به عراق سفر کنند فقط برای اخذ ویزا با دلار ۲۴ هزار تومانی باید حدود سه میلیون و ۴۰۰ تا ۶ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان بپردازند و حتی ویزایی که دریافت می‌کنند، ویزایی است که فقط باید از طریق فرودگاه نجف به عراق وارد شوند. این امر در حالی است که از اوایل سال ۹۸ پس از سفر روحانی به عراق، طبق تفاهم‌نامه دو کشور، ویزا رایگان شد و دیگر از آن پس زائران برای سفر به عراق فقط اقدام به دریافت ویزا می‌کردند و هزینه‌ای برای آن پرداخت نمی‌کردند.
سفرهای غیرمجاز به عتبات، موجب ایجاد اختلاف بین دو کشور می‌شود
اما اکنون با توجه به دلالی برخی از افراد، ویزای عراق هم پولی شده است و به گفته یکی از مدیران حج و زیارت، ممکن است چنین اقداماتی در روابط دو کشور اختلال ایجاد کرده و موجب بروز مشکل در اعزام زائران پس از موافقت ستاد کرونا هم شود. حتی برخی از مشتاقان زیارت امام حسین (ع) نگران هستند پس از مدتی عراق هم مجدد ویزا را پولی کند و به این ترتیب هزینه‌های سفر هم افزایش یابد. زائران، نگران لغو ویزای رایگان عتبات نباشند
البته حجت‌الاسلام صحبت‌الله رحمانی، مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت به فارس می‌گوید: رایگان شدن ویزای عراق به عنوان یک قانون بین دو کشور و بر اساس تفاهم‌نامه صورت گرفته اجرایی شده و یک طرف نمی‌تواند آن را لغو کند. علاوه بر این، با توجه به مذاکراتی که با عتبه عباسیه (ع) و عتبه حسینیه (ع) داشتیم، مطلع شدیم که متولیان و خادمان اعتاب مقدسه در کربلا اقدام به اخذ ویزا در چنین شرایطی نمی‌کنند و تاکنون هم در مدت ۱۵ ماه ویزا از سوی آنها برای ایرانیان صادر نشده است.
وی با انتقاد از سفرهای غیرمجاز عتبات می‌افزاید: در گذشته، این سفرها مقطعی بود و در کنار سازمان حج و زیارت صورت می‌گرفت، اما اکنون با توجه به دستور ستاد کرونا و ممانعت از اعزام زائران در قالب کاروان‌های مجاز، برخی از افراد سودجو کاروان‌های غیرمجاز راه‌انداخته و زائران را بدون داشتن حتی حداقل‌هایی که کاروان‌های حج و زیارت برای زوار پیش‌بینی می‌کردند، عازم کربلا و نجف می‌کنند. این امر در حالی است که ما چند بار از ستاد کرونا درخواست کردیم که اجازه ساماندهی اعزام‌های عتبات را به ما دهد و حتی پروتکل‌هایی را نیز با همکاری وزارت بهداشت تدوین کردیم؛ به طوری که مثلا از بین افراد واکسینه اقدام به اعزام کنیم یا از شهرهای درگیر با کرونا زائر نبریم، اما هنوز ستاد کرونا با برقراری سفر به عتبات موافقت نکرده است.
موافقت نکردن ستاد کرونا با از سرگیری سفرهای زیارتی در حالی صورت می‌گیرد که کاروان‌های غیرمجاز در سطح شهر و حتی در فضای مجازی تبلیغات گسترده‌ای دارند و هیچ کسی هم مانع چنین سفرهایی نمی‌شود و اکنون با نزدیک شدن به روز عرفه بر تعداد کاروان‌های غیرمجاز و تبلیغات آنها افزوده شده است؛ تا جایی که در شبکه‌های اجتماعی مختلف هر روز شماره و نام افرادی برای اخذ ویزای عراق و سفر زیارتی به کربلا دیده می‌شود.
داشتن ویزای عراق هم ملاک عبور از مرز نیست
گاهی هم برخی از این کاروان‌ها قول اعزام زمینی به عتبات را می‌دهند که در این رابطه حسین قاسمی، مدیر کل امور مرزی وزارت کشور می‌گوید: ما اجازه تردد و خروج از مرز را به هیچ زائر و مسافری نخواهیم داد و همچنان مرزها بسته است و داشتن ویزای عراق هم ملاک عبور از مرز نیست.
بر همین اساس، مسؤولان سازمان حج و زیارت همواره به زائران و عاشقان حسینی توصیه می‌کنند که برای سفر به عتبات در دام کاروان‌های غیرمجاز نیفتند و با سلامت خود و اطرافیان بازی نکنند. چرا که در این کاروان‌ها مسائل بهداشتی رعایت نمی‌شود و علاوه بر این، هزینه‌های گزافی از افراد اخذ می‌شود تا جایی که در روزهای اخیر هم سفرهای زیارتی به عتبات به صورت هوایی تا حدود ۲۰ میلیون تومان از سوی مدیران کاروان‌های غیرمجاز اعلام شد.
کاروان‌های غیرمجاز هزینه‌های گزافی به زائران عتبات تحمیل می‌کنند
در این باره، معاون عتبات سازمان حج و زیارت با بیان اینکه ما برای ازسرگیری اعزام‌ها در ایام عرفه آمادگی کامل داریم، به قیمت‌های سفرهای زیارتی اشاره می‌کند و می‌گوید: بسیاری از هزینه‌هایی که به زائران در قالب کاروان‌های غیرمجاز تحمیل می‌شود، هزینه‌های اضافی است که دلالان از مردم می‌گیرند و با توجه به اینکه نهادی هم نظارتی بر آنها ندارد و حتی سازمان حج و زیارت نیز هیچ اعزامی به عتبات ندارد، آنها از این فرصت برای خالی کردن جیب مردم استفاده می‌کنند. سازمان حج و زیارت در سفر به عتبات به فکر منافع نیست
وی می‌افزاید: سازمان حج و زیارت می‌تواند با نصف هزینه‌هایی که کاروان‌های غیرمجاز زائران را به عتبات می‌برد، اقدام به اعزام زوار کند. چرا که ما به عنوان یک نهاد دولتی، به فکر منافع نیستیم و تلاش خود را برای کاهش هزینه‌ها می‌کنیم.
ویزای عراق به ۳۳۰ دلار رسید!
با این وجود، کاروان‌های غیرمجاز که مدعی هستند اخذ ویزا یک هفته تا ۱۵ روز زمان می‌بَرد، در روزهای اخیر با جذب زائران برای ماه ذی‌الحجه و به ویژه دهه ولایت، سفر به عتبات را برنامه‌ریزی کرده‌اند و از زائران علاوه هزینه ویزا و اسکان یا حتی تغذیه، به طور جداگانه هزینه پرواز را اخذ می‌کنند. البته حجت‌الاسلام رحمانی می‌گوید: برخی از این کاروان‌ها تا ۳۳۰ دلار هم از مشتاقان زیارت به عتبات اخذ می‌کنند و هر کسی به هر شیوه‌ای در حال سوءاستفاده از زائران عتبات است. ما چند بار این موضوع را پیگیری کردیم و از ستاد کرونا خواستیم تا اگر هم مجوزی برای سفرهای زیارتی نمی‌دهد، حداقل اجازه دهد تا این سفرها زیر نظر سازمان حج و زیارت صورت گیرد تا در کنار رعایت نکات بهداشتی، زائران مجبور به هزینه‌های گزاف نشوند و دلالان از چنین سفرهایی حذف شوند.
لازم به ذکر است، با مواردی که در بالا گفته شد یک نفر برای سفر به عتبات باید بیش از ۲۰ میلیون تومان هزینه کند و با این حساب دیگر سفر به عتبات برای بسیاری از مردم کشور، آرزویی دست نیافتنی خواهد شد. در حالی که سفر حج تمتع که حدود یک ماه است و شرایط هتل‌ها و این سفر بسیار متفاوت‌تر از عراق است، با ۳۲ میلیون تومان نیز امکان‌پذیر است. حالا به نظر می‌رسد که سفر به عتبات در چنین شرایطی با سفر حج در سال ۹۸ برابری می‌کند.


منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: امام حسین عراق ویزا دلار زائران عتبات سفر حج کاروان های غیرمجاز سازمان حج و زیارت سفرهای زیارتی کاروان ها سفر به عتبات ویزای عراق هزینه ویزا ستاد کرونا اعزام زائر اخذ ویزا هزینه ها برای سفر روز عرفه عراق هم دو کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۳۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کرمانشاه ، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد و معاون وزیر کشور عراق امروز (دوشنبه) با سفر به مرز خسروی و بازدید از زیرساخت‌های تردد زائران از این مرز رسمی به هراه هیاتی مشتکل از مسئولان ۲ استان دیالی و کرمانشاه در رابطه با همکاری‌های ۲ کشور و پیرامون موضوع برگزاری مراسم پیاده روی اربعین گفتگو کردند
سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد در حاشیه برگزاری نشستی در این رابطه با موضوع اربعین در محل پایانه مرز خسروی در گفتگو با خبرنگاران یکی از عوامل موفقیت در برگزاری کنگره‌ی اربعین سال گذشته را هماهنگی‌های زود هنگام مسئولان ۲ کشور ایران و عراق بیان کرد.
محمد کاظم آل صادق افزود: امروز با حضور سرلشکرلواء ریاض الخیگانی معاون وزیر کشور عراق از همه مرز‌های تردد زائران اربعین شدکه در رابطه با امکانات و کاستی‌ها تبادل نظری داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سفر امروز مسئولان استانداری ایلام نیز حضور داشتندکه مسائل و مشکلات را احصا کردند تا با تلاش ۲ طرف برطرف شود.
او در پاسخ به سئوال خبرنگاران در رابطه با تردد زائران با خودرو‌های شخصی به عراق گفت: در سفری که مسئول ستاد مرکزی اربعین کشورمان به بغداد خواهد داشت قرار است در سطوح مقامات عالی ۲ کشور در رابطه با این مهم بحث و تصیمیم گیری شود.
معاون وزیر کشور عراق و مسئول ستاد اربعین این کشور نیزبا بیان اینکه تلاش ما برگزاری اربعینی باشکوه‌تر و بهترزا اربعین پارسال است، گفت: امروز در سفری که به مرز خسروی داشتیم در رابطه با مسائل و مشکلات پیرامون برگزاری هرچه بهتر اربعین با حضور ۲ طرف بحث و تبادل نظر شد و مشکلاتی وجود داشت که قرار است با تلاش ۲ طرف جمهوری اسلامی ایران و عراق برطرف شود.
«لواء ریاض الخیگانی» افزود: اربعین یک کنگره بزرگی برای ذکر اهل بیت (ع) است که ما وظیفه داریم در این مسیر خدمت کنیم تا از ثواب آن برخوردار شویم.
وی سفر امروز را در راستای هماهنگی‌های قبلی با سفیر جمهوی اسلامی ایران در بغداد به منظور بازدید میدانی از مرز‌ها و زیرساخت‌های لازم برای تردد زائران اربعین بیان کرد.
فرماندار قصرشیرین نیز در نشست بررسی مسائل برگزاری هرچه بهتر اربعین از مهم‌ترین مشکلات سال گذشته را ازدحام زائران در پشت مرزمنذریه و هنگام خروج از مرز خسروی به دلیل بازرسی که به شکل سنتی انجام می‌شد، بی نظمی در سرویس حمل و نقل طرف مقابل (منذریه) و عدم آشنایی درست رانندگان در رابطه با مسیر مرز منذریه نسیت به دیگر مرز‌ها هنگام بازگشت زوار بیان کرد که خواستار تدبیر طرف عراقی برای رفع این مشکلات با توجه به گرمای هوا شد.
مسئول کمیته اربعین کشور عراق هم از نصب سامانه بازرسی در مرز منذریه برای جلوگیری از ازدحام و تلاش برای رفع دیگر موارد خبرداد.
در این نشست مقرر شد تا کمیته مشترک برای رفع مشکلات مربوط به تردد زائران در ۲ طرف تشکیل شود و همچنین نمایندگان تام الاختیار در ۲ سوی مرز برای رفع مشکلات و مسائل فوری در ایام اربعین مستقر شوند.
معاون سیاسی امنیتی استانداری کرمانشاه از برنامه ریزی برای افزایش  ۵۰ درصدی زائران در اربعین امسال از مرز رسمی خسروی نسبت به سال گذشته خبرداد و گفت: پارسال یک میلیون زائر از این مرز تردد کردند که پیش بینی می‌شود آمار زائران از این مرزدر اربعین سال جاری به یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر برسد
«علی شعبانی» در گفتگو با خبرنگاران در قصرشیرین افزود: انجام عملیات اربعین ۱۴۰۳ نیاز به یک سری مقدمات، مذاکرات هماهنگی دارد که با دولت عراق و استانداری استان دیالی باید انجام شود.
وی اظهار کرد: در سال گذشته فضا‌ها و زیرساخت‌های بسیار خوبی از جمله ایجاد سایبان‌ها، گیت‌های ورودی و خروجی (۸۸ گیت) در مرز خسروی و همچنین شهرستان قصرشیرین با تلاش مسئولان و دست اندرکاران اربعین انجام گرفت.
او گفت: دعوت می‌کنیم از مردم استان کرمانشاه و هموطنانمان که مرز خسروی را به عنوان نزدیک‌ترین راحت‌ترین مرز برای تردد به عتبات عالیات انتخاب کنند و ما هم تلاش خودمان را می‌کنیم که تمام امکانات را فراهم کنیم تا یک سفر امن و راحت را برای زائران ایجاد کنیم.

دیگر خبرها

  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی در اربعین ۱۴۰۳
  • پیش بینی تردد ۵۰ درصدی زائران عتبات از مرز خسروی دراربعین ۱۴۰۳
  • عزیمت ۳ کاروان از مازندران به عمره مفرده
  • ۳۹ کاروان از گلستان برای مناسک حج تمتع اعزام می شوند
  • اعزام زائران کرمانی به سرزمین وحی پس از ۹سال + تصاویر
  • تداوم عقب‌نشینی نرخ ارز در بازار غیر رسمی/ قیمت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان بازمی‌گردد؟
  • نخستین گروه عمره‌گزاران ایرانی وارد مکه شدند
  • اعزام نخستین کاروان حج عمره استان سمنان
  • توضیح دبیرکل اتاق بازرگانی ایران و عراق درباره بازار دلار
  • پیش بینی رئیس اتاق ایران و عراق از قیمت دلار