Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ایران سهم مصرف آب در بخش کشاورزی حدود ۹۰ درصد، شرب ۸ درصد و صنعت و معدن ۲ درصد است، در صورتی‌که در کشور‌های توسعه یافته سهم بخش کشاورزی ۳۰ درصد، شرب و بهداشت ۱۱ درصد و سهم بخش صنعت و معدن ۵۹ درصد است.   به گزارش روابط عمومی روژین تاک؛ کمبود منابع آبی همواره به عنوان یک عامل محدود کننده فعالیت‌ها در اقلیم ایران مطرح بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متوسط بارندگی در جهان در حدود ۸۶۰ میلی‌متر است و این در حالیست که متوسط درازمدت این رقم در ایران ۲۵۰ میلیمتر است.   سنتی بودن کشاورزی در بیشتر مناطق ایران و در نتیجه آن روش‌های اشتباه آبیاری، بحران کم آبی را برای ایران در پیش داشته است و امروزه بیش از پیش، زندگی ما را تهدید می‌کند. با این وجود در بخش‌هایی از کشور، آب مصرفی کشاورزی به گونه‌ای کاملا علمی و حساب شده مدیریت می‌شود و می‌توان از آن به عنوان الگوی مدیریت مصرف آب در کشور بهره برد.
شرکت کشت و صنعت «روژین تاک» به عنوان یکی از الگو‌های موفق مصرف آب در بخش کشاورزی در کشور است؛ روژین تاک توانسته است با راهکار‌های مناسب، آب را در مرحله تولید نشاء، در زمین کشاورزی و در زمان فرآوری محصول در کارخانه مدیریت کند.

مدیرت آب در روژین تاک در تمامی مراحل پیش از کاشت در گلخانه، هنگام کاشت و زمان فراوری محصول انجام می‌شود، به گفته سید مظفر عبدالله مدیرعامل کشت و صنعت «روژین تاک» هر کیلو گوجه فرنگی در روژین تاک با مصرف ۹۸ لیتر آب به مرحله برداشت می‌رسد، در حالی که در کشور برای تولید هر کیلو گوجه فرنگی ۲۵۰ لیتر آب به صورت میانگین مورد نیاز است.
در واقع روژین تاک علاوه بر تولید محصول مرغوب و کارآفرینی، در بخش محیط زیست نیز با مدیریت درست مصرف آب کمک شایانی به حفظ و ذخیره آب‌های زیرزمینی می‌کند.
آبیاری قطره‌ای و حفظ آب‌های زیرزمینی در روژین تاک
کشاورزی و به طور دقیق‌تر آبیاری در بحث مدیریت و ذخیره آب نقش بسزایی دارد، شیوه‌های سنتی آبیاری و غرقابی کردن زمین‌های کشاورزی یکی از عوامل اصلی هدر رفت آب در ایران است. «کشت و صنعت روژین تاک» برای کمک به حفظ آب‌های زیرزمینی از همان شروع کار، شیوه آبیاری قطره‌ای را برای آبیاری محصولات خود درنظر گرفته است.   مظفر عبدالله با اشاره به اهمیت حفظ آب‌های زیرزمینی می‌گوید: در سال‌های اخیر با کم شدن بارش باران و خشکسالی، بحث مدیریت منابع آب بیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، او ادامه می‌دهد روژین تاک سال هاست که از روش آبیاری قطره‌ای برای آبیاری زمین‌های گوجه فرنگی استفاده می‌کند و موفق شده آبیاری ۹۷ درصد مزارع تحت پوشش خود را از این طریق انجام دهد.   طبق آمار موجود، کشت وصنعت روژین تاک در حال حاضر ۵ هزار هکتار زمین زیر کشت تحت پوشش خود دارد که به روش قطره‌ای آبیاری می‌شوند، با این روش آبیاری، معادل ۴۹ میلیون مترمکعب آب مصرف می‌شود و این در حالیست که در روش غرقابی علاوه بر مضراتی که دارد، میزان آب مصرفی ۱۱۷ میلیون متر مکعب است؛ بنابراین با استفاده از روش آبیاری قطره‌ای در کشت و صنعت روژین تاک، ۶۸ میلیون متر مکعب آب به نفع کشور ذخیره می‌شود.   به گفته مدیرعامل روژین تاک استفاده از روش آبیاری قطره‌ای می‌تواند در بحث کوددهی هم مفید باشد. چون در این روش سم و کود، درست و به اندازه از طریق لوله‌ها به پای محصول ریخته می‌شود و به این ترتیب مقدار سم کمتری در زمین نفوذ و آن را آلوده می‌کند.
مظفر عبدالله بیان می‌کند: حتی به وزارت جهادکشاورزی هم پیشنهاد کرده ایم که با توسعه روش آبیاری قطره ایِ زمین‌های کشاورزی در سراسر کشور، مانع بحران آب در کشور شوند.

نشاء به جای بذر؛ راهکار دوم روژین تاک در مدیریت آب
روش‌های کاشت و برداشت محصول نیز در میزان مصرف آب نقش مهمی دارد. از این رو شرکت روژین تاک بر اساس رسالتش همواره به دنبال روشی برای مصرف درست منابع آبی، بوده است. عبدالله با اشاره به کاشت نشاء به جای بذر و پرورش آن در گلخانه به عنوان دومین راهکار روژین تاک برای حفظ منابع آبی کشور توضیح می‌دهد: استفاده از نشاء به جای کاشت بذر در زمین، باعث صرفه جویی در زمان و مصرف آب می‌شود، همچنین وقتی ما نشاء را در گلخانه پرورش می‌دهیم نیازی به سموم شیمیایی نداریم و تاریخ مناسب کاشت، قابل کنترل است.   وی همچنین اضافه کرد با در نظر گرفتن ۳۰۰ میلیمتر از بارش متوسط ۴۵۰ میلیمتری استان کرمانشاه، سالیانه بالغ بر ۱۰ هزار متر مکعب از نزولات آسمانی از طریق سقف گلخانه‌ها جمع آوری و وارد چرخه تولید می‌شود.   مدیر عامل کشت و صنعت روژین تاک با اشاره به صرفه جویی در زمان و افزایش سرعت رشد ادامه می‌دهد: نشاء بعد از انتقال از گلخانه به زمین طی ۹۰ روز میوه می‌دهد، در حالی که در سایر روش‌ها تا ۱۲۰ روز طول می‌کشد تا میوه به عمل آید؛ به عبارت دیگر حدود ۳۰ روز در آبیاری محصول، مدت زمان تولید و برداشت محصول صرفه جویی می‌شود.   بنا به گفته‌های مدیرعامل روژین تاک و با یک حساب و کتاب سرانگشتی می‌توان نتیجه گرفت که کاشت نشاء به جای بذر می‌تواند ۲۵ درصد میزان آب مصرفی برای آبیاری محصول را کاهش دهد.

چرخه آب در روژین تاک
بازیافت آب یا تصفیه پیشرفته پساب و بازیابی مجدد آن فرآیند قابل اطمینانی است که در طی آن فاضلاب مجددا به آب قابل استفاده تبدیل می‌شود.
در حال حاضر بیشترین نوع استفاده از پساب تصفیه شده در دنیا آبیاری کشاورزی است. با توجه به اینکه در کشور ما مصارف کشاورزی بیشترین مقدار مصرف آب را به خود اختصاص می‌دهد، می‌توان با استفاده از تکنیک‌های استفاده مجدد از پساب، منبع آبی مناسبی را برای بخش کشاورزی و گلخانه‌ها تأمین کرد. مدیرعامل روژین تاک با تاکید بر این موضوع که بخش‌های صنعتی برای مدیریت آب و همچنین جلوگیری از هدر رفت آب، باید تصفیه خانه داشته باشند توضیح می‌دهد: روژین تاک مجهز به سیستم تصفیه خانه فاضلاب است که با استفاده از آن ۷۰ درصد آب مصرفی در فرایند تولید رب گوجه فرنگی را به چرخه مصرفی باز می‌گرداند.   او ادامه می‌دهد: کشت و صنعت روژین تاک در نظر دارد علاوه بر مدیریت و محدود کردن استفاده از آب‌های زیرزمینی استان کرمانشاه و به جای آن استفاده از چرخه بازیافت آب، کارایی آب را ارتقاء دهد.   آب امروزه مسئله‌ای حیاتی است که اگر مدیریت نشود به بحران تبدیل می‌شود، بحرانی که هر ایرانی در قبال آن مسئولیت دارد. بخش‌های کشاورزی و صنعتی که نقش پررنگ تری در حفظ منابع آبی کشور دارند باید مسئولیت خویش را همچون شرکت روژین تاک به درستی انجام دهند تا شاهد کوچ‌های اجباری به علت کم آبی و حتی بی آبی نباشیم.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: کشت و صنعت روژین تاک روش آبیاری قطره ای آب های زیرزمینی روژین تاک روژین تاک روژین تاک بخش کشاورزی گوجه فرنگی منابع آبی منابع آب آب مصرفی آب مصرف مصرف آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۴۹۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!

به گزارش همشهری آنلاین، حسین ظفری معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: بر اساس هشدار سطح نارنجی که صادر شده است، سامانه بارشی که از روز گذشته وارد کشور شده است، تا پایان روز جمعه‬ فعالیت خود را خواهد داشت.

وی افزود: سطح نارنجی به معنای احتمال بروز مخاطره است، به همین دلیل استان‌هایی که متاثر از این سامانه هستند از سمت سازمان مدیریت بحران کشور اعلام آماده‌باش شده است. این مخاطره رگبار شدید رعد و برق، وزش باد شدید و در برخی نقاط گردوخاک و تگرگ را به همراه خواهد داشت.

ظفری ادامه داد: در روز چهارشنبه ۱۲/‏۰۲/‏۱۴۰۳ سامانه بارشی‬ استان های کرمان، ایلام، خوزستان، لرستان، غرب همدان، جنوب مرکزی، کهکلویه و بویراحمد، چهارمحال بختیاری، جنوب و غرب استان اصفهان و نیمه جنوبی استان فارس و بوشهر را تحت تاثیر قرار می‌دهد. به استان‌های مجاور این استان‌ها هشدارها داده شده و آمادگی خود را اعلام کرده اند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور گفت: اطلاع‌رسانی‌هایی از طریق استانداری و صدا و سیما به مردم صورت گرفته است.

وی افزود: در روز جمعه استان اردبیل، آذربایجان غربی و شرقی، کردستان، زنجان، کرمانشاه ایلام، خوزستان، همدان، مرکزی، استان خراسان رضوی، خراسان جنوبی و نیمه غربی سمنان و ارتفاعات استان‌های البرز و تهران نیز تحت تاثیر این سامانه قرار خواهند گرفت. وسعت گسترده ای از کشور متاثر این سامانه خواهد بود و به همین دلیل احتمال لغزندگی جاده‌ها و آب‌گرفتگی معابر و همچنین احتمال سیلاب در مسیر رودخانه‌ها وجود دارد.

ظفری گفت: در ارتفاعات رخداد صاعقه و تگرگ را شاهد خواهیم بود. متاسفانه صاعقه می‌تواند خیلی خطرناک باشد، از این رو به افرادی که در ارتفاعات حضور دارند خصوصاً عشایر هشدار می‌دهیم که دقت‌های لازم را داشته باشند.

معاون پیشگیری و کاهش خطرپذیری سازمان مدیریت بحران کشور افزود: در مناطقی که باد شدید وجود دارد، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، داربست‌ها و تابلوها و همچنین در حمل و نقل نیز امکان اختلال وجود خواهد داشت. در مناطقی که گردوغبار مواجه هستیم تدابیر لازم هم از سمت سازمان ها و دستگاه ها دیده شده است.

ظفری در پایان گفت: با توجه به اینکه آمادگی دستگاه‌ها و ستادها وجود دارد، مردم نیز احتیاط را در سفرهای بین شهری رعایت کنند و در مناطقی که رودخانه‌ها طغیان کرده‌اند توقف نداشته باشند و از رفتن به کوه و ارتفاعات در این چند روز خودداری شود. چرای دام و تردد عشایر در نواحی مرتفع نیز با احتیاط لازم صورت گیرد.

کد خبر 848591 منبع: مهر برچسب‌ها خبر مهم آب و هوا - ایران طوفان مدیریت بحران باران

دیگر خبرها

  • هشدار مهم هواشناسی برای ۴ استان/ آماده‌باش مدیریت بحران
  • صدور هشدار نارنجی هواشناسی در البرز
  • آماده‌باش مدیریت بحران در پی احتمال وقوع بارش‌های شدید در ۴ استان
  • هشدار؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • هشدار مهم؛ احتمال وقوع سیلاب در این نقاط
  • احتمال خطر؛ سازمان مدیریت بحران در آماده باش/ رگبار و باد شدید، رعد و برق، گردوخاک و تگرگ
  • آماده باش مدیریت بحران در چند استان | خطر سیل و طوفان در کمین مردم | از کوه و دشت دوری کنید!
  • آماده باش مدیریت بحران در پی هشدار هواشناسی
  • آماده باش سازمان مدیریت بحران در مناطق درگیر مداخلات جوی
  • آیا از لوله سیاه آهنی برای مصارف کشاورزی می‌توان استفاده کرد؟