Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس لرستان- پریسا قربانی نژاد، پیشه بسیاری از مردم لرستان به واسطه شرایط اقلیمی و خاک حاصلخیز،  کشاورزی و دامپروری است، به‌گونه‌ای که درصد بالایی از جمعیت روستایی و عشایری استان با کشت محصولات زراعی روزی خود را تامین می‌کنند.

طی سال‌ها و ماه‌های اخیر و با کاهش سطح منابع آبی و تغییرات اقلیمی، شاهد بروز پدیده خشکسالی در بسیاری از مناطق کشور از جمله لرستان هستیم، شرایطی که تولید برخی محصولات استراتژیک همچون گندم را تحت تاثیر قرار داده و موجب کاهش تولید آن شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آخرین آمار و اطلاعات هواشناسی حکایت از کاهش میانگین بارندگی در سال زراعی جاری دارد، به‌گونه‌ای که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۴۳ درصد و نسبت به بلند مدت ۳۹ درصد کاهش بارندگی را در استان شاهد هستیم.

بارندگی‌هایی که پراکنش‌های نامنظمی داشته و با تاخیر همراه بوده است، فصل زمستان حدود ۴۰ روز بارش را نداشته‌ایم که این موضوع موجب بروز خسارت به محصولات زراعی استان شده است.

 

مدیر زراعت جهادکشاورزی لرستان با اشاره به سطح زیرکشت محصولات دیم استان، به فارس گفت: میزان سطح زیرکشت گندم آبی استان ۴۵ هزار هکتار و ۱۹۵ هزار هکتار نیز سطح زیر کشت گندم دیم است.

مدیر زراعت جهادکشاورزی لرستان  با بیان اینکه ۱۰۰ درصد گندم دیم استان به دلیل تنش بی‌آبی خسارت دیده، افزود: این خسارت بین ۲۰ تا ۱۰۰ بوده است.

جواد طهماسبی با بیان اینکه ۱۰۰ درصد گندم دیم استان به دلیل تنش بی‌آبی خسارت دیده است، افزود: این خسارت بین ۲۰ تا ۱۰۰ بوده است.

وی سطح قابل برداشت گندم دیم ۸۵ هزار هکتار عنوان و خاطرنشان کرد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۳۴ هزار تن  گندم دیم و ۱۸۰ هزار تن نیز گندم آبی امسال برداشت شود.

مدیر زراعت جهادکشاورزی لرستان بیان داشت: بر اساس پیش‌بینی‌ها امسال قرار بود ۴۳۰ هزار تن گندم در استان بود که این میزان تاکنون به نصف کاهش یاقته است. 

طهماسبی در خصوص سطح زیرکشت جو نیز گفت: در سال زراعی امسال  ۶ هزار و ۹۰۰ هکتار جو آبی و ۱۱۶ هزار هکتار نیز جو دیم کشت شده است.

 

وی با بیان اینکه کل جو دیم استان نیز به دلیل بی‌آبی خسارت دیده است، افزود: ۶۰ درصد جو به میزان ۵۰ هزار تن قابل برداشت است، در حالی که بر اساس پیش‌بینی باید این میزان ۱۵۰ هزار تن می‌بود.

مدیر زراعت جهادکشاورزی لرستان اظهار داشت: در مجموع خشکسالی خسارت ۷۰ درصدی به محصولات دیم استان داشته که این میزان خسارت تولید گندم و جو را نیز با کاهش چشم‌گیری همراه کرده است.

بدیهی است با تغییر شرایط آب و هوایی باید تمهیدات لازم برای کاهش خطرات و خسارات خشکسالی پیش‌بینی شود، از جمله راهکارهای موجود جهت جبران بخشی از خسارات وارد آمده به کشاورزان می‌توان به بیمه محصولات از طریق صندوق‌های فعال در این زمینه اشاره کرد.

از طرفی به دلیل بالا بودن هزینه‌های اولیه کشت، کشاورزان تمایلی به بیمه کردن محصولات نیستند، به‌گونه‌ای که کمتر از نیمی از کشاورزان اقدام به بیمه محصولات زراعی خود کرده‌اند.

این در حالی است که کشاورزان معتقدند صندوق‌های بیمه خسارت کامل را پرداخت نکرده و تنها بخش کوچکی از ضررها را جبران می‌کند.

 

نیمی از کشاورزان لرستان اقدام به بیمه محصولات کرده‌اند

مدیر صندوق بیمه کشاورزی در لرستان با اشاره به پوشش بیمه‌ای محصولات کشاورزی استان به فارس گفت: از مجموع ۱۳۰ هزار بهره‌بردار در استان، ۶۴ هزار نفر اقدام به بیمه محصول کرده‌اند که از این تعداد ۳۲ هزار نفر زارع هستند.

فتح اله رفیعی با بیان اینکه طی سال جاری پرداختی در بخش زراعی نداشته‌ایم، افزود: با توجه به اینکه برداشت بخش زراعت به تازگی در استان شروع شده، از این‌رو کارشناسان در حال برآورد خسارت هستند.

وی با تاکید بر اینکه خشکسالی به ۳۲ هزار زراع استان خسارت زده است، گفت:  این حجم خسارت در درصدهای مختلف بوده، با این وجود همه زارعین خسارت دیده‌اند.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان، افزایش هزینه‌های کاشت را مهمترین دلیل عدم استقبال کشاورزان برای بیمه محصولات عنوان کرد.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان، افزایش هزینه‌های کاشت را مهمترین دلیل عدم استقبال کشاورزان برای بیمه محصولات عنوان و تصریح کرد: هزینه بالای تامین بذر، سموم، کود، آفات، ماشین‌آلات، شخم و نگهداری موجب می‌شود کشاورز اقدام به بیمه محصول نکند و یا اینکه بیمه‌نامه ارزانی را خریداری می‌کند.

رفیعی میزان تعرفه‌های بیمه در بخش زراعت را پائین خواند و گفت: در صورت بالا بودن سطح زمین، امکان اقساط بیمه‌ای نیز وجود دارد.

وی ادامه داد: برای تمامی زراعت‌های دیم که به دلیل تنش خشکسالی دچار خسارت شده‌اند، در حال بررسی خسارت توسط کارشناسان متشکل از صندوق بیمه و جهادکشاورزی است که در حال حاضر برآورد خسارت در شهرهای پلدختر و چغابل به اتمام رسیده است.

مدیر صندوق بیمه کشاورزی لرستان با بیان اینکه بیمه خوداظهاری است و کشاورز بر اساس تمایل خود اقدام به بیمه محصولات می‌کند، گفت: برآوردهای خسارت توسط کارشناسان بر اساس واقعیت خسارت ارزیابی و پرداخت می‌شود، حال اینکه برخی کشاورزان مدعی هستند بیمه در پرداخت خسارت کوتاهی کرده و میزان کمی از ضررها را جبران می‌کند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: لرستان خشکسالی تنش بی آبی کاهش تولید گندم بیمه محصولات کشاورزی مدیر صندوق بیمه کشاورزی بیمه محصولات کشاورزی لرستان محصولات زراعی اقدام به بیمه خسارت دیده هزار هکتار دیم استان گندم دیم پیش بینی بر اساس هزار تن بی آبی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان

ایسنا/لرستان معاون اقتصادی استانداری لرستان با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

سیروس ابراهیمی در حاشیه جلسه تنظیم بازار که در سالن جلسات استانداری برگزار شد، کارگروه تنظیم بازار را یکی از کارگروههای مهم عنوان کرد و افزود: در این کارگروه معمولا مسائل بازار، تولید، عرضه، مصرف، قیمت و نظارت مطرح می‌شود.

وی با بیان اینکه طبق آمار و مستندات سال گذشته در حوزه تولید محصولات کشاورزی در همه زیر بخش‌ها رشد خوبی داشته‌ایم، گفت: تولید مرغ، تخم مرغ، گندم و دیگر محصولات کشاورزی در استان رشد خوبی داشته است و امیدواریم این روند امسال هم ادامه داشته باشد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری لرستان عنوان کرد: یکی از مسائلی که با آن مواجه هستیم تولید گوشت مرغ بیش از نیاز استان است که باید به دیگر استان‌ها صادر شود، چالش بعدی ۱۰ درصد ارزش افزوده است که محل اختلاف سازمان جهاد کشاورزی و امور مالیاتی است که باید بررسی شود.

ابراهیمی با اشاره به اینکه یکی از مصوبات امروز جلسه تنظیم بازار تحویل سبوس گندم به دامداران بود، گفت: کارخانجاتی که به تعهد خود در خصوص تحویل سبوس گندم به دامداران عمل نکنند سهمیه گندم آن‌ها قطع می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • روند رو به رشد تولیدات کشاورزی لرستان
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • خسارت ۵۰ درصدی بارندگی به گندمزار‌های خوزستان
  • تداوم بارش‌ های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • تداوم بارش‌های سیل آسا و ضرورت توجه به بیمه محصولات زراعی و دامی
  • ۲۰۰ هزار تن از گندم‌های آماده برداشت خوزستان از دست رفت
  • طوفان ۲۰۰ هزار تن گندم این استان را از بین برد !
  • خسارت بارندگی به گندمزارهای آماده برداشت در خوزستان
  • خسارات سنگین طوفان به ۱۰۰ هزار هکتار از گندم‌زارهای خوزستان
  • خسارت سنگین باران به کشاورزان خوزستان/ چقدر گندم از بین رفت؟