Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، رضا اردکانیان روز دوشنبه در جشن پنجاهمین سالگرد بهره برداری مشترک ایران و جمهوری آذربایجان از سد‌های ارس و میل مغان گفت: بدون شک رود ارس در بخش قابل توجهی از مرز مشترک دو کشور جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به مثابه شاهرگ حیاتی مرزنشینان مجاور خود نماد صلح و دوستی بوده و با افتخار باید اذعان داشت که رود مرزی ارس نه تنها مانند بسیاری از آب‌های مرزی دنیا زمینه‌ساز نزاع و ستیز بین دو دولت نبوده، بلکه به عنوان نمونه‌ای نادر و درخشان عاملی مهم در جهت توسعه و تقویت روابط فیمابین دو ملت دوست و همسایه ایران و آذربایجان بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: خوشبختانه طی پنج دهه گذشته، احداث و بهره‌برداری از سد و نیروگاه ارس و همچنین سد انحرافی میل مغان موجبات آبادانی و توسعه مناطق مجاور ارس را فراهم آورده و پس از بهره برداری رسمی از سد و نیروگاه ارس در سال ۱۳۵۰ شمسی، امروز در پنجاهمین سالگرد بهره‌برداری از این تاسیسات جشن باشکوه همدلی و همراهی را برگزار می‌نمایند؛ در آینده نزدیک نیز شاهد بهره‌برداری از سد‌های مشترک خداآفرین و قیز قلعه سی نیز خواهیم بود.

وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از مشترکات دینی، فرهنگی و تاریخی فراوان بهره مندند، اشتراکاتی که می‌تواند ماهیت ویژه‌ای به روابط دو کشور در منطقه بخشیده و همان‌گونه که طی چند دهه گذشته شاهد بوده ایم، برگزاری ۵۰ اجلاس کمیسیون دائمی بهره برداری از منابع آب و انرژی رودخانه مرزی ارس و ۱۴ اجلاس کمیسیون مشترک همکاری اقتصادی بین دو کشور، نمونه‌های روشن از روابط راهبردی و منحصر به فرد در منطقه است.

اردکانیان گفت: در آستانه پنجاهمین سال بهره برداری از سد‌های ارس و میل مغان و تاکید بر اراده طرفین بر برگزاری جشن پنجاهمین سالگرد بهره برداری از منابع آب و انرژی رودخانه مرزی ارس، فرصت مغتنمی دست داد تا با مروری بر توافقات و همکاری‌های دو جانبه دو کشور در بخش آب و انرژی، ضمن تبیین نقاط قوت در جهت توسعه همکاری‌ها بپردازیم.

وی ادامه داد: در مجموع روند همکاری‌های مشترک میان ایران و سایر کشور‌های رودخانه ارس نشانگر غلبه و تفوق همکاری‌های آبی بر مشکلات و موانع موجود است.

وی تشریح کرد: شواهد متعددی از جمله معاهدات مختلف و کمیسیون‌های مشترک بین دولت‌های ایران و شوروی سابق (پس از استقلال جمهوری آذربایجان) در باب تسهیم آب، تعیین مرز رودخانه‌ای، حل و فصل مسائل و حوادث مرزی، تسفیه اختلافات، ساماندهی رودخانه مرزی ارس، نصب و مراقبت از علائم مرزی، همکاری‌های فنی و اقتصادی، تعیین وضعیت جزایر و پل‌های واقع در مسیر رودخانه و تعیین مرز آبی در دریاچه‌های سد ارس و سد تنظیمی میل مغان همگی گواه محکم بر این مدعاست.

وزیر نیرو افزود: فرصت‌های اقتصادی کم نظیر جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های گردشگری از قبیل طبیعت‌گردی، آثار باستانی نظیر پل‌ها و کلیسا‌های تاریخی حاشیه ارس، پتانسیل خوب تولید برق، وجود زیرساخت‌های مناسب و امکان دسترسی آسان به دو طرف مرز در کنار عزم و اراده مسئولان دو کشور برای گسترش همکاری‌ها از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند به احداث و بهره‌برداری از طرح‌های توسعه منابع آب و انرژی ارزش شتاب دوچندان بخشد.

وی تاکید کرد: انتظار می‌رود وجود چنین ظرفیت‌ها و منابع در مسیر رودخانه ارس، زمینه‌ها و فرصت‌های فراوان دیگری برای توسعه همکاری‌های بین دو کشور در جهت تولید انرژی برق فراهم شود و تلاش مضاعفی برای سرعت بخشیدن به رفع موانع اندک موجود صورت پذیرد.

وی اضافه کرد: پایش مشترک سراسری کمی و کیفی رودخانه مرزی ارس در ادامه روند خوب همکاری‌های قبلی دو کشور، استقرار سامانه تصمیم یار، پیش‌بینی و هشدار سیل برای پیشگیری از بروز خسارت به تأسیسات آبی و اراضی پایین‌دست، تلاش برای تشکیل کمیسیون چهار جانبه کشور‌های حوضه آبریز ارس از مهمترین زمینه‌های همکاری و فعالیت‌های پیش رو در حوزه آبریز ارس است.

اردکانیان گفت: سرعت بخشی به تصمیم‌گیری‌ها در خصوص سد قیزقلعه سی تا حصول نتیجه نهایی و استفاده از ظرفیت خوب شرکت‌های پیمانکار و مشاور در هر دو کشور برای انجام این پروژه‌های اجرایی از دیگر موارد حائز اهمیت در این حوضه است.

وی یاداوری کرد: شایسته می‌دانم از اندیشه‌های ناب، خلاقیت ها، تلاش‌ها و زحمات همه کسانی که در طراحی، ساخت و تجهیز این سدها، تاسیسات و شبکه‌های آبیاری نقش داشته اند و همچنین از همکاری همه دست‌اندرکاران بخش‌های خصوصی و دولتی دو کشور دوست و همسایه ایران و آذربایجان که طی ۵۰ سال بهره‌برداری مشترک از سد‌های مذکور، با درایت و حس تعامل، موجبات بهره‌مندی ملت دو کشور از منافع بیشمار ناشی از ساختن سد‌های مذکور را فراهم آورده و آن را به نوعی به عنوان نمونه موفق و کم نظیر دوستی و صلح در مرز‌های آبی به جهان معرفی کرده اند، کمال تشکر و قدردانی را داشته باشم.

وی گفت: امیدوارم همانند گذشته ارس، این شالوده دوستی و مودت منشأ برکات و منافع فراوان برای همه ساکنان مجاور آن باشد.

وزیر نیروی کشورمان صبح امروز نیز سد قیزقلعه سی در شهرستان خداآفرین، سد گردیان در شهرستان جلفا و شبکه پایاب یکانات شهرستان مرند را با سرمایه گذاری ۹۹۰ میلیارد تومانی افتتاح کرد.

وی پس از آن برای شرکت در جشن پنجاه سالگی همکاری‌های آبی ایران و جمهوری آذربایجان در بهره برداری از سد‌های رودخانه مرزی ارس با بالگرد عازم شهرستان جلفا و سد ارس شد.

انتهای پیام/پ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نیرو ایران و جمهوری آذربایجان بهره برداری از سد رودخانه مرزی ارس آب و انرژی همکاری ها میل مغان دو کشور بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۳۸۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مازندران، معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: اقدامات نظارتی در زمینه برداشت آب از چاه‌های کشاورزی مازندران به ویژه دشت هراز به طور مستمر انجام می‌شود و در همین راستا بیش از یک‌هزار پرونده مرتبط با چاه‌های کشاورزی حوضه آبریز هراز طی کمتر از ۲ هفته تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره‌برداری شد.

سید محمد موسوی با بیان این‌که برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی در مازندران به مرز هشدار رسیده است، افزود: بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز مصارف کشاورزی در مازندران از سفره‌های زیرزمینی تأمین می‌شود که ضرورت نظارت بر چاه‌های استان را بیشتر می‌کند و این نظارت در دشت هراز که بزرگ‌ترین دشت کشت برنج کشور است با توجه به تعداد چاه‌ها با جدیت و دقت انجام می‌شود.

وی افزود: حدود نیمی از برنج تولیدی مازندران در دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز کشت می‌شود و بخش قابل توجهی از آب مورد نیاز کشاورزان این دشت نیز در حال حاضر باید از چاه‌ها برداشت شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که ۴۴ هزار و ۷۷۶ حلقه چاه مجاز در دشت هراز وجود دارد، گفت: از این تعداد ۴۳ هزار و ۴۲۶ چاه مربوط به تأمین آب بخش کشاورزی است. حدود ۳۳ هزار حلقه چاه نیز در این دشت فاقد پروانه هستند.

به گفته موسوی نیاز آب کشاورزی دشت ۱۰۰ هزار هکتاری هراز که محدوده حدفاصل بابلرود تا آلش‌رود را در بر می‌گیرد سالانه یک میلیارد و ۲۶ میلیون متر مکعب است که ۳۵۶ میلیون متر مکعب از این میزان نیاز آبی کشتزار‌های دشت هراز از چاه‌ها و مابقی از منابع آب‌های سطحی تأمین می‌شود.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان این‌که نظارت بر برداشت آب از چاه‌ها به طور مستمر انجام می‌شود، گفت: به منظور جلوگیری از برداشت بی‌ضابطه از چاه‌ها، رسیدگی به پرونده‌های مربوط به تعیین تکلیف چاه‌های آمل و محمودآباد و بابل با قید فوریت در دستور کار شرکت آب منطقه‌ای مازندران قرار گرفت که در روز‌های پایانی سال گذشته طی کمتر از ۲ هفته افزون بر یک‌هزار پرونده مربوط به متقاضیان برق‌دار کردن چاه‌های کشاورزی این حوضه آبریز تعیین تکلیف و آماده صدور پروانه بهره برداری شد.

وی با بیان این‌که حدود یک هزار چاه کشاورزی در مازندران برای ضابطه‌مند شدن میزان برداشت آب به کنتور حجمی نیز تجهیز شده‌اند، اظهار کرد: ۱۷۰ دستگاه از این یک‌هزار کنتور حجمی روی چاه‌های دشت هراز نصب شده است.

موسوی به ابلاغ شیوه‌نامه توامان مصرف آب و برق به همه شرکت‌های آب منطقه‌ای و توزیع برق استان‌ها از سوی وزارت نیرو در نیمه دوم سال ۱۴۰۲ اشاره کرد و افزود: طبق این دستورالعمل مشترکانی که مصرف آب مازاد داشته باشند اگر اضافه برداشت‌شان محرز شود، برق‌شان در طول سال محدود و مشترکانی که فاقد پروانه هستند و از برق استفاده می‌کنند مشمول محدودسازی یا تغییر تعرفه برق می‌شوند.

دیگر خبرها

  • فرودگاه بین‌المللی سمنان مهیای بهره‌برداری است
  • صدور پروانه بهره برداری برای ۲ هزار و ۴۳۸ طرح سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان
  • امضای تفاهم‌نامه همکاری دانشگاه آزاد کرمانشاه با شرکت بهره‌برداری نفت و گاز غرب
  • بهره‌برداری از دو طرح آبی در تابستان/از ماهیت سدچمشیر دفاع میکنیم
  • صدور پروانه بهره‌برداری برای بیش از ۲۰۰۰ طرح سرمایه‌گذاری سیستان و بلوچستان
  • تعیین تکلیف هزار حلقه چاه در بزرگ‌ترین دشت برنج کشور
  • دیدار وزرای خارجه ایران و مصر در حاشیه نشست سازمان همکاری اسلامی
  • سرعت گرفتن اجرای طرح‌های مرزی در خداآفرین
  • سرعت گرفتن اجرای طرحهای مرزی در خداآفرین
  • افتتاح بزرگترین درمانگاه خیّریه روستایی کشور