Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-30@16:53:51 GMT

نصب دوربین مدار بسته هوشمند در جهان

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۴۱۶۹

نصب دوربین مدار بسته هوشمند در جهان

دوربین های مدار بسته اولین بار برای ثبت تصاویر پرتاب موشک آلمانی در جنگ جهانی مورد استفاده قرار گرفت. پس از کوتاه مدتی بعد این تکنولوژی به صنایع نظامی و ترافیکی در انگلستان و امریکا راه یافت.

به گزارش ایسنا بنابر اعلام گروه امنیتی آریانا، در حال حاضر نصب دوربین مداربسته  در تمام صنایع، ادارات، مراکز تجاری و مسکونی رایج و به پدیده عمومی تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با گذشت زمان و پیشرفت تکنولوژی این سیستم ها نیز ارتقا پیدا کرده اند و همزمان با ورود هوش مصنوعی قابلیت های فراوانی پیدا کرده اند.

قابلیت های جالب دوربین مداربسته هوشمند

دوربین های مدار بسته امروزی از کیفیت بسیار بالا در ارسال تصاویر برخوردارند. اما ورود هوش مصنوعی به این حوزه باعث شده تا بتوانند علاوه برا ارائه تصاویر با کیفیت مکان مورد نظر را از جهات گوناگون آنالیز و بررسی کنند. در زیر برخی از این قابلیت های هوشمند را بررسی می کنیم.

قابلیت شمارش افراد

این قابلیت امکان شمارش لحظه ای افراد، مقایسه تعداد افراد در روزهای مختلف و همچنین امکان تشخیص ساعت های پر رفت و آمد در فروشگاه ها و مراکز خرید را فراهم می کند. این امر رابطه مستقیم با نحوه مدیریت درست سازمان دارد.

قابلیت شمارش افراد، نقش موثری در بهبود  توزیع منابع انسانی دارد و همچنین افزایش اثربخشی بازاریابی را در پی دارد. در این مدل از دوربین ها می توان یک محدوده یا خط فرضی در ابتدای درب ورودی یا خروجی تعریف کرد. با تردد افراد و عبور از خط مورد نظر و با کمک فناوری تشخیص حرکت (Motion Detection)، سیستم شمارش افراد فعال شده و با توجه به پارامترهای تعریف شده،‌ شروع به شمارش می کند.

قابلیت تشخیص چهره افراد

احتمالا در برخی از فیلم های سینمایی دوربین های تشخیص چهره و عملکرد ان را دیده اید. چهره فرد مظنون توسط دوربینی تشخیص داده شده و آن فرد هر کجا برود و در روبروی  هر انواع دوربین مداربسته ای قرار گیرد متوجه حضور آن شخص  در آن منطقه می شوند. در واقع دوربین هایی با قابلیت تشخیص چهره، با استفاده از الگوریتم های خاصی که برای آنها تعریف شده اند چهره ی افراد را در زوایای مختلف تشخیص می دهند. زمانی که چهره افراد در دوربین شناسایی می شود در هر لحظه امکان ردیابی  آن فرد در هر قسمتی از مجموعه وجود دارد. همچنین، در صورت ورود افراد به قسمت های غیر مجاز نیز هشدار داده خواهد شد.

علاوه بر این قابلیت شناسایی چهره face recognition همان لحظه به صورت اتوماتیک پس از تشخیص چهره، آن را ثبت می کند. سپس طبق تنظیمات کاربر می تواند مقایسه بکند که این شخص جز نیروهای مجموعه است و یا چهره ی جدیدی است. این قابلیت پس از پردازش هر چهره واکنش مناسب را انجام می دهد. حتی می توان یک لیست سیاه نیز ترتیب داد تا هنگام ورود فردی که در این لیست تعریف شده است، دستگاه هشدار دریافت کند.

قابلیت تشخیص عبور از خط فرضی

در مکان هایی که مجهز به دوبین مداربسته هستند، به دلیل کاربری که بعضی از محل ها دارند و یا به دلیل تجهیزات خاصی که در محدوده هایی از این مکان ها وجود دارد، مورد نیاز است که تردد افراد و اشیا در این محدوده ها کنترل شود. با استفاده از نیروی انسانی ممکن است این امر، بسیار پرهزینه و وقت گیر باشد. اما با استفاده از دوربین های مداربسته هایک ویژن تا حدودی این مشکل حل شده است.
 

قابلیت تشخیص ورود به محوه مورد نظر

میدان دید دوربین های مدار بسته بسیار وسیع است اما لزوما تمام محوطه ای که دوربین مدار بسته پوشش می دهد برای ما ضروری نیست. در دوربین مدار بسته هوشمند امکان تعریف محوطه خاصی با بخش خاصی از تصویر برای ما وجود دارد. به این ترتیب در صورتی که در آن محوطه اتفاق و حرکتی ایجاد شود دوربین مدار بسته برای ما هشدار اعلام می کند. این سیستم بر اساس استفاده از یک الگوریتم خاص بصورت دقیق و جز به جز به تجزیه و تحلیل ویژگی های محدوده مورد نظر می پردازد تا از دریافت هشدار های بیهوده جلوگیری کند. با ورود هر شخص، وسیله نقلیه و یا سایر اشیا خارج  از منطقه سریعا توسط سیستم هوشمند شناسایی می شود و زنگ هشدار برای آن فعال می شود.

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نصب دوربین مدار بسته دوربین مدار بسته هوشمند دوربین مدار بسته دوربین های مدار قابلیت تشخیص تشخیص چهره دوربین ها مورد نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۴۱۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد

به گزارش Livescience و براساس مقاله منتشرشده در Science Advances، محققان می‌گویند با آزمایش خون می‌توان آرتروز زانو را در افرادی که هنوز علائمی در آنها ایجاد نشده است و تا هشت سال قبل از اینکه اشعه ایکس قادر به تشخیص تغییرات در استخوان‌های آنها باشد، شناسایی کرد. در این پژوهش، محققان خون ۲۰۰ فرد را که در اولین نمونه‌گیری از خونشان هیچ علامتی از آرتروز نداشتند، تجزیه‌وتحلیل کردند.

تشخیص زودهنگام آرتروز با استفاده از آزمایش خون‌

استئوآرتریت (Osteoarthritis) یا آرتروز شایع‌ترین شکل آرتریت است و بیش از ۳۲.۵ میلیون بزرگسال در ایالات‌متحده به آن مبتلا هستند. این بیماری در ابتدا به‌عنوان یک بیماری «ساییدگی» شناخته می‌شد؛ زیرا زمانی رخ می‌دهد که غضروف داخل یک مفصل (معمولاً در دست‌ها و زانوها) از بین می‌رود. این امر باعث می‌شود استخوان زیرین در طول زمان تغییر کند و منجر به درد، سفتی و تورم شود.

بااین‌حال، اکنون شواهد نشان می‌دهد که نوعی التهاب می‌تواند محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز باشد. این بدان معناست که نوعی «بیومارکر» (زیست‌نشانگر) یا علامت قابل اندازه‌گیری در بدن وجود دارد که می‌تواند نشان دهد که این بیماری مدت‌ها قبل از اینکه آسیب ساختاری قابل تشخیص باشد، شروع می‌شود.

محققان در این پژوهش از مجموعه خون ۲۰۰ فرد استفاده کردند؛ این افراد درواقع از سال ۱۹۸۹ به‌صورت سالانه از نظر استئوآرتریت مورد ارزیابی قرار می‌گرفتند. حدوداً ده سال بعد، نیمی از این افراد به آرتروز مبتلا شدند. به همین دلیل می‌توان بیومارکر‌های این افراد را طی سال‌های مختلف سنجید.

محققان با استفاده از هوش مصنوعی، شش پروتئین را در نمونه‌های خون افراد شناسایی کردند که نشان می‌دهد فرد به استئوآرتریت مبتلا می‌شود یا خیر. این پروتئین‌ها هشت یا چهار سال قبل از تشخیص با پرتو ایکس، در خون آنها مشاهده شده بود.

با تشخیص این پروتئین‌ها، می‌توان با دقت ۷۷ درصد تشخیص داد که آیا فرد در آینده به آرتروز مبتلا می‌شود یا خیر. این روش در مقایسه با دقت حدود ۵۰ درصدی روش‌های مبتنی بر وزن و سن و همچنین دقت ۵۷ درصدی روش‌های مبتنی بر درد زانو، رقم خوبی محسوب می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • برخورد با تخلف ساکن رانندگان هوشمند می‌شود
  • پیش بینی آرتروز ۸ سال زودتر، با هوش مصنوعی و یک آزمایش خون
  • محققان: با هوش مصنوعی می‌توان آرتروز را ۸ سال زودتر پیش‌بینی کرد
  • در دیدار فرمانده تیپ ویژه تهران با رییس کل حراست وزارت ورزش مطرح شد؛ نصب دوربین های هوشمند پلیس در ورزشگاه ها
  • نصب دوربین‌های هوشمند پلیس در ورزشگاه‌ها برای تامین امنیت
  • آیپد پرو جدید ۲۰۲۴ اپل را ببینید
  • برقراری و تامین امنیت ورزشگاه‌ها با استفاده از دوربین‌های هوشمند پلیس
  • تجلی زندگی بر مدار مدیریت زمان
  • بررسی پدیده «پولشویی» در «مدار بسته» تلویزیون
  • زباله فضایی در دام دوربین ماهواره ژاپنی افتاد