Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@22:43:18 GMT

زریوار؛ میزبان سالانه لک لک‌های سفید مهاجر

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۵۷۲۸

زریوار؛ میزبان سالانه لک لک‌های سفید مهاجر

ایسنا/کردستان لک‌لک‌های سفید هرساله در بهار تا اوایل فصل پاییز برای زادآوری و لانه گزینی میهمان تالاب بین المللی زریوار در شهرستان مریوان می‌شوند.

هر ساله با آغاز فصل بهار، روستاهای اطراف دریاچه زریبار در شهرستان مریوان میزبان لک‌لک‌های سفید مهاجر است، لک‌لک سفید که در زبان کُردی به آن حاجی له‌ق له‌ق می‌گویند یکی از گونه‌های پرندگان با رفتاری اجتماعی است که تالاب زریبار و روستاهای اطراف آن یکی از زیستگاه‌های مهم این پرنده در منطقه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

لک لک سفید با نام علمی Ciconia Ciconia پرنده‌ای با ۱۰۲ سانتی‌متر طول است که در زمره بزرگترین پرندگان کنارآبزی است، نر و ماده این پرنده هم شکل هستند و جزو پرندگان زادآور تالاب زریبار است.

جنگل‌های بلوط در نزدیکی دریاچه زریبار اصلی‌ترین محل لانه‌سازی لک لک هاست، اهالی روستاهای حاشیه دریاچه زریبار معتقدند، لک‌لک های سفید نماد خوش اقبالی و صلح هستند به همین دلیل مردم روستاهای اطراف دریاچه برای این پرندگان لانه سازی می‌کنند و این به بخشی از فرهنگ مردم منطقه تبدیل شده است.

بیش از ۷۰۰ قطعه لک‌لک سفید در روستاهای حاشیه تالاب زریبار لانه گزینی می‌کنند

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان گفت: شهرستان مرزی مریوان هر ساله پذیرای هزاران لک‌لک سفید در سه سایت بیلو، دره تفی و قلقله است.

فریبا رضائی در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: لک‌لک‌های سفید پرندگان مهاجری هستند که ماوای اصلی آنها منطقه مریوان بوده و هر ساله برای زادآوری و لانه گزینی به مریوان می آیند و ارتباط اکولوژیکی بسیار مناسبی با اهالی منطقه دارند و لانه های پیش ساخته مردمان این دیار را بدون هیچ شک و دودلی  قبول می‌کنند.

وی یادآور شد: در روستای دره تفی بیش از ۵۰ لانه توسط مردم این روستا ساخته شده و لک‌لک‌های سفید مهاجر از این لانه ها به عنوان محلی برای جوجه آوری استفاده می‌کنند.

رضایی اضافه کرد: همه ساله در روستای دره تفی میزبان حدود ۳۰۰ قطعه، روستای بیلو میزبان حدود ۴۰۰ قطعه و روستای قلقله نیز میزبان حدود ۷۰ قطعه لک‌لک سفید است که شروع به لانه گزینی و زادآوری می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: اداره حفاظت از محیط زیست سالانه وضعیت سلامتی و زاد آوری لک‌لک‌های سفید را رصد و سرشماری می‌کند و تعدادی از جوجه‌ها را در لانه به منظور بررسی وضعیت مهاجرتی و مطالعه رفتاری حلقه گذاری کرده و حفاظت زیستگاه این پرندگان را در دستور کار دارد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان کردستان ادامه داد: هم اکنون کلونی بیلو در سطح شکار ممنوع حفاظت می‌شود که به احتمال قریب به یقین در سال‌های آینده با توجه به حضور لک لک‌ها، بکر بودن جنگل و تنوع گونه گیاهی و جانوری به سطح حفاظتی آثار طبیعی ملی ارتقا خواهد یافت و سایت بیلو جزو مناطق تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست خواهد شد.

رضائی اضافه کرد:  حضور لک لک‌ها در مریوان به سالیان قبل برمی‌گردد و همواره مردم منطقه معتقد به هم زیستی مسالمت آمیز با این پرندگان بوده و به عنوان عضوی از اکوسیستم بشری پذیرفته شده‌اند.

وی گفت: همواره حضور این گونه پرندگان بازگشت آن‌ها نویدبخش و یادآور اتفاقاتی خرسند از زندگی بومیان این منطقه بوده و همین امر باعث شده سالانه تعداد چشمگیری بر آمار این پرندگان اضافه شده و لانه های جدیدی تسخیر و آباد شود.

وی تصریح کرد: هر جفت سالانه ۲ تا سه جوجه پرورش داده و گاها در بعضی لانه‌ها چهار جوجه هم دیده شده و غنای زیستی تالاب پویا و آباد زریبار و دشت‌های مجاور امکان تغذیه هرچه بهتر و وفور منابع تغذیه‌ای را برای لک‌لک‌ها فراهم کرده و همین امر به همراه آرامش زیستگاه و عدم استرس باعث افزایش تعداد و موفقیت در زاد آوری لک لک‌ها شده است .

مردم روستای قلقله به لک لک‌ها علاقه دارند
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان نیز ادامە داد: مردم روستای قلقله از سال‌های دور تاکنون میزبان مهاجرت لک لک‌های سفید به روستا هستند و آن‌ها را نماد خوش اقبالی و صلح می‌دانند و هر ساله با آمدن بهار منتظر مهاجرت دوباره این پرندگان زیبا هستند.

ابراهیم همت بلند افزود: مردم روستای قلقله امسال چندین لانه برای لانه گزینی لک لک های سفید ساخته‌اند و باتوجه به اینکه یکی از ظرفیت‌های گردشگری این روستا وجود این پرندگان زیبا است، از آن‌ها محافظت کرده و تلاش خواهیم کرد هرساله تعدادی لانه برای این پرندگان بسازیم.

لک‌لک پرنده‌ای بزرگ با پاها و گردن دراز و منقار بلند و راست است که آهسته به پرواز در می‌آید و در حال پرواز پاها و گردن را کشیده و اندکی رو به پایین نگه می‌دارد، آرام و کند راه می‌رود و روی درخت‌ها، صخره‌ها یا ساختمان‌ها آشیانه می‌سازند، لک‌لک‌ها یک تیره از راسته لک‌لک ‌سانان هستند که گونه‌های مختلفی دارند.

وجود لک لک‌های سفید برروی درختان بلند بلوط در شهرستان مریوان باعث جذب گردشگران و پرنده نگران از سراسر کشور برای مشاهده این پرنده زیبا به استان کردستان شده است، روستاهای بیلو، قلقله و دره تفی در مریوان و سویرو در بانه میزبان بیشترین تعداد لک لک سفید در استان کردستان است.

انتهای پیام 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی حفاظت محیط زیست شهرستان مریوان استان کردستان لک لک های سفید روستای قلقله لانه گزینی لک لک سفید لک لک ها لانه ها دره تفی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۵۷۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) استفاده از پهپاد نظامی مهاجر در جاده‌های فارس!

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • (ویدئو) استفاده از پهپاد نظامی مهاجر در جاده‌های فارس!
  • بیانیه پایانی پنجمین کنفرانس سالانه بین‌المجالس برای قدس در ترکیه
  • ساخت فرودگاه هایی که تبدیل به لانه پرندگان شد
  • ببینید | استفاده از پهپاد رزمی مهاجر در استان فارس؛ علت چیست؟
  • تصاویر زیبای پرندگان در تالاب میانکاله
  • مرغان آتشین مهاجر رقص کنان به تالاب بین المللی هامون بازگشتند
  • آغاز عملیات مبارزه با آفات در ۲۰۰ هکتار از جنگل‌های مریوان
  • تالاب‌های نقده از وضعیت مطلوب برخودار هستند
  • روستایی که سهم لک‌لک‌ها شد
  • ورودی شهر مریوان با انجام تعریض باند موجود بهسازی می‌شود