Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-05-07@02:23:39 GMT

در کنار بچه‌ها، مطالعه را یاد بگیریم

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۵۹۳۴

در کنار بچه‌ها، مطالعه را یاد بگیریم

اگر بنویسم «مطالعه کتاب باعث می‌شود مهارت‌ های بنیادین در ذهن و مغز ما شکل بگیرد و کمک‌مان می‌کند تا در زندگی و شرایط چالش برانگیز، تصمیمات درست‌تری بگیریم و بلد شویم که فرد عمل‌گرایی باشیم تا یک قربانی که مدام نق می‌زند و همه تقصیرها را به حساب دیگران می‌نویسد» شاید کمی منعطف‌تر شوید و تصمیم بگیرید برای بچه‌ها کتاب بخوانید و آنها را به کتابخوانی تشویق کنید تا شاید آنها در بزرگسالی آدم‌های کارآمدتری شوند و انتخاب‌های بهتری انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی شاید در کنار کتاب خواندن برای بچه‌ها خودمان هم اطلاعات تازه‌ای پیدا کردیم و نگرشمان تغییر کرد و کتابخوان شدیم! اگر کمی تا قسمتی متقاعد شده‌اید که کتابخوانی باید به یک مهارت تبدیل شود، امیدوارم تشویق شوید و گفت‌وگو با منصوره مصطفی‌زاده را بخوانید.این نویسنده و مترجم کتاب کودک، یکی از کارشناسان برنامه کتاب‌باز هم هست و در این برنامه، کتاب‌های مختلف را که مناسب سن کودک و نوجوان است، معرفی می‌کند.

فیلم نمی‌تواند جای کتاب را بگیرد

به مصطفی‌زاده می‌گویم در دوره‌ای که فیلم و کارتون‌های زیادی برای بچه‌ها تولید می‌شود و کارشناسان می‌گویند تصویر، تأثیرگذاری بیشتری دارد برخی والدین می‌گویند، چرا وقتی فیلم و کارتون و کتاب‌های گویا هست، باز هم برای بچه‌ها کتاب بخوانیم؟

می‌گوید: «کتاب خواندن، محدودیت‌های ذهنی بچه‌ها را برمی‌دارد. در بازی(گیم)، فیلم و کارتون جهان برای بچه‌ها ساخته شده و همه چیز برایش آماده است و او نیازی به فکر یا خلاقیت ندارد و صرفا بیننده است اما در کتاب‌ها و داستان، تصویر همه چیز را به کودک نمی‌گوید و او مجبور است با استفاده از قوه تخیل و خلاقیت در ذهنش کلمات و جملات را تصویرسازی کند. هر کودکی بنا به ذهنیتی که دارد از یک کتاب و اتفاقات قصه، تصویر منحصر به فرد خود را می‌سازد که با کودک دیگر کاملا متفاوت است و این نشان می‌دهد دنیای کودکان چقدر با هم متفاوت است و جهان خلاقیت آنها هم با یکدیگر فرق دارد.درباره کتاب گویا نیز همین اتفاق می‌افتد و قوه تخیل بچه‌ها محدود می‌شود.مهارت کتابخوانی اگر به بچه‌ها آموزش داده شود در بزرگسالی کتاب‌های پیچیده‌تری برای مطالعه انتخاب می‌کنند که به آنها مهارت‌های مهم‌تری آموزش می‌دهد. فیلم‌ها و سریال‌ها دانش و آگاهی محدودی را به ما یاد می‌دهد.حتی یک فیلمساز متفکر که می‌خواهد فیلم تاثیرگذاری بسازد باید کتاب‌های مهمی را خوانده باشد تا آگاهی‌اش بیشتر شود، پس فیلم و کارتون نمی‌تواند جای کتاب و آگاهی عمیق را بگیرد و در هیچ سنی این اتفاق نمی‌افتد.»

حرف کافی است، وقت عمل است

به مصطفی‌ زاده می‌گویم، برخی بر این باورند که کتابخوانی مهارت تمرکز را به بچه‌ها آموزش می‌دهد، چون نمی‌توان همزمان با کتاب خواندن چند کار دیگر هم انجام داد به نظرتان در دوره‌ای که حواس‌پرتی زیاد شده، کتابخوانی راهی برای بالا بردن تمرکز می‌تواند باشد؟

می‌گوید:«کتاب فایده‌های زیادی دارد که یکی از آنها بالا بردن تمرکز است، دیگری گسترش دایره خلاقیت است و افزایش دایره لغات و فکر کردن دیگر مزیت‌های کتابخوانی است.فواید کتابخوانی خیلی زیاد است و همه آدم‌بزرگ‌ها از آن خبر دارند و همه می‌دانیم کتابخوانی خوب است اما قسمت سخت ماجرا این است که همه این خوبی‌ها را می‌دانیم اما کتاب نمی‌خوانیم. تئوری‌های‌مان در همه موارد و کتابخوانی خیلی زیاد است اما کسی این خوبی‌ها را عملیاتی نمی‌کند.شاید به این دلیل که ما می‌خواهیم نتیجه را زود ببینیم.مثلا اگر به تغذیه فرزندمان دقت کنیم بعد از یک ماه نتیجه آن را می‌بینیم. مثلا با چشم می‌بینیم که او چاق شده اما اثر کتابخوانی شاید 30سال بعد خودش را نشان دهد و ما آدم این‌همه صبر نیستیم!
ذهن، چرخیدن در گوشی را انتخاب می‌کند این روزها بیشتر ما سرمان توی گوشی است تا مثلا کتاب یا مجله. بچه‌ها می‌بینند و یاد می‌گیرند، اگر بچه‌ای مدام مادرش را گوشی به‌دست ببیند دیگر علاقه‌ای به کتابخوانی پیدا نمی‌کند (حالا به این هم کار نداریم که مادر با این گوشی چت یا شبکه‌های اجتماعی را چک می‌کند یا حتی کتاب الکترونیک می‌خواند) این شرایط را چگونه می‌توان تغییر داد؟

مصطفی‌زاده می‌گوید: «همه می‌دانیم باید چه کنیم! اما کار درست را انجام نمی‌دهیم. مثل همین که همه می‌دانیم اگر صبح یک‌ربع ورزش کنیم چقدر حالمان خوب می‌شود اما ورزش نمی‌کنیم. همه می‌دانیم اگر شب‌ها که دور هم هستیم مثلا نیم‌ساعت کتاب بخوانیم چقدر حال خودمان و خانواده‌مان بهتر می‌شود اما این کار را نمی‌کنیم و ترجیح می‌دهیم سرمان توی گوشی باشد چون این کار ساده‌تر است. چرخیدن در شبکه‌های اجتماعی نیاز به هیچ پیش‌زمینه‌ای ندارد نه تمرکز می‌خواهد نه قوه تخیل و خلاقیت. همه چیز را آماده در اختیارم می‌گذارد و اگر ذهن قرار باشد بین کتاب خواندن و گوشی تلفن یکی را انتخاب کند مسلما گوشی را انتخاب می‌کند چون ساده‌تر است و مرا به زحمت نمی‌اندازد !‌»

بچه‌داری در کنار کتاب

کتابخوانی برای بچه‌ها حُسن‌های زیادی دارد. والدینی هستند که کتابخوان نیستند و این مهارت را یاد نگرفته‌اند اما بنا به دلایلی تصمیم می‌گیرند برای فرزندشان کتاب بخوانند و در همین مسیر است که خودشان هم به مطالعه علاقه‌مند می‌شوند. الان پرفروش‌ترین کتاب‌ها، آثاری هستند که به پدر و مادرها یاد می‌دهند که والدین خوبی باشند. بزرگ‌ترها زمانی که با چالش‌های تربیت و بزرگ کردن فرزند مواجه می‌شوند، مطالعه را شروع می‌کنند و به‌نظرم این اتفاق خوبی است. والدین زیادی را دیده‌ام که با همین روش مطالعه را شروع کرده‌اند. برای بچه خردسال مهم نیست که مادر یا پدرش چه می‌خوانند اما همین‌که آنها را در حال کتابخوانی و مطالعه می‌بیند این کار را از آنها تقلید می‌کند و چه تقلیدی بهتر از مطالعه و کتاب خواندن.

طاهره آشیانی - روزنامه نگار / روزنامه جام جم 

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: کتاب کودک مطالعه کتاب کتابخوانی فیلم و کارتون همه می دانیم کتاب خواندن برای بچه ها کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۵۹۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: این سامانه با حذف بوروکراسی‌های اداری، زمینه را برای صدور آسان و سریع مجوزهای کسب‌وکار برای متقاضیان فراهم می‌کند.

کجا مراجعه کنیم؟

از صفحه اصلی درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار(mojavez.ir) می‌توان با یک جست‌وجوی ساده یا ۴کلیک، به صفحه «راهنمای دریافت مجوز کسب‌وکار» موردنظر رسید. در این صفحه، شرایط، مدارک، صادرکننده، هزینه و زمان صدور مجوز به‌طور کاملا شفاف و بدون ابهام برای اطلاع عموم نوشته شده است.

ارائه کدملی و شماره تلفن همراه

ثبت درخواست اخذ مجوز تنها با ارائه کدملی و شماره تلفن همراه هر شهروند ایرانی ممکن است. همچنین برای متقاضیان خارجی، مطابق آیین‌نامه‌ای است که سازمان سرمایه‌گذاری خارجی و کمک‌های اقتصادی و فنی ایران اعلام خواهد کرد.

اعلام مغایرت ۲ درگاه

کاربرگ راهنمای دریافت مجوز هر کسب‌وکار، به دکمه اعلام مغایرت شرایط مجوز اعلانی در سامانه مجهز خواهد بود و کاربران تشویق می‌شوند مغایرت ۲ درگاه از لحاظ شرایط دریافت هر مجوز را به درگاه ملی اعلام کنند. ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها انجام می‌شود، اما صدور مجوز در درگاه تخصصی صورت می‌گیرد. وزارت امور اقتصادی و دارایی، اجرای تکلیف قانونی‌اش در قانون مصوب بهمن (۱۳۹۹) درباره صدور مجوزهای کسب‌وکار را به مراجع صادرکننده مجوز تفویض می‌کند، اما براساس دستورالعمل حاضر برکار آنها نظارت خواهد کرد.

مبانی قانونی استقرار درگاه ملی مجوزهای کسب‌وکار

استقرار درگاه ملی مجوزهای کشور به استناد دستورالعمل ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی و مصوبه‌های هیأت وزیران، همچنین تکالیف قانونی شصت‌ونهمین جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، موضوع سیاست‌های ابلاغی بهبود محیط کسب‌وکار و قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل۴۴ قانون اساسی به‌منظور ساماندهی نظام مجوزدهی کشور است.

شناسه یکتای مجوز چیست؟

شناسه‌ای است یونیک و قابل نمایش به‌صورت Bar Code یا QR Code و قابل خوانش در گوشی تلفن همراه که در درگاه ملی مجوزها تولید و به هر مجوز صادرشده از درگاه‌های تخصصی الصاق می‌شود و مبنای استعلام، احراز اصالت و ارزیابی مردمی آن مجوز کسب‌وکار است.

مجوز کسب‌وکار چیست؟

هر نوع اجازه یا مدرک الکترونیک یا غیرالکترونیک که به موجب آن، صادرکننده قانونی مجوز، حق شروع و توسعه کسب‌وکار خاصی را برای اشخاص حقیقی یا حقوقی به رسمیت می‌شناسد، مجوز کسب‌وکار است. در این مجوز، درج هویت صادرکننده مجوز، هویت صاحب مجوز و ماهیت کسب‌وکار الزامی است، اما ذکر دوره اعتبار، مکان و شرایط صدور مجوز الزامی نیست.

بیشتر بخوانید:

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

چگونه مجوز بگیریم؟

هر شهروند پس از اطلاع از شرایط دریافت مجوز کسب‌وکار موردنظرش، درصورت تمایل به دریافت مجوز، می‌تواند از دکمه ذیل هر صفحه «راهنمای دریافت مجوز» به درگاه تخصصی (مرجع صادرکننده مجوز) منتقل شود و همانجا به‌صورت الکترونیک و در زمان تعیین‌شده، مجوز موردنظر را دریافت کند.

کاربرگ راهنمای دریافت مجوز چیست؟

صفحه‌ای حاوی اطلاعات شرایط، مدارک، مجوزهای پیش‌نیاز، استعلامات، زمان و هزینه صدور مجوز یک کسب‌وکار است. کاربرگ توسط مراجع صدور مجوز تکمیل می‌شود و پس از تأیید هیأت مقررات‌زدایی و بهبود محیط کسب‌وکار در درگاه ملی مجوزها و درگاه تخصصی صادرکننده مجوز به‌عنوان راهنمای دریافت مجوز در دسترس عموم قرار می‌گیرد.

اعلام مغایرت راهنمای دریافت مجوز با درگاه تخصصی چگونه انجام می‌شود؟

هر متقاضی می‌تواند از طریق دکمه اعلام مغایرت شرایط مجوز روی هر کاربرگ، مغایرت ۲ درگاه از لحاظ شرایط دریافت هر مجوز را به درگاه ملی مجوزها اعلام کند تا مورد بررسی قرار گیرد.

مزایای درگاه ملی مجوزها؛ تسهیل و شفاف‌سازی فرایند صدور مجوز کسب‌وکار

درگاه ملی مجوزهای کشور با هدف یکپارچه‌سازی و الکترونیک کردن فرایند صدور مجوزهای کسب‌وکار راه‌اندازی شده است. این امر موجب شده تا متقاضیان بتوانند به‌طور غیرحضوری و بدون نیاز به مراجعه به دستگاه‌های دولتی مختلف، برای دریافت مجوز کسب‌وکار خود اقدام کنند. همچنین با شفاف‌سازی فرایند صدور مجوز، از فساد و بوروکراسی اداری کاسته و زمینه برای صدور عادلانه و سریع مجوزها فراهم شده است.

ایجاد یک مرجع واحد برای اطلاع‌رسانی از مجوزهای کسب‌وکار

درگاه ملی مجوزها به‌عنوان یک مرجع واحد، اطلاعات کاملی ازجمله فهرست کامل مجوزهای کسب‌وکار، شرایط، مدارک و مراحل صدور هر مجوز را در اختیار متقاضیان قرار می‌دهد. این امر موجب می‌شود تا متقاضیان به‌راحتی و به سرعت از اطلاعات موردنیاز خود برای دریافت مجوز کسب‌وکار آگاهی یابند.

کاهش زمان و هزینه صدور مجوز

الکترونیکی شدن فرایند صدور مجوز و حذف بوروکراسی‌های اداری، موجب کاهش چشمگیر زمان و هزینه صدور مجوز کسب‌وکار شده است. این امر به نفع متقاضیان بوده و زمینه را برای رونق کسب‌وکار و تسهیل فعالیت‌های اقتصادی فراهم کرده است.

ارتقای شاخص‌های انجام کسب‌وکار

راه‌اندازی درگاه ملی مجوزهای کشور و تسهیل صدور مجوز کسب‌وکار در ارتقای شاخص‌های انجام کسب‌وکار ایران در سطح بین‌المللی مؤثر بوده است. این امر سبب می‌شود تا ایران از نظر سهولت انجام فعالیت‌های اقتصادی در رتبه‌های بهتری قرار گیرد و برای سرمایه‌گذاری خارجی جذاب‌تر شود.

تحقق دولت الکترونیک

درگاه ملی مجوزها یکی از نمونه‌های بارز تحقق دولت الکترونیک در ایران است. این امر سبب می‌شود که ارائه خدمات دولتی به‌صورت الکترونیک و غیرحضوری انجام و از مراجعه حضوری مردم به دستگاه‌های دولتی کاسته شود.

کد خبر 848750 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها اشتغال کارآفرینی اقتصاد

دیگر خبرها

  • شست‌وشوی عقل به واسطه کتاب انجام می‌شود
  • حمامی که کافه کتاب شد
  • ۶۶۱ نفر در جشنواره کتابخوانی عشایر اردبیل نام‌نویسی کردند
  • باید سه امتیاز را از صنعت نفت بگیریم
  • تندی غذا را چگونه بگیریم ؟ | رفع تندی غذا با چند راه ساده ؛ از رفع تندی غذا با نوشابه تا سیب زمینی و لبنیات
  • چگونه برای کسب و کارمان شناسه یکتا رایگان بگیریم؟
  • با چند کلیک مجوز بگیرید | چگونه در کمترین زمان پروانه کسب بگیریم؟
  • رقابت شهرهای استان کرمان برای عنوان پایتخت کتاب ایران
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • پپ: امیدوارم ۱۵ روز دیگر جام را در دست بگیریم