Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بازار نیوز»
2024-05-02@22:10:53 GMT

اجرای طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم در مازندران

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۷۱۰۶

مدیر جهاد کشاورزی سوادکوه‌شمالی از اجرای طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم با استفاده از دستگاه ابریشم‌کشی خانگی برای اولین بار در استان در شهرستان سوادکوه‌شمالی خبر داد.

 قاسم حکمت‌شعار با بیان اینکه نوغانداری از مشاغل خانگی دارای قدمت دیرینه، زودبازده و کم‌هزینه در سوادکوه‌شمالی است‌، اظهار داشت: طرح پایلوت زنجیره ارزش ابریشم ویژه زنان روستایی در روستای آغوزبن سوادکوه‌شمالی اجرا شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: هر ساله با آغاز فصل رویش و رُستن برگ های درختان توت، خانواده‌های آگاه و مطلع از این موهبت الهی با تهیه جعبه‌های تخم کرم ابریشم اقدام به تفریخ، نگهداری و پرورش کرم های ابریشم و استحصال پیله تر ابریشم می کنند.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سوادکوه‌شمالی گفت: طی سالیان اخیر با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی مازندران و دفتر امور زنان و عشایر، بانوان سوادکوه‌شمالی به ویژه زنان منطقه لفور که قشر نیمه‌فعال جوامع روستایی اند، برای احیاء صنعت دیرینه نوغانداری بیش از پیش ترغیب شده‌اند که در این راستا یک دستگاه نخ ریسی با مشارکت مدیریت هماهنگی ترویج سازمان جهاد کشاورزی مازندران و دفتر امور زنان وزارت جهاد کشاورزی خریداری و با حضور مشاور رئیس سازمان در امور بانوان و همکاران مدیریت ترویج سازمان و رئیس مرکز توسعه نوغانداری مازندران به اعضای صندوق اعتبارات خرد روستایی روستای آغوزبن لفور اهدا شد.

وی با اشاره به طرح تبدیل پیله‌ تر به نخ ابریشم با استفاده از دستگاه ابریشم‌کشی خانگی امروز برای اولین بار در استان مازندران و در شهرستان سوادکوه‌شمالی، تصریح کرد:  امسال 175 نوغاندار با دریافت 235 جعبه تخم کرم ابریشم اقدام به پرورش و تولید پیله تر در سوادکوه شمالی کردند که عملکرذد 9 تن پیله تر طی ماه آتی در سوادکوه شمالی دور از دسترس نیست.

حکمت‌شعار بیان داشت: طی سالیان گذشته تاکنون نوغانداران پس از برداشت پیله‌های تر ابریشم از جایگاه‌های پرورش نوغان، پیله‌ها را به قیمت روز به مراکز خرید تحویل می‌دادند که با اجرایی شدن این طرح و استحصال نخ ابریشم از پیله، ارزش فروش آن به چندین برابر رسیده و ارزش اقتصادی این صنعت را افزایش و موجب استمرار و ترغیب به فعالیت بیشتر نوغانداران در سال های آینده خواهد بود.

وی با تأکید بر حمایت از نوغانداران افزود: نوغانداران با نگهداری و خشک نمودن پیله‌ها می‌توانند از هر 2.5 کیلوگرم پیله تر، یک کیلوگرم پیله خشک تهیه کنند و سپس با استفاده از دستگاه نخ‌ریسی خانگی 40% پیله خشک را به نخ ابریشم دارای ارزش اقتصادی بالا تبدیل و به بازار فروش عرضه کنند.

برچسب ها: سوادکوه ، ابریشم ، کشاورزی لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000OMi

منبع: بازار نیوز

کلیدواژه: سوادکوه ابریشم کشاورزی سوادکوه شمالی جهاد کشاورزی پیله تر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت bazarnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بازار نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۷۱۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان

اسدالله عباسی، در بازدید از طرح توسعه نهالستان توت در مزرعه ابریشم پرند فومن از کاهش واردات جعبه تخم نوغان خبر داد و گفت: در سال گذشته ۴۵ هزار جعبه تخم نوغان به کشور وارد شد که این آمار امسال به ۳۶ هزار جعبه کاهش پیدا کرده و مابقی در داخل تهیه می‌شود.

او با تأکید بر لزوم توجه به تقویت تولید پیله ابریشم در گیلان افزود: ۵۱۰ تن معادل حدود ۲۹ درصد از تولید پیله‌ تر ابریشم کشور در این استان انجام می‌شود.

استاندار پیله ابریشم مورد نیاز کشور را ۳ هزار و ۳۰۰ تن دانست و تصریح کرد: با توجه به ظرفیت‌های گیلان باید سعی کنیم که بخش اعظمی از نیاز کشور به پیله‌ تر در این استان تولید شود.

گیلان یک سوم پیله‌ تر ابریشم کشور را تولید می‌کند و استان‌های مازندران، گلستان و خراسان‌های رضوی و شمالی در رتبه‌های بعدی تولید پیله ابریشم قرار دارند.

توزیع تخم نوغان با قیمت هر جعبه ۲۸ هزار تومان در ۱۱ مرکز توسعه نوغانداری و ۸ اداره جهاد کشاورزی استان گیلان از روز شنبه ۸ اردیبهشت آغاز شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • رفع کمبودهای حوزه آب برای توسعه صنعت و کشاورزی خراسان شمالی
  • اجرای طرح آبخیز تا جالیز در لرستان
  • پایانه صادراتی قوی برای زنجیره ارزش کشاورزی مازندران نداریم
  • تحقق جهش تولید و افزایش اشتغال با ایجاد زنجیره ارزش محصولات کشاورزی
  • تولید ۲۹ درصد از پیله ابریشم کشور در گیلان
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد
  • انتصاب رئیس سازمان جهاد کشاورزی مازندران
  • کشت برنج در ۶۷ هزار هکتار شالیزار مازندران