Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری فارس، علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری امروز در آیین امضای تفاهم‌نامه انجام مطالعات توسعه میدان آزادگان و آغاز عملیات اجرایی طرح نگهداشت تولید گاز از میدان‌های هما، وراوی و تابناک گفت: هم‌اکنون یک فرصت کوتاهی در پنجره جمعیتی در اختیار داریم تا بتوانیم کشور را در این بازه زمانی به توسعه برسانیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از مواردی که برای پیشرفت و توسعه نیاز است، سرمایه‌گذاری است.

وی گفت: مهم‌ترین ضعف ما نیز در سال‌های گذشته عدم سرمایه‌گذاری یا کمبود سرمایه‌گذاری در ایران بوده است. اگر بخواهیم اقتصاد کشور تکانی بخورد، نیازمند سرمایه‌گذاری هستیم و باید با کمک توان ملی و استفاده از منابع موجود طبیعی مسیری را برای تامین سرمایه ایجاد کنیم.

آقامحمدی افزود: یکی از مسیرهای تامین سرمایه افزایش تولید نفت و استفاده از درآمدهای حاصل از آن است. این منابع نباید در بودجه جاری دولت مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه بودجه دولت باید با مالیات تامین شود. اگر نتوانیم از منابع نفتی خود سرمایه لازم برای توسعه را ایجاد کنیم، 30 سال آینده یک کشور پیر و فقیر خواهیم شد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: اقتداری که صنعت نفت به ایران داده است، مسیری را برای توسعه ایجاد می‌کند، آمریکا، روسیه و عربستان در گذشته هم‌سطح ما نفت تولید می‌کردند، اما الان تولید خود را به 10 میلیون بشکه در روز رسانده‌اند، اما ایران همچنان روی روزی 4 میلیون بشکه نفت باقی مانده است.

وی تصریح کرد: افزایش تولید نفت به معنای خام‌فروشی نفت نیست، بلکه همزمان با این موضوع می‌توانیم طرح‌های پتروپالایشی را در دستورکار قرار دهیم، همان طور که همین الان دو طرح پتروپالایشی عظیم با حجم سرمایه 3.5 میلیارد یورو برای هر یک در دستورکار قرار گرفته است.

آقامحمدی تأکید کرد: در برنامه هفتم توسعه مبنا باید بر روی تولید 4 میلیون بشکه نفت در روز و تولید گاز معادل 4 میلیون بشکه نفت در روز قرار گیرد تا بتوانیم مصارف کشور را تامین کنیم. حال هر چه مازاد تولید کردیم، برای تامین سرمایه در راستای توسعه مورد استفاده قرار گیرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: برنامه‌ریزی‌هایی برای افزایش تولید نفت ایران انجام شده است، ما در یک برنامه 25 ساله می‌توانیم 1500 میلیارد دلار منابع مالی برای سرمایه‌گذاری‌های توسعه‌ای تامین کنیم. در این 25 سال ما از پنجره جمعیتی خارج می‌شویم و حتما باید مکانیزمی ایجاد کنیم که سرمایه‌های تولید شده صرف بودجه جاری دولت نشود.

وی اظهار داشت: امروز می‌توانیم یک میلیون بشکه نفت را با ظرفیت شرکت‌های ایرانی E&P تولید کنیم. بنده 30 جلسه با 17 شرکت E&P داشته‌ام و به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم کار تولید نفت را به صورت کنسرسیومی و در قالب مشارکت انجام دهیم

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: علی آقامحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام تولید نفت خام فروشی افزایش تولید نفت میلیون بشکه نفت سرمایه گذاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۷۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان لرستان، استاندار لرستان روز سه شنبه در بازدید از معدن سنگ گوهره نرگسه چگنی با قدردانی ازکارگران معادن استان گفت: سنگ گوهره یکی از سنگ‌های باارزش کشور است که از معادن لرستان تولید و استخراج می‌شود و در بازار سنگ کشور به فروش می‌رسد.
ابوطالب شفقت با بیان اینکه دولت سیزدهم دولت خدمتگزار و دولت کار و تلاش است افزود: باید در راستای جهش تولید و افزایش کیفیت محصول وفرآوری سنگ وجلوگیری ازخام فروشی این سرمایه عظیم تلاش بیشتری کنیم.
شفقت با لزوم توجه به مشکلات کارگران در لرستان، یادآور شد: سنگ‌های معدنی باید توسط صنعتگران بومی در داخل این استان فرآوری شود و از خام‌فروشی سنگ‌های معدنی باید جلوگیری کنیم.
میزان ذخایر سنگ لرستان ۶۸.۵ میلیون تن و میزان استخراج سالیانه هم یک میلیون ۲۶۹ هزار تن است.

دیگر خبرها

  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در اهواز وجود دارد
  • ۴۰ هزار میلیارد ریال پروژه فعال در شهرداری اهواز وجود دارد
  • اختصاص 800 میلیارد تومان به پروژه های محلات کم برخوردار در بودجه سال جاری
  • برنامه ریزی برای توسعه ۵ میدان نفتی
  • تأکید استاندار لرستان بر جلوگیری از خام‌ فروشی سنگ‌های معدنی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی/ افزایش حدود ۶ برابری سرمایه‌گذاری در صنعت نفت در دولت سیزدهم
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی ظرفیت تولید گاز کشور با توسعه ۱۶ میدان گازی
  • افزایش ۱۲۷ میلیون مترمکعبی تولید گاز ایران با سرمایه‌گذاری ۶.۴ میلیارد دلاری
  • مصوبه‌ای برای شفافیت درآمدهای نفتی و مصارف این حوزه
  • جهش ۴۳درصدی تولید طلای سیاه ایران در دولت سیزدهم