Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران اکونومیست»
2024-05-01@01:03:17 GMT

اولین اتوبوس برقی ایرانی در راه است

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۸۸۰۷۰

اولین اتوبوس برقی ایرانی در راه است

ایران اکونومیست- نخستین اتوبوس مونوکک، Low-Floor و تمام برقی کشور با عنوان "شتاب"، با بهره‌گیری از توان صددرصدی داخلی رونمایی شد.

اتوبوس مونوکک و Low-Floor برقی شتاب (طراحی بدنه و شاسی یکپارچه و بدون به‌کارگیری پله در راهرو و ورودی و نیز به‌کارگیری بستر مهندسی مدیریت چرخه عمر محصول) در بستر مهندسی PLM، در کشور ما بی‌نظیر بوده و با بهره‌گیری از دانش و نیروی داخلی با مشارکت گروه مپنا و شرکت عقاب افشان تولید شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اتوبوس برقی شتاب، دارای قابلیت‌های بارزی مانند هوشمندی، اتصال به مرکز داده، بازگشت انرژی، شیوه‌های شارژ سریع، سامانه های نمایشگر پیشرفته و سامانه های خنک کاری به‌روز است که بر اساس اقلیم ایران طراحی شده است و قابلیت ارائه در خطوط مختلف اتوبوس‌رانی با پکیج های متفاوت باتری را بر اساس تعداد سفارش دارا است؛ همچنین زیرساخت طراحی و توسعه این محصول به گونه‌ای است که با برترین محصولات دنیا در این حوزه رقابت نموده و توان صادرات به کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته را خواهد داشت.

اتوبوس برقی شتاب، یک محصول کاملاً بومی است که با بهره‌گیری از ابزارهای نوین مهندسی، منطبق با اصول طراحی در سطح بین‌المللی توسعه یافته است؛ طراحی بدنه در گروه تولیدی صنعتی عقاب افشان و پیشرانه الکتریکی در گروه مپنا انجام شده است و در شرکت شتاب به عنوان یک شرکت مشترک تولید می‌شود.

تجهیز ناوگان کشور به اتوبوس برقی شتاب، موجب حرکت به سمت برقی‌سازی حمل و نقل عمومی در راستای جامعه بین‌‎المللی، بهره‌مندی از هوای پاک با کاهش تولید آلاینده‌ها، کاهش میزان وابستگی به لحاظ دسترسی به تکنولوژی‌های قابل دسترس در کشور، کاهش میزان مصرف سوخت دیزل، کاهش هزینه‌های بهره‌برداری ناوگان حمل ونقل عمومی، هوشمندسازی ناوگان حمل و نقل عمومی کشور و ایجاد اشتغال فناورانه و تولیدی در کشور خواهد شد.

بومی‌سازی تولید اتوبوس برقی توسط مپنا، جهش قابل‌توجهی در تولید داخلی صنایع برقی‌سازی ایجاد می‌کند و پیشرفت بزرگی برای صنعت کشور محسوب می‌شود. بیش از ۶۰ درصد این محصول در داخل طراحی و ساخته شده است و مپنا انتظار دارد که با توجه به سرمایه‌گذاری‌های موازی در حوزه‌های سلول باتری و موتور که در مجموعه گروه مپنا در جریان است به ۱۰۰ درصد برسد. استفاده از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی و محققان در حوزه‌های برق، الکترونیک، پاورالکترونیک، برنامه‌نویسی و نرم‌افزار، تحلیل داده، هوشمندسازی و مهندسی سیستم، فرصت مناسبی برای رشد و شکوفایی این پروژه ایجاد کرده است. با رشد زیرساخت تحقیقاتی امکان گسترش فناوری به حوزه‌های دیگر حمل‌ونقل همچون خودروهای سواری شخصی، خودروهای تجاری نیمه‌سنگین، سنگین و اشتراکی فراهم می‌شود.

گروه مپنا در چشم‌اندازی روشن برای صادرات این محصول در آینده برنامه‌ریزی کرده است و خود را موظف به توسعه زیرساخت‌های برقی‌سازی در منطقه می‌داند.

هم‌اکنون روندهای جهانی در عرصه حمل و نقل عمومی به سمت برقی‌سازی خودروها است و گروه مپنا نیز در راستای کاهش مصرف سوخت‌های فسیلی و حفظ محیط زیست به ویژه در کلان شهرها، خود را متعهد به انجام فعالیت‌های زیرساختی در حوزه برقی‌سازی دانسته و ضمن توسعه محصولات مختلف، زیرساخت و راهکارهای مورد نیاز خدمات شهری را آماده ارائه کرده است. راهکارهای مپنا شامل مجموعه‌ای از محصولات سخت‌افزاری و نرم‌افزاری بوده و براساس استانداردهای بین‌المللی و در لبه تکنولوژی روز دنیا گسترش یافته است؛ به گونه‌ای که برای فرهنگ‌سازی، در پروژه‌هایی به صورت پایلوت سرمایه‌گذاری شده‌ و در میان مدت نیز کسب و کار جدیدی در حوزه‌های مختلف اعم از تولید و ساخت و گسترش خدمات شهری رقم می‌زند. این حرکت مپنا، موجبات ایجاد اشتغال در سطوح مختلف را فراهم می‌کند و نکته آن است که بخش عمده مشاغل ایجاد شده در این زمینه، فناورانه بوده و نخبگان و متخصصان متعددی از این طریق دعوت به کار می‌شوند.

ضمن آنکه در موضوع برقی‌سازی حمل و نقل، کاهش وابستگی فن آوری در کلیه بخش‌های مرتبط به این کسب و کار رخ می‌‎دهد؛ چرا که امروز کشور ما برای توسعه محصولات حمل و نقل برقی،فاصله بسیار کمی با دیگر کشورها نسبت به حمل و نقل بر مبنای موتور احتراقی دارد.

شایان ذکر است، شرکت تولید اتوبوس برقی پارسان به نام تجاری "شتاب" با مشارکت گروه مپنا و مجموعه عقاب افشان، شهریور ماه سال ۱۳۹۹ و در راستای تحقق اهداف کلان کشور در حوزه برقی‌سازی و هوشمند کردن حمل و نقل عمومی، تأسیس شد. مأموریت این شرکت طراحی، تولید و عرضه اتوبوس برقی داخل شهری در فاز اول و سپس توسعه سایر خودروهای تجاری برقی و به موازات توسعه بستر حمل و نقل برقی و هوشمند خواهد بود.

 

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: حمل و نقل عمومی اتوبوس برقی برقی شتاب برقی سازی گروه مپنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۸۸۰۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین تاکسی برقی وارد اراک می‌شود

شهردار اراک گفت: اولین تاکسی برقی تا انتهای هفته به‌عنوان نمونه از شرکت ایران خودرو وارد اراک خواهد شد اما این خودرو ایرانی نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مرکزی، علیرضا محمودی عصر امروز _دوشنبه دهم اردیبهشت_ در صحن علنی شورا ضمن گرامیداشت روز ملی شوراها اظهارکرد: بی‌تردید خدمتگزاری به همشهریان فرصت مغتنمی است و بر این اساس امید است با نگاه مدبرانه اسباب رضایت خاطر آحاد مردم را فراهم ساخته باشیم.

وی افزود: شوراها نسبت به سنوات گذشته ارتقا پیدا کرده‌اند و در عموم مسائل شهری و مدیریت شهری حضور و ظهور قوی‌ای دارند.

شهردار اراک تصریح کرد: در این دوره که مدیریت شهری و اعضای شورای شهر به تفکری واحد و منسجم برای اداره شهر رسیده‌اند، تحولی در خدمت‌رسانی به شهروندان رقم خواهد خورد.

محمودی افزود: اولین تاکسی برقی تا انتهای هفته به‌عنوان نمونه از شرکت ایران خودرو وارد اراک خواهد شد اما این خودرو ایرانی نیست.

وی با بیان اینکه بخشی از پروژه‌های شهرداری هم درگیر عملیات انتقال خطوط مخابرات، آب و برق قرار دارد، گفت: دستگاه‌های حفار باید بتوانند به عملیات عمرانی خود ادامه دهند تا خدمات ارزنده‌ای به همشهریان ارائه کنند.

شهردار اراک اظهارکرد: در مورد برنامه بازآفرینی شهری در منطقه باغ خلج پروژه کلید به کلید تعریف شده است اما عملاً قابل اجرا نیست چرا که اندازه و ارزش واحد اهدا شده به فرد با ارزش واحد فردی که برای بازآفرینی داده شده قابل مقایسه نیست.

محمودی اضافه کرد: شهرداری با توجه به سیاست‌های شورا دراین دوره و در دوره قبل، آمادگی دارد که مداخله ای در این پروژه داشته باشد زیرا بعد از ۱۵ سال پروژه مهر و ماه، در نهایت برای مردم آن منطقه ۵۲ واحد طرح کلید به کلید به‌دست آمده که در اجرای آن مشکلاتی وجود دارد.

وی ادامه داد: پیشنهاد شهرداری این است که این ۵۲ واحد به‌صورت شناور در اختیار شهرداری قرار گیرد تا افرادی که صاحب امتیاز هستند، به یک بلوک خاص با توجه به اسناد قانونی و قابل اجرا در این منطقه انتقال پیدا کنند.

شهردار اراک گفت: املاک شهرداری برای دومین بار در سامانه مناقصات و مزایده‌ها برای فروش با همان قیمت‌های کارشناسی قبلی قرار گرفته است.

محمودی با اشاره به اجرای خط انتقال پساب لوله‌گذاری‌های سایز ۵۰۰ در پشت اتوبوسرانی و جهاد نصر و ترمیم خط روبروی دانشگاه پیام نور هم گفت: در این راستا از ۹ حوضچه لازم برای طرح انتقال پساب که دو مورد آن انجام شده بود، دو مورد دیگر در حال انجام است.

وی تصریح کرد: در مجتمع تجاری آفتاب در مجموع آیتم‌هایی که صورت گرفته ۹۴ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در طبقه آخر که مخصوص بازی‌های کودکان است تغییری صورت گرفته و سالن اجتماعات که در این طبقه در نظر گرفته شد به طبقات پایین انتقال داده می‌شود و فضای بیشتری برای بازی کودکان اختصاص پیدا می‌کند.

شهردار اراک افزود: تفاهم‌نامه‌ای که سال گذشته به تصویب شورای شهر هم رسید با شرکت توسعه فضاهای فرهنگی با شهرداری تهران امروز به امضای شهردار تهران رسید و ما می‌توانیم از طریق ترک تشریفات با همین شرکت وارد انجام قرارداد شویم.

محمودی با بیان اینکه تکمیل پل شهدای اصناف و دور برگردان مد نظر آن به دو تا سه ماه آینده زمان نیاز دارد زیرا بعضی از دسترسی‌ها از جمله ورودی نمایشگاه، ترافیک میدان امام خمینی (ره (را کاهش می‌دهد در نظر گرفته شده است، ادامه داد: ورودی نمایشگاه و دسترسی آن از گوشه میدان امام خمینی (ره) بسته خواهد شد، در طرح میدان امام خمینی (ره) می‌توان اینگونه گفت که استانداردترین شرایط از نظر ورودی و خروجی و دسترسی‌ها را در نظر گرفته شده را داراست.

شهردار اراک گفت: امسال افتتاح پروژه‌های شهرداری شامل بلک باکس، زمین‌های چمن و غیره را خواهیم داشت که با برنامه زمانبندی شده در اختیار شورای شهر قرار خواهد گرفت و شهرداری آمادگی لازم برای افتتاح از این ماه را دارد.

کد خبر 749168

دیگر خبرها

  • ◄ احداث و بهره‌ برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • قرارداد احداث ۲ ایستگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان با شرکت مپنا امضا شد
  • احداث و بهره‌برداری از ۲ جایگاه شارژ سریع خودروهای برقی در اصفهان
  • اولین تاکسی برقی وارد اراک می‌شود
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • واکنش روزنامه شهرداری به افشای قرارداد ۲ میلیارد یورویی
  • نوسازی ۷ برابری اتوبوس های پایتخت نسبت به دوره قبل مدیریت شهری
  • پاسخ مدیرعامل شرکت اتوبوسرانی به منتقدان/ اتوبوس‌های برقی قادرند چه مسافتی را طی کنند+ فیلم
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر | کدام قرارداد زاکانی تنش‌زا شده؟
  • قرارداد در چین؛ دلخوری در شورای شهر تهران/ چرا قرارداد زاکانی با چینی‌ها بحث‌برانگیز شد؟