Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-08@23:25:52 GMT

کارآفرینی با اقتصاد بدون‌وزن!

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۲۰۵۵

کارآفرینی با اقتصاد بدون‌وزن!

 ثروت جف‌بزوس، مالک آمازون به ۲۰۰ میلیارد دلار رسید! برای آنکه تصوری از ۲۰۰ میلیارد دلار بدست آورید کافی است آن را با مجموع دارایی‌های صندوق توسعه ملی مقایسه کنید. یک فرد بیش از دارایی‌های تجمیع شده و پس‌اندازشده یک کشور ۸۰ میلیونی، ثروت دارد.

وی چگونه به چنین ثروت افسانه‌ای دست‌یافته است؟ او راهبرد «اقتصاد بی‌وزن» را انتخاب کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمازون بزرگ‌ترین کتاب‌فروش جهان است بدون آنکه تا مدت‌ها حتی یک کتاب داشته باشد و یک مغازه کتاب‌فروشی تأسیس کرده باشد! بزوس، فعالیت فروشگاه اینترنتی آمازون‌ را از یک گاراژ آغاز کرد و بسیاری از قرار ملاقات‌های خود را در کتاب‌فروشی همسایه خود برگزار می‌کرد. در حال حاضر آمازون، علاوه بر کتاب، کسب‌وکار خود را به موارد دیگری از جمله لوازم‌خانگی، پوشاک و هر چیز دیگری که تصور کنید، گسترش داده است.

دنی کوا؛ پروفسور اقتصاد، اقتصاد مبتنی بر اطلاعات را اقتصاد بدون‌وزن می‌نامد. وی معتقد است: برخلاف گذشته که رشد اقتصادی را برحسب تولید محصولات سنگین همچون فولاد، تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین صنعتی و نظایر آن تعریف می‌کردند، امروزه رشد اقتصادی برحسب محصولات سبک الکترونیکی تعریف می‌شود و به این نکته توجه می‌شود که سهم اطلاعات-ارتباطات در ارزش‌افزوده به‌ مراتب بیش از سهم سایر عوامل تولید است.

بسیاری از شرکت‌های برتر جهانی مبتنی بر اقتصاد بی‌وزن فعالیت می‌کنند. اقتصادی که بر شانه دو پارامتر کلیدی است: اطلاعات و ارتباطات. بزرگ‌ترین اجاره‌دهندگان ماشین حتی یک ماشین هم ندارند. چگونه؟ با استفاده از اطلاعات آن‌هایی که ماشین دارند و برقراری ارتباط با کسانی که در جست‌وجوی ماشین اجاره‌ای هستند. بزرگ‌ترین شرکت تبلیغاتی جهان یعنی گوگل حتی یک بیلبورد فیزیکی هم ندارد. چگونه؟ دوباره مبتنی بر اطلاعات و ارتباطات!

مثال‌های اقتصاد بی‌وزن را با مدل ذهنی برخی از مدیران ارشد مقایسه کنید. اگر ایجاد یک پل، تأسیس یک بیمارستان و احداث یک جاده باشد همه دوست دارند در مراسم کلنگ و قیچی‌اش باشند. این پروژه‌ها، ملموس هستند، دیده می‌شوند و به همین دلیل جذابیت بیشتری دارند، اما آیا این‌ها مهم‌ترین کاری است که ما باید انجام دهیم؟ به این می‌گویند کشورداری کلنگی. کشورداری و اقتصادی که مبتنی بر سرمایه‌های فیزیکی و ملموس و سنگین است.

در کشورداری بی‌وزن، دولت نه سد می‌زند، نه جاده و نه بیمارستان و نه مدرسه می‌سازد بلکه مکانیسمی طراحی می‌کند که بخش مردمی اقتصاد باانگیزه تمام سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام می‌دهند. در این حالت دیگر این دولتی‌ها نیستند که در مراسم کلنگ-قیچی نفر اول هستند. همچنین دیگر از فساد دولتی خبری نیست. دولت و اقتصاد بی‌وزن است! سبک است و چالاک! سالم است و شفاف!

به همین دلیل است که با بودجه‌های میلیاردی ساختمان‌های دولتی و تجهیزات اداری دولتی نو می‌شوند، اما قوانین پایه کشور برای ۵۰ سال پیش است. کافی است به تاریخ قانون تجارت، قانون محاسبات عمومی و قانون برنامه‌وبودجه کشور نگاه کنیم که برای سال‌های دور، خیلی دور است.  

در مدیریت سازمانی: آیا واقعاً لازم است منابع محدود را صرف خرید و واردات و تجهیزات جدید کنیم یا می‌توانیم با راهبرد تولید بدون کارخانه و با استفاده از ظرفیت دیگران به تولید ارزش بپردازیم؟

در کشورداری: آیا لازم است دولت کارخانه‌داری کند یا اینکه باید روی زیرساخت‌های نرم مانند محیط کسب‌وکار، قانون‌های پایه، مقررات تسهیل‌کننده و مشوق‌های انگیزاننده کار کند؟ تا کی می‌خواهیم قیچی-کلنگی فکر کنیم!؟

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: مسلم خانی اقتصاد بی وزن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۲۰۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه اجرایی قانون «نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس» ابلاغ شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «محمد مخبر» معاون اول رییس‌جمهور تصویب نامه ۵ اردیبهشت امسال هیأت وزیران درباره آیین‌نامه اجرایی قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس مصوب ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی را برای اجرا به وزارت اطلاعات، وزارت دادگستری و سازمان اداری و استخدامی کشور ابلاغ کرد.

آیین‌نامه اجرایی این قانون مراجع سه‌گانه استعلامی، وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و قوه قضاییه هستند؛ همچنین کاربرگ متحدالشکلی از سوی وزارت اطلاعات و اطلاعات سپاه تهیه شده و ادارات حراست دستگاه‌ها مکلف به درج اطلاعات نامزدهای تصدی مشاغل حساس در این کاربرگ‌ها هستند.

مشاغل حساس را کارگروهی متشکل از وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه، سازمان اداری و استخدامی کشور و نماینده تام‌الاختیار دستگاه های مشمول ماده یک قانون نحوه انتصاب اشخاص در مشاغل حساس تعیین می‌کند.

کد خبر 6100764 محمد مهاجرانی

دیگر خبرها

  • آیین‌نامه اجرایی قانون «نحوه انتصاب افراد در مشاغل حساس» ابلاغ شد
  • تدوین ۳ جلد کتاب از نقش روحانیون رزمنده همدانی
  • برگزاری کارگاه تخصصی کارآفرینی و اشتغالزایی ویژه کانون‌های مساجد
  • هراس طلافروشان از افشای اطلاعات
  • ماجرای رسوب ۱۰۰۰ دستگاه ماشین‌آلات راهسازی در بندرعباس
  • چرا طلافروشها از اعلام دقیق دارایی های خود نگرانند؟
  • حمایت سازمان فناوری اطلاعات از سکو‌ها و کسب و کار‌های اقتصاد دیجیتال
  • برنامه ریزی برای ایجاد ۲۰ میلیون پورت فیبر نوری در کشور
  • فروش ماشین آلات پرابهام براساس قانون/ ۱۵۰۰ دستگاه فروخته شد
  • (تصویر) تصویر متفاوت از پوشش زنان در کنکور ۵۰ سال قبل