Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آناتولی گزارش داد، ماموران مخفی ترکیه در جریان عملیاتی برون‌ مرزی یکی از برادرزاده‌های روحانی ترکیه‌ای مستقر در آمریکا را بازداشت و وی را به ترکیه منتقل کردند که در آنجا با پیگرد قانونی مواجه می‌شود.

 به نقل از خبرگزاری آناتولی، "صلاح‌الدین گولن" که در ترکیه به اتهامات عضویت در یک "سازمان تروریستی" تحت تعقیب بود،‌ در جریان یکی از عملیات‌های برون مرزی سازمان اطلاعات ترکیه بازداشت شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری آناتولی در این گزارش اعلام نکرد که صلاح‌الدین گولن در کجا بازداشت و چه زمانی به ترکیه بازگردانده شده است. با این حال گمان می‌رود که برادرزاده فتح‌الله گولن، روحانی ترکیه‌ای مستقر در آمریکا که آنکارا وی را مسئول کودتای ۲۰۱۶ می‌داند، در کنیا ساکن بوده است.

با این حال همسر گولن در ویدئویی که در تاریخ ۲۰ مه در شبکه‌های اجتماعی همرسان شد، ادعا کرد که او با شوهرش هر دو در کنیا زندگی می‌کنند. خانم گولن در آن ویدئو می‌گوید شوهرش در مدرسه‌ای در نایروبی، پایتخت کنیا کار می‌کرده، اما از ۳ مه تاکنون از او خبری نیست.

برخی کاربران شبکه‌های اجتماعی و رسانه‌های مرتبط با جنبش فتح‌الله گولن نیز با اعلام این که صلاح‌الدین گولن در کنیا «ربوده شده است»، برای آزادی وی کارزاری را آغاز کردند.

بازداشت صلاح‌الدین گولن تازه‌ترین مورد در سری انتقال‌های اجباری افراد مرتبط با جنبش گولن است؛ جنبشی که دولت آنکارا آن را مقصر کودتای نافرجام 2016 میلادی می‌داند.

فتح‌الله گولن، یکی از متحدان سابق رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه که اکنون در تبعید خودخواسته در پنسیلوانیا زندگی می‌کند، اتهامات مشارکت در کودتای 2016 میلادی را رد کرده است.

ترکیه جنبش گولن را یک گروه تروریستی می‌داند و نام آن را "سازمان تروریستی فتح‌الله گولن" گذاشته است.

اردوغان اوایل مه سال جاری میلادی اعلام کرد که یکی از اعضای برجسته جنبش گولن بازداشت شده اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.

اردوغان در تاریخ ۱۹ مه گفته بود: «ما به زودی دستگیری یک عضو بسیار مهم جنبش گولن را اعلام خواهیم کرد. او در چنگ ماست.»

اکنون که این خبر منتشر شده، معلوم شده است که منظور اردوغان از آن «عضو بسیار مهم» صلاح‌الدین گولن بوده است.

از زمان کودتای نافرجام ترکیه تاکنون ده‌ها هزار نفر در ترکیه بازداشت شده‌اند. دولت اردوغان همچنین در چهارچوب عملیات بی‌پیشینه پاکسازی در تاریخ کشور، تاکنون بیش از ۱۴۰ هزار نفر از کارکنان بخش‌های مختلف دولتی را اخراج یا از کار معلق کرده است.

آنکارا که اعضای مظنون شبکه فتح‌الله گولن در خارج از کشور را ردیابی می‌کند، همچنین ادعا کرده که از سال ۲۰۱۶ تاکنون ده‌ها نفر را که در پیوند با این شبکه بوده‌اند، به کشور بازگردانده است.

در سال ۲۰۱۸، ماجرای آدم‌ربایی ۶ شهروند ترکیه به دست مأموران میت به ظن پیوند با شبکه گولن باعث بحران سیاسی در کشور ایجاد کرد و منجر به برکناری وزیر کشور و رئیس سازمان جاسوسی گردید.

علاوه بر این، آنکارا بسیاری از کشورها به ویژه در بالکان، آسیای میانه و آفریقا را تحت فشار قرار می‌دهد تا مدارس مرتبط با جنبش گولنیست‌ها را تعطیل کند. کنیا در سال ۲۰۱۶ به رغم اصرار آنکارا بر بستن شش مرکز آموزشی «گولنیست‌ها» در این کشور، از این خواسته استقبال نکرد. هنوز معلوم نیست که آیا عملیات اخیر «بازداشت» صلاح‌الدین گولن با چراغ سبز مقامات کنیا انجام شده یا نه.

فتح‌الله گولن که در خارج از ترکیه به عنوان شخصیتی دارای اندیشه میانه‌رو شناخته می‌شود، با جامعه جهانی، غرب و دنیای پیشرفته پیوند خوبی دارد. این عامل به او کمک کرده تا اجازه کشورهای مختلف را برای فعالیت اعضا جنبش خود در مراکز آموزشی به دست آورد.

در سال ۱۹۹۹ نیز کنیا صحنه عملیات شگفت‌آور دیگری به دست جاسوسان ترکیه بود. در آن زمان جاسوسان ترکیه عبدالله اوجالان، رهبر حزب کارگران کردستان، پ‌ک ک را در کنیا ربوده و به ترکیه بردند. اوجالان هنوز در ترکیه زندانی است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: فتح الله گولن جنبش گولن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۲۶۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین کسی که بایرن را رد نکرد: برادرزاده پدرخوانده!‏

به گزارش "ورزش سه"، امروز در حال تبدیل شدن به یکی از بدترین ‏روزهای بایرن مونیخ است. بعد از آنکه مشخص شد رالف رانگنیک، ‏گزینه اصلی روزهای گذشته به باواریایی‌ها جواب رد داده و در تیم ‏ملی اتریش ماندگار شده است، در ساعتهای گذشته یک سرمربی ‏دیگر هم به بایرن جوابی یک کلمه‌ای داد: نه.‏

مارکو روزه، سرمربی لایپزیش، در نشست خبری خود گفت علاقه‌ای ‏برای حضور در بایرن ندارد، حتی با اینکه دوست صمیمی‌اش مکس ‏ایبرل مدیر ورزشی بایرن مونیخ است. ‏

بعد از مارکو روزه، نگاه‌ها به یک تیم موفق دیگر در فصل جاری ‏بوندس‌لیگا معطوف شد: اشتوتگارت. تیمی که چهره‌ای آشنا برای ‏مونیخی‌ها روی نیمکتش می‌نشیند: سباستین هوینس، برادرزاده ‏اولی هوینس. ‏

سباستین هوینس، با اشتوتگارت، عالی کار کرده و در حال حاضر ‏پشت سر بایرن در رتبه سوم جدول ایستاده و صعودش به ‏چمپیونزلیگ فصل آینده را می‌توان قطعی دانست. ‏

جالب اینجا است که شنبه بعد از ظهر سباستین هوینس و ‏اشتوتگارت در لیگ به مصاف بایرن می‌روند. وقتی روزنامه بیلد با ‏سباستین تماس گرفت و از او پرسید که به درخواست بایرن برای ‏مربی‌گری جواب مثبت خواهد داد، او گفت:" قبلا این سوال را از من ‏پرسیده‌اند ولی نسبت به آن روز و جوابی که دادم چیزی تغییر ‏نکرده". ‏

جواب قبلی هوینس که او امروز به آن اشاره کرد چه بود؟

دو هفته پیش بعد از بعد از شکست 2-1 اشتوتگارت مقابل برمن ‏وقتی از هوینس درباره احتمال انتقالش به بایرن پرسیده شد او در ‏پاسخ گفت در زندگی نباید هیچ احتمالی را ندیده گرفت. این صحبت ‏او در آلمان به عنوان سیگنالی واضح به باشگاه شهر مونیخ تفسیر ‏شد. ‏

سباستین هوینس در ادامه صحبتهای امروز خود با بیلد گفت:" بایرن ‏مونیخ باشگاهی استثنایی است و من شک ندارم راه‌حل خوبی پیدا ‏می‌کند". ‏

دیگر خبرها

  • مردی که قصد حمله به نتانیاهو را داشت بازداشت شد
  • اولین کسی که بایرن را رد نکرد: برادرزاده پدرخوانده!‏
  • بازداشت ۲۱۰ نفر در اعتراضات «روز کارگر» در ترکیه
  • ترکیه ۴۱ نفر را به ‌اتهام ارتباط با گروهک داعش بازداشت کرد
  • بازداشت ۴۱ تروریست داعشی در ترکیه
  • ۲۱۰ نفر در اعتراضات روز کارگر ترکیه بازداشت شدند
  • بازداشت ۴۱ داعشی دیگر در ترکیه
  • دستگیری ۴۱ مظنون داعشی در ترکیه
  • ترکیه ده‌ها نفر را به ظن ارتباط با داعش دستگیر کرد
  • احمد داود اوغلو با هنیه دیدار کرد