Web Analytics Made Easy - Statcounter

تسنیم: اگرچه در اولین اولین هفته از خرداد ماه 1400 بسیاری از شاخص‌ها نسبت به گذشته سیر نزولی به خود گرفته بود و کارشناسان وزارت بهداشت هم خبر از بهبود اوضاع در بسیاری از نقاط کشور دادند، اما با آغاز دومین هفته خرداد ماه سال جاری ورق برگشت و رشد 38 درصدی آمار ابتلا بیانگر واقعیتی از شرایط جدید همه‌گیری کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس آمارهای رسمی منتشر شده از سوی وزارت بهداشت روز گذشته 11042 مورد جدید ابتلا در کشور شناسایی شده است که این شاخص نسبت به یک روز قبل رشدی معادل 37.9 درصد را ثبت کرد و در عین حال افزایش 18.12 درصدی تعداد بستری‌های جدید در مراکز درمانی نیز تاکیدی بر تحقق پیش‌بینی مسئولان وزارت بهداشت در روزهای پایانی اردیبهشت گذشته شد.

در روزهای پایانی اردیبهشت گذشته مسئولان وزارت بهداشت با اشاره به کاهش توجه هموطنان به پروتکل‌های بهداشتی و همچنین عادی‌انگاری شرایط پیش بینی کرده بودند که این بی‌توجهی می‌تواند بعد از دوره نهفتگی ویروس یعنی بین 10 تا 14 روز تغییرات معناداری را به کشور و نظام بهداشت و سلامت ایران تحمیل کند که ظاهرا این اتفاق اکنون در شرف تحقق است.

این درحالی است که بررسی دقیق آمارهای رسمی منتشر شده از وضعیت همه‌گیری در سراسر کشور نیز نشان می‌دهد که میزان بستری بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه نسبت به ابتدای خرداد روندی نزولی داشته است و با کاهشی نزدیک به 16 درصد اکنون به رقمی معادل 4160 نفر رسیده، اما صعود مجدد نزدیک به 16 درصدی نرخ مرگ ناشی از کرونا بازهم به افزایش نگرانی افزوده چون روز گذشته نسبت به یک روز قبل آن 19 نفر بیشتر از هموطنانمان فوت شدند.

کارشناسان بهداشت و درمان در این زمینه تاکید دارند آغاز روند صعودی نرخ ابتلا و بستری افراد در مراکز درمانی زنگ هشداری بسیار واضح برای شرایط همه‌گیری در کشور است چون کمتر از 48 ساعت به اغاز تعطیلات نیمه خرداد زمان داریم‌ و اگرچه ممنوعیت تردد در بین استان‌ها برای وسایل نقلیه شخصی ایجاد شده اما شواهد امر نشان می‌دهد بخش عمده‌ای از جامعه بار سفر برای استفاده از این فرصت بسته‌اند.

این گروه معتقدند بسیاری از مسافران با استفاده از حق مرخصی استحقاقی خود از ادارات و کارخانه‌ها قبل از اغاز این محدودیت راهی بخش‌های مختلفی از کشور شده‌اند و آن گروه هم که نتوانستند از این امتیاز به هر دلیل استفاده کنند با توجه به فعالیت سیستم حمل و نقل عمومی تصمیم به سفر گرفته‌اند و این جابه‌جایی گسترده می‌تواند مشکلات بسیار نگران کننده‌ای در زمینه همه‌گیری کرونا ایجاد کند.

البته نگرانی کارشناسان اینجاست که در شرایط فعلی در برخی از مناطق ویروس جهش یافته هندی رسما فعال شده و درصورت دست به دست شدن این ویروس در تعطیلات پیش‌رو مشکلات عمده‌ای ایجاد خواهد شد و دوباره باید شاهد ارقام بالایی از نرخ مرگ و میر ناشی از کرونا باشیم.

نگرانی اصلی کارشناسان بهداشت و درمان این است که با درنظر گرفتن گرمای هوا قطعا بسیاری از مقاصد سفر سواحل دریای خزر و البته ییلاق‌ها در سایر استان‌ها است که این اتفاق می‌تواند کانون‌های ابتلا در روستاها و نقاط پرتردد مناطق یاد شده را یکباره جهشی کرده و بارسنگینی در اینده نزدیک به سیستم بهداشت و درمان آنها تحمیل کند.

در چنینی شرایطی این گروه تاکید دارند جابه‌جایی‌های گسترده یا همان جمعیت سیال پاشنه آشیل مدیریت بحران همه‌گیری کروناست و درصورت بی‌توجهی به این اتفاق قطعا نه تنها باید منتظر طولانی شدن دوره پیک‌چهارم باشیم بلکه احتمال آغاز پیک‌پنجم با آمارهای بسیار متفاوت دقیقاً در دل پیک چهارم دور از انتظار نیست، به همین دلیل بهترین و کم‌هزینه‌ترین راهکار توجه به پروتکل‌های بهداشتی و البته ایجاد محدودیت‌های جدی در جابه‌جایی‌ها است

اسب سرکش «کرونا» همچنان در ایلام بی‌محبا می‌تازد

 محمد کریمیان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ایلام اظهار داشت: طی 24 ساعت گذشته یک فوتی ناشی از کرونا ثبت شده و مجموع فوتی‌های استان تا این لحظه 789 نفر است.

وی افزود: 21 بستری جدید در مراکز درمانی بستری شدند و تعداد بستری های موجود در مراکز استان 90 نفر است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایلام یادآور شد: از بستری های جدید 6 نفر مربوط به ایلام، چهار نفر آبدانان، چهار نفر ایوان، چهار نفر دهلران، 2 نفر مهران و یک نفر مربوط به چرداول است.

 کریمیان تاکید کرد: شهرستان های ایلام با 15 هزار و 834 مبتلا و آبدانان با چهار هزار و 144 مبتلا در وضعیت نارنجی قرار دارند.

وی ادامه داد: شهرستان های دهلران، دره شهر، مهران، بدره، ملکشاهی، سیروان، چرداول، هلیلان و ایوان در وضعیت زرد قرار دارند.

بستری 148 بیمار مبتلا به کرونا در سمنان

نوید دانایی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در سمنان اظهار کرد: بررسی آماری آخرین وضع بیماری کرونا در استان سمنان از دو دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان و شاهرود، نشان می‌دهد که تا روز دهم خردادماه امسال، 39 هزار و 318 مورد قطعی ابتلا به ویروس کرونا در استان سمنان شناسایی شده است.

وی افزود: از این تعداد، تاکنون 10 هزار و 477 نفر از بیماران با تلاش کادر بهداشت و درمان در سراسر استان سمنان بهبود یافته‌اند و متأسفانه، یک‌هزار و 99 نفر نیز قربانی کرونا شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان عنوان کرد: بررسی آمارهای منتهی به دهم خردادماه نیز از شرایط خاص همه‌گیری این ویروس در سراسر استان سمنان حکایت دارد.

دانایی بیان کرد: بر این اساس، در آخرین آمار ارائه‌شده قبل از دهم خردادماه در استان سمنان، 87 مورد قطعی ابتلا به بیماری کرونا شناسایی شده است.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 148 نفر از بیماران مبتلا به کووید-19 در بیمارستان‌های استان سمنان بستری هستند و در زمان منتهی به دهم خردادماه، 41 نفر از بیماران از بیمارستان‌ها ترخیص شده‌اند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان شمار قربانیان کرونا در آمارهای منتهی به دهم خردادماه در استان سمنان یک نفر بوده است.

منبع: فردا

کلیدواژه: اخبار کرونا اخبار کرونا در ایران موارد ابتلا رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بهداشت و درمان وزارت بهداشت دهم خردادماه همه گیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۲۷۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، واکسن کوویدشیلد توسط شرکت انگلیسی-سوئدی آسترازنکا با همکاری دانشگاه آکسفورد توسعه یافته و توسط انستیتو سرم هند تولید شد. این واکسن به طور گسترده در 150 کشور جهان از جمله انگلیس و هند توزیع شد.

برخی مطالعات طی دوران همه گیری کرونا نشان داد این واکسن 60 تا 80 درصد در حفاظت از افراد در برابر ویروس کرونا تاثیرگذار است اما از آن زمان تاکنون تحقیقات بیشتر حاکی از آن بوده که کووید شیلد ممکن است به ایجاد لخته خون در بدن برخی افراد منجر شود که ممکن است مرگبار باشد.

در همین راستا یک شکایت دسته جمعی از سوی حدود 50 قربانی در انگلیس ثبت و در آن ادعا شد واکسن به مرگ و جراحت شدید افراد منجر شده و شاکیان خواستار 100 میلیون پوند غرامت شدند.

یکی از شاکیان مدعی شده بود پس از دریافت واکسن و ایجاد لخته خونی به جراحت مغزی دائمی مبتلا شده و وی نمی تواند کار کند.

هرچند آسترازنکا در مقابل این ادعا از خود دفاع کرد اما برای نخستین بار در یکی از اسناد دادگاه اعتراف کرد این واکسن در مواردی بسیار نادر به TTS یا ترومبوز همراه با سندرم ترومبوسیتوپنی منجر می شود که مشخصه آن ایجاد لخته خون و کاهش تعداد پلاکت های خون در افراد است.

این اعتراف آسترازنکا با تاکید شرکت در 2023 میلادی مبنی بر این است که قبول نمی کندTTS به طور عمومی در نتیجه تزریق واکسن ایجاد شود، تضاد دارد. از سوی دیگر سازمان جهانی بهداشت نیز تایید کرده بود کووید شیلد ممکن است عوارض جانبی مرگبار داشته باشد.

کد خبر 6093330

دیگر خبرها

  • نصب اِلمان نقشه ایران با محوریت روز کار و کارگر در کرمان
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • ارائه جدیدترین دستاورد‌های هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • ارائه جدیدترین دستاوردهای هوش مصنوعی در تصویربرداری پزشکی
  • زیرساخت‌های درمانی مرکز استان سمنان نیازمند توسعه
  • یک‌روز برای خلیج همیشه فارس
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا