Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-02@23:31:19 GMT

قانونی که اراضی کشاورزی را نابود می‌کند!

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۴۰۲۸

قانونی که اراضی کشاورزی را نابود می‌کند!

ایسنا/مازندران خرد شدن اراضی کشاورزی یکی از موضوعات مهمی است که این روزها در مازندران به وفور شاهد آن هستیم، داستانی که به دلایل مختلف از جمله سود بالا از فروش اراضی قطعه شده و یا قانون ارث به وقوع می‌پیوندد، برخی کارشناسان معتقدند برای جلوگیری از این تغییرات، مجلس باید برای وضع قوانین جدید ورود کند و تناقضی در دستورات مذهبی با اجرای اصلاح قانون ارث وجود ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زمین کشاورزی که متعلق به یک فرد است، پس از مرگ بین فرزندان او تقسیم می شود و این قانون باعث می شود یک زمین در ابعاد بزرگ به زمین‌های کوچک بین چند نفر تقسیم شود، صاحبان این اراضی کوچک نیز، به دلیل کافی نبودن سود حاصل از تلاش یکساله کشاورزی، آن را با قیمت بالا به فروش می‌رسانند و به همین راحتی کاربری اراضی کشاورزی تغییر می‌کند.

نکته مهم این است که با شرایط فعلی قانون ارث در کشور با آسیب‌های جدی در زمین های کشاورزی مواجه خواهیم بود چرا مطابق قانون ارث اجازه می‌دهند زمین‌ها تا ۲۰۰ متر نیز کوچک شود و از آن جایی که زمین با این متراژ برای کشاورزی توجیه اقتصادی ندارد، فضا برای تغییر کابری به وجود می آید. 

میرحسین سنجرانی در این زمینه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه قوانین ارث از قوانین شرعی و جاری در کشور است اما در عمل مشاهده می‌شود با اجرای این قانون اثرات نامطلوبی بر اراضی کشاورزی گذاشته است،خاطزنشان کرد: ساز و کار قانونی بر جلوگیری از خرد شدن اراضی کشاورزی و باغات در کشور وجود دارد اما این قانون عملاً نمی تواند مانع از خروج عرصه های کشاورزی از چرخه تولید شود.

وی تصریح کرد: توسعه محدوده شهرها و روستاها در یک بازه زمانی مشخص موجب شد بخشی از اراضی کشاورزی وارد این محدوده ها شده و به تدریج با توجه به نیاز مبرم مسکن و یا تولید، زیرساخت‌های شهری و روستایی اینگونه اراضی از وضعیت کشاورزی خارج شوند.

این کارشناس رسمی دادگستری حوزه کشاورزی اظهار کرد: تقسیم اراضی ناشی از قانون ارث هرچند به لحاظ قانونی و وجود قانون ممانعت از کوچک شدن اراضی کشاورزی، باعث کوچک شدن مشاعی اراضی شده و به دلیل اینکه عرصه‌های کوچک عملیات زراعی در آن توجیه اقتصادی نداشته و از طرفی باعث خروج مکاتبات از عرصه ها و سختی عملیات زراعی و باغی شده، عملاً این گونه اراضی را از روند تولید خارج و بلا استفاده می‌شوند.

سنجرانی یادآور شد: تغییر کاربری اراضی کشاورزی و کوچک شدن اراضی متاثر اژ قانون ارث واقعیتی است که در جامعه وجود داشته و قوانین موجود بازدارنده نیست و باید قوانین جدید، قابل اجرا، غیرقابل نفوذ و فاقد ماده و تبصره ایجاد شود.

وی ادامه داد: وضع این قانون برای مردمان شمال کشور بسیار اهمیت دارد چراکه باریکه خدادادی جنگل و اراضی ساحلی در سه استان شمالی روز بروز، موجب کاهش سطح زیرکشت و از دسترس خارج شدن اراضی کشاورری ناشی از ضرورت صنعت توریسم که به درستی تعریف نشده، می‌شود.

از سوی دیگر مهدی رمضان زاده عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران نیز چندی پیش در گفت‌وگو با ایسنا در پاسخ به اینکه آیا زمین هایی با متراژ پایین را هم می‌توان در مسیر گردشگری قرار داد، خاطرنشان کرد: می‌توان زمین های 200 متری را برای ساخت و ساز در دستور کار گردشگری قرار داد اما به دلیل اینکه گردشگری کشاورزی نیازمند فضای باز و زمین‌های زیاد است و از سوی دیگر باید فرآیند کاشت، داشت، برداشت و فروش محصول با تولید انبوه را انجام دهیم، این امر در زمین های کوچک محقق نمی‌شود. 

وی تاکید کرد: قوانین ارث نیازمند اصلاح است چرا که با اصلاح قوانین در ابتدا زمین‌ها را حفظ کرده و پس از آن می‌توان در زمینه‌های مختلف از جمله برنامه ریزی کرد. 

عضو هیئت علمی دانشگاه مازندران با اشاره به اینکه تناقضی در دستورات مذهبی با اجرای اصلاح قانون ارث وجود ندارد، گفت: تنها موضوع استفاده از زمین‌ها و عدم تغییر کاربری ها مطرح است به طوری که زمین بین وارثان با سند مشاع تقسیم بندی شود تا موضوع‌هایی مانند گردشگری مزارع قابلیت اجرایی داشته باشد و در حوزه قانون گذاری آن، مجلس باید تصمیم گیری کند تا زمین‌های اطراف کلان شهرها و زمین های مستعد کشاورزی شمال کشور آسیب نبیند.

این در حالی است که چندی پیش، خیریان‌پور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار مازندران در در ۱۸امین همایش ملی برنج در دانشگاه علوم کشاورزی مازندران با بیان اینکه برای توسعه در بخش کشاورزی باید به سمت تکنولوژی های نوین حرکت کرد، به بیان مشکلات در این زمینه پرداخت و معتقد بود که برای استفاده بهینه از یک درصد اعتبارات پژوهشی بحث ترویج به صورت علمی، صنایع تبدیلی و مقرون به صرفه کردن کشت برنج باید مورد توجه قرارگیرد، متاسفانه یکی از مشکلات در حوزه کشت برنج بحث قانون ارث است.

خیریانپور با بیان اینکه قانون ارث سبب شده که زمین های کشاورزی در چندین نسل به گونه ای خرد و کوچک شد، به این نکته نیز اشاره کرد که، این خرد شدن اراضی سبب شده تا تولید برنج برای کشاورزان بهره اقتصادی لازم را نداشته باشد.

گزارش از: زهره عرب خبرنگار ایسنا مازندران

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قانون ارث استانی اقتصادی کشاورزی تغییر کاربری اراضی کشاورزی اراضی کشاورزی شدن اراضی قانون ارث زمین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۴۰۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!

همه ما می‌دانیم که نهنگ آبی با ۳۰ متر طول و وزنی در حدود ۲۰۰ تن، بزرگ‌ترین پستاندار تاریخ و به‌علاوه عظیم‌ترین حیوانی است که تا به امروز روی کره زمین زندگی کرده؛ اما شاید برایتان این سؤال مطرح شود که بزرگ‌ترین پستانداری که روی سطح زمین راه می‌رفته کدام جانور بوده است؟

در شرایط فعلی، فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار و حیوان خشکی‌زی در کره زمین است که با حدود ۷ متر طول و قدی در حدود ۳.۷ متر، عموماً بین ۴ تا ۷ تن وزن دارد و درعین‌حال در بین پستانداران روی خشکی، سنگین‌ترین مغز و بینی را داراست؛ اما باید بدانید که فیل آفریقایی بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ کره زمین نیست.

این عنوان در اختیار جانور منقرض‌شده‌ای به نام بَلوچی‌دَد یا بلوچ تریوم (Paraceratherium) است که درواقع یک کرگدن عظیم بدون شاخ با گردنی بلند شبیه زرافه بوده. این جانور بیشتر در آسیا و کشور‌های چین، مغولستان، قزاقستان و پاکستان زندگی می‌کرده و به دوران الیگوسن و بین ۳۴ تا ۲۳ میلیون سال پیش برمی‌گردد. این در حالی است که بزرگ‌ترین کرگدن امروزی دنیا، کرگدن سفید جنوبی است که طولش حداکثر ۴.۲ مترو ارتفاعش به ۱.۸۵ متر و وزنش به ۳.۶ تن می‌رسد.

ابعاد بَلوچی‌دَد چقدر بوده؟
تصور می‌شود که طول بزرگ‌ترین پستاندار خشکی تاریخ، ۷.۴ متر و ارتفاع شانه‌هایش ۴.۸ متر بوده و با این ابعاد، غول‌پیکرترین پستانداری لقب می‌گیرد که تا به امروز روی کره زمین راه رفته است. طبق تخمین‌های انجام شده بعد از بررسی اسکلت نیمه بازسازی شده این جانور در موزه تاریخ طبیعی آمریکا، به نظر می‌رسد که این هیولای ماقبل تاریخ حدود ۱۷ تن وزن داشته؛ یعنی چیزی معادل ۵ برابر وزن کرگدن‌های فعلی.

در سال ۲۰۲۱ بود که گونه جدیدی از این کرگدن غول‌پیکر منقرض شده (با نام علمی Paraceratherium linxiaense)، در تبت کشف شد. قدمت فسیل‌های یافت شده به ۲۶.۵ میلیون سال پیش برمی‌گردد و شامل یک جمجمه کاملاً سالم همراه با فک پایین و ستون مهره‌های جانور دیگری است.

دنگ تائو، نویسنده اصلی مطالعه‌ای در این رابطه، توضیح داد: «طول جمجمه یافت شده بیش از یک متر بود و به‌ندرت دیده می‌شود که یک جمجمه تا این حد سالم بماند.»

البته لازم به ذکر است که درهرحال نمی‌توان با قاطعیت بَلوچی‌دَد را به‌عنوان بزرگ‌ترین پستاندار خشکی نامید؛ چراکه به دلیل ناقص بودن فسیل‌های کشف شده، این امکان وجود ندارد که با قاطعیت گفت که این کرگدن‌های باستانی تا چه اندازه رشد می‌کردند و آیا رقبای سرسخت‌تر و بزرگ‌تر منقرض‌شده‌ای برای کسب این عنوان داشته‌اند یا خیر.

دیگر رقبای بلوچی دد
مثلاً عده‌ای براین باورند که فیل عاج راست (Palaeoloxodon) که بین هفت‌صد هزار تا پنجاه‌هزار سال پیش زندگی می‌کرده، حتی از بَلوچی‌دَد هم بزرگ‌تر بوده و وزنی در حدود ۲۲ تن داشته. البته این تخمین تنها براساس یک قطعه یافت شده از استخوان ران این فیل به عمل آمده و عده‌ای وزن این جانور را کمتر می‌دانند. دیگر برآورد‌های انجام شده با اندازه‌گیری استخوان‌های کامل‌تر اندام فیل‌های جوان، وزن حدودی این جانور غول‌پیکر را بین ۱۳ تا ۱۵ تن تخمین می‌زنند.

از سوی دیگر به نظر می‌رسد که ماموت‌هایی به نام Borson’s mastodon که بین ۵ تا ۲.۵ میلیون سال پیش در بخش‌هایی از اوراسیا زندگی می‌کردند، حدود ۱۵ تا ۱۶ تن وزن داشتند و بدین ترتیب کرگدن عظیم‌الجثه ما، یک رقیب سرسخت احتمالی داشته.

البته فارغ از این بحث، هیچ‌یک از این جانوران سنگین‌وزن، به گرد پای بزرگ‌ترین حیوانی که تا به حال روی کره زمین راه رفته، نمی‌رسند. البته که این جانور پستاندار نبوده و پاتاگوتایتان (Patagotitan mayorum) نام داشته که یک ماموت غول‌پیکر بوده و طولش به ۳۷ متر و وزنش معادل ۱۰ فیل آفریقایی بوده است.

منبع: خبرآنلاین

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • جلوگیری از شهرک‌سازی در دل جنگل‌های توسکستان
  • دادستان گلستان: شهرک‌سازی در جنگل‌های توسکستان متوقف شد
  • حیوانی که دایناسور‌ها در کنار آن کوچک به نظر می‌رسند!
  • تخریب ۱۲ مورد ساخت وساز غیر مجاز در بوژان نیشابور
  • قلع و قمع تصرفات غیر قانونی در آباده
  • آزادسازی ۲هزار متر از زمین های کشاورزی در رامسر
  • ۴۳۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی نیشابور آزادسازی شد
  • قلع و قمع ۱۲ مورد ساخت و ساز غیر مجاز در نیشابور
  • سند دار شدن املاک زمین‌های زراعی روستاهای فیروزکوه در سال جاری
  • آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر