Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-30@13:39:58 GMT

مراقب خرمدین درون باشیم

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۶۱۹۹

مراقب خرمدین درون باشیم

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- فاطمه پاک سیرت *: بزهکاری و خصوصاً مقوله قتل! یکی از آسیب‌های اجتماعی است که به فراخور شرایط تربیتی، رفاهی، تاب آوری و غیره تقریباً همه جوامع کم و بیش با آن در گیرند. ایران هم از این مساله مبرا نیست ولی گاهی برخی پرونده‌های جنایی بخاطر شرایط استثنایی آن معروف شده و جامعه را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نزدیکترین نمونه‌های آن قتل رومینا توسط پدر و قتل و سپس مثله کردن بابک خرمدین توسط پدر مادرش بود که به دلیل نوع قتل و سپس مثله کردن جسد آن هم در کمال خونسردی بازتاب‌های فراوانی در رسانه‌ها خصوصاً فضای مجازی داشت و بسیار مورد توجه قرار گرفت.

به دور از طنز و حرف‌های بی اساس سیاسی، اجتماعی و اقتصادی اگر بخواهیم در مقابل سوال و هراس مردم توضیح درستی برای این واقعه ارائه دهیم؛ باید به‌این نکته توجه داشته باشیم که بزهکاری و خصوصاً قتل مثل دیگر آسیب‌های اجتماعی یک مساله چند بعدی است و از یک منظر نمی‌توان آن را بررسی کرد. اگرچه برخی از این قبیل جنایات ناشی از خرافات، سنت‌های جاهلانه قومیتی و سایر برداشت‌های ابتدایی از مقوله ناموس، قانون و انتقام است. اما از لحاظ قانون و وجدان جمعی نمی‌توان وقوع جرم و تکرار را با بهانه‌هایی مثل تعصب‌های بی مورد امری عادی انگاشت.

قتل بابک خرمدین بی شک ناشی از برداشت‌های فرهنگی ناروا، فقر، خشم و… نیست، قتل بابک و خواهر و شوهر خواهرش در کمال خونسردی و سپس عدم ابراز پشیمانی، می‌تواند ناشی از یک بیماری روانی سایکوتیک باشد.

اگر چه علل بیماری‌های روانی و اختلالات شخصیتی به شدت چند وجهی است، اما در مجموع سلامت روانی یک امر نسبی بوده و مطلق نیست. به گفته پزشکی قانونی اکبر خرمدین در زمان قتل‌ها جنون نداشته یعنی با آگاهی و درایت مرتکب قتل شده، اما در بعد آسیب‌های روانی، دارای اختلالات شدید سایکوتیک است.

ارتکاب جرم مکرر؛ خشونت در قتل‌ها (مثله کردن)، فقدان عذاب وجدان و پنهان کاری از نشانه‌های جدی اختلال شخصیت‌های ضداجتماعی است. افرادی با این تیپ شخصیت و اختلال روانی با قرار گرفتن در معرض قضاوت‌ها، نگاه‌های درونی، ضعف‌ها و کنش‌های پنهانی که به لحاظ روحی و روانی در وجودشان دارند، انگیزه جنایت در آنها تقویت‌شده و می‌توانند فرایند این اتفاقات را در جامعه بیشتر کنند.

آنچه در مساله قتل خانوادگی بابک خرمدین باید به جای طنز پردازی و یا سو استفاده سیاسی مورد تاکید باشد؛ حساس سازی غیرافراطی اجتماع درباره بیماری‌های روانی است.

ما در این پرونده با یک گروه گانگستری روبرو نیستیم با یک زن و شوهر طرفیم که فارغ از شایعات برخی از سایت‌ها ۴۰ سال بدون جنجال و خیلی معمولی زندگی کردند. که با خواندن مصاحبه‌ها و بخش‌های فاش شده این پرونده متوجه می‌شویم که چطور چند علامت ساده توهمی و اختلالی در جوانی یک نظامی ساده، آن را در ۸۱ سالگی به قتل فرزند کشانده است.

پس باید بدون اینکه به کسی برچسب بزنیم مثل نشانه‌های کرونا نسبت به نشانه‌های بیمارهای روانی، افکار و اوهام عجیب و غریب، منفی بافی های مدوام، فانتزی‌های جنایتکارانه، باورهای نژادی و قوم ستیزی، رفتارهای نمایشی و ریاکارانه و تمایلات سرکوب شده حساس باشیم.

به جای اظهار نظر درباره پرونده بابک خرمدین بیاییم یک بار دیگر سلامت روان خودمان و اطرافیانمان را بررسی کنیم. این یک سرنوشت محتمل است که امکان دارد از سر غفلت برای هر یک از ما رقم بخورد. چرا که هر کدام از ما یک خرمدین نهفته در درون خود داریم که منتظر فرصت برای بروز خویش است.

* کارشناس ارشد جرم شناسی

کد خبر 5222013

منبع: مهر

کلیدواژه: بابک خرمدین اختلال شخصیتی قتل سلامت روان انتخابات 1400 ویروس کرونا بوشهر چالش شایستگی کرمانشاه گرگان آمار کرونا شیراز خطبه های نماز جمعه واکسن کرونا سیدابراهیم رئیسی اردبیل مشارکت مردم در انتخابات شیوع کرونا بابک خرمدین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۶۱۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماجرای "ترور رامین یکتاپرست، شهروند ایرانی" چیست؟

آفتاب‌‌نیوز :

صابرین نیوز نوشت: این شبکه مدعی شده فرد مزبور قصد برنامه ریزی برای اقدام علیه یهودیان در آلمان را داشته است. چند ماه پیش واشنگتن پست و نشریه تلگراف مدعی شده بودند یکتاپرست برای حمله به مراکز یهودیان در آلمان برنامه ریزی کرده است.

رامین یکتاپرست ٣٧ ساله و شهروند دو تابعیتی ایرانی آلمانی بود که در محافل و کلوب‌ های موسیقی راک و کلوب موتور سیکلت سواری فعالیت می‌کرد.

روز ٢٧ آبان ١۴٠١ یک شهروند ایرانی آلمانی به نام بابک بخاطر پرتاپ کوکتل مولوتوف به مدرسه‌ای در کنار کنیسه یهودیان در شهر بوخوم آلمان دستگیر شد. شماری از رسانه ها و مقامات قضایی آلمان در دهم‌ آذر از رسیدگی به این پرونده با عنوان تروریسم دولتی خبر دادند.

پس از رسیدگی به این پرونده دادستان فدرال آلمان این شهروند ایرانی را به ٣٣ماه زندان محکوم کرد و در بیانیه‌ای دادستانی مدعی شد یک نهاد ایرانی از طریق رامین یکتاپرست به بابک.ج دستور داده است تا کنیسه متعلق به یهودیان را به آتش بکشد!

روزنامه واشینگتن‌ پست در آن زمان به نقل از پنج مقام امنیتی آلمان و دو مقام اطلاعاتی غربی، رامین یکتاپرست را به عنوان مظنون اصلی سازماندهی حمله‌ای به یک کنیسه یهودیان در آلمان معرفی کرد.

مرجع قضایی آلمان بدون ارائه حتی یک سند به این نتیجه رسید که این حمله از سوی سپاه پاسداران برنامه ریزی شده و توسط رامین یکتاپرست به بابک‌ج ابلاغ شده است!

یکتاپرست در بهمن ماه ١٣٩۴ به اتهام مشارکت در قتل کارمند یکی از کلوب های رقیب توسط پلیس آلمان دستگیر شد اما چندی پس از بازداشت به علت کافی نبودن مدراک آزاد می‌شود و بار دیگر در پرونده تیراندازی به خودروی یکی از اعضای کلوب رقیب به دادگاه احضار می‌شود.

یکتاپرست پس از این موضوعات به ایران مهاجرت می‌کند و سال ها تحت تعقیب پلیس آلمان بود. طبق ادعای پلیس آلمان یکتاپرست در سال های ٢٠٠٩ و ٢٠١٠ یک فاحشه‌خانه در لورکوزن آلمان را اداره می‌کرد و پس از آن به کلوب های موتورسواری که به بزهکاری شهرت داشتند، ملحق می‌شود. 

استوری امشب اطرافیان بابک یکتاپرست از فوت وی در تهران حکایت دارد و این موضوع توسط خبرنگار اینترنشنال با عنوان ترور توسط اسرائیل منتشر شده و در رسانه های اسرائیلی بازنشر شد. تاکنون مشخص نیست فوت ایشان تروریستی بوده یا خیر و احتمالا انتشار این خبر صرفاً جنگ روانی و خبرسازی کذب رسانه‌ های وابسته به اسرائیل باشد.

دیگر خبرها

  • از آزادی بابک زنجانی تا بازداشت صاحب چای دبش و باغ ازگل
  • امکان آزادی مشروط بابک زنجانی وجود دارد
  • بابک زنجانی امکان استفاده از آزادی مشروط را دارد
  • پرونده ب_ز بسته شد؛ حالا نوبت به کرسنت است
  • آزادی مشروط در انتظار بابک زنجانی؟
  • حکم اعدام بابک زنجانی نقض شد/ جزئیاتی جدید از پرونده‌های چای دبش و باغ ازگل
  • ماجرای "ترور رامین یکتاپرست، شهروند ایرانی" چیست؟
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها در اصفهان
  • مصالحه ۷۰ درصدی پرونده‌ها، حاصل تلاش ۹۰ روانشناس در پلیس اصفهان است
  • رابطه این فیلم ایرانی با ماجرای قتل بابک خرمدین