Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از مدیکال اکسپرس، تحقیقات جدید نشان داده است نوجوانانی که سطح بالاتری از اسید چرب امگا ۳ در خون آن‌ها وجود دارد، در اوایل بزرگسالی کمتر به اختلال روان پریشی مبتلا می‌شوند و این نشان دهنده آن است امگا ۳ ممکن است اثر پیشگیری بالقوه‌ای در کاهش خطر روان پریشی داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مطالعه به هدایت محققان دانشگاه RCSI پزشکی و علوم بهداشتی در ترجمه روانپزشکی منتشر شده است.

بیش از ۳۸۰۰ نفر در مطالعه بهداشت کودکان بریستول در دهه ۹۰ از نظر اختلال روان پریشی، اختلال افسردگی و اختلال اضطراب عمومی در ۱۷ و ۲۴ سالگی مورد بررسی قرار گرفتند. در جریان این ارزیابی‌ها، نمونه‌های خون جمع آوری شد و محققان سطح اسید‌های چرب امگا ۶ را که به طور کلی باعث افزایش التهاب در بدن می‌شود و اسید‌های چرب امگا ۳ را که به طور کلی التهاب را کاهش می‌دهند، اندازه گیری کردند.

در حالی که شواهد اندکی در رابطه با ارتباط اسید‌های چرب با اختلالات روانی در ۱۷ سالگی وجود داشت، محققان دریافتند جوانان ۲۴ ساله مبتلا به اختلال روان پریشی، اختلال افسردگی و اضطراب عمومی دارای مقادیر بیشتری از امگا ۶ نسبت به اسید‌های چرب امگا ۳ در مقایسه با کسانی که این اختلالات را ندارند، هستند.

محققان همچنین دریافتند در افراد ۲۴ ساله مبتلا به اختلال روان پریشی میزان کمتری از DHA (یک اسید چرب امگا ۳ که در ماهی‌های روغنی یا مکمل‌های غذایی یافت می‌شود) کمتر از افراد ۲۴ ساله بدون اختلال روان پریشی است. در یک گروه بیش از ۲۷۰۰ نفری که به مرور ردیابی شدند، نوجوانانی که سطح بالاتری از DHA در سن ۱۷ سالگی داشتند، هفت سال بعد در سن ۲۴ سالگی ۵۶ درصد کمتر دچار اختلال روان پریشی می‌شوند.

این نتایج هنگام محاسبه سایر فاکتور‌ها مانند جنس، شاخص توده بدنی، استعمال دخانیات و وضعیت اقتصادی - اجتماعی هم ثابت بود.
پروفسور دیوید کوتر محقق ارشد این مطالعه و استاد روانپزشکی مولکولی در RCSI گفت این مطالعه نیاز به تکرار دارد، اما اگر یافته‌ها سازگار باشد، این نتایج نشان می‌دهد افزایش رژیم غذایی اسید‌های چرب امگا ۳ در میان نوجوانان، مانند ماهی‌های روغنی مانند ماهی خال مخالی می‌تواند از ابتلا به روان پریشی در برخی افراد جلوگیری کند؛ نتایج همچنین می‌تواند سوالاتی را در رابطه با ایجاد اختلالات بهداشت روان و اسید‌های چرب امگا ۶ که به طور معمول در روغن‌های گیاهی یافت می‌شوند، ایجاد کند.

دیوید مونگان، دکترای RCSI و همکار آموزش آکادمیک بالینی ایرلندی (ICAT)، داده‌ها را با نظارت پروفسور دیوید کوتر و پروفسور مری کانون از بخش روانپزشکی RCSI تجزیه و تحلیل کرد. برنامه ICAT توسط ولکام تراست و هیئت تحقیقات بهداشت، خدمات بهداشتی و درمانی پزشکان ملی و بخش مراقبت‌های بهداشتی و اجتماعی، تحقیقات و توسعه ایرلند شمالی پشتیبانی می‌شود.

بیشتر بخوانید 

اهمیت سلامت روان در همه گیری کرونا


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: امگا 3 اختلالات روانی اختلال روان پریشی اسید های چرب امگا چرب امگا ۳ امگا ۳

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۶۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده

به گزارش هلث دی نیوز، نتایج نشان می‌دهد که تمام دسته‌های داروهای کاهش‌دهنده اسید معده موسوم به مهارکننده‌های پمپ پروتون، مسدودکننده‌های H۲ و حتی آنتی‌اسیدها، به نظر می‌رسد خطر ابتلا به میگرن و سردرد را افزایش می‌دهند.

«مارگارت اسلاوین»، محقق ارشد و دانشیار تغذیه دانشگاه مریلند، گفت: «با توجه به استفاده گسترده از داروهای کاهش دهنده اسید و این پیامدهای بالقوه میگرن، این نتایج مستلزم بررسی بیشتر است.»

اسلاوین افزود: «این داروها بیشتر بیش از حد تجویز می‌شوند و تحقیقات جدید خطرات دیگری را در استفاده طولانی مدت از مهارکننده‌های پمپ پروتون نشان داده است، مانند افزایش خطر زوال عقل.»

به گفته محققان، رفلاکس اسید زمانی رخ می‌دهد که اسید معده به مری برگردد. معمولاً بعد از غذا یا هنگام دراز کشیدن رخ می‌دهد و می‌تواند سبب سوزش سر دل و زخم معده شود. در موارد شدید، می‌تواند منجر به سرطان مری شود.

برای این مطالعه، محققان داده‌های نزدیک به ۱۲۰۰۰ نفر را که از داروهای کاهش‌دهنده اسید استفاده می‌کردند، بررسی کردند تا ببینند که آیا در سه ماه گذشته دچار میگرن یا سردرد شدید شده بودند.

مهارکننده‌های پمپ پروتون تولید اسید را مسدود کرده و به بهبود مری کمک می‌کنند.

مسدود کننده‌های H-۲ باعث کاهش تولید اسید می‌شوند و آنتی اسیدهای ساده حاوی کربنات کلسیم هستند که اسید معده را خنثی می‌کنند.

پس از تعدیل دیگر عوامل مؤثر بر خطر میگرن، محققان دریافتند که:

• افرادی که از مهارکننده‌های پمپ پروتون استفاده می‌کنند، ۷۰ درصد بیشتر از افرادی که این دارو را مصرف نمی‌کنند، به میگرن مبتلا می‌شوند.

• مسدودکننده‌های H۲ خطر میگرن را تا ۴۰ درصد افزایش می‌دهند.

• آنتی اسیدها افراد را ۳۰ درصد بیشتر در معرض ابتلا به میگرن قرار می‌دهند.

اسلاوین تأکید کرد که افراد نباید بدون مشورت با پزشک مصرف داروهای کاهنده اسید خود را قطع کنند.

اسلاوین گفت: «توجه به این نکته مهم است که بسیاری از افراد برای مدیریت رفلاکس اسید یا سایر بیماری‌ها به داروهای کاهش‌دهنده اسید نیاز دارند، و افرادی که دچار میگرن یا سردرد شدیدی هستند که از این داروها یا مکمل‌ها استفاده می‌کنند باید با پزشک خود در مورد اینکه آیا باید ادامه دهند یا خیر صحبت کنند.»

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • این سبزی ضد سرطانی متخصص تسکین عفونت های تنفسی
  • داروهای سوزش معده خطر میگرن را افزایش می دهند
  • بهترین زمان برای نهادینه کردن فرهنگ عفاف و حجاب دوران کودکی و نوجوانی است
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ چیزی جز گوشی لازم نیست
  • روایت یک کارگردان از فیلمسازی در نوجوانی/ هیچ چیز جز گوشی موبایل لازم نیست
  • کدام مواد غذایی را نباید با معده خالی خورد؟
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید
  • از صدای خودرو به شخصیت افراد پی ببرید/ رابطه عجیب صدای بلند خودرو و ابتلا به سادیسم، روان‌پریشی و خودشیفتگی
  • تاثیر این گیاه دارویی بر بیماری دیابت