Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@21:20:21 GMT

مشارکت مردم در انتخابات چه تأثیری بر امنیت کشور دارد؟

تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۰۹۷۰۱۹

مشارکت مردم در انتخابات چه تأثیری بر امنیت کشور دارد؟

امروز ۱۱ خرداد ماه ۱۴۰۰ است و ۱۶ روز مانده به سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و ششمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، هر چه به روزهای پایانی خردادماه نزدیک می‌شویم تنور تبلیغات انتخاباتی در کشور داغ تر و بحث کارآمدی و تخصص نامزدها بیشتر در محافل مطرح می‌شود.

آن چیزی که قبل از انتخاب اصلح در انتخابات پیش رو حائز اهمیت حضور پرشور آحاد مردم پای صندوق های اخذ رأی است که باید با مشارکت آگاهانه محقق و در نهایت به اقتدار و امنیت ملی منجر می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در خصوص اهمیت مشارکت مردم در انتخابات این سئوال مطرح است، که«مشارکت مردم در انتخابات چه تأثیری بر امنیت کشور و نظام اسلامی ایران دارد؟»

در این راستا و به منظور پاسخ به سئوال چرایی مشارکت مردم در انتخابات به سراغ یکی از اساتید علوم سیاسی و پژوهشگر فعال در حوزه انتخابات رفتیم و با وی گفت و گو کردیم.

توجه به توصیه رهبر انقلاب برای فرد اصلح ضروری است

دکتر محمدعلی اسلامی در این خصوص به خبرنگار فارس از یزد، اظهار کرد: مشارکت شهروندان در انتخابات موجب تقویت همبستگی و وحدت ملی و همچنین تضمین کننده امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران می‌شود.

وی افزود: جمهوری اسلامی ایران از جمله نظام‌های سیاسی مردم سالاری است که با استفاده از لوازم انتخاباتی و جذب مشارکت مردمی در رویدادهای محوری منسجم تر و قوی‌تر می‌شوند.

این استاد و پژوهشگر علوم سیاسی در ادامه با اشاره به اهمیت برگزاری انتخابات در نظام‌های سیاسی، گفت: انتخابات می‌تواند امنیت داخلی کشور را ارتقاء بخشیده و مشروعیت نظام سیاسی را تثبیت کند و در مقابله با تهدیدات خارجی که امنیت داخلی را به خطر می‌اندازد نیز نقطه قوت محسوب شود.

اسلامی انتخابات ریاست جمهوری را یکی از مهمترین رویدادهای سیاسی و سرنوشت ساز برای هر کشور دانست و بیان کرد: نهاد ریاست جمهوری مهم‌ترین نهادی است که بخش عظیمی از سازو کار تحولات سرنوشت ساز ملت در آن متمرکز شده و بخش اجرایی حکومت اسلامی را در دست دارد.

وی تصریح کرد: بیشترین تماس مردم با حکومت اسلامی و بالعکس از طریق نهاد ریاست جمهوری است، به همین دلیل انتخاب فرد اصلح که با بتواند به درستی از ارزش ها و اهداف انقلاب اسلامی پاسداری کند از اهمیت بالایی برخوردار است و مردم باید با ملاک قرار دادن توصیه مقام معظم رهبری فرد اصلح را انتخاب و بعد از انتخابات هم مطالبات  به حق خود را ادامه دهند.

این فعال سیاسی در بخش دیگری از سخنان خود ایجاد امید به آینده را از جمله وظایف ریاست جمهوری دانست و بیان کرد: اگر رئیس جمهور با اقتدار و جدیت پیگیر بر آوردن نیازهای جامعه و مردم باشد باعث دلگرمی و امید در دل مردم می‌شود.

در ادامه نظر چند نفر از فعالیت سیاسی، فرهنگی و اجتماعی استان را در خصوص چالش های موجود و بایدهای ساماندهی شرایط فعلی جویا شدیم که در ادامه می خوانیم.

توجه نکردن به ظرفیت جوانان بومی مهمترین بی‌مهری هشت سال گذشته

امین رستمی دانشجوی جامعه شناسی و یکی از فعالین فرهنگی و اجتماعی یزد در گفت و گو با خبرنگار فارس، اظهار کرد: متأسفانه مسئولان دولت تدبیر و امید طی هشت سال گذشته نتوانستند آن طور که باید از حقوق شهروندی مردم حراست کنند.

وی افزود: نابسامانی های اقتصادی فعلی که عمدتا به دلیل بی تدبیری رخ داده است بارزترین بی مهری دولتمردان در قبال حقوق شهروندی مردم ایران است.

این دانشجوی رشته جامعه شناسی گفت: اگر مسئولان به جای این که ساعتها و روزها وقت خود را برای مذاکره بی نتیجه سپری نمی کردند و با اعتماد به ظرفیت های داخلی راه حل مشکلات را در داخل جست و جو می کردند، امروز به نام مشکلات معیشتی حقوق شهروندی و عزت مردم زیرسئوال نمی رفت.

رستمی اقتدار و صداقت را مهمترین مطالبه مردم و به ویژه جوانان یزدی از دولت آینده دانست و بیان کرد: همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند، توسعه ایران به دولتی جوان و انقلابی نیاز دارد که امیدوارم این مهم در اولویت اجرایی رئیس جمهور آینده ایران قرار گیرد.

وی با بیان این‌که حتما رأی خواهم داد و دوستان خود را برای انجام این مهم تشویق می‌کنم، خاطرنشان کرد: شرکت در انتخابات حق هر ایرانی هست و به هیچ عنوان از حق خود نمی‌گذرم.

مطالبه مردم بعد از انتخابات هم دنبال شود

دکتر کافی یکی از دیگر فعالین اجتماعی و سیاسی استان یزد نیز مشارکت پرشور در انتخابات را ضروری دانست و بیان کرد: به نظر من مشکل از آنجایی آغاز می‌شود که مطالبه مردم از رئیس جمهور فقط تا انتخابات بوده و بعد از آن پیگیری نمی شود.

وی افزود: نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری و حتی شورای شهر باید علاوه بر بیان برنامه‌های خود کانال ارتباطی مشخصی برای دریافت پیشنهادات و انتقادات نیز معرفی کنند تا بعد از انتخابات هم از نظر مردمی که به آنها رأی دادند بهره‌مند شوند.

این پزشک یزدی در ادامه مدیریت نادرست بحران‌های اقتصادی را از جمله ضعف‌های جدی هشت سال گذشته دانست و بیان کرد: ما منکر این موضوع که برخی از نابسامانی‌های اقتصادی ناشی از اعمال تحریم هاست نمی‌شویم ولی باید قبول کنیم که بخش عمده‌ای از گرانی‌های موجود نتیجه مدیریت نادرست و تصمیم گیری های کهنه است.

کافی با بیان این‌که در بخش بهداشتی و سلامت اقدامات قابل دفاعی انجام شده تصریح کرد: متأسفانه نداشتن استمرار در برخی از سیاست‌های اجرایی نتیجه درست و مورد انتظار را در پی نداشته است.

وی در خصوص اهمیت حضور در انتخابات با بیان این‌که رأی دادن موجب ناامیدی دشمنان و تقویت قوای داخلی می‌شود، گفت: دشمنان همیشه به دنبال سوء استفاده از فتنه‌های داخلی هستند و سعی دارند ریشه ایران اسلامی را از بین ببرند و ما نخواهیم گذاشت.

اجازه سوء استفاده به هیچ کس را نمی دهیم

در ادامه این گزارش خبرنگار فارس با چند نفر از دانشجویان جوان که نمی‌خواستند مشخصاتشون گفته شود مصاحبه کرد و آنها گفتند، شاید ما با یک سری از موارد در بحث مدیریت دولت مشکل داشته باشیم و با علاقه چندانی به رأی دادن نداشته باشیم ولی به هیچ کس یا کسانی اجازه سوء استفاده از کشورمان را هم نخواهیم داد و اگر لازم باشد برای خنثی کردن توطئه دشمنان پای صندوق رأی حاضر خواهیم شد.

ملت ایران ملتی انقلابی و بصیر هستند که همیشه پای ارزش های نظام و انقلاب مانده و می ماند، چون بنا به گفته شهید سلیمانی «ما ملت شهادتیم»، پس حالا این وظیفه مسئولان و دست اندرکاران نظام است که با درایت و اقتدار از حق مردم دفاع کرده و از خون شهدا پاسداری کنند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس مشارکت استاد علوم سیاسی دکتر اسلامی مطالبه دولت انقلابی استان یزد مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۷۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد

«عبدالوحید فیاضی» منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در گفت‌وگو با خبرنگار مهر، با اشاره به آرایش سیاسی مجلس آینده اظهار کرد: فراکسیونی که منافع ملی را اولویت اصلی خود دانسته و خود را ملزم به تحقق مطالبات مردم بداند، قطعاً مهم‌ترین فراکسیون و فراکسیون اکثریت مجلس دوازدهم باید باشد.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا تفاوت‌های سیاسی و حزبی منتخبان مجلس آینده باعث می‌شود که آن‌ها در مجلس آینده با یکدیگر وارد چالش شوند، افزود: در حال حاضر شاهد تنوع و تکثر از لحاظ گرایش سیاسی و حزبی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم اما قطعاً تمام تلاش خود را می‌کنیم که این تفاوت‌ها منجر به اختلاف اساسی بین نمایندگان مجلس آینده یا به عبارت دیگر، یقه‌گیری آن‌ها نشود.

فیاضی درباره گزینه احتمالی ریاست مجلس دوازدهم، گفت: از آنجایی که شاهد تکثر و گستردگی گرایش‌های سیاسی بین منتخبان مجلس دوازدهم هستیم، پیش‌بینی درباره ریاست مجلس دوازدهم تا حدودی سخت است.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم در ادامه درباره راهکارهای تحقق شعار سال، اظهار کرد: مجلس دوازدهم باید در آغازین روزهای خود درباره راهکارهای رفع مشکلات اقتصادی کشور با رویکرد جهش تولید مسایل لازم را در نظر گیرد.

فیاضی گفت: مسأله مهم بعدی درباره مشارکت مردم است و مجلس دوازدهم باید مکلف باشد که درباره مشارکت مردم بازنگری‌های لازم را داشته باشد؛ مشارکت مردم باید در حوزه‌های مختلف سیاسی و اقتصادی و کاملاً به صورت همه‌جانبه در نظر گرفته شود چراکه حکمرانی درست زمانی محقق می‌شود که مشارکت مردم را شاهد باشیم.

منتخب مردم نور و محمودآباد در مجلس دوازدهم گفت: ما بعضاً از جهش تولید و رفع تورم حرف می‌زدیم اما مشارکت مردم را نادیده می‌گرفتیم و به همین دلیل، فرمایش مقام معظم رهبری درباره مشارکت مردم در امر تولید می‌تواند بسیار مؤثر باشد و زمینه مشارکت مردم را در عرصه اقتصادی فراهم کند.

وی تصریح کرد: در امر اقتصادی، موانعی برای مشارکت مردم وجود دارد که برخی از این موانع، مربوط به موانع تولید و صدور و دریافت مجوز کسب و کار است که مجلس و دولت باید با همکاری یکدیگر، به دنبال گره‌گشایی از مشکلات اقتصادی مردم و مشارکت مردم در حوزه اقتصاد باشند.

فیاضی تاکید کرد: اصلاح نظام بانکی و ارزی هم مسأله بسیار مهمی است چراکه ما در حال حاضر شاهد افزایش شدید قیمت ارز هستیم که به علت فقدان مدیریت در حوزه ارز است؛ دلارزدایی هم بسیار ضرورت دارد چراکه سلطه دلار به نظام اقتصادی ما آسیب وارد کرده و باید با سیاست‌های درست کاری کنیم که نقش دلار در اقتصاد کشور به مرور کمرنگ شود.

کد خبر 6084389 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • در جنگ‌ روایت‌ها به رسانه‌ها جدی‌تر توجه کنیم
  • ضرورت همدلی بین شوراها برای رفع مشکلات مردم
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • دستگاه‌های مختلف مردمی و فرهنگی در انتخابات همکاری داشتند
  • لزوم بازنگری مدیران استان قزوین در رفتار و عملکرد خود
  • نمایندگان مجلس دوازدهم «یقه‌گیری» نخواهند کرد
  • هروی: حاکمیت باید در انتخابات ۱۴۰۴ اندکی نرمش نشان دهد /برای حل مشکلات اقتصادی، درهای کشور برای تعامل با بیرون باز شود
  • ۴ فهرست در دور دوم انتخابات مجلس با هم رقابت می‌کنند
  • شورای اسلامی شهر و روستا مصداق مردم سالاری دینی است
  • مشارکت بیشتر در انتخابات، هزینه‌های امنیتی را کاهش می‌دهد