Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا به نقل از بلومبرگ ، در حالی که کاهش تقاضای نفت به علت بازگشت کرونا با افزایش احتمالی صادرات نفت ایران همزمان شده است ، پالایشگاه‌های آسیایی انتظار دارند که با دوره کوتاهی از سودهای کم  رو به رو شوند. ظهور مجدد ویروس کرونا در هندوستان و کشورهای دیگر آسیایی موجب کاهش مصرف فرآورده‌هایی مانند بنزین و سوخت جت شده است و این امر کاهش حاشیه سود پالایشگاه‌ها را در پی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 بازار نفت همچنین خود را برای احتمال تقویت عرضه نفت کوره ایران در صورت احیای توافق هسته‌ای آماده می‌سازد.

این شرایط موجب شده که حاشیه سود پالایشگاهی در سنگاپور از ۱.۶۵ دلار به ازای هر بشکه در پایان ماه آوریل تا حد ۳ سنت در اواسط ماه مه سقوط نماید. هر چند این کاهش برای پالایشگران در فرایند احیا از کرونا یک شکست محسوب می‌شود اما حاشیه سود اندکی احیا شده و انتظار می‌رود با ادامه روند واکسیناسیون و بهبود تقاضا ، از سه‌ماهه سوم سال جاری میلادی به مسیر صعودی بازگردد.

میانگین سود حاصل از تبدیل نفت خام به بنزین در آسیا در ماه مه نسبت به آوریل کاهش یافت و به افزایش سه ماهه پایان داد. در سرتاسر منطقه ، محدودیت‌های اعمال شده از مالزی و ویتنام تا ژاپن موجب کاهش تقاضا برای سوخت حمل و نقل شده است.

مصرف بنزین در کشور هندوستان هم  مطابق برآوردها در سه ماهه آوریل تا ژوئن نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود ۲۰ درصد کاهش می‌یابد و تضعیف بازارهای منطقه‌ای در کنار کاهش مصرف داخلی هند موجب شده که پالایشگاه‌های این کشور برنامه‌های قبلی برای حفظ میزان تولید را کنار بگذارند و در عوض میزان عملیات را کاهش دهند.

حاشیه سود پالایشی در سنگاپور روز جمعه ۸۰ سنت هر بشکه و در ماه مه بطور میانگین ۷۱ سنت بوده است در حالی که میانگین آن در همین مدت در سال ۲۰۱۹ پیش از پاندمی کرونا ۲.۴۱ دلار بود.

در همین حال بسیاری از کارشناسان انتظار دارند که در صورت احیای توافق هسته‌ای با ایران ، جریان نفت در بازار به شدت جاری خواهد شد اما این دورنمای افزایش عرضه نفت کوره  fuel oil ایران مورد استفاده برای تامین سوخت کشتی‌ها و تولید برق در برخی کشورها است که موجب نگرانی پالایشگاه‌های آسیا شده است.

حاشیه سود نفت کوره با گوگرد پایین در اواسط ماه مه برای اولین بار از ماه دسامبر به پایین تر از ۱۰ دلار هر بشکه کاهش یافت در حالی که این رقم در پایان ماه فوریه به اوج ۱۶ دلار رسیده بود.

برچسب‌ها برجام پتروشیمی تحریم نفتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام پتروشیمی تحریم نفتی برجام پتروشیمی تحریم نفتی اخبار کنکور حاشیه سود ماه مه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۷۶۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت

یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی با اشاره به افزایش صادرات نفت ایران در سال میلادی گذشته، گفت: سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی و همچنین فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک از جمله استراتژی‌های مهم دولت سیزدهم برای رشد صادرات نفت خام بود.

گروه نفت و انرژی بازارنیوز-سعید ترکاشوند؛ «جعفر قادری» عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی در گفتگو با بازارنیوز پیرامون رشد اقتصادی ۵.۴ درصدی ایران در سال میلادی گذشته اظهار کرد: دو حامل انرژی نفت و گاز سهم زیادی در تحقق این دستاورد مهم داشته‌اند. در حال حاضر علی‌رغم تحریم‌ها، دولت سیزدهم در زمینه تولید و صادرات نفت و گاز هیچ محدودیتی ندارد؛ در حقیقت این دولت توانسته تحریم‌ها را خنثی کند.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به اقتدار نظامی ایران در عملیات وعده صادق، گفت: این موضوع یک اتفاق بسیار مهم بود که توانست به ما در صادرات بیشتر و در عین حال آسان‌تر نفت کمک کند. بعد از آن عملیات، حرکت نفت‌کش‌های ایرانی در آب‌های آزاد و در نهایت فروش نفت ایران بهتر شد.


وی افزود:تحقق رشد اقتصادی در طول سه الی چهار سال آینده شرایطی را برای ما مهیا خواهد کرد که بتوانیم عقب‌ماندگی‌های دهه ۹۰ را به سرعت جبران کنیم.


قادری با اشاره به سیاست دولت سیزدهم مبنی بر سهامداری در فراسرزمینی گفت: این تصمیم از جمله سیاست‌های درستی بود که وزارت نفت به اجرا گذاشت. این استراتژی به ایران اجازه می‌دهد که با بازارسازی برای فروش نفت خام، بازار مطمئنی را در این زمینه برای خود مهیا سازد.


این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس خاطر نشان کرد: تبدیل نفت خام به فرآورده برای اقتصاد کشور مزیت‌های فراوانی دارد، زیرا این قبیل محصولات از ویژگی صادرات آسان و همچنین تحریم پذیری کمتری برخوردار هستند. در شرایط تحریمی سهامداری در پالایشگاه‌های فراسرزمینی در ازای عرضه نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی یک ایده بسیار خوبی است.


وی در پایان خاطرنشان کرد: فروش نفت به پالایشگاه‌های کوچک هم ایده مثبت دیگری است که توسط وزارت نفت پیگیری شد. این واحد‌های کوچک نسبت به پالایشگاه‌های بزرگ‌تر کمتر در معرض تحریم‌ها قرار دارند؛ لذا، استفاده از این فرصت می‌تواند نقش موثری در صادرات نفت ایران داشته باشد، سیاست که امروز باعث رکوردشکنی دولت سیزدهم در صادرات نفت خام شده است.


پایان پیام//

نام نویسنده: برچسب ها: نفت ، گاز ، نفت خام ، پالایشگاه ، پالایشگاه فرا سرزمینی ، وزارت نفت ، افزایش صادرات نفت ، پالایشگاه های کوچک ، جعفر قادری لینک کوتاه خبر: bzna.ir/000T9n

دیگر خبرها

  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • عربستان قیمت نفتش را افزایش داد
  • مبارزه کاراته‌کاران خراسان رضوی در مسابقات آسیای مرکزی
  • حذف عملی ایران از کریدورهای تجاری
  • آشنایی با حریفان جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • وحشت بلومبرگ از قدرت ائتلاف‌سازی ایران
  • رقبای جوانان ایران در لیگ ملت‌های والیبال آسیای مرکزی
  • بدهی خارجی ایران کمتر از ۲۶ کشور خاورمیانه و آسیای مرکزی شد
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت