Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، وبگاه خبری «هیل» آمریکا در مطلبی به بررسی سیاست دولت جدید آمریکا در قبال کوبا پرداخت و نوشت اولین حرکت مهم دولت بایدن در ارتباط با کوبا سیگنالی قوی است که نشان می‌دهد واشنگتن تمایلی برای تغییر سیاست‌های دوره ترامپ در قبال این کشور آمریکای لاتین ندارد.

به نوشته هیل، در همین هفته وزارت خارجه آمریکا تصمیمی را که سال ۲۰۲۰ اتخاذ شده بود، تمدید کرد و کوبا را در فهرست کشورهایی قرار داد که واشنگتن مدعی است «به طور کامل با تلاش‌های ضد تروریسم ایالات متحده همکاری نمی‌کنند».

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حرکتی که به باور بسیاری یک تصمیم کاملاً سیاسی است و نشان می‌دهد دولت جدید آمریکا همان رویکرد سختگیرانه رئیس‌جمهور سابق را در قبال کوبا ادامه خواهد داد.

«فولتون آرمسترانگ» استاد دانشگاه آمریکایی و مدیر امور مربوط به کشورهای قاره آمریکا در شورای امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست‌جمهوری «بیل کلینتون» در همین خصوص گفت: این یک عزم سیاسی است و نشانه‌ای است که آن‌ها (مقام‌های دولت آمریکا) سعی دارند به جناح راست بدهند مبنی بر این که قصد دارند وضع موجود را ادامه دهند.

طبق این گزارش، تصمیم مذکور تحت قانون کنترل صادرات تسلیحات آمریکا اتخاذ شده که طبق آن هر سال در ماه مه در گزارشی کشورهایی که از معامله دفاعی با ایالات متحده منع شده‌اند، فهرست می‌شود. اوباما در سال ۲۰۱۵ کوبا را از این فهرست خارج کرده بود.

این قانون همچنین یکی از سه قانونی است که هنگام قرار دادن نام کشورها در فهرست کشورهای حامی تروریسم مورد سنجش قرار می‌گیرد. فهرستی که ترامپ در روزهای پایانی دولت خود کوبا را به آن اضافه کرد.

به نوشته هیل، در حالی که تیم بایدن متعهد شده فهرست کشورهای حامی تروریسم تنظیم شده در ترامپ را مورد بازبینی قرار دهد، «جن ساکی» سخنگوی کاخ سفید در ماه مارس به خبرنگاران گفت که تغییر سیاست در قبال کوبا در حال حاضر در اولویت‌های بایدن نیست. مسئله‌ای که از نظر کوبایی‌ها به معنای ادامه دوران ترامپ است.

«آلخاندرو گیل فرناندز» معاون نخست‌وزیر کوبا و وزیر اقتصاد این کشور در توییتر نوشت رئیس‌جمهور آمریکا تغییر کرد اما هر دو تقریباً یکی هستند. 

اخیراً «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای واشنگتن علیه هاوانا، گفت کشورش به انتقاد از «سرکوب حقوق بشر» در کوبا ادامه خواهد داد. وی همچنین گفت آمریکا به همراه متحدانش در منطقه، فشار بر دولت ونزوئلا را تداوم می‌بخشد.

ایالات متحده آمریکا از زمان انقلاب سال ۱۹۵۹ کوبا به رهبری «فیدل کاسترو» و «ارنستو چگوارا»، محاصره این کشور و اعمال انواع فشارهای اقتصادی و تهدید نظامی را در دستور کار قرار داده است.

توافق دو کشور در دوره باراک اوباما برای عادی سازی روابط هم به رغم کاستن از شدت خصومت واشنگتن با هاوانا، سبب لغو محاصره کوبا نشد. با روی کار آمدن دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷، او به توافق دولت اوباما با کوبا پشت کرد و دشمنی‌های آمریکا علیه کوبا را شدت بخشید.

انتهای پیام/م

منبع: فارس

کلیدواژه: کوبا رئیس جمهور آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۸۰۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه

سخنگوی عرب‌زبان وزارت خارجه آمریکا از استعفای خود برای اعتراض به سیاست‌های دولت جو بایدن در قبال غزه خبر داده است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، «هاله غریط»، سخنگوی عرب‌زبان وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه برای اعتراض به حمایت‌های آمریکا از اسرائیل در جنگ غزه از سمتش استعفا کرده است.  از سال 2006 به وزارت خارجه آمریکا پیوسته بود. 

غریط که از سال 2006 به وزارت خارجه آمریکا پیوسته بود در صفحه خود در لینکدین نوشته که روز 24 آوریل 2024 بعد از 18 سال خدمت در وزارت خارجه آمریکا برای اعتراض به سیاست‌های آمریکا در قبال غزه از سمتش کناره‌گیری کرده است. 

وزارت خارجه آمریکا در صفحه‌ای که برای معرفی او در وب‌سایت خود اختصاص داده غریط را به عنوان فردی «مشتاق به دیپلماسی و مشتاق برای شکستن موانع از طریق ارتباطات و فهم دوجانبه» معرفی کرده است. 

استعفای این سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در ادامه اعتراضات گسترده در داخل این کشور به سیاست‌های دولت جو بایدن برای حمایت‌های بی‌چون و چرا از اسرائیل در جنگ غزه محسوب می‌شود. 

در ماه اکتبر هم جاش پائول، مدیر اداره امور نظامی-سیاسی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به سیاست‌های بایدن از سمتش استعفا کرد. 

ماکرون: دست‌نشانده آمریکا نیستیمریابکوف: کاهش روابط با آمریکا را بررسی می‌کنیمتحریم‌های مشترک انگلیس، آمریکا و کانادا علیه ایراننمایش جدید آمریکا درباره غزه: تعیین نماینده ویژه!

انتهای پیام/ 

 

 

دیگر خبرها

  • خطر اعتراضات دانشجویی آمریکا بیخ گوش بایدن
  • زنی که به خاطر غزه از دولت بایدن استعفا داد + عکس
  •  دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاست بایدن در غزه استعفا کرد
  • استعفای دیپلمات آمریکایی در اعتراض به جنگ غزه
  • جهاد اسلامی کمک‌های آمریکا به اشغالگران را محکوم کرد
  • جو بایدن به زودی می‌میرد | دلیل پیروزی احتمالی ترامپ مشخص شد
  • بایدن یا ترامپ؟ / کدام نقاط ابهام، سرنوشت کاخ سفید را غیرقابل پیس‌بینی کرده؟
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • حماس: آمریکا شریک جنایات وحشیانه صهیونیست‌ها است
  • واکنش وزارت خارجه به ادعای آمریکا علیه شرکت‌های ایرانی