Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست- رضا نوحی از تدوین مقررات مربوط به صندوق سرمایه‌گذاری سهامی اهرمی با امکان سرمایه‌گذاری همزمان سرمایه‌گذاران ریسک‌گریز و ریسک‌­پذیر خبر داد و گفت: این نخستین نوع صندوق سرمایه‌گذاری خواهد بود که هم‌زمان از هر دو سازوکار صدور و ابطال و بورس­‌ها جهت سرمایه‌گذاری و انتقال مالکیت واحدهای سرمایه‌­گذاری بهره می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره امور صندوق ­های سرمایه­ گذاری سازمان بورس  گفت: مقررات مربوط به این نوع از صندوق ­های سرمایه‌گذاری طوری تدوین شده است که صندوق ملزم به رعایت نصاب صندوق­ های سهامی است. در این صندوق ­ها عمده پرتفوی صندوق را سرمایه ­گذاری در سهام و حق تقدم سهام تشکیل خواهد داد؛ همچنین مدیریت پرتفوی صندوق به شکل فعال بوده و مدیر صندوق می­ تواند بر اساس نصاب تعریف شده، نسبت به سرمایه ­گذاری در سهام و حق تقدم سهام اقدام کند.

رضا نوحی، این صندوق­ ها را دارای واحدهای ممتاز و عادی عنوان کرد و افزود: واحدهای عادی صندوق دارای کف بازدهی بوده و از طرف دیگر برای آن­ها سقف بازدهی در نظر گرفته شده است. تامین حداقل بازدهی تعیین شده برای دارندگان واحدهای عادی در شرایطی که بازدهی صندوق کمتر از نرخ مذکور باشد، از محل واحدهای ممتاز انجام می شود و چنانچه بازدهی صندوق بیش از حداکثر نرخ بازدهی تعیین شده برای واحدهای عادی باشد، مازاد بازدهی واحدهای عادی نسبت به سقف تعیین شده به واحدهای ممتاز تعلق می ­گیرد. بازدهی مذکور به شکل روزانه مورد محاسبه قرار گرفته و باید اعلام شود.

شرایط واحدهای عادی

وی توضیح داد: در این صندوق ­ها برای ورود و خروج متقاضیان سرمایه­ گذاری در واحدهای عادی از سازوکار مبتنی بر صدور و ابطال استفاده می­شود و ورود و خروج متقاضیان سرمایه ­گذاری در واحدهای ممتاز از طریق معاملات واحدهای ممتاز در بورس انجام می شود؛ به عبارتی این نخستین نوع صندوق سرمایه­ گذاری خواهد بود که هم‌زمان از هر دو سازوکار صدور و ابطال و بورس ­ها جهت سرمایه­ گذاری و انتقال مالکیت واحدهای سرمایه ­گذاری بهره می­گیرد.

شرایط واحدهای ممتاز

رئیس اداره امور صندوق­ های سرمایه ­گذاری افزود: با توجه به اینکه واحدهای ممتاز در این صندوق به عنوان پشتیبان صدور واحدهای عادی هستند، لذا قابل ابطال نبوده و صرفا از طریق بازار قابل معامله است. از طرف دیگر به منظور توسعه صندوق، صدور واحدهای ممتاز در طول دوره فعالیت صندوق به نام مدیر صندوق پیش­‌بینی شده است. مطابق مقررات تدوینی، در طول دوره فعالیت صندوق، صدور واحدهای عادی تا ۲ برابر ارزش کل واحدهای ممتاز صادر شده امکان‌­پذیر است.

نحوه شکل گیری و ارکان صندوق

نوحی در خصوص نحوه شکل‌­گیری و ارکان صندوق اظهار داشت: مقررات مربوطه طوری تدوین شده است که صندوق حداقل تعداد ارکان را داشته باشد. ارکان این صندوق شامل مدیر صندوق، مدیر ثبت، متولی و حسابرس هستند. در این صندوق ­ها واحدهای ممتاز در دو نوع اول و دوم ارائه می­ شود. صرفاً دارندگان واحدهای ممتاز نوع اول دارای اختیار شرکت در مجامع و رای­ گیری بوده و در سایر موارد ویژگی­ های واحدهای ممتاز نوع اول و دوم مشابه یکدیگر است.

وی ادامه داد: واحدهای ممتاز غیرقابل ابطال بوده و در بورس قابل معامله هستند. این صندوق­ ها با پذیره نویسی واحدهای ممتاز به مبلغ حداقل ۵، ۰۰۰ میلیارد ریال مجوز فعالیت دریافت می‌کنند و صدور واحدهای عادی صرفاً بعد از دریافت مجوز فعالیت امکان پذیر است.

مهمترین مزیت صندوق اهرمی

همان طور که در بالا اشاره شد، رئیس اداره امور صندوق­های سرمایه­ گذاری سازمان بورس، بزرگترین مزیت این نوع صندوق ­ها را امکان سرمایه­ گذاری همزمان سرمایه­ گذاران ریسک گریز و ریسک پذیر در واحدهای این صندوق­ ها بیان کرد و گفت: براین اساس، اشخاص ریسک­‌پذیر می ­توانند نسبت به سرمایه­ گذاری در واحدهای ممتاز این صندوق اقدام کنند و اشخاص ریسک­‌گریز با سرمایه‌گذاری در واحدهای عادی این صندوق، حداقل بازدهی عنوان شده در امیدنامه صندوق را به دست می­ آورند.

محدوده بازدهی

وی تصریح کرد: محدوده بازدهی تعیین شده شامل، کف و سقف بازدهی بوده و در شرایطی که بازدهی صندوق کمتر از کف بازدهی اعلامی باشد، حداقل بازدهی اعلام شده برای دارندگان واحدهای عادی از محل واحدهای ممتاز این صندوق تامین می­ شود؛ از سویی دیگر چنانچه بازدهی صندوق بیش از سقف بازدهی تعیین شده باشد، مازاد بازدهی ایجاد شده از محل واحدهای عادی نسبت به سقف مذکور، به واحدهای سرمایه‌­گذاری ممتاز تعلق می­ گیرد.

مزایای واحدهای ممتاز

رضا نوحی تاکید کرد: سرمایه­ گذاری در واحدهای ممتاز این صندوق، این امکان را برای سرمایه­ گذاران یادشده فراهم می کند تا از منابع جمع ­آوری شده از محل واحدهای سرمایه­ گذاری عادی به عنوان اهرم استفاده کنند. به همین منظور هر گونه تغییرات در کلیات بازار سرمایه، اثر مضاعفی را بر بازدهی واحدهای ممتاز متصور می کند.

رئیس اداره امور صندوق ­های سرمایه ­گذاری اظهار کرد: با توجه به اینکه این صندوق از نوع صندوق­ های سهامی است، اشخاص حقوقی دارای مجوز سبدگردانی معتبر مجاز به ارائه تصدی سمت مدیریت صندوق بوده و پس از ابلاغ مقررات مربوطه می ­توانند نسبت به تاسیس صندوق فوق اقدام کنند.

نوحی در ادامه اظهار کرد: با توجه به بازدهی قابل قبول سرمایه­ گذاری بلند مدت در بازار سرمایه، انتظار می­ رود با استقبال هر دو طیف سرمایه­ گذاران از سرمایه­ گذاری در این صندوق، شاهد پاسخگویی همزمان به نیازهای سرمایه‌گذاران ریسک پذیر و ریسک گریز با استفاده از یک ابزار باشیم.

وی خاطر نشان کرد: اساسنامه و امیدنامه نمونه صندوق یاد شده به مدت یک هفته در تارنمای سازمان جهت دریافت اظهارات فعالان بازار سرمایه قرار می­ گیرد و پس از آن ابلاغ خواهد شد. اساسنامه ، امیدنامه و امیدنامه (بدون پرداخت سود ) مذکور از دسترسی ذیل قابل دریافت است. فعالان بازار سرمایه، می­ توانند نسبت به ارائه نظرات تخصصی خود از طریق ارسال مکاتبات به اداره امور صندوق‌های سرمایه­ گذاری در خصوص اساسنامه و امیدنامه نمونه صندوق یاد شده اقدام کنند.

سنا

منبع: ایران اکونومیست

کلیدواژه: گذاری در واحدهای واحدهای ممتاز واحدهای سرمایه محل واحدهای بازدهی صندوق بازار سرمایه صدور واحدهای واحدهای عادی سرمایه گذاری نوع صندوق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۸۹۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، محمدصادق خیاطیان، ضمن تأکید بر اینکه صندوق نوآوری، حامی جدی هر اقدامی است که منجر به توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در کشور شود، گفت: شاید یک دهه قبل بیشتر به دنبال رشد و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در کشور بودیم؛ اما امروز درباره زیست‌بوم بالغی صحبت می‌کنیم که حدود ۱۰ هزار شرکت دانش‌بنیان در حوزه‌های مختلف در آن مشغول فعالیت هستند که میزان فروش این شرکت‌ها در سال گذشته به ۵۳۰ همت (۵۳۰ هزار میلیارد تومان) رسیده است و بیش از  ۳۰۰ هزار نفر نیز در شرکت‌های دانش‌بنیان اشتغال دارند. رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود:درحال حاضر سهم اقتصاد دانش‌بنیان از GDP حدود ۲.۷ درصد است و طبق برنامه‌ریزی باید این سهم تا پایان برنامه هفتم به ۷ درصد برسد. برای دستیابی این هدف باید گام‌های مهمی برداشته شود. به اعتقاد ما، مهم‌ترین رویکرد در این مسیر، توجه به نقش شرکت‌های بزرگ مانند شرکت‌های پتروشیمی، شرکت‌های فولادی مانند فولاد مبارکه یا شرکت‌های صنعتی و معدنی مانند چادرملو در اقتصاد دانش‌بنیان است.  خیاطیان درخصوص ترغیب شرکت های بزرگ برای ورود به حوزه دانش بنیان تأکید کرد: یک راهکار این است که شرکت‌های بزرگ به جای استفاده از محصولات خارجی، نیاز‌های فناورانه خود را از طریق دانش‌بنیان‌ها تامین کنند. شرکت‌های دانش‌بنیان، محصولاتی با استاندارد بالا و در تراز بین‌المللی تولید می‌کنند و راهکار دیگر، قرار گرفتن شرکت‌های دانش‌بنیان در زنجیره ارزش شرکت‌های بزرگ است. وی ، رویکرد سوم را بحث سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کرد و افزود : صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکتی (CVCs) و سایر نهاد‌های تخصصی، یکی از راهکار‌های سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در این حوزه است. قانون‌گذار نیز با تصویب قانون جهش تولید دانش‌بنیان و اعطای اعتبار مالیاتی، از سرمایه‌گذاری شرکت‌های بزرگ در شرکت‌های دانش‌بنیان حمایت کرده است.  رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی افزود: حوزه معدن یکی از بخش‌های است که نفوذ فناوری و نوآوری در آن چندان اتفاق نیفتاده است. برگزاری برنامه‌ها و رویداد‌هایی مانند رویداد چادرو (Chadro 2023) ( رویداد جذب ایده‌ها و طرح‌های فناورانه و نوآورانه مرکز نوآوری چادرملو) حاکی از حرکت این صنایع به سمت استفاده بیشتر از فناوری و نوآوری است. خیاطیان گفت : ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان در زنجیره صنایع معدنی و ماشین‌آلات و ... مشغول فعالیت هستند. آمادگی داریم در صندوق نوآوری و شکوفایی با همکاری متقابل، نیاز‌های فناورانه را احصا و به شرکت‌های دانش‌بنیان فعال در این حوزه ارائه کنیم.  

دیگر خبرها

  • تدوین اساسنامه صندوق ذخیره مزایای پایان خدمت کارکنان دانشگاه آزاد/ تحول اداری به‌زودی آغاز می‌شود
  • بیش از ۴ هزار میلیارد ریال برای احیای واحدهای تولیدی سیستان و بلوچستان هزینه شد
  • آخرین جزئیات از زمان رونمایی صندوق پوشش ریسک بازار سرمایه اعلام شد + فیلم
  • غفلت در بهره‌برداری از میادین مشترک نفت و گاز، چه بر سر آینده اقتصاد می آورد؟
  • صندوق سرمایه گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • رفع نیاز‌های فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • خبری مهم برای عرضه اولیه های بورسی
  • سبدگردانی با سرمایه کم امکان‌پذیر است؟
  • سرمایه‌گذاری در بنای تاریخی خانه آصف اردبیل به مزایده گذاشته شد
  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته