Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، امروز مجتبی صمیمی فعال صنعت پنبه در نشست خبری به موانع تولید طلای سفید در کشور اشاره کرد و گفت: اتحادیه‌های تولید و صنعت پنبه منسجم نیستند و هرکدام ساز خود را می‌زنند و تصمیمات آنها با همدیگر هم‌افزایی ندارد.

وی همچنین گفت: سیاست‌های تدوین شده در پایین‌دست معمولاً به نفع کشاورزان نیست و به تولید آنها ضربه می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

صمیمی افزود: مدیریت جزیره‌ای وزارت صمت و جهاد کشاورزی هیچ نفعی برای تولید این بخش ندارد، در حالی که تولید در وزارت جهاد مدیریت می‌شود، وزارت صمت واردات بی‌رویه به ویژه در فصل برداشت انجام می‌دهد. 

وی ادامه داد: مدیریت در کشور آتش‌نشانی است و مدیریت وزارت صمت هم از این قاعده مستثنی نیست. این وزارتخانه در مهرماه که قیمت پنبه در ازبکستان و چین به حداقل می‌رسد، اقدام به واردات می‌کند اما در همان زمان فصل برداشت داخل کشور نیز هست و تولیدکنندگان از این ناحیه آسیب می‌بینند.

وی اظهار داشت: نرخ خرید تضمینی پنبه پائین است به طوری که هزینه‌های آنها را جبران نمی‌کند، بنابراین کشاورز انگیزه‌ای برای کشت ندارد و به این دلیل سال به سال سطح کشت و تولید کمتر می‌شود. 

این فعال صنعت پنبه در ادامه گفت: ماشین‌آلات برداشت پنبه در کشور وجود ندارد. دولت به همه چیز از نعل اسب گرفته تا بیل و کلنگ ارز ترجیحی می‌دهد، اما به ماشین‌آلات کشاورزی نمی‌دهد، به این دلیل کشت و داشت و برداشت پنبه به روش کاملاً سنتی انجام می‌شود. وزارت جهاد می‌گوید قرار است 5 دستگاه ماشین برداشت پنبه به کشور بیاید که هنوز نیامده است. 

صمیمی همچنین گفت: وزارت جهاد در ترویج پنبه موفق نبوده، در حالی که روغن و کنجاله آن می‌تواند بسیاری از نیازهای کشور را که وابستگی زیادی هم داریم تأمین کند. 

وی به اهمیت پنبه برای کشور اشاره کرد و گفت: ارزش افزوده محلوج در خرده فروشی پوشاک 950 درصد است و به همین دلیل کشوری مثل مالزی اقتصادش برپایه آن می‌چرخد و ترکیه برنامه‌ریزی کرده که در ده سال آینده پیشرفت زیادی داشته باشد و کشورهای چین و ویتنام هم بخش اعظمی از تولید ناخالص داخلی کشورشان از این محل تأمین می‌شود. 

وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که پس از بازدید اکیپ خبرنگاران از صنایع و مزارع پنبه از بردسکن و کاشمر در مهر سال گذشته که مشکلاتی از نظر کیفیت کم الیاف پنبه، فرسودگی ماشین‌آلات، بالا بودن قیمت نهاده‌های کشاورزی وجود داشت، تاکنون کدامیک از آنها برطرف شده است، گفت: اتفاقا بدتر هم شده است. بارها گفتیم اگر دست صنعتگر و کارگر را نمی‌گیرید حداقل پایشان را نگیرید، اما آنها پایمان را می‌گیرند و هیچ کمکی به این صنعت نمی‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تولید صنعت نشست خبری وزارت صمت مشکلات پنبه صنعت پنبه وزارت صمت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۹۲۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد

وزیر نفت گفت: وزارت نفت در سال ۱۴۰۲ در موضوع ساخت کالا برای بار اول در میان دستگاه‌های اجرایی کشور مقام نخست را کسب کرد و سال گذشته از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت که در داخل تولید می‌شد، جلوگیری کردیم.

به گزارش ایسنا، جواد اوجی در حاشیه بازدید از بیست‌وهشتمین نمایشگاه بین‌المللی صنعت نفت در جمع خبرنگاران با بیان اینکه امسال در این دوره از نمایشگاه هم‌زمان با رونمایی از توانمندی‌های شرکت‌های داخلی، از دستاوردهای بزرگ دولت سیزدهم در دو سال و نیم اخیر نیز پرده‌برداری می‌شود، اظهار کرد: همکاران من در وزارت نفت امسال از همه سالن‌های این نمایشگاه بازدید و نیازهای خدماتی و تجهیزاتی صنعت نفت را به سمع و نظر شرکت‌های داخلی توانمند خواهند رساند.

وی تصریح کرد: وزارت نفت اکنون در مقابل خود ۱۳۰ میلیارد دلار پروژه نیمه‌تمام (۳۰۰ پروژه) و جدید (۱۰۰ پروژه) دارد، ازاین‌رو این اطمینان را به شرکت‌ها و سازندگان داخلی می‌دهیم، همان‌طور که تاکنون از ظرفیت آن‌ها بهره برده‌ایم، از این پس نیز به این روال ادامه دهیم.

وی افزود: وزارت نفت با اتکا به شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، برنامه‌های افزایش تولید نفت، گاز و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی را در دستور کار خود داشته است و هزار قرارداد با بیش از ۶۷۰ شرکت دانش‌بنیان به ارزش یک میلیارد دلار امضا کرده‌ است.‌

وزیر نفت با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای شما در این صنعت وجود ندارد، گفت: اواخر سال ۱۴۰۲ وزارت نفت ۲۰ میلیارد دلار در طرح ملی فشارافزایی میدان گازی پارس جنوبی، ۱۳ میلیارد دلار در توسعه میدان‌های نفتی و ۶ میلیارد دلار با شرکت‌های پتروشیمی برای توسعه ۱۶ مخزن گازی با اتکا به توان داخلی قرارداد امضا کرد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • چرا خارجی خریدیم؟ / شهرداری تهران توجیه می کند یا توهین؟
  • از واردات ۲۰۰ قلم کالای مهم صنعت نفت جلوگیری شد
  • جنجال جدید شهرداری تهران درباره واردات اتوبوس
  • پیش‌بینی برداشت ۳۲۰هزار تن کلزا در کشور/هر کیلوگرم ۳۵ هزار تومان
  • بیلبورد‌های شهرداری تهران در حمایت از خرید اتوبوس از چین
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری صادر شد+ سند
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون‌شهری با عمر کمتر از پنج سال صادر شد
  • صدور مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری دست دوم
  • مجوز واردات ۲ هزار دستگاه اتوبوس برون شهری صادر شد