Web Analytics Made Easy - Statcounter

مسعود تجریشی تاکید کرد که تالاب‌های خشک شده ۴۰ درصد کانون‌های بحرانی گرد و غبار هستند.

به گزارش برنا؛ مسعود تجریشی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست  در نشست خبری سازمان حفاظت محیط زیست که همزمان با رونمایی از پوستر روز جهانی محیط زیست و هفته محیط زیست به‌صورت برخط برگزار شد، گفت: درحال‌ حاضر در کشور کارگروه اقتصاد مقاومتی و سازگاری با محیط زیست با دستور رییس جمهوری تشکیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان حفاظت محیط زیست به‌عنوان مسئول این کارگروه موظف شده است که پروژه‌هایی را به دولت پیشنهاد دهد.

او ادامه داد: از این‌رو از کارگروه‌های تخصصی در حوزه محیط زیست ازجمله کارگروه آلودگی هوا، کارگروه پسماند، کارگروه سازگاری با کم آبی و... درخواست کردیم که برنامه‌های خود را برای بهبود وضعیت دراختیار ما قرار دهند. به دنبال این سندی در در زمینه اقتصاد مقاومتی و سازگاری با محیط زیستی تدوین شد.

تجریشی با اشاره به اینکه مسائل حوزه محیط زیست چالشی و به هم‌پیوسته هستند، تصریح کرد: ما باید برای مشکلات زیست محیطی چاره داشته باشیم و این‌گونه نباشد که تا ابد بگوییم به‌عنوان مثال چون آب نداریم تالاب‌ها خشک شده است و با گرد و غبار در کشور مواجه هستیم.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به مشکلات حوزه پسماند در کشور توضیح داد: حدود ۳۰ میلیون تن پسماند خطرناک و صنعتی در کشور داریم و تولید کننده، مسئول مدیریت این پسماند و ما نیز ناظر بر آن هستیم.

او در ادامه گفت: درحال‌ حاضر سامانه‌ای برای پسماندها در کشور راه اندازی شده است و در این سامانه مبدا و مقصد پسماند، تولید کننده و دریافت کننده آن مشخص است. از سویی دیگر در این راستا شش مرکز دفع مهندسی پسماند را در کشور فعال کرده‌ایم.

پایش آنلاین صنایع در دستور کار است

تجریشی با بیان اینکه درخصوص پایش صنایع، بیمارستان‌ها و مراکز درمانی نیز سامانه پایش طراحی شده است، اظهار کرد: درحال حاضر حدود ۱۰۰ هزار صنعت، واحد خدماتی، بیمارستان و... در این سامانه ثبت شده‌اند و هویت دارند. امیدواریم با توجه به این زیرساخت در آینده بتوانیم پایش آنلاین را در دستور کار قرار دهیم.

بودجه ۹۰۰ میلیاردی صندوق محیط زیست برای کمک به رفع آلایندگی صنایع

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست درباره کمک به صنایع برای رفع آلایندگی توضیح داد: طی سال گذشته حدود ۹۰۰ میلیارد تومان از عوارض آلایندگی به صندوق ملی محیط زیست اختصاص داده شد که از این بودجه برای رفع آلایندگی صنایع استفاده می‌شود همچنین برنامه رفع آلودگی هوای ۹ کلانشهر کشور نیز تدوین شده است.

او در ادامه با اشاره به اینکه در گذشته طولانی شدن روند بررسی ارزیابی‌های زیست محیطی و عدم پاسخ به استعلامات سبب می‌شد که دستگاه‌های اجرایی پروژه‌ها را بدون نظر سازمان محیط زیست اجرایی کنند، تصریح کرد: ما سعی کردیم که روند بررسی پروژه‌های ارزیابی و پاسخگویی به استعلامات را کوتاه‌تر کنیم. از این‌رو طی سال گذشته میانگین پاسخگویی به حدود چهار ماه رسید.

تجریشی در بخش دیگری از این نشست با اشاره به مشکل گرد و غبار در کشور گفت: وسعت کانون‌های بسیار بحرانی گرد و غبار در ایران حدود ۲ میلیون هکتار است. علاوه بر این وسعت کل کانون‌های گرد و غبار در کشورمان نیز به ۳۵ میلیون هکتار رسیده است. طی سه سال اخیر دولت در مجموع ۴۵۰ میلیون یورو بودجه برای رفع مشکل گرد و غبار به ستاد ملی مدیریت گرد و غبار اختصاص داد.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست با بیان اینکه برنامه عملیاتی برای مدیریت کانون‌های گرد و غبار با اولویت نقاط بحرانی تدوین شده است، تصریح کرد: باتوجه به شرایط اقتصادی ما به‌دنبال این هستیم که برای چنین پروژه‌هایی به بودجه دولتی وابسته نباشیم. از این‌رو طرحی را تدوین کرده‌ایم که به تصویب کارگروه اقتصاد مقاومتی نیز رسیده است. بر این اساس برای مدیریت کانون‌های گرد و غبار از طرح‌های دانش‌بنیان و با مشارکت مردم استفاده می‌کنیم.

او افزود: در این راستا در یک پهنه ۵۰۰ هکتاری در بخش‌های کویری کشور با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و مجری طرح گیاهان دارویی، کشت گیاهان دارویی اجرایی شده است. منابع مالی این پروژه نیز با کمک خیران و کمک ۲۰۰ میلیون تومانی مجری طرح گیاهان دارویی تامین شد.

تالاب‌های خشک شده ۴۰ درصد کانون‌های بحرانی گرد و غبار هستند

تجریشی با بیان اینکه ۴۰ درصد کانون‌های بحرانی گرد و خاک، تالاب‌های خشک شده هستند، اظهار کرد: به‌دنبال این هستیم که با همکاری وزارت نیرو نیاز آبی تالاب‌هایی که منشا گرد و غبار هستند را مشخص کنیم و وزارت نیرو متعهد به تامین نیاز آبی شود.

معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در ادامه با اشاره به اینکه یکی اولویت‌های ما تالاب صالحیه در نزدیکی تهران است، گفت: قرار شده است که با همکاری صندوق ملی محیط زیست وضعیت این تالاب را بهبود ببخشیم.

۳۵۰ میلیون هکتار، وسعت کانون‌های خارجی گرد و غبار

به گفته تجریشی از سویی دیگر وسعت کانون‌های خارجی گرد و غبار نیز ۳۵۰ میلیون هکتار است. ما به‌دنبال آن هستیم که با همکاری وزارت امور خارجه همراه با کشورهای منطقه ائتلافی برای مدیریت این کانون‌ها تشکیل دهیم. درحال حاضر تفاهم نامه‌های چندجانبه‌ای در این زمینه با برخی کشورهای منطقه داریم اما قصد داریم یک برنامه منطقه‌ای برای مدیریت کانون‌های گرد و غبار داشته باشیم.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست حفاظت محیط زیست اقتصاد مقاومتی رییس جمهوری سازمان حفاظت محیط زیست دولت اقتصاد زیست محیطی گرد و غبار مشکلات مراکز درمانی بیمارستان بودجه ایران یورو شرایط اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی منابع مالی وزارت نیرو تالاب وزارت امور خارجه کشورهای منطقه گرد و غبار تالاب ها کانون بحران معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کانون های گرد و غبار بحرانی گرد و غبار تالاب های خشک شده گرد و غبار هستند میلیون هکتار گرد و غبار برای مدیریت تالاب ها پروژه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۰۹۹۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد


به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز یزد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد گفت: تیم پایش با همکاری واحد حقوقی اداره کل حفاظت محیط زیست یزد دو واحد آلاینده شن و ماسه را در جاده یزد بافق با حکم قضایی و همراهی ماموران پاسگاه انتظامی فهرج پلمب نمود.


سید رضا نورانیان افزود: واحد‌های فوق ضمن قرار داشتن در لیست صنایع آلاینده استان و علی رغم اخطار‌ها و مهلت‌های داده شده، اقدام اصلاحی مؤثری انجام نداده و آلودگی ذرات آنها استمرار داشته است.


وی ادامه داد: بر همین اساس تا رفع کامل آلایندگی از ادامه فعالیت آنها جلوگیری می‌شود.

دیگر خبرها

  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • آغاز طرح مقابله با تخلفات صید غیرمجاز برای حمایت از تالاب و صیادان شادگان 
  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها در اصفهان به بالای ۱۰ درصد رسید
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • ۵۰ درصد تالاب هامون آبگیری و مرطوب شده است
  • آخرین وضعیت تالاب بندعلیخان
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • آبگیری هفت هزارهکتار از تالاب جازموریان