Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش وزارت جهاد کشاورزی، «علیمراد اکبری» روز سه شنبه در مراسم افتتاح پروژه‌های آبرسانی با همکاری بنیاد برکت، وزارت جهاد کشاورزی و نیرو، اظهارداشت: ایران خاستگاه قنات است و قنوات مهمترین سازه‌های آبی کشور محسوب می‌شوند.

وی افزود: ۱۳ قنات ایران در سازمان یونسکو به ثبت رسیده است و این قنوات آب شرب و کشاورزی بخش‌هایی از کشور را تامین می‌کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به این که ۴۱ هزار رشته قنات به طول ۴۰ هزار کیلومتر در کشور وجود دارد، اذعان کرد: قنات‌ها شرایط خوبی ندارند و منابع اعتباری اندکی برای احیای آن اختصاص می‌یابد که پس از ۸ سال از ۸ میلیارد تومان به ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.

وی با اشاره به این که برای احیای قنوات به ۲۰ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم، ابراز امیدواری کرد: این تفاهم نامه بتواند  مشکلات آب در پایاب قنوات را برطرف کند.

اکبری با بیان این که قنات سازه مردمی است و توسط مردم بهره‌برداری می‌شود، عنوان کرد: سالانه حدود ۵ تا ۸ میلیارد متر مکعب آب از قنوات برداشت می‌شود و ۸۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور در پایاب قنوات کشور قرار دارد که این موارد از مصادیق بارز بهره‌برداری مردمی از قنوات است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات این بخش، نبود اعتبار و ردیف ملی برای انتقال آب از قنات به اراضی است و با وجود مشکلات زیاد در استان‌ها، اعتباری به این بخش داده نمی‌شود.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اهمیت ذخیره سازی آب قنات پیشنهاد داد: لازم است بر روی ذخیره سازی و انتقال آب قنوات کار کنیم و در قالب یک تفاهم نامه این مطالبه مردمی را به سرانجام برسانیم.

وی افزود: پیشنهاد دیگر ما این است که روش اجرایی جدیدی برای مباحث قنوات از آبخیز تا جالیز تعریف کنیم.

اکبری ادامه داد: قسمتی از سازه قنات وابسته به آبخیز بالا دست است و می‌توانیم با همکاری سازمان جنگل‌ها و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) با عملیات آبخیزداری شرایط را برای برداشت مناسب و بهینه از قنوات فراهم کنیم.

لزوم اصلاح الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی

 محمد مخبر رئیس ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در ادامه این مراسم؛ اظهار کرد: پراکندگی در کشورمان فوق‌العاده زیاد است و نبود آب مشکل اساسی در ایران محسوب می‌شود.

رئیس ستاد اجرایی فرمان امام با بیان اینکه تمدن‌ها در کنار آب به وجود می‌آیند، تاکید کرد: طبق یک گزارش بین‌المللی از هر ۴ شغل، ۳ شغل مربوط به آب است اما کمتر توانسته ایم در بخش اجرا و سیاستگذاری از نعمت‌های آبی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: در شرایطی که هم در شمال و هم در جنوب دریا داریم، معنا ندارد که تا این حد با کمبود آب مواجه شویم.

مخبر با بیان این که ما می‌توانیم الگوی مصرف آب در بخش کشاورزی را تغییر دهیم، تصریح کرد: امروز شاهد آن هستیم که کشورهای همسایه توانسته‌اند حتی بیابان‌ها را سبز کنند و ما هم باید بتوانیم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم و این یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های کار در ستاد اجرایی فرمان امام است.

وی با اشاره به این که سیاست ما آبرسانی در بخش شرب و کشاورزی به مناطق جنوبی است، خاطرنشان کرد: در گذشته توانستیم طرح آبرسانی به ۱۲۰۰ روستا را به اجرا برسانیم، در سال گذشته آبرسانی به ۵۰۰ روستا آغاز شد که از این میزان، تا به امروز ۴۰۰ روستا آبرسانی شدند و امروز هم طی تفاهمنامه‌ای کار آبرسانی به ۵۰۰ روستا را آغاز می‌کنیم.

مخبر افزود: با احتساب آبرسانی به یک هزار دهستان، در مجموع ۳۲۰۰ روستا و دهستان آبرسانی می‌شوند که این آبرسانی زندگی و اشتغال ۲ میلیون نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

آبرسانی به ۵۰۰ روستا با همکاری ستاد اجرایی فرمان امام(ره)

«حمیدرضا جانباز» مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور (آبفا)، با اشاره به پروژه آبرسانی به ۵۰۰ روستا که سال گذشته عملیات آن آغاز شد، گفت: ستاد اجرایی فرمان امام به عنوان اهرمی برای سرعت‌ بخشی به این پروژه‌ها بود و اگر این همکاری بین وزارت نیرو و ستاد اجرایی فرمان امام وجود نداشت، با اتکا به قواعد اداری دولت نمی‌توانست این پروژه‌ها اجرایی شوند.

وی افزود: ۴۰۰ پروژه آبرسانی از ۵۰۰ پروژه تعریف شده به سرانجام رسیده‌اند و مراحل اجرایی آنها به انتها رسید، ۱۰۰ پروژه دیگر هم در دست اقدام و اجرا است، همچنین در برنامه عقد تفاهمنامه امروز با ستاد اجرایی فرمان امام، آبرسانی به ۵۰۰ روستای دیگر را هدفگذاری کرده‌ایم.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی علی مراد اکبری کاظم خاوازی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی وزارت جهاد کشاورزی کاظم خاوازی اخبار کنکور ستاد اجرایی فرمان امام آبرسانی به ۵۰۰ روستا وزارت جهاد کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۰۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، فرماندار مشهد در دومین جلسه قرارگاه پایش آب مشهد در سال جاری که در شرکت آب و فاضلاب مشهد برگزار شد گفت: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی انجام و با متخلفانی که دارای انشعاب غیرمجاز آب بویژه در باغ ویلا‌ها هستند برخورد می‌شود.

محسن داوری افزود: بالادست سد‌ها مهم است و باید مدیریت شود و این تکلیف شرعی و قانونی مسئولان اجرایی است؛ و لازم است برخورد با انشعابات غیرمجاز آب بویژه در بالادست سد‌ها در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط شهرستان مشهد باشد.

وی گفت: تأمین آب شهر مشهد از اولویت‌های اساسی است و این قابل پذیرش نیست درحالکیه مشترکان مجاز حقوق قانونی خود را می‌پردازند، عده‌ای دیگر با ایجاد انشعاب غیرمجاز، ضمن اجحاف در حق سایر مشترکین مجاز، به منابع آبی صدمه بزنند و فقط به دنبال منافع خود باشند در شرایطی که با خشکسالی و کمبود آب شدید برای دومین کلانشهر مشهد روبه رو هستیم.

فرماندار مشهد با  اشاره و تأکید بر مصوبه اجرایی برخورد با برداشت‌های غیرمجاز در بالادست سه سد ارداک، طرق و کارده افزود: بازدید‌های میدانی در بالادست سد‌ها به صورت هفتگی در قالب تیمی با محوریت بخشداری انجام و با متخلفان دارای انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در باغ ویلا‌ها ضمن تشکیل پرونده قضایی برخورد جدی خواهد شد.

داوری  تأمین منابع مالی برای تکمیل طرح های آبرسانی به مشهد را ضروری دانست و گفت:  تکمیل طرح های آبرسانی به صورت جدی در دستور کار است که برای تأمین منابع مالی تکمیل طرح های آبرسانی باید اقدامات فوری انجام شود.

دیگر خبرها

  • سه تفاهم‌نامه همکاری بین‌المللی در بخش کشاورزی امضا شد
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • تجهیز چاه‌های کشاورزی خراسان رضوی به پنل خورشیدی
  • ایجاد ۲۲ هسته پژوهشی حوزه‌های علوم شناختی در دانشگاه‌های کشور
  • تخریب ۳۰۰ قنات جنوب سیستان و بلوچستان در سیل اخیر
  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • ایمن سازی سازه‌های آبی و خاکی و ساختمان‌های غیرایمن با سرعت پیگیری شود
  • احیا قنات‌ها در قم بی‌وقفه دنبال می‌شود
  • پشتیبانی ۲۱ میلیارد تومانی از طرح دیمزارها در سال ۱۴۰۳
  • اجرای طرح پایش هوشمند سوخت ماشین‌های کشاورزی در فارس