Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-07@14:06:32 GMT

پایان چراغ‌های آسمان کجاست؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۳۷۱۵

ستاره‌ها اجرام آسمانی درخشانی‌اند که گاهی به اندازه خورشید بزرگ هستند. این اجرام عمر مشخصی دارند، اما برای شما هم سؤال باشد که ستاره‌ها، این اجرام بزرگ آسمانی پس از پایان عمر خود کجا می‌روند؟

خبرگزاری میزان - ایرنا نوشت: برای هزاران سال، ستاره شناسان این ایده را داشتند که چراغ‌های آسمان ثابت و غیرقابل تغییر هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی وقتی مشخص شد که این چراغ‌ها در واقع اجسام فیزیکی مانند خورشید هستند، یکی از فرضیه‌های اصلی اخترفیزیکدانان این است که آن‌ها طی میلیون‌ها و میلیارد‌ها سال تغییراتی داشته‌اند. هنگامی که ستارگان بزرگ که بار‌ها از خورشید بزرگ‌تر هستند به پایان عمر خود می‌رسند تغییراتی بزرگ در آن‌ها رخ می‌دهد و سطحی از انفجار را ایجاد می‌کنند که در صد‌ها میلیون سال نوری فاصله هم قابل مشاهده است. اما برخی از ستارگان هستند که که به یکباره ناپدید می‌شوند. گروهی از ستاره‌شناسان بعد از دهه‌ها مشاهده تلاش کرده‌اند تا ببینند آیا چنین مواردی اتفاق می‌افتند یا خیر.

گرچه دانش فعلی ما نشان می‌دهد که ستارگان به کندی تغییر می‌کنند و ناپدید شدن ناگهانی باید ردپایی از خود برجای بگذارد، اما این بدان معنا نیست که همه ستارگان به طور ثابت می‌درخشند. در واقع، آسمان مملو از ستاره‌های متغیری است که می‌لرزند و نوسان نوری دارند.

سال‌های اخیر شاهد توسعه تلسکوپ‌هایی خودکار بوده‌ایم که می‌توانند کل آسمان را با سرعتی خیره‌کننده تصویربرداری و فهرست‌بندی کنند. به عنوان مثال، رصدخانه مستقر در کوه پالومار در کالیفرنیا یک دوربین پیشرفته را با تلسکوپ ساموئل اوشین ترکیب می‌کند. میدان دید بسیار گسترده آن این امکان را فراهم می‌کند که کل آسمان پالومار را فقط در مدت سه شب بررسی و کهکشان راه شیری را هر شب دو بار اسکن کند. این انعطاف پذیری احتمال کشف فوران‌های شایع موسوم به فوران‌های گذرا را افزایش می‌دهد. فوران‌های گذرا، انفجار‌های نوری هستند که می‌توانند در اثر انفجار‌های شدید ستاره‌ای در ستارگان دور رخ دهند، اما همچنین ممکن است با برخی از خشونت‌بارترین و نادرترین اتفاقات جهان همراه باشد. با این حال انفجار‌های اشعه گاما نشان می‌دهند که بین ستاره‌هایی که ظاهر می‌شوند و ستاره‌هایی که ناگهان محو می‌شوند تفاوت‌های زیادی وجود دارد.

ما از داده‌های ۷۰ سال پیش استفاده می‌کنیم و آن‌ها را با داده‌های امروز مقایسه می‌کنیم تا ببینیم که آسمان چگونه تغییر کرده است. کنار هم قرار دادن عکس‌هایی که طی این هفتاد سال گرفته شده‌اند تغییرات موجود درکیهان را برای ما روشن‌تر می‌کند.

تاکنون، این کار باعث شده است بیش از ۸۰۰ ستاره گمشده را تشخیص دهیم که محو شده‌اند و برای این اتفاق فرض‌هایی وجود دارد. برای مثال تعدادی درخشش گذرای کوتاه مدت وجود دارند که می‌توانند ستاره باشند، اما گاهی ظاهر می‌شوند و گاهی هم غایب. برخی موارد دیگر نیز وجود دارد که به نظر نمی‌رسد که آن‌ها انفجار‌های کوتوله سرخ باشند. (انفجار‌های عظیم ناشی از میدان مغناطیسی درهم پیچیده ستاره‌های کوتوله قرمز) یا مربوط به انفجار‌های هر نوع ابرنواختر باشند. گزینه‌های دیگری که بعید به نظر می‌رسند شامل ستاره‌های متغیر و فوران در سطح ستاره‌های کوتوله سفید باشند.

پیش‌بینی می‌شود که چنین انفجار‌هایی دارای دامنه‌هایی به بزرگی هشت تا ده باشند، اما در عرض چند دقیقه کمرنگ می‌شوند و به نظر می‌رسد وقتی مکان‌ها را با تلسکوپ‌های بزرگ مشاهده می‌کنیم، هیچ نوع مشابه دیگری قابل مشاهده نیست. یکی از احتمالات وجود یک ابرنواختر به اصطلاح منهدم شده باشد. یعنی یک ستاره عظیم‌الثه که در یک سیاهچاله سقوط می‌کند.

در حال حاضر تصور فرآیند‌های طبیعی دیگری که ممکن است منجر به ناپدید شدن یک ستاره شود دشوار است و در مورد قوانین فیزیک احتمالی جدیدی که ممکن است توضیحی دربارۀ این پدیده داشته باشند چیزی نمی‌دانیم.

برخی دیگر این رفتار‌های غیرعادی در کهشان‌ها را با وجود موجودات هوشمند و تمدن‌های بیگانه مرتبط می‌دانند که ممکن است رفتار‌هایی داشته باشند و با تکنولوژی‌هایی که دارند تغییراتی در کیهان ایجاد کنند. این نظریه این است که اگر تمدن‌ها به اندازه کافی پیشرفت کنند، حداقل برخی از آن‌ها احتمالاً فناوری مورد نیاز مهندسی ستارگان را توسعه می‌دهند که ظاهر ستارگان را از راه‌های غیر قابل توضیح برای ما تغییر می‌دهد. یک نمونه کلاسیک از آن «کره دایسون» است – هاله‌ای از نیروگاه‌های مداری که کارآمدترین روش برای استخراج انرژی از یک ستاره است.

آرتور سی کلارک، نویسنده داستان‌های علمی، در قانون سوم خود اظهار داشت که «هر فناوری به اندازه کافی پیشرفته از جادو قابل تشخیص نیست». اگر هیچ دلیل طبیعی برای ناپدید شدن ستاره‌ای یافت نشود، مطمئناً تأثیر موجودات فرازمینی باهوش‌تر به نظر می‌رسد که توضیحی پذیرفتنی باشد.

بیشتر بخوانید: تفاوت بین سیارک‌ها و دنباله‌دار‌ها

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: نجوم ستاره شناسی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: نجوم ستاره شناسی ستاره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۳۷۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه امن کجاست؟+ فیلم

به گزارش خبرگزاری مهر، ارتش رژیم صهیونیستی از بامداد امروز به طور پیوسته در حال بمباران مناطق شرقی شهر رفح در جنوب نوار غزه است. در این حملات جنون‌آمیز تا این لحظه ده‌ها نفر شهید و مجروح شدند. در میان شهدا تعدادی زن و کودک هم دیده می‌شود. هنوز آمار دقیق شهدا اعلام نشده است.

ارتش رژیم صهیونیستی در شرایطی نفوذ زمینی خود به رفح را از جبهه شرقی همزمان با بمباران هوایی و شدید کل مناطق آن را آغاز کرده که اکثر ساکنان رفح که آوارگان جنگی هستند در اردوگاه‌ها بدون داشتن امکانات اولیه روزگار خود را می گذرانند.

جمعیت این منطقه پیش از آغاز جنگ تنها ۲۸۰ هزار نفر بوده اما پس از هفتم اکتبر به یک میلیون ۴۰۰ هزار نفر رسیده است. رفح در ماه های اخیر به عنوان آخرین پناهگاه آوارگان فلسطینی شناخته می شد که امروز همزمان با آغاز تجاوزات سنگین ارتش رژیم صهیونیستی موج آوارگی مجدد فلسطینیان از آن آغاز شده است.

در موشن گرافی فوق دیده می شود که آوارگان فلسطینی پس از آغاز تجاوزات ارتش رژیم صهیونیستی به شمال و مرکز نوار غزه به تدریج به سوی جنوب غزه و به طور مشخص شهر رفح (آخرین شهر در جنوب غزه) آواره شده اند و در آنجا هم از حملات وحشیانه ارتش رژیم صهیونیستی در امان نمانده اند.

منطقه امن واژه ای است که در جنگ های مختلف به ویژه از سوی منابع غربی مورد استفاده قرار می گیرد و به معنای منطقه ای است که در جنگ برای غیر نظامیان تدارک دیده می شود تا از پیامدهای جنگ در امان باشند.

کد خبر 6099595 محمدعلی تخت رونده

دیگر خبرها

  • منطقه امن کجاست؟+ فیلم
  • خداحافظی احساسی ستاره‌ای ۳۹ ساله با آبی‌های لندن؛ سیلوا چرا ۴ سال در چلسی ماند؟
  • شهر بدون چراغ قرمز در ایران کجاست؟
  • باران میهمان آسمان چهارمحال و بختیاری
  • پایان تنش بزرگ لیورپول با گلزنی صلاح! (عکس)‏
  • ستاره پرسپولیس پایان فصل جدا می‌شود
  • ویدئوی بایدن با موضوع جنگ ستارگان واکنش‌برانگیز شد
  • آغاز مذاکرات: معاوضه رقیب سردار با ستاره ناپولی
  • هت تریک جدید کریستیانو رونالدو در جشنواره گل النصر
  • تصویر روز ناسا: تلسکوپ‌های کمکی زیر آسمان پرستاره جنوب