Web Analytics Made Easy - Statcounter

فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها نقش محوری در معرفی دغدغه‌ها و راهکار‌های آنان برای رفع مشکلات کشور دارد و در طول دوره‌های گذشته کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری کوشیده‌اند با بهره‌گیری از تجربیات حرفه‌ای کارگردانان نامدار سینمای کشور راهبرد‌های سیاسی مدنظر خود را در قاب جادویی سینما به جامعه هدف خود عرضه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرگزاری میزان - روزنامه همشهری نوشت: پخش فیلم مستند تبلیغاتی امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی، کاندیدای اصولگرای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که دوشنبه، ۱۰ خرداد از شبکه یک سیما روی آنتن رفت، آغاز نمایش فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها بود که بازتاب وسیع آن در شبکه‌های اجتماعی نشان داد قرار است مانند دوره‌های گذشته انتخابات ریاست‌جمهوری، فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها نقش محوری در معرفی دغدغه‌ها و راهکار‌های آنان برای رفع مشکلات کشور داشته باشد.

در طول دوره‌های گذشته کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری کوشیده‌اند با بهره‌گیری از تجربیات حرفه‌ای کارگردانان نامدار سینمای کشور راهبرد‌های سیاسی مدنظر خود را در قاب جادویی سینما به جامعه هدف خود عرضه کنند؛ رویه‌ای که از هفتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درسال ۱۳۷۶ وارد منظومه انتخاباتی کشور شد. از این مقطع فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها راوی ابعاد نادیده و ناگفته‌ای از زندگی خصوصی سیاستمدارانی شدند که سودای ریاست‌جمهوری در سر داشتند؛ موضوعی که تا پیش از آن کمتر در جامعه نمود داشت.

اگرچه تا پیش از آن برخی فیلم‌ها و مستند‌ها گوشه‌هایی از زندگی خصوصی و کاری تعدادی از سیاستمداران، ازجمله شهید محمدعلی رجایی و اکبر هاشمی‌رفسنجانی را به تصویر کشیده بودند و خانه و زندگی آنان از دریچه لنز دوربین برای مردم به نمایش درآمده بود، اما پخش مستند‌های انتخاباتی از سیاستمداران، ایده‌ای بود که از سال ۱۳۷۶ به عرصه اجرا رسید و توانست توجه ویژه مخاطبان را هم جلب کند.

ورود نامداران سینما به عرصه مستند‌های انتخاباتی

درآن سال اگرچه کارگردان‌هایی که ساخت فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها را برعهده گرفتند، غالبا از چهره‌های نامدار هنر هفتم در ایران بودند، اما محتوای کیفی فیلم‌ها بیشتر معطوف به بیانیه‌ها و شعار‌های تبلیغاتی کلیشه‌ای بود که نشان می‌دهد راه زیادی تا بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های سینمایی برای معرفی کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری به مردم باقی است.

در انتخابات ریاست‌جمهوری دوره هفتم چهره‌های مطرحی فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها را کارگردانی کردند؛ سیف‌الله داد، بهروزافخمی و احمد مرادپور، مستند تأثیرگذاری برای سیدمحمد خاتمی ساختند.

درآن دوره علی‌اکبر ناطق‌نوری نیز برای ساخت فیلم تبلیغاتی خود به‌سراغ بهزاد بهزادپور رفت که در ژانر سینمای دفاع‌مقدس فعالیت می‌کرد. محمد محمدی‌ری‌شهری هم ساخت فیلم تبلیغاتی خود را به یوسف مناجاتی، حسین فردرو و اسدالله ایمن سپرد و رضازواره‌ای هم به سراغ رسول صدرعاملی رفت.

بررسی محتوای سیاسی نخستین مستند‌های تبلیغاتی انتخابات ریاست‌جمهوری درسال ۱۳۷۶ نشان می‌دهد طرح مباحثی مانند قانون‌گرایی، آزادی و «ایجاد جامعه متفکر» که از سوی خاتمی مطرح شد و ارائه روایت‌های جذاب از یک سیاستمدار، با اقبال مخاطبان مواجه شد و تأثیر بسزایی بر گرایش انتخاباتی آرای خاکستری جامعه داشت و نقشی محوری در ایجاد شور انتخاباتی در کشور ایفا کرد.

خرداد ۱۳۸۰ و هشتمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری که فرارسید، شیوه‌های تبلیغاتی برای معرفی کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری به پختگی نسبی رسیده بود و دیگر سیاستمداران دریافته بودند که تبلیغات مؤثر می‌تواند نقش محوری در هموارکردن مسیر راهیابی به پاستور داشته باشد. برهمین اساس هم بود که در این دوره کارگردان‌های نامدارتری وارد گود شدند و ساخت فیلم کاندیدا‌ها را برعهده گرفتند. احمدرضا درویش کارگردانی فیلم خاتمی را برعهده گرفت و احمد توکلی به سراغ ضیاءالدین دری رفت و علی شمخانی هم فیلم انتخاباتی‌اش را با مشاوره مجید مجیدی و سیف‌الله داد ساخت. جمال شورجه (شهاب‌الدین صدر)، سعید ابوطالب (حسن غفوری‌فرد) و سعید جلیلوند (منصور رضوی) از دیگر کارگردان‌هایی بودند که وارد گود فیلمسازی برای کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری شدند.

نکته جالب در این دوره، اما جلب توجه‌ها به فیلم انتخاباتی خاتمی با کارگردانی احمدرضا درویش بود که مانند سال ۱۳۷۶ توانست تأثیر قابل‌توجهی بر مخاطبان برجا بگذارد. بعد‌ها کارشناسان این گزاره را مطرح کردند که بغض‌های خاتمی در روز ثبت‌نام در انتخابات ریاست‌جمهوری، که به شکل دراماتیکی در این فیلم به تصویر کشیده شد، در پیروزی وی نقش غیرقابل انکاری داشت و توانست روایتی بصری از مشکلات دولت نخست اصلاحات را برای مخاطبان تصویرسازی کند.

۲ دهه تحول در فیلمسازی انتخاباتی

در طول دهه‌های ۸۰ و ۹۰ ساخت فیلم‌های تبلیغاتی برای کاندیدا‌های انتخابات ریاست‌جمهوری به‌صورت حرفه‌ای‌تری پیگیری شد و جایگاه ویژه‌ای در کارزار‌های انتخاباتی برای خود دست وپا کرد. در نهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درسال ۱۳۸۴ چهره‌های نامدار عرصه فیلمسازی کشور کوشیدند روایت‌های تازه‌تری از کاندیدا‌ها ارائه دهند. روایت کمال تبریزی از تردید‌های هاشمی‌رفسنجانی برای حضور در عرصه، مبنایی شد برای ساخت فیلم تبلیغاتی او که تأثیر ویژه‌ای بر مخاطبان گذاشت.

روایت هاشمی از لحظه‌های غریبش و دغدغه‌های او برای قضاوت تاریخ که با صدای خودش روایت می‌شد، تأثیر ویژه‌ای بر مخاطبان گذاشت. ذکر خاطره‌ای از شهیدبهشتی درباره سیل تهمت‌ها و اینکه آسیاب تهمت به نوبت است، نمودی از رویکرد هاشمی‌رفسنجانی درمقابل اتهام‌های رقبا را به تصویر می‌کشید. در مقابل، اما جواد شمقدری در فیلم انتخاباتی احمدی‌نژاد کوشید تصویری ضدفساد و عدالت‌گستر از وی به تصویر بکشد. نمایش سکانس‌هایی از سخنرانی‌های پرحرارت احمدی‌نژاد در مسجد مهدویه کرج، رویکرد‌های انتخاباتی او را به تصویر می‌کشید که نسبتا هم توانست تأثیر قابل‌توجهی بر مخاطبان بگذارد.

فیلم‌های تبلیغاتی دیگر کاندیدا‌ها نیز اگرچه نگاه‌ها را به خود جلب کرد، اما نتوانست در کارزار انتخاباتی تأثیر ویژه‌ای داشته باشد. مهدی فخیم‌زاده برای علی لاریجانی فیلم ساخت، رسول ملاقلی‌پور روایتی دراماتیک از محسن رضایی به تصویر کشید، بهروز افخمی روایتگر دلایل مهدی کروبی برای حضور در انتخابات ریاست‌جمهوری شد و رخشان بنی‌اعتماد هم فیلم تبلیغاتی مصطفی معین، کاندیدای اصلی اصلاح‌طلبان را کارگردانی کرد.

نقطه عطف

در دهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری، اما فضای تبلیغات رسانه‌ای نقش تعیین‌کننده‌ای در انتخاب رئیس‌جمهور ایفا کرد. در این دوره اگرچه مناظره‌های انتخاباتی بیش از هر چیزی فضای سیاسی-انتخاباتی کشور را تحت‌تأثیر قرار داد، فیلم‌های مستند کاندیدا‌ها نیز توانست روایتی دیدنی از دغدغه‌ها و راهکار‌های کاندیدا‌ها به نمایش بگذارد. بار عاطفی فیلم‌ها در این دوره بر محتوای سیاسی آن‌ها می‌چربید و بیننده را تحت‌تأثیر قرار می‌داد. مجید مجیدی٬ احمدرضا درویش و مهدی کرم‌پور در فیلم تبلیغاتی میرحسین موسوی کوشیدند اقبال جامعه به کاندیدای اصلاح‌طلبان را به تصویر بکشند و جواد شمقدری، راوی تلاش‌های احمدی‌نژاد در اداره کشور و رسیدگی به مستضعفان شد. علی معلم و بهروز افخمی نیز برای مهدی کروبی فیلم ساختند و محمدعلی فارسی فیلم تبلیغاتی محسن رضایی را کارگردانی کرد.

مستند‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها در یازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری درسال ۱۳۹۲ نیز تأثیر قابل‌توجهی بر رویکرد افکارعمومی نسبت به نامزد‌ها داشت. حسین دهباشی، کارگردان فیلم‌های تبلیغاتی حسن روحانی، که بعد‌ها حاشیه‌های بسیاری پیرامون فعالیت‌های انتخاباتی او برای رئیس‌جمهور منتخب به وجود آمد، کوشید از دریچه نگاه روحانی به مشکلات جامعه نظر کند و گردش بدون لباس روحانی او در شهر نمودی از رهیافت دغدغه‌محور برای رفع مشکلات کشور بود.

دراین دوره بهروز شعیبی برای محمدباقر قالیباف فیلم ساخت و محمدحسین لطیفی هم برای علی‌اکبر ولایتی وارد میدان شد. حسین شمقدری هم کارگردانی فیلم انتخاباتی سعید جلیلی را برعهده گرفت. مجید برزگر کارگردانی فیلم محمدرضا عارف را برعهده گرفت و اسماعیل فلاح‌پور برای محسن رضایی فیلم ساخت. در این میان، اما فیلم تبلیغاتی حسن روحانی با نماد کلید و رفع تحریم‌ها و دغدغه‌های اقتصادی جامعه توانست اقبال جامعه برای وی را به‌همراه داشته باشد.

دوره افول

رویکرد کاندیدا‌ها به پرداخت مشکلات سیاسی - اقتصادی کشور در فیلم‌های تبلیغاتی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری در سال ۱۳۹۶ نیز نمود ویژه‌ای یافت، اگرچه در این دوره حضور سینماگران مطرح در قامت کارگردان فیلم‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها بسیار کمرنگ‌تر از دوره‌های قبل بود و تقریبا هیچ کارگردان مطرحی در فهرست سازندگان این فیلم‌ها دیده نمی‌شد، تأثیرگذاری مستند‌های تبلیغاتی چندان هم کم نبود.

فیلم تبلیغاتی حسن روحانی که ابتدا گفته شد کارگردانی آن برعهده محمدحسین مهدویان بوده، ولی بعدا از سوی او تکذیب شد، با انتقادات دانشجویانی آغاز شد که نقد‌های نسبتا تندی به عملکرد دولت یازدهم داشتند. در مستند تبلیغاتی ابراهیم رئیسی نیز که رقیب جدی حسن روحانی در این دوره بود، مشکلات سپرده‌گذاران مؤسسات مالی به تصویر کشیده شد و بخش‌هایی از استقبال پرشور و تاریخی مردم در استان‌های مختلف از رئیسی و حضور او در روستا‌ها پخش شد و دغدغه این کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری برای برخورد و اصلاح وضعیت فساد، فقر، بیکاری و محرومیت مستضعفان محور اصلی این مستند بود.

اگرچه در این دوره فیلم‌هایی از دیگر کاندیدا‌ها به نمایش درآمد، اما مستند‌های تبلیغاتی روحانی و رئیسی توجه بیشتری را به خود جلب کردند. در بزنگاه انتخابات سیزدهمین دوره ریاست‌جمهوری حال باید منتظر نمایش مستند‌های بعدی نشست و دید که ضعف‌های نخستین مستند انتخاباتی در بقیه فیلم‌ها نیز قابل مشاهده است یا اینکه دیگر کاندیدا‌ها با زبان گویاتری به طرح دغدغه‌های امروز جامعه می‌پردازند.

برنامه پخش مستند‌های تبلیغاتی کاندیدا‌ها

براساس قرعه‌کشی انجام‌شده، سهم هر کاندیدا ۲ مستند تبلیغاتی ۳۰ دقیقه‌ای است که از شبکه یک سیما، حول وحوش ساعت ۲۰ روی آنتن خواهد رفت. نخستین فیلم متعلق به قاضی‌زاده بود و دیروز (سه‌شنبه) قرار بود فیلم مستند عبدالناصر همتی پخش شود، اما همتی اعلام کرد صداوسیما مانع پخش مستند انتخاباتی‌اش شده است.

به همین دلیل ترجیح می‌دهد خودش مستقیم با مردم صحبت کند. گفته شده مستند همتی در فرصت مشخص شده به صداوسیما نرسیده و به همین علت این مستند پخش نشده است. بر اساس اعلام صداوسیما امروز (چهارشنبه) نیز مستند تبلیغاتی محسن رضایی روی آنتن خواهد رفت. در ادامه هم فیلم‌های تبلیغاتی سعید جلیلی، ابراهیم رئیسی، محسن مهرعلیزاده و علیرضا زاکانی قرار است در فاصله زمانی ۱۳ تا ۱۶ خرداد و پیش از آغاز مناظره‌ها (۱۷ خرداد) پخش شود.

بیشتر بخوانید:  قاضی زاده هاشمی: حل مسئله تورم، اولویت اقتصادی دولتم خواهد بود

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه‌های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه‌ای منتشر می‌شود.

برچسب ها: انتخابات 1400 اخبار انتخابات

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انتخابات 1400 اخبار انتخابات کاندیدا های انتخابات ریاست جمهوری دوره انتخابات ریاست جمهوری فیلم های تبلیغاتی کاندیدا ها انتخابات ریاست جمهوری درسال مستند های تبلیغاتی مستند تبلیغاتی فیلم انتخاباتی فیلم تبلیغاتی کاندیدا ها محسن رضایی بر مخاطبان حسن روحانی فیلم ساخت ساخت فیلم مستند ها دغدغه ها سال ۱۳۷۶ ویژه ای فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۵۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پراکنده شده ۳۲ کاندیدای تهران در پنج لیست انتخاباتی /کاندیدا‌های اشتراکی شانا و اُمنا چه کسانی هستند؟ +جدول

به گزارش صدای ایران از خبرآنلاین، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ اسفندماه سال ۱۴۰۲ برگزار و تکلیف ۲۴۵ کرسی مجلس آینده مشخص شد، اما سرنوشت انتخابات در ۲۱ حوزه به مرحله دوم موکول شده است

بر همین اساس نیز در ۲۱ اردیبهشت ماه، ۹۰ کاندیدای انتخابات مجلس برای تصاحب ۴۵ کرسی باقیمانده مجلس دوازدهم به رقابت خواهند پرداخت. ۴۵ کرسی‌ای که ۱۶ صندلی از آن حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر است و ۲۹ کرسی باقیمانده برای ۲۰ حوزه دیگر خواهد بود.

احمد نادری، ابراهیم عزیزی، پیمان فلسفی، سمیه رفیعی، ابوالفضل ظهره‌وند، حسین نجابت، عبدالحسین روح‌الامینی، محمد سراج، ابوالقاسم جراره، زهره سادات لاجوردی، زینب قیصری، علیرضا سلیمی، زهره طبیب‌زاده، ریحانه اخلاقی، صالح اسکندری، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی، سید مرتضی محمودی، حسن خجسته باقرزاده، مهدی عسگری، مجتبی زارعی، بیژن نوباوه، سمیه گلپور، علی اصغر پورمحمدی، علی طهرانی مقدم، سید نظام الدین موسوی، فاطمه قاسم‌پور، حسین صمصامی، مجتبی رحماندوست، عطا بهرامی، مهدی شریفیان، سعید آجرلو و غلامحسین رضوانی، ۳۲ کاندیدایی هستند که برای نشستن بر ۱۶ صندلی باقیمانده تهران در پارلمان وارد گود رقابت خواهند شد.

رونمایی از ۵ لیست انتخاباتی تهران

روز گذشته؛ پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۳، تبلیغات مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی آغاز شد و همزمان با شروع تبلیغات، فهرست مشترک جبهه پایداری و شورای ائتلاف نیرو‌های انقلاب (شانا) و همچنین لیست اُمنا در تهران هم منتشر شد.

در حالیکه، ۳ حزب جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران نیز در روز‌های گذشته کاندیدا‌های مورد حمایت خود را اعلام کرده بودند.

بررسی فهرست‌های منتشر شده از سوی ۵ حزب یاد شده، نشان می‌دهد که در هیچ یک از ۳۲ داوطلب تهران اشتراک صددرصد ندارند. برهمین اساس نیز پیش بینی می‌شود این دور از انتخابات نیز به مثابه دور اول لیست‌های انتخاباتی یکدست رأی نیاورند و افرادی از لیست‌های مختلف وارد پارلمان دوازدهم شوند.

کاندیدا‌های مشترک در ۶ لیست انتخاباتی

۶ کاندیدا به نام‌های حسین نجابت، عبدالحسین روح الامینی، زهره سادات لاجوردی، علیرضا سلیمی، محمدحسین حسین‌زاده بحرینی و علی اصغر پورمحمدی در لیست مشترک شانا-پایداری، حزب جمعیت و فاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران مشترک هستند.

از سوی دیگر، احزاب جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جامعه اسلامی مهندسین و جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران و لیست اُمنا بین ۴ نامزد تهران با یکدیگر اشتراک نظر دارند که عبارتند از؛ احمد نادری، سمیه رفیعی، سید نظام الدین موسوی و مجتبی رحمان دوست.

ابراهیم عزیزی، ابوالفضل ظهره‌وند و زینب قیصری، ۳ کاندیدای دیگری هستند که در لیست احزاب جمعیت و فاداران انقلاب اسلامی، جبهه مستقلین و اعتدالگرایان ایران و اُمنا مشترک هستند.

شانا و امنا در چند کاندیدا اشتراک نظر دارند؟

نام محمد سراج، مهدی شریفیان و حسین صمصامی تنها در لیست مشترک شانا-پایداری و حزب اُمنا به چشم می‌خورد و ابوالقاسم جراره و صالح اسکندری کاندیدا‌های مشترک دو حزب جامعه اسلامی مهندسین و اُمنا هستند.

در این میان، باید از ۴ کاندیدایی نام برد که فقط مورد حمایت حزب اُمنا قرار گرفته اند. این ۴ نامزد شامل پیمان فلسفی، ریحانه احلاقی، سید مرتضی محمودی و بیژن نوباوه هستند.

محمد سراج، فاطمه قاسم‌پور، زهره طبیب‌زاده و سعید آجرلو ۴ داوطلب دیگری هستند که نامشان تنها در فهرست مشترک شانا - پایداری قرار گرفته است.

* در جدول زیر افتراقات و اشتراکات ۵ لیست انتخاباتی آمده است.

ردیف

اسامی نامزد‌های انتخابات

گرایش سیاسی

آراء در مرحله اول

لیست‌های انتخاباتی

جمعیت وفاداران

جامعه اسلامی مهندسین

مستقلین واعتدالگرایان

شانا -پایداری

اُمنا

۱

احمد نادری

امنا

۳۰۲.۵۹۰

**

**

**

**

۲

ابراهیم عزیزی

امنا

۲۸۷.۴۲۴

**

**

**

۳

پیمان فلسفی

امنا

۲۷۶.۰۴۱

**

۴

سمیه رفیعی

امنا

۲۷۰.۷۴۶

**

**

**

**

۵

ابوالفضل ظهره‌وند

امنا

۲۶۹.۲۵۷

**

**

**

۶

حسین نجابت

شورای ائتلاف

۲۶۷.۸۹۵

**

**

**

**

۷

عبدالحسین روح‌الامینی

امنا

۲۶۵.۴۸۲

**

**

**

**

۸

محمد سراج

امنا

۲۶۳.۱۷۰

**

**

۹

ابوالقاسم جراره

شریان- امنا

۲۶۲.۹۲۵

**

**

۱۰

زهره سادات لاجوردی

شورای ائتلاف

۲۵۵.۶۲۶

**

**

**

**

۱۱

زینب قیصری

امنا

۲۵۱.۶۷۵

**

**

**

۱۲

علیرضا سلیمی

شورای ائتلاف

۲۴۴.۷۸۸

**

**

**

**

۱۳

زهره طبیب‌زاده

شورای ائتلاف

۲۴۲.۰۶۷

**

۱۴

ریحانه اخلاقی

امنا

۲۴۰.۹۲۷

**

۱۵

صالح اسکندری

امنا

۲۲۷.۲۲۳

**

**

۱۶

محمدحسین حسین‌زاده بحرینی

شورای ائتلاف

۲۲۶.۶۷۹

**

**

**

**

۱۷

سید مرتضی محمودی

شورای وحدت

۲۲.۱۳۳

**

۱۸

حسن خجسته باقرزاده

شورای ائتلاف

۲۱۶.۱۵۱

**

**

**

۱۹

مهدی عسگری

شورای وحدت

۲۰۵.۴۱۴

**

**

**

۲۰

مجتبی زارعی

شورای ائتلاف

۲۰۲.۶۵۵

**

**

**

۲۱

بیژن نوباوه

امنا

۱۹۷.۳۲۶

**

۲۲

سمیه گلپور

شورای وحدت

۱۹۳.۰۱۶

**

۲۳

علی اصغر پورمحمدی

شورای ائتلاف

۱۹۱.۵۹۰

**

**

**

**

۲۴

علی طهرانی مقدم

شورای وحدت

۱۸۷.۹۵۴

**

۲۵

سید نظام الدین موسوی

امنا

۱۸۴.۴۷۶

**

**

**

**

۲۶

فاطمه قاسم‌پور

شورای ائتلاف

۱۷۶.۱۵۹

**

۲۷

حسین صمصامی

امنا

۱۷۵.۳۷۳

**

**

۲۸

مجتبی رحماندوست

امنا

۱۷۴.۷۳۴

**

**

**

**

۲۹

عطا بهرامی

شورای وحدت

۱۷۳.۹۲۵،

۳۰

مهدی شریفیان

امنا

۱۷۲.۳۵۱

**

**

**

۳۱

سعید آجرلو

شورای ائتلاف

۱۶۷.۱۱۴

**

۳۲

غلامحسین رضوانی

شورای ائتلاف

۱۵۸.۲۱۶

**

**

دیگر خبرها

  • دعوا شانا و امنا بر سر یک کاندیدا /کاندیدای انتخابات تهران در نهایت وارد کدام لیست شد؟
  • پراکنده شده ۳۲ کاندیدای تهران در پنج لیست انتخاباتی /کاندیدا‌های اشتراکی شانا و اُمنا چه کسانی هستند؟ +جدول
  • شوک به شانا در دومین روز تبلیغات انتخابات /۱۱ کاندیدای مشترک شورای وحدت و امنا/ توافق سه گانه بر روی دو کاندیدا
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار
  • رابرت کندی به بایدن: کنار بکش تا ترامپ را شکست بدهم
  • درخواست عجیب نامزد مستقل انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا از جو بایدن
  • آغاز تبلیغات انتخاباتی دور دوم در آبادان
  • تمام رفتارهای تبلیغاتی کاندیداها در فضای حقیقی و مجازی رصد می‌شود
  • اشتباه مهم من در دوره اول این بود: زیادی خوب بودم!- ترامپ 
  • مشورت با آیت الله برای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری /به محسن رضایی گفتم پیروز نمی شود و دو سه میلیون رأی خواهد داشت