Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-05-02@04:21:31 GMT

گرمایش جهانی عامل مهم مرگ و میر ناشی از گرما است

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۶۷۶۳

گرمایش جهانی عامل مهم مرگ و میر ناشی از گرما است

تین نیوز

پژوهشگران انگلیسی و سوئیسی در بررسی‌ جدیدی نشان داده‌اند که فعالیت‌های انسانی، عامل بسیاری از موارد مرگ و میر ناشی از گرما هستند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ساینس‌دیلی، پژوهش جدیدی که با مشارکت پژوهشگران "دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن"(LSHTM) و "دانشگاه برن"(University of Bern) سوئیس انجام شده است، نشان می‌دهد که بین سال‌های ۱۹۹۱ تا ۲۰۱۸، بیش از یک سوم مرگ و میرهایی که گرما در آنها نقش داشته، به دلیل گرمایش جهانی ناشی از فعالیت‌های انسانی بوده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پژوهشگران در این پروژه که بزرگترین نمونه در نوع خود به شمار می‌رود، داده‌های مربوط به ۷۳۲ مکان را در ۴۳ کشور جهان مورد بررسی قرار دادند. این پژوهش برای نخستین بار، سهم واقعی تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت بشر را در افزایش خطر مرگ و میر ناشی از گرما نشان داد.

به طور کلی، بررسی‌ها نشان می‌دهند که ۳۷ درصد از کل مرگ و میرهای ناشی از گرما در دوره‌های اخیر تابستانی، به دلیل فعالیت‌های انسانی است. بالاترین درصد مرگ و میر ناشی از این نوع گرما، در آمریکای مرکزی و جنوبی و جنوب شرقی آسیا گزارش شده است.

همچنین بررسی‌ها، تعداد مرگ و میرهایی را که به خاطر گرمای ناشی از فعالیت‌های انسانی در شهرهای خاصی رخ داده‌اند، نشان می‌دهند. براساس این گزارش‌ها، ۱۳۶ مورد مرگ و میر در سانتیاگو پایتخت شیلی، ۱۸۹ مورد در آتن پایتخت یونان، ۱۷۲ مورد در رم، ۱۵۶ مورد در توکیو، ۱۷۷ مورد در مادرید، ۱۴۶ مورد در بانکوک، ۸۲ مورد در لندن، ۱۴۱ مورد در نیویورک و ۱۳۷ مورد در هوشی‌مین رخ داده است. پژوهشگران باور دارند که یافته‌های آنها، شواهد بیشتری را در مورد لزوم در پیش گرفتن سیاست‌های جدی برای کاهش گرما در آینده و اجرای مداخلاتی برای محافظت از جمعیت در برابر عواقب نامطلوب قرار گرفتن در معرض گرما ارائه می‌دهند.

دکتر "آنا ویسیدو-کابررا"(Ana Vicedo-Cabrera)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: ما باور داریم که اگر کاری در مورد تغییرات آب و هوایی انجام ندهیم، میزان مرگ و میرهای ناشی از گرما افزایش می‌یابد. افزایش میانگین دمای جهان تاکنون، فقط کسری از چیزی است که در صورت ادامه یافتن انتشار گرما، با آن رو به رو خواهیم شد.

گرمای جهانی به چندین روش بر سلامت ما اثر می‌گذارد؛ از تاثیرات مستقیم مرتبط با آتش‌سوزی و آب و هوای ناملایم گرفته تا تغییر در سرعت گسترش بیماری‌هایی که از راه‌های دیگر منتقل می‌شوند. شگفت‌آورترین موضوع می‌تواند افزایش مرگ و میر ناشی از گرما باشد. پژوهش‌های مرتبط با شرایط آینده آب و هوا، افزایش قابل توجه دما را پیش‌بینی می‌کنند که با مشکلاتی مانند بروز موج گرما همراه هستند. وجود این، در دهه‌های اخیر هیچ پژوهشی در مورد این تاثیرات انجام نشده است.

این پژوهش، بر گرمای جهانی ناشی از فعالیت‌های انسان تمرکز دارد. پژوهشگران، شرایط آب و هوایی گذشته را به صورت ویژه تحت تاثیر فعالیت‌های انسانی و یا بدون آنها مورد بررسی قرار دادند. این کار به پژوهشگران کمک کرد تا تاثیر فعالیت‌های انسانی را از روند طبیعی جدا کنند. مرگ و میر ناشی از گرما، در اثر رو به رو شدن با دمای بالاتر از اندازه مطلوب رخ می‌دهد که در مکان‌های گوناگون، متفاوت است.

اگرچه بیش از یک سوم موارد مرگ و میر ناشی از گرما، به خاطر تغییرات اقلیمی ناشی از فعالیت‌های انسان است اما تاثیر آن در مکان‌های گوناگون تفاوت دارد. همان‌گونه که از آمار ارائه شده مشخص است، تلفات ناشی از گرما با توجه به تغییرات محلی آب و هوای هر منطقه و آسیب‌پذیری جمعیت آن متفاوت است. نکته جالب این است که ساکنان کشورهای کم درآمد و درآمد متوسط که مسئولیت ناچیزی در انتشار گرما دارند، بیشترین آسیب را می‌بینند.

پروفسور "آنتونیو گاسپارینی"(Antonio Gasparrini)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این بزرگترین پژوهش در مورد اثر تغییرات اقلیمی بر سلامتی است. پیام این پژوهش، واضح است: تاثیر مخرب تغییرات اقلیمی، تنها برای آینده نیست، بلکه هر قاره در حال حاضر عواقب وخیم فعالیت‌های انسانی را تجربه می‌کند. ما باید اکنون اقدام کنیم.

این پژوهش، در مجله "Nature Climate Change" به چاپ رسید.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: گرمایش جهانی مرگ و میر ناشی از گرما ناشی از فعالیت فعالیت های انسانی تغییرات اقلیمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۶۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند

بررسی جدید پژوهشگران آمریکایی نشان داد بدن زنان، توانایی بیش‌تری در تحمل سرما نسبت به مردان دارد.

به گزارش ایسنا، مدت‌ها تصور می‌شد که زنان بیشتر از مردان سرما را احساس می‌کنند، اما یک پژوهش جدید با این ایده مخالفت کرده و نشان داده است که مکانیسم‌های حفظ گرما در بدن خانم‌ها در مقایسه با همسالان مرد آن‌ها در دمای پایین‌تری کار می‌کنند.

پژوهشگران «مؤسسه ملی سلامت آمریکا» ۲۸ داوطلب جوان، سالم و لاغر را برای پژوهش خود انتخاب کردند که از این تعداد، ۱۶ نفر زن و ۱۲ نفر مرد بودند.

در حالی که شرکت‌کنندگان در معرض دمای بین ۱۷ تا ۳۱ درجه سلسیوس قرار داشتند، اقدامات گسترده‌ای روی آن‌ها انجام شد. به عنوان بخشی از این پژوهش، دمای بحرانی پایین هر شخص نیز محاسبه شد. دمای بحرانی پایین، حداقل دمایی است که یک شخص پیش از واکنش نشان دادن بدن برای گرم ماندن می‌تواند تحمل کند.

تحلیل‌ها نشان دادند که مردان مصرف انرژی را برای گرم نگه داشتن خود در حدود ۲۳ درجه سلسیوس آغاز کردند، اما این واکنش در زنان نزدیک به ۲۲ درجه سلسیوس رخ داد. همچنین، پژوهشگران دریافتند که زنان با خنک‌تر شدن محیط، بهتر می‌توانند دمای بدن خود را حفظ کنند و عایق بهتری در برابر سرما دارند.

پژوهشگران به این نتیجه رسیدند که زنان ممکن است محافظت بیشتری در برابر سرما داشته باشند، زیرا چربی بدن آن‌ها بیشتر از مردان است. آن‌ها گفتند: به طور متعارف احساس می‌شود که زنان سرما را بیشتر از مردان احساس می‌کنند، اما مقایسه‌های کنترل‌شده کمیاب هستند. ما متوجه شدیم زنان دمای بحرانی پایین‌تری دارند که عمدتا ناشی از چربی بدن بیشتر در مقایسه با مردان بود.

با وجود این نتایج، تفاوت معنی‌داری بین سردترین دمای قابل تحمل گزارش‌شده برای مردان و زنان این پژوهش وجود نداشت. تفاوت معنی‌داری نیز در میزان لرز یا آسایش گرمایی گزارش‌شده با کاهش دما مشاهده نشد.

این پژوهش در مجله «PNAS» به چاپ رسید.

دیگر خبرها

  • دیدنی های امروز؛ از موج گرما در شرق و جنوب آسیا تا وضعیت رفح
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید
  • مبارزه با موش‌های پایتخت در آستانه فصل گرما زودتر آغاز شود
  • برای نابودی ویروس‌ها پنجره را باز کنید!
  • زنان سرما را بیش‌تر از مردان تحمل می‌کنند
  • گرمایش جهانی چگونه بر وقوع بلایای طبیعی تاثیر می‌گذارد؟
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • یخ؛ جواهر کمیاب!
  • موج گرمای کم‌سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس
  • موج گرمای کم‌ سابقه در آسیا و تعطیلی مدارس