Web Analytics Made Easy - Statcounter

کمبود شدید ذخایر خونی، سیستان و بلوچستان را در وضعیت قرمز قرار داد، به طوری که بسیاری از بیماران نیازمند به خون از جمله مبتلایان به تالاسمی ساعت ها در صف انتظار قرار می گیرند و حتی ممکن است برخی از گروه های خونی مورد نیاز آن ها قابل پاسخگویی نباشند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از عصرهامون؛ سیستان و بلوچستان به لحاظ کمبود ذخایر خوبی در وضعیت قرمز قرار گرفت و در حال حاضر میزان ذخیره خونی در این استان حتی جوابگوی نیاز یک روزه بیماران نیازمند نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علاوه بر اینکه بیشترین تعداد بیماران تالاسمی در این استان زندگی می کنند، آمار بالای تصادفات و زنان و زایمان هم در این استان زیاد است و همه این موارد میزان مصرف واحدهای خونی را افزایش می دهد.

خون سالم یکی از نیازهای حیاتی برای مصدومان حوادث ترافیکی، مادران باردار، بیماران تالاسمی، هموفیلی و سرطانی است.

بسیاری از بیماران تالاسمی برای ادامه زندگی به خون تازه و اهدایی نیاز دارند که این روزها برای دریافت آن به دلیل کمبود شدید ذخایر خونی ساعت ها در صف انتظار باقی می مانند.

این در حالی است که بسیاری از این بیماران از شهرهای دور و نزدیک خود را به زاهدان می رسانند تا بتوانند قطره های زندگی را دریافت کنند، اما در زاهدان هم با کمبود خون مواجه می شوند و ممکن است دست خالی بازگردند یا ساعات زیادی در صف انتظار باشند.

آمار اهدا کنندگان نیز به دلیل کرونا و شیوع سویه های جهش یافته آن کاهش یافته و همین امر وضعیت بحرانی ذخایر خونی را در سیستان و بلوچستان سبب شده به طوری که ذخیره خونی در برخی از گروه ها به صفر رسیده است.

شرایط پایدار ذخایر خونی در استان روزانه ۲ هزار واحد است در حالیکه در شرایط کنونی به کمتر از ۴۰۰ واحد رسیده است.  
 
مصرف روزانه ۲۸۰ واحد خونی برای بیماران تالاسمی

سهیلا خسروی، مدیرکل انتقال خون سیستان و بلوچستان در این زمینه به خبرنگار ما بیان کرد: روزانه ۲۸۰ واحد خونی فقط برای بیماران تالاسمی در سیستان و بلوچستان مصرف می شود.

وی ادامه داد: وضعیت همه شهرستان های استان بحرانی بوده و ذخایر خونی حتی در شرایط عادی هم در حال اتمام است و برخی از گروه های خونی مورد نیاز بیماری تالاسمی قابل پاسخگویی نیستند.

این مقام مسئول اظهار کرد: با توجه به اینکه وضعیت کرونا در سیستان و بلوچستان و وخیم شدن این بیماری، بسیاری از مردم از حضور در پایگاه های انتقال خون امتناع می ورزند و این موضوع سبب کاهش میزان اهدای خون شده است.

وی اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان بیش از سه هزار و دویست و چهل بیمار مبتلا به تالاسمی وجود دارد که در سال بین ۷۵ تا ۷۷ هزار واحد خونی برای آن ها تامین می شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: بالاترین میزان تالاسمی کشور در سیستان و بلوچستان است و بیشترین مصرف مربوط به گروه خونی اُ مثبت بوده که در میان بیماران تالاسمی نیز بیشترین مصرف را به خود اختصاص داده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: سیستان و بلوچستان بیماران تالاسمی ذخایر خونی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۷۳۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز سیستان و بلوچستان، رئیس سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در بازدید از برداشت گندم مزارع کشاورزی شهرستان ایرانشهر گفت:از دهه دوم فروردین امسال تاکنون بیش‌از ۲۱ هزار ۳۲۰ تن گندم از کشاورزان استان به ارزش ۳۶۰ میلیارد تومان خریداری شده است.
سید محمدرضا سید حسینی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۳۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان به زیر کشت گندم رفته است افزود: کار برداشت حدود۳۰ درصد از گندمزار‌های سیستان وبلوچستان به اتمام رسیده است.
وی تصریح کرد: بیش از ۱۵۰ دستگاه کمباین بومی و مهاجر و ۶۰۰دستگاه دروگر برای برداشت گندم و ۱۶ مرکز خرید برای تحویل گندم کشاورزان در سطح استان پیش بینی و به بهره‌برداران در برداشت و خرید گندم کمک میکنند.
سیدحسینی گفت: در سال زراعی گذشته ۳۲ هزار هکتار در سیستان وبلوچستان گندم کشت شد و کشاورزان ۷۰ هزار تن گندم آردی و بذری به مراکز خرید تحویل دادند.

دیگر خبرها

  • لزوم تقویت فرهنگ کار تیمی در سیستان و بلوچستان
  • بازگشت اولین کاروان حج عمره به سیستان و بلوچستان
  • کشف تکنیکی جدید برای تغییر گروه خونی اهدایی
  • آژیر قرمز آموزش عمومی؛ معدل سال آخر دبیرستانی‌ها ۸ تا ۱۰!
  • خرید بیش از ۲۱ هزار تن گندم از کشاورزان سیستان و بلوچستان
  • سیستان و بلوچستان بعد از سیل (عکس)
  • انتقال خون فارغ از گروه خونی ممکن می‌شود
  • فیلم| اعترافات عضو گروهک تروریستی انصارالفرقان در سیستان و بلوچستان
  • (تصاویر) آبتنی کودکان در سیل سیستان و بلوچستان
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد