Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@02:21:41 GMT

توسعه پایدار بندرعباس چگونه محقق می شود؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۸۰۷۶

توسعه پایدار بندرعباس چگونه محقق می شود؟

امروزه شهرها به عنوان مصرف کننده و توزیع کننده اصلی کالاها و خدمات، کانون توجه بحث پایداری هستند، بنابراین به منظور دستیابی به یک وضعیت پایدار واقعی در شهرها، تدوین سیاست هایی جهت حصول به شهرهای پایدار ضروری است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، توسعه پایدار، فرایندی است که ضمن توجه داشتن به رشد اقتصادی، عدالت اجتماعی و پایداری منابع زیست محیطی را نیز مورد تاکید قرار می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قبل از انقلاب صنعتی، رابطه انسان و محیط طبیعی متعادل بوده و به نوعی توسعه پایدار بر آن حاکم بوده است. اما بعد از انقلاب صنعتی با توجه به دستیابی بشر به فنون و ابزارهای جدید، افزایش جمعیت و گسترش ایده مصرف انبوه، روز به روز تعادل بین بشر و محیط طبیعی، به زیان محیط طبیعی بهم خورده است. این عدم تعادل در محیط‌های شهری، بخصوص کلان شهرها بروز بیشتری داشته است و مشکلات فراوانی، از جمله مشکلات زیست محیطی را به همراه داشته است. در نیم قرن اخیر، توسعه پایدار به عنوان کلیدی ترین مفهوم وارد مدیریت و برنامه‌ریزی شهری شده است.

در سال‌های اخیر رشد و گسترش سریع شهرنشینی در بندرعباس مشکلات بی‌شماری را به وجود آورده از جمله تخریب محیط زیست شهری، عدم دسترسی مناسب شهروندان به خدمات شهری، وجود کاربری‌های شهری ناسازگار با سایر کاربری‌ها و… بنابراین با وجود این چالش‌ها تبیین الگوهای نوین برنامه‌ریزی و راهبرد توسعه پایدار در جهت کاهش مشکلات ضروری است.

در این رابطه برای آشنایی با راهکارهای رسیدن کلانشهر بندرعباس به توسعه پایدار با عبدالکریم قائدی، دکترای رشته معماری و شهرسازی به گفت و گو نشستیم که در ادامه می‌خوانید؛

راهکار رسیدن کلانشهرها از جمله بندرعباس به توسعه پایدار چیست؟

یکی از کسانی که در حوزه شهرسازی صاحب نظر است خانم جین جیکوبز است، او پدیده‌ها و رویدادهایی که اتفاق می‌افتد را تفسیر می‌کند خصوصاً در پدیده‌های کاربری، به عنوان یک ناظر حضور دارد. مثلاً ساعت‌ها در پارک می‌نشیند و به محیط اطراف دقت و تغییرات را پیش بینی می‌کند. در اکثر شهرهای جهان سوم بزرگترین مشکل این است که نمی‌توانند رشد و توسعه را پیش بینی کنند؛ اگر شما نمی‌توانید رشد یک شهر را پیش بینی کنید آن شهر بادکنکی رشد می‌کند. نگاه جین جیکوبز این است که شهر یک موجود زنده و دارای اندام است. او اندام شهر را زنده و بسیار پیچیده می‌بیند و می‌گوید شهر دارای یک ماهیت و یک عملکرد است. سعی می‌کند ماهیت را کشف کند و موارد گمشده را در شهر پیدا کند، هر شهر برای خود دارای یک ماهیت ویژه است.

موضوع مهم، مقیاس شهر و توجه به نکات گمشده است، شهر بندرعباس دارای یک موقعیت و کالبد ظاهری است، ما باید دقت کنیم که در بندرعباس چه مسئله‌ای داریم و با چه موجودی سر و کار داریم تا متوجه بشویم ماهیت آن چیست؟ مهم‌ترین وظیفه مدیران شهری این است که ساعت‌ها باید فکر کنند تا از شهرشان به شناخت کافی دست پیدا کنند؛ خانم جین جیکوبز دنبال آن بود که یک روش شناختن شهر را برای توصیف پدیده‌های کالبدی و رویدادهای شهر ابداع کند که به نوعی روش شناسی شهر را بیان می‌کند؛ او راهکارهای مناسب می‌دهد و مسائلی که مطرح می‌کند نظریه شهرهای جهان اول است که به تجارب آنها بسیار کمک می‌کند. متأسفانه ما اصلاً به تجارب جهانی هیچ توجهی نداریم و تا زمانی که این دانش را کسب نکنیم بهتر است که کاری در شهرها انجام ندهیم. شوراهای شهر نیز باید دانش توسعه را یاد بگیرند و به اساس توسعه پایدار باور داشته باشند.

شهر یک چیزی فراتر از خیابان، میدان و ساختمان است. شکل کالبدی یک شهر مانند یک صحنه تئاتر است که در آن قصه‌ها، داستان‌ها و رویدادهای مختلف اتفاق می‌افتد. این رویدادها و اتفاقات شکل گرفته در شهر ممکن است همساز یا متضاد یا قابل دسترس به عموم یا انحصاری بشود؛ همه این اتفاقات باید بر اساس یک موضوعی صورت بگیرند که به آن توسعه پایدار می‌گویند، در واقع توسعه پایدار یک پارادایم است.

توسعه پایدار در شهرها به دهه ۱۹۸۰ میلادی بر می‌گردد البته قبل از آن در سال ۱۹۷۰ الگوی توسعه عملکردی وجود داشته است. به طور کلی شهری کیفی است که عملکردهای مورد نیاز شهر را تأمین کند. در الگوی توسعه پایدار توجه به مسئله بومی شناختی و آثار بومی شناختی حائز اهمیت است که در اصل این الگوی توسعه پایدار، نماینده دوران بلوغ و بصیرت در مدیران شهری است. هرقدر شهر منظر طبیعی داشته باشد آن شهر، شهری کیفی است. یعنی در تلاش باشند محیط بهتری برای زندگی روزمره مردم ایجاد کنند به جای انهدام و دستکاری در طبیعت و نابودی آن، طبیعت را محترم بشمارند. وظیفه دولت، شورای شهر و شهرداری حفظ طبیعت شهرها است. حفظ طبیعت مهم‌ترین روح توسعه پایدار است.

ارکان توسعه پایدار به چند دسته تقسیم می‌شود؟

پایداری در شهرها در سه رکن اصلی مطرح است که این سه رکن شامل اقتصادی، زیست محیطی و اجتماعی-فرهنگی است. ارکان توسعه پایدار، رکن‌های جدا از هم نیستند و زمانی معنا پیدا می‌کنند که در کنار هم قرار بگیرند. این ارکان وقتی کنار هم قرار بگیرند رشد و پیشرفت فراگیر نسل حاضر با حفظ منابع برای نسل‌های آینده برای شهر به ارمغان می‌آورد.

پس از جنگ جهانی دوم خصوصاً در آمریکا شهرها به توسعه نیاز پیدا می‌کنند. شهرسازی در این دوره رشد بسیار زیادی پیدا می‌کند مخصوصاً آمریکا که بعد از جنگ جهانی دوم از نظر مالی، اقتصادی و نظامی قدرت برتر دنیا شده است. در این دوران دولت فدرال اعتبار پروژه‌های درشت مقیاس را تأمین می‌کرد؛ بر این اساس به شهرداری‌های کشور اعلام کرده بود که اعتبار پروژه‌های درشت مقیاس را تأمین خواهد کرد. هر شهرداری که پروژه‌های بزرگ داشته باشد دولت هزینه آن را پرداخت خواهد کرد مانند پروژه‌های مسکن انبوه برای اقشار کم درآمد، پل‌های بزرگ، بزرگراه‌ها و...

هدف اصلی توسعه پایدار چیست؟

هدف اصلی توسعه پایدار ارتقا کیفیت زندگی انسان است بر این اساس میان نیازها و نهایت خواسته‌های انسان تعادل برقرار می‌کند. بنابراین توسعه پایدار که در ذیل آن توسعه پایدار معماری است و شهرها و شهرسازی در طرح‌ها مطرح می‌کنند، تلویحاً می‌خواهد تعادلی بین سه حیطه توسعه در شهرها ایجاد کند؛ توسعه کالبدی محیطی، توسعه اجتماعی فرهنگی شهرها و توسعه اقتصادی سیاسی.

نکته اصلی در معماری پایدار پیشگیری از نابودی محیط، آلودگی محیطی و همچنین هماهنگی با طبیعت به جای اقدامات عمرانی، برخلاف شرایط طبیعی شهرها و مناطق است. حاصل این معماری هماهنگی با طبیعت در تأمین سلامت روحی شهروندان و زیبایی سطحی محیط شهر است. توسعه پایدار حداکثر آسایش را برای افراد در شهرها با حفظ منابع طبیعی فراهم می‌کند.

توسعه پایدار به چه اصولی توجه دارد؟

در توسعه پایدار نگاه کلان است یعنی به کلیت شهر توجه می‌شود نه به جز شهر و تک تک رویدادها در واقع توسعه پایدار به تمام رویدادهایی که در شهر اتفاق می‌افتد توجه می‌کند این یعنی کلی‌نگری به جای جزئی‌نگری در شهر، یعنی ما به جای اینکه تکه تکه کارها را توسعه دهیم، کلیت توسعه را در شهر نگاه می‌کنیم. به طور مثال می‌خواهیم در یک قسمت شهر مرکز فرهنگی یا تالار راه اندازی کنیم، این مهم نیست که در شهر مرکز فرهنگی و تالار داشته باشید هرچند که برای شهر لازم است اما مهم‌تر این است که شما بین اینها چه ارتباطی برقرار می‌کنید که به این موضوع در شهرسازی توالی رویداد می‌گویند.

یکی از رکن‌های توسعه پایدار، پایداری اجتماعی-فرهنگی است، وقتی با این رویکرد نگاه می‌کنیم شهر و مراکز شهری، خیابان‌ها، لبه‌های ساحلی و کوه‌ها ارزش و معنا پیدا می‌کنند و ما با این نگرش دریا و لبه ساحلی را به گونه‌ای دیگر می‌بینیم. اینجاست که سازگاری با نیروهای طبیعی در شهر مطرح می‌شود. نه تنها بندرعباس بلکه کل استان هرمزگان قرار است بار اشتغال کشور را به دوش بکشد و این جای نگرانی دارد. رشد سریع جمعیت و صنعتی شدن همان آثاری را بر محیط زیست وارد می‌کند که قبل از آن در شهرهای صنعتی اروپا و دنیا ایجاد شده است.

توسعه پایدار چگونه می‌تواند به توسعه شهر بندرعباس کمک کند؟

عینک و دید ما در توسعه پایدار این است که نیازهای نسل حاضر را تأمین کنیم بدون آنکه به توانایی نسل آینده برای تأمین نیازهایش لطمه وارد کنیم. بنابراین لازم است که به مناطق شهری از جمله شهر آلوده بندرعباس که صنایع آلوده کننده در غرب، از خارج و آلودگی زیست محیطی درون شهر به ویژه فاضلاب به شهر فشار می‌آورد، توجه ویژه شود؛ در این راستا برای توسعه پایدار بندرعباس باید تلاش کنیم که آلودگی‌های شهری را کاهش دهیم تا بار دیگر شهر را به سیستم طبیعی خود برگردانیم که شامل عدم ورود آلودگی به دریا، زباله و موارد دیگر است.

شهرها و طبیعت رابطه دوطرفه دارند. امروزه به دلیل توسعه ناپایدار شهرهایمان را نابود می‌کنیم و از هر طرف مورد فشار قرار می‌دهیم.ما از شرق و غرب بندرعباس پروژه‌هایی داریم که به شدت محیط زیست را تحت شعاع خود قرار داده است. از مزارع پرورش میگو که بدون کارشناسی در شرق شهر بندرعباس مکان یابی شدند، مکان‌هایی که باید برای گردشگری اختصاص داده می‌شد و اسکله‌هایی که در شرق بندرعباس ارتباط طبیعی با دریا را قطع کرد تا نابودی ارتباط بین ساحل، کرانه و دریا.

آیا پایداری شهرهای سنتی مثل بندرعباس امکان پذیر است؟

پایداری شهری مانند بندرعباس علی رغم همه پیچیدگی‌هایی که دارد به راحتی امکان پذیر است به شرط آنکه معماری پایدار جزئی از جهان بینی ما شود و مدیران شهری، شوراهای شهر، شهردارها و مدیران دولتی به این اعتقاد و باور برسند. مسئله اصلی در باور و دانشی است که در مدیریت شهری وجود ندارد.

توسعه پایدار شهری چگونه محقق می‌شود؟

اصولاً باید پیش از اینکه مدیری در حوزه شهری قرار بگیرد یک دوره آشنایی با الگوی توسعه پایدار را داشته باشد و نمونه‌های آن را در دنیا ببیند. کار مشکلی نیست زمانی که می‌خواهیم اسکله‌ای را راه اندازی کنیم جای اینکه خاک را در دریا بریزیم شمع کوبی می‌کنیم. ما در گذشته خاک‌ریزی به این صورت نداشتیم، امروز یاد گرفتیم که برای ساخت اسکله باید خاک ریخت. نه دانش آن را داریم و نه باور و نه اعتقاد و جهان بینی آن را. دانش ما دانش‌های جزئی است، مدیران شهری ما باید یاد بگیرند که عینک کلی‌نگری بزنند که برای یادگیری باید دل به آموزش سپرد.

وقتی حرف ما در حوزه پایداری اجتماعی است، محله خواجه عطا بندرعباس را در نظر می‌گیریم. این محله حامل فرهنگ محلی است، ما باید تلاش کنیم که مینیاتوری کار کنیم، اجازه ندهیم کسی در آنجا به فرض مثال نمایشگاه ماشین بزند. در آنجا روابطی بین مردم، دریا و گردشگرها اتفاق افتاده است. وقتی خانه و اشتغال در جوار ساحل ایجاد می‌شود جمعیت زیادی در آن محل حاضر است که از سویی بخشی از اوقات فراغت مردم را نیز به خود اختصاص می‌دهد. لذت بخش است دیدن محیط بومی شهر خانم‌هایی با لباس‌های محلی خود، آقایانی که در حال ماهی گرفتن هستند، صدای موج و طبیعت و منظره آن و … اینها با بافت شهری که حامل فرهنگ شهری است مأنوس می‌شود، اتفاق خیلی بزرگی است که باید با دقت در این حوزه کار کرد. تخریب کردن این نوع محلات حکم تخریب فرهنگ یک شهر را دارد، به خانه‌های آن محله باید شهرداری اجازه مرمت دهد.

بزرگترین و مهمترین مزیت بندرعباس در توسعه پایدار چیست؟

مزایای زیادی داریم، اما محوری‌ترین مزیت بندرعباس، ساحلی بودن آن است. این سواحل اگر سواحل فعالی باشند نقش تعادل بخشی به منظر شهری دارند. دریا و ساحل یکی از بزرگترین فرصت‌ها برای جو جمعیتی است و ارتباط قوی بین زندگی اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در فضای شهر با کالبد شهر ایجاد می‌کند.

این کارشناس شهرسازی ادامه می‌دهد: از سال ۱۳۸۰ بر اساس الزامات بین المللی طرح جامع مدیریت یکپارچه مناطق ساحلی ایران نیز مطرح شد. اینکه کانون اصلی شهرهای ساحلی کجاست به نوار ساحلی آن مربوط است؛ ما چندین کیلومتر از ساحل ترمینال را تا محله سورو طی می‌کنیم، این یک ساحل قوی است که در دنیا بی نظیر است و دارای پتانسیل بالایی است. بندرعباس یکی از هیجان‌انگیزترین سواحل دنیا را دارد؛ یکی از اجزای مهم ساحل کنار آب یا فضاهای ثانوی همگانی، فضای آزاد و باد حاشیه ساحلی است که به عنوان رابط به حوزه شهری متصل است.

آب کنارها منطقه تعاملی بین توسعه شهری و آب هستند. ما در بندرعباس در کنار این، یک نوار ساحلی هم داریم که نوار باریکی در ناحیه انتقالی بین دریا و خشکی است که در شهر بندرعباس کیلومترها امتداد دارد. ما علاوه بر اینکه در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم از نعمت کوه و تپه ماهور نیز بهره‌مندیم. تپه ماهور و تپه‌های بالای آزادراه شهید رجایی پتانسیل قوی برای توسعه پایدار بندرعباس است.

متأسفانه به دلیل عدم توسعه پایدار این پتانسیل قوی که بام شهر بندرعباس است هر روز تکه تکه شکاف می‌خورد و به نمایشگاه ماشین و از این قبیل تبدیل می‌شود؛ تپه ماهورها یک پتانسیل بسیار قوی هستند، البته یکی از اقدامات خوب شهرداری بندرعباس ایجاد پارک پنجه علی بود، پارکی که منظر طبیعی و دره‌ای وسیع مانند دره کالیفرنیا دارد.

گفت و گو از سمانه کمالی باغستانی، خبرنگار سرویس کلانشهرهای ایمنا

کد خبر 497979

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بندر عباس شهرداري بندرعباس توسعه پایدار شهری توسعه پایدار توسعه پایدار شهر اهداف توسعه پایدار توسعه پایدار کشور توسعه شهری توسعه شهر شهر ساحلی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق توسعه پایدار شهر بندرعباس مدیران شهری الگوی توسعه زیست محیطی یک شهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۸۰۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد

وزیر امور خارجه با بیان اینکه چگونگی و کیفیت نقش آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد، قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری را ابزار مهمی در توقف نسل‌کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف دانست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، حسین امیرعبداللهیان امروز_ شنبه پانزدهم اردیبهشت_در سخنرانی خود در پانزدهمین نشست سران اسلامی تحت عنوان ارتقای وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار در بانجول پایتخت گامبیا، ضمن محکومیت شدید تداوم جنایات وحشیانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مقاوم و مظلوم غزه، بر ضرورت تقویت اتحاد و همبستگی بیش از پیش کشورهای اسلامی برای توقف فوری نسل کشی، جنایات جنگی ترکیبی رژیم صهیونیستی و لزوم ارسال فوری، کافی و بدون مانع کمک‌های بشر دوستانه به سراسر غزه تأکید کرد.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی شک این دوره زمانی نیز با همه مصایب و سختی‌های آن بر ملت فلسطین خواهد گذشت اما چگونگی و کیفیت نقش آفرینی ما دولت‌های مسلمان در برخورد با این بحران در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد. بی تردید قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی و تحریم عملی تسلیحاتی و تجاری ابزار مهمی در توقف نسل کشی اسرائیل در غزه و جنایاتش در کرانه و قدس شریف است. از دولت‌ها و کشورهای مسلمان و آزادیخواهی که در این مسیر اقدام کردند، صمیمانه قدردانی می‌کنیم.

امیرعبداللهیان افزود: تحولات اخیر فلسطین و مقاومت غزه و کرانه بار دیگر ثابت کرد، از بین بردن مقاومت فلسطین و حماس، به عنوان یک حرکت آزادیبخش در مقابل اشغالگر، توهمی بیش نبود. چرا که رژیم اسرائیل یک دولت مشروع نیست، او فقط یک قدرت اشغالگر آپارتاید است و گذشت زمان نیز هرگز به قدرت اشغالگر مشروعیت نمی بخشد. تحقق صلح و امنیت پایدار و عادلانه در منطقه تنها از طریق پایان اشغال سرزمین فلسطین، سوریه و لبنان، بازگشت آوارگان فلسطینی به سرزمین مادری خود و تضمین تحقق حق تعیین سرنوشت میسر است.

رئیس دستگاه دیپلماسی تاکید کرد: کارزار جهانی حمایت از فلسطین و محکومیت جنایات ضد بشری رژیم صهیونیستی با گذشت ۷ ماه از آغاز جنگ همچنان با قدرت ادامه دارد و به دانشگاه‌های آمریکا، اروپا و سایر کشورهای جهان رسیده است. مدعیان دروغین آزادی بیان در غرب، این صدای اعتراضی وجدان‌های بیدار بشری را با سرکوب خشونت آمیز پاسخ می‌دهند و با دیگر رویکرد استانداردهای دوگانه خود را به نمایش می‌گذارند.

امیرعبداللهیان در ادامه خطاب به حاضران جلسه گفت: افکار عمومی جهان و به ویژه جهان اسلام قویاً از ما انتظار دارند تا در نتیجه این اجلاس سران، توصیه و اقدامات مهمی داشته باشیم شامل:

۱- تاکید بر برقراری آتش‌بس فوری، کامل، بی‌قید و شرط و دائم در تمام مناطق غزه از جمله در رفح و حتی کرانه باختری؛

۲- رفع کامل محاصره انسانی غزه؛

۳- تبادل اسرا؛

۴- موظف ساختن رژیم اسرائیل به خروج فوری، کامل و غیرمشروط تمامی نیروهای نظامی و تجهیزات آنها از غزه و تضمین بین المللی بازگشت امن مردم به مناطق و اماکن خود؛

۵- اعمال تحریم فوری تسلیحاتی و تجاری علیه رژیم اسرائیل؛

۶- حمایت از قرار موقت الزام آور دیوان بین الملل دادگستری و فراهم ساختن زمینه محاکمه و مجازات تمامی آمران، عاملان جنایات اسرائیل. برای تضمین صلح و امنیت در منطقه و جهان اسلام، باید رژیم سرکش و اشغالگر فلسطین را متوقف، محاکمه و مجازات کرد.

وزیر امور خارجه یادآور شد: جهان اسلام اکنون در وضعیت بسیار حساس و پیچیده‌ای قرار دارد به نحوی که کشورهای اسلامی در تلاش برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار با طیفی از چالش‌ها ازجمله بی‌ثباتی اقتصادی، ناآرامی‌های سیاسی، درگیری‌های منطقه‌ای، اشغال خارجی، حضور بیگانگان و مداخله قدرت‌های فرا منطقه‌ای مواجه هستند. این چالش‌ها تاکنون به تشدید فقر، تضعیف انسجام اجتماعی و اختلال در روند تلاش‌های توسعه‌ای منجر شده است. با این وجود، این چالش‌ها می‌توانند موجد فرصت‌هایی قابل‌توجه برای پیشرفت و نوآوری در جهان اسلام و شکوفایی تمدن اسلامی باشند.

وی تاکید کرد: میراث فرهنگی غنی، منابع طبیعی متنوع و جمعیت جوان و مستعد کشورهای اسلامی، زمینه‌های مساعدی را برای پیشبرد طرح‌های توسعه پایدار بر اساس شاخص‌ها، معیارها ارزش‌های اسلامی فراهم ساخته است. در این راستا جهان شاهد است که مردان و زنان جوان با استعداد و تلاشگر ایران در مسیر توسعه علم و فناوری بومی شگفتی‌های بزرگی آفریده‌اند. این ظرفیت سرشار در میان همه جوانان کشورهای اسلامی موجود است.

امیرعبداللهیان اضافه کرد: ما بر این باوریم که در راستای تحقق شعار تقویت، اتحاد و همبستگی از طریق توسعه پایدار؛

اول- ملت‌های اسلامی با تمرکز و سرمایه‌گذاری در بخش نیروی انسانی، فناوری و زیرساخت‌ها می‌توانند ظرفیت بزرگ خود را در جهت نیل به اهداف توسعه پایدار ملل مسلمان بکار گیرند.

دوم- جهت تعمیق سطح همکاری‌ها و تسرّی توسعه پایدار و همه‌جانبه می‌بایست شبکه همکاری‌های اقتصادی، فنی، توسعه‌ای، تجاری و مالی- پولی میان کشورهای اسلامی در بستر توافقات و سازوکارهای هدفمند و مشترک، بیش‌ازپیش تقویت گردد.

سوم- ایجاد یک پلتفرم اختصاصی در چارچوب سازمان همکاری اسلامی جهت اشتراک‌گذاری دانش، تخصص و منابع مرتبط با توسعه پایدار لازمه تحقق طرح‌های توسعه‌ای ملل مسلمان است.

چهارم- ارتقای یکپارچگی اقتصادی و تجاری بین کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی جهت دستیابی به اهداف توسعه پایدار، بر مبنای ارزش‌ها یک ضرورت است.

پنجم- به‌کارگیری ابتکارات و نوآوری‌های فن آورانه و گسترش تحقیقات علمی به منظور پیشبرد دستور کار تحقق اهداف توسعه پایدار در چارچوب سازمان همکاری اسلامی نیازمند طراحی سازوکاری مناسب است.

وزیر امور خارجه ادامه داد: بی تردید اهداف مهم توسعه پایدار در هر نقطه از جهان بدون تضمین صلح و امنیت پایدار محقق نخواهد شد. همیاری و همکاری کشورها با شعار «امنیت و توسعه پایدار برای همه» ضرورت و فوریت می‌یابد.

امیرعبداللهیان در پایان تاکید کرد: حمله تروریستی رژیم صهیونیستی به سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق، بار دیگر چهره واقعی رژیم تروریست اسرائیل را آشکار ساخت. جمهوری اسلامی ایران با توسل به قاعده حقوقی دفاع مشروع، و پس از نامید شدن از نقش بازدارنده شورای امنیت سازمان ملل- روز شنبه ۱۳ آوریل، پاسخ نظامی حداقلی و محدودی به اسرائیل داد. البته ما با صدای بلند هشدار دادیم در صورت هر گونه ماجراجویی جدید رژیم اسرائیل علیه منافع ایران در داخل و یا خارج، واکنش بعدی ما علیه اسرائیل حداکثری، فوری و کاملاً پشیمان کننده خواهد بود. این تصمیمی تغییرناپذیر است.

وزیر امور خارجه تصریح کرد: توسل ایران در اعمال حق دفاع مشروع نشان دهنده رویکرد مسئولانه ما نسبت به صلح و امنیت منطقه و جهان است. ما امنیت جهان اسلام و امنیت منطقه را امنیت ایران می‌دانیم و دست دوستی خود را با دولت‌های منطقه و جهان اسلام به گرمی می‌فشریم. رژیم اشغالگر اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ماست. بار دیگر، آمادگی کامل جمهوری اسلامی ایران را برای همکاری با دولت گامبیا و کلیه دولت‌های عضو سازمان همکاری اسلامی جهت ارتقای کارآیی این سازمان در جهان در حال گذار کنونی با هدف تقویت و تضمین منافع مشترک و صیانت از کیان و استقلال سیاسی و اقتصادی کشورهای اسلامی اعلام می‌کنم.

کد خبر 750561

دیگر خبرها

  • تأکید امیرعبداللهیان بر تحریم تسلیحاتی و تجاری اسرائیل
  • رژیم اسرائیل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • امیرعبداللهیان: نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در بحران غزه در تاریخ ثبت می‌شود
  • چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در برخورد با جنگ غزه در تاریخ ثبت خواهد شد
  • مصائب فلسطینیان خواهد گذشت، اما چگونگی نقش‌آفرینی دولت‌های مسلمان در تاریخ ثبت می‌شود
  • «قطع روابط» و «تحریم عملی» نقش مهمی در توقف جنایات رژیم صهیونیستی دارد
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • متن سخنرانی امیرعبداللهیان در اجلاس گامبیا
  • رژیم اسراییل ریشه ناامنی و دشمن مشترک ما است
  • رقم زدن حرکات توسعه‌ای با جذب سرمایه گذار