Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-03@16:51:11 GMT

آموزش فارسی در مدرسه‌های هند

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۸۷۶۰

آموزش فارسی در مدرسه‌های هند

آفتاب‌‌نیوز :

به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، با تصویب سند جدید نظام آموزشی هندوستان و قرار گرفتن آموزش زبان فارسی در مدرسه‌های این کشور، بنیاد سعدی با همکاری مراجع ذی‌ربط به عنوان متولی تالیف کتاب‌های آموزشی از سوی کشور هندوستان انتخاب و از حدود پنج ماه پیش، ترجمه سند نظام آموزشی و تشکیل کارگروه برای تالیف کتاب‌ها در این بنیاد انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در پی این موضوع اولین جلسه هم‌اندیشی با حضور رییس و معاونان بنیاد سعدی، دبیر اول و دوم سفارت هندوستان در ایران، علی دهگاهی، مدیرکل آسیا و اقیانوسیه سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، حسین سوزنچی، مدیرکل دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش، بهروز محمودی بختیاری، عضو هیات علمی دانشگاه تهران و تعدادی از مدیران و کارشناسان بنیاد سعدی برگزار شد.

غلامعلی حدادعادل، رئیس بنیاد سعدی در این نشست با ابراز خرسندی از تصمیم دولت هندوستان و اهمیت آموزش زبان فارسی در این کشور گفت: امیدوارم با همکاری ایران و هند، گام موثری برای آموزش زبان فارسی در این کشور برداشته شود و به تحکیم روابط دو کشور بیافزاید. به همین منظور در بنیاد سعدی گروهی تشکیل شد تا اقدامات لازم را برای تالیف کتاب و برنامه‌های درسی مرتبط انجام دهد، این شورا نیز امروز به منظور تبادل نظر کتاب‌های درسی فارسی در کشور هند تشکیل شده است.

او به پیشینه تاریخی زبان فارسی در هندوستان اشاره و بیان کرد: در بخش‌هایی از هند، زبان فارسی هنوز هم تکلم می‌شود و به عنوان مثال نماد تمدنی هند که تاج محل است و بزرگ‌ترین جاذبه گردشگری این کشور است، توسط شاه جهان بنا شده که زبان مادری‌اش فارسی است و از این قبیل بناها بسیار وجود دارد و سقف کاخ ریاست جمهوری هند در دهلی سالن اصلی با نقش و نگار و اشعار فارسی مزین است و این نشان‌دهنده حضور زبان فارسی در این کشور است.

حدادعادل افزود: ما وظیفه داریم با دولت هند همکاری کنیم تا این تصمیم به خوبی اجرا شود. در ایران موسسه همتای NCERT سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی است و دکتر سوزنچی، مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی و تالیف کتاب‌های درسی است که نقش بسیار مهمی در این پروژه دارند و بنیاد سعدی با این سازمان همکاری می‌کند تا این کتاب‌ها تالیف شود. دکتر دهگاهی، از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی سال‌ها در هند رایزن فرهنگی بودند و هند را می‌شناسند، استاد محمودی بختیاری نیز به عنوان استاد زبان‌شناسی در کار تالیف کتاب و فارسی‌آموزی با بنیاد سعدی و فرهنگستان زبان فارسی ارتباط دارند؛ و با همکاری این عزیزان تالیف کتاب‌ها انجام می‌شود.

رئیس بنیاد سعدی سپس گفت: ما سعی می‌کنیم کار خودمان را علمی و واقع‌بینانه انجام دهیم و رعایت ملاحظات دولت هند را در نظر داشته باشیم. به همین منظور برای آغاز کار، کل سند را به زبان فارسی ترجمه کردیم زیرا به غیر از موضوع زبان فارسی، لازم است همکاران ما در وزارت آموزش و پرورش از نظام آموزشی هندوستان مطلع شوند.

او با تاکید بر این‌که باید به صورت متوالی و هرسال یک کتاب منتشر کنیم تا دانش‌آموزی که سال اول را خواند، برای سال بعد دچار مشکل نشود، افزود: همچنین یکی از نکات مهم دیگر، تربیت معلم برای این کتاب‌هاست که به اندازه تالیف کتاب اهمیت و کار دارد و لازم است حتی رشته تربیت مدرس فارسی در دانشگاه‌های این کشور ایجاد شود و سپس در کنار این کارها، کتاب‌های کمک‌آموزشی نیز تالیف کنیم.

رضامراد صحرایی، معاون آموزش و پژوهش بنیاد سعدی نیز در این جلسه، به تشریح سند نظام آموزشی هندوستان پرداخت و از اقدامات همکارانش برای نیازسنجی، مخاطب‌شناسی و شروع تالیف کتاب‌های درسی گفت.

همچنین هریک از حاضران ضمن تقدیر از تصمیم دولت هند، نظرات و پیشنهادات خود را برای تالیف کتاب‌های آموزشی بیان کردند و مقرر شد هر دو ماه یک‌بار این جلسات به صورت منظم برگزار و آخرین اقدامات مطرح شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: بنیاد سعدی زبان فارسی هند تالیف کتاب تالیف کتاب ها زبان فارسی کتاب های درسی نظام آموزشی بنیاد سعدی دولت هند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۸۷۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است، این رسانه‌ها او را نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی معرفی می‌کنند.

برخی رسانه‌های اسرائیلی ازجمله جروزالم پست وبرخی از رسانه‌های فارسی‌زبان وابسته به آنها یعنی ایران اینترنشنال درخبری مدعی شدند که رامین یکتاپرست توسط اسرائیل کشته شده است و او نیروی وابسته به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بوده است.

بنابر گزارش تسنیم، پیگیری خبرنگار ما از منابع مطلع حاکی است که این اخبار صرفاً یک دستاوردسازی خیالی برای رژیم تروریستی اسرائیل است و فردی به‌نام رامین یکتاپرست هیچ ارتباطی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ندارد.

رامین یکتاپرست یک فرد دوتابعیتی است که سابقه چندان مثبتی هم ندارد؛ همچنین برخی اطلاعات حاکی است که او در یک درگیری شخصی کشته شده است.

رسانه‌های اسرائیلی و به‌ویژه فارسی‌زبان‌هایی مانند ایران اینترنشنال، پس از شکست این رژیم در عملیات تنبیهی وعده صادق، در چند نوبت سعی کرده‌اند دستاوردهای خیالی برای آنها بسازند.

خود رسانه‌های آلمانی هم پیشتر نوشته بودند که طبق ادعای پلیس آلمان یکتاپرست در سال‌های 2009 و 2010 یک فاحشه‌خانه در لورکوزن آلمان را اداره می‌کرد و پس از آن به کلوب‌های موتورسواری که به بزهکاری شهرت داشتند، ملحق می‌شود.

دیگر خبرها

  • ادبیات فارسی بر قله جهان + فیلم
  • آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟
  • اعلام آمادگی دانشگاه مطرح ایرانی برای آموزش زبان فارسی به دانشجویان اخراجی آمریکا
  • آموزش زبان فارسی در ارمنستان موجب تقویت تعاملات دو کشور می‌شود
  • توسعه ظرفیتهای آموزش زبان فارسی در جمهوری خودمختارنخجوان
  • ادعای اسرائیل درباره ترور نیروی وابسته به سپاه؛ رامین یکتاپرست کیست؟
  • گزارش BBC در باره نیکا شاه کرمی تناقض های متعدد دارد
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • سرگذشت فارسی‌زبانان آسیای میانه /نگاهی به کتاب «تاریخ تاجیکان ورارود»
  • دستاوردسازی خیالی اسرائیل و رسانه‌هایش درباره رامین یکتاپرست