Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-01@11:00:21 GMT

شمالی‌ترین نقطه‌ی تهران، متری چند؟

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۰۹۹۵۰

شمالی‌ترین نقطه‌ی تهران، متری چند؟

زعفرانیه، شمالی‌ترین محله‌ی تهران در منطقه‌ی یک شهرداری این شهر، یکی از قدیمی‌ترین محلات تهران بزرگ است... - اخبار بازار -

نگاهی به هویت، تاریخچه و شهرسازی محله زعفرانیه

زعفرانیه، شمالی‌ترین محله‌ی تهران در منطقه‌ی یک شهرداری این شهر، یکی از قدیمی‌ترین محلات تهران بزرگ است. از روزی که فتحعلی‌شاه قاجار، دستور توسعه‌ی تهران را صادر کرد، شاید هرگز فکر نمی‌کرد شمالی‌ترین محله‌ی آن، که آن روزها قریه‌ای بود در حاشیه‌ی شهر تهران، دویست سال بعد به یکی از گران‌ترین محله‌ی تهرانِ مدرن تبدیل شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

زعفرانیه با توسعه‌ی تهران بخشی از این شهر شد. خیابان پهلوی سابق، ولیعصر فعلی، به قوام‌یافتن و محلیت‌ پیدا کردن این محله بسیار کمک کرد. با این‌همه، زعفرانیه تا آغاز دوره‌ی پهلوی اول، همچنان محل زیست و زندگی مردم طبقه‌ی متوسطی بود که امکان زیستن در مرکز تهران، یعنی محدوده‌ی باب همایون و میدان توپخانه و خیابان فردوسی را نداشتند.

رشد زعفرانیه از کجا شروع شد؟

زعفرانیه با سقوط پادشاهی قاجار و آغاز پادشاهی پهلوی، به سرعت در مسیر رشد قرار گرفت. کاخ سعدآباد که تا پیش از ظهور سلسله‌ پهلوی، سکونتگاهِ فصلی پادشاهان قاجاری در تابستان‌ها بود، حالا محل رفت و آمد دائمی خانواده‌ی پهلوی شده بود. این موضوع به توسعه‌ی زعفرانیه و بیشتر شدن ارزش املاک آن منطقه کمک شایانی می‌کرد. روستای کوچک در شمال غربی تجریش، با یک آب‌انبار، چهار حلقه قنات و یک باب حمام، حالا محله‌ای بود در تهران، که محل رفت و آمد خانواده‌ی سلطنتی شده بود و بنابراین، به سرعت داشت بزرگ‌ می‌شد و مختصات مدرن می‌یافت.

چرا زعفرانیه؟

در وجه تسمیه‌ این محله به زعفرانیه، سند متقن تاریخی وجود ندارد. قول‌هایی شفاهی البته مطرح است؛ از آن جمله، این که در اراضی منطقه‌ی زعفرانیه، در دوران قاجار زعفران کشت می‌شده است. نقلی از مرحوم منوچهر ستوده، ایران‌شناس و جغرافی‌دان وجود دارد که مستندتر و محکم‌تر از نقل‌قول‌های دیگر است. ستوده درباره‌ی نام‌گذاری این محله به زعفرانیه می‌نویسد: «اراضی زعفرانیه بخشوده محمد شاه قاجار به یکی از کنیزانش مشهور به زعفران باجی بوده‌است» و به این ترتیب نام زعفرانیه، برگرفته از نام زعفران‌باجی است.

زعفرانیه دقیقا کجاست؟

زعفرانیه یکی از مرتفع‌ترین مناطق تهران نیز هست. ارتفاع این محله بین 1650 تا 1800 متر از سطح آب‌های آزاد است و قرار داشتن زعفرانیه در چنین ارتفاعی، آب و هوای این منطقه را از متوسط آب و هوای شهر تهران خنک‌تر کرده است. زعفرانیه، از یک سو به تجریش و از سوی دیگر به ولنجک منتهی می‌شود. دسترسی‌های این محله از خیابان ولیعصر و همچنین منطقه‌ی ولنجک است. تهران در ضلع شمالی‌اش با زعفرانیه تمام می‌شود. این محله به اتوبان‌های چمران، مدرس، صدر و یادگار امام نزدیک است.

قیمت املاک در محله زعفرانیه

زعفرانیه یکی از گران‌ترین محلات تهران برای سکونت است. بر اساس آگهی‌های منتشر شده در سایت دیوار، در این محله، قیمت هر متر آپارتمان 116 میلیون و 500 هزار تومان است. آگهی‌های دیوار همچنین به ما می‌گویند یک خانه‌ی 40 متری در این محله برابر با 4 میلیارد و 600 میلیون تومان است و خریدار یک خانه 80 متری در این محله، باید حدود 9 میلیارد و 300 میلیون تومان برای خرید خانه هزینه کند.

همچنین ذکر این نکته ضروری است که یک متر خانه در زعفرانیه، معادل بیش از دو سال حقوق یک کارگر است. از این‌رو، زعفرانیه اگر گران‌ترین محله‌ی تهران برای سکونت نباشد، یکی از گران‌ترین محلات این کلان‌شهر است.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ترین محله ی تهران شمالی ترین ترین محلات گران ترین منطقه ی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۰۹۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود

مهدی عقیل، استاد دانشگاه و نویسنده لبنانی با بیان اینکه آنچه در شب ۱۳ و ۱۴ آوریل رخ داد، یک نقطه عطف استراتژیک در سطح قواعد بازدارندگی یا قواعد درگیری در خاورمیانه بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران از صبر استراتژیکی که از سال ۲۰۱۰ پیشه کرده بود به بازدارندگی استراتژیک یا بازدارندگی فعال منتقل شد.

دریافت 52 MB

خبرنگار: منصوره حسنی / تدوینگر: حمیدرضا برزگر 

دیگر خبرها

  • حفظ چنار ۸۰ ساله در پروژه احداث سرای محله باغ فردوس | ببینید چطور گوهر سبز در دل ساختمان ۵ طبقه زنده ماند
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • برجای ماندن چندین شهید و زخمی در بمباران محله‌های مسکونی غزه
  • افغانستان نقطه اتصال منطقه است
  • مرزی‌ترین نقطه خراسان شمالی سینما خواهد داشت
  • احداث بوستان ۲۲۰۰۰ متری در منطقه ۱۶
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شدند/ شانس گرفته شده از مردم را به آنها بازگردانیم
  • دوچرخه‌هایی که در تهران محو شده‌اند
  • نکات کلیدی برای خرید و فروش ملک در ستارخان
  • ویدیو/ عملیات تنبیهی ایران علیه اسرائیل نقطه عطف استراتژیکی در منطقه خاورمیانه بود