Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر امور خارجه آمریکا در اظهارنظری که ظاهرا کنایه‌ای تلویحی به نفوذ فزاینده چین در منطقه است، به رهبران حوزه اقیانوس آرام نسبت به "تهدیدها علیه نظم بین‌المللی مبتنی بر قواعد" و "فشار اقتصادی" هشدار داد.

 به نوشته روزنامه گاردین، آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا این هشدار را خطاب به رهبران هیات‌های نمایندگی ۱۱ کشور و منطقه حوزه اقیانوس آرام شامل فیجی، جزایر سلیمان، جزایر کوک، میکرونزی، پولینزی، پالائو و جزایر مارشال که در کنفرانس رهبران جزایر اقیانوس آرام در هاوایی شرکت کرده بودند مطرح کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بلینکن در صحبتهایش بر حمایت آمریکا از کشورهای جزیره‌ای حوزه اقیانوس آرام در ضمن مواجهه آنها با "چالشهای مشترکی که ما باید در کنار یکدیگر با آنها مقابله کنیم" از جمله کووید-۱۹ و بحران آب وهوایی تاکید کرد. همچنین او ظاهرا به انتقاد از اقدامات استرالیا در قبال بحران آب و هوایی پرداخته و "از همه کشورها به ویژه بزرگترین انتشار دهندگان گازهای گلخانه‌ای خواست تا سریعا و به میزانی چشمگیر میزان انتشار این گازها را کاهش دهند." اما تمرکز اصلی این سخنرانی تلویزیونی نفوذ فزاینده چین در منطقه بود.

وزیر خارجه آمریکا گفت: فشار اقتصادی در سراسر منطقه رو به افزایش است. آمریکا کاملا حامی توسعه و سرمایه گذاری بیشتر در این جزایر است اما این سرمایه گذاری باید پایبند به استانداردهای بین المللی مرتبط با توسعه پایدار اجتماعی و زیست محیطی باشد و باید به شکلی شفاف و همراه با رایزنی عمومی مورد پیگیری قرار بگیرد. و هر کشوری صرف نظر از اندازه باید همواره بتواند بدون ترس از تلافی دست به انتخاب بزند.

سخنرانی بلینکن در راستای کنفرانس رهبران جزایر اقیانوس آرام که در آن رهبران یا نمایندگان ۱۱ کشور یا منطقه این حوزه شرکت داشتند ایراد شد اما نمایندگان تعداد چشمگیری از کشورهای این حوزه شامل پاپوا گینه نو، تونگا، وانواتو، کریباتی، تووالو و ساموآ در آن شرکت نکردند.

متقابلا چین نیز چند روز پیش یک کنفرانس مجازی چین-جزایر اقیانوس آرام را برگزار کرد که در آن نمایندگان ارشد دولتهای اکثر کشورهای این حوزه از جمله نخست وزیران پاپوا گینه نو، جزایر سلیمان، تونگا، وانواتو، رئیس جمهور ایالات فدرال میکرونزی، نخست وزیر نیوئه و وزیر دفاع فیجی شرکت کردند.

بلینکن در سخنرانی خود همچنین بر تعهد آمریکا به اتخاذ اقدام در قبال بحران آب و هوایی که به گفته او در بردارنده "تهدیدی موجودیتی برای این جزایر" است، تاکید کرد.

وی افزود: کشورها باید دست به تعهدات بلندپروازانه زده و این تعهدات را اجرایی کنند. به عنوان مثال آمریکا در این جبهه پیشتاز است. بایدن اقدام به تعیین اهدافی در ارتباط با کاهش انتشار گازهای گلخانه به میزان دست کم نصف تا سال ۲۰۳۰ کرده است./ ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: حوزه اقیانوس آرام خارجه آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۱۲۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، «حسین امیرعبداللهیان» در جریان سفر به گامبیا و شرکت در پانزدهمین نشست سران کشورهای اسلامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: پانزدهمین نشست سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با شعار توسعه پایدار کشورهای اسلامی از روز شنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در بانجول، پایتخت گامبیا آغاز شد و در این نشست علاوه بر مباحث مربوط به توسعه پایدار کشورهای اسلامی، مساله توقف جنگ در غزه نیز در دستور کار جدی این نشست قرار داشت.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «ما در یک فضایی قرار داریم که احتمال توقف در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است» اظهار کرد: علت آن رایزنی‌ها، تلاش‌ها، فشارهای افکار عمومی و مجموعه شرایط جدیدی است که رژیم صهیونیستی در صحنه منطقه‌ای و بین‌المللی با آن مواجه شده است.

وی تاکید کرد: امیدواریم حقوق ملت فلسطین مورد توجه قرار بگیرد و شرایطی فراهم شود که بتوانیم شاهد توقف جنایات و نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه باشیم و شرایط در غزه برای ارسال کمک‌های انسان‌دوستانه و جابجایی ساکنان غزه به سمت منازل و مناطق خود به درستی فراهم شود.

امیرعبداللهیان همچنین گفت: در نشست روز شنبه اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در موضوع رژیم صهیونیستی، حمایت از ابتکار آفریقای جنوبی و رأی دیوان بین‌المللی دادگستری برای محاکمه سران رژیم صهیونیستی نیز مورد توجه قرار گرفت.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگر صحبت‌هایش در جمع خبرنگاران با اشاره به رایزنی‌های دوجانبه خود در حاشیه این نشست تصریح کرد: در ملاقات با وزیران امور خارجه عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر، پیگیری دیدارهای سران و نتایج توافقات آنها در ماه‌های گذشته دستور کار قرار داشت و درخصوص موضوعات منطقه‌ای با تمرکز بر مساله غزه و ضرورت توقف جنگ گفت‌وگو داشتیم.

وی در همین راستا تصریح کرد: توافقاتی داشتیم که با یک حرکت جمعی و هماهنگ برای کمک به برون‌رفت از این وضعیت در منطقه، بتوانیم حرکت کنیم.

امیرعبداللهیان گفت: با دیگر وزرای خارجه نیز در مورد مسائل دوجانبه، امور منطقه و بین‌المللی رایزنی و گفت‌وگو کردیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • واکنش روسیه به اقدام خصمانه کشورهای بالتیک برای قطع روابط
  • لاوروف: هر دو حزب آمریکا، روسیه و چین را دشمن می‌دانند
  • لاوروف: غرب و اوکراین برای مذاکره جدی آماده نیستند
  • وزیر خارجه: قطع روابط با اسرائیل در توقف نسل کشی مهم است
  • آبشناس: آمریکا به دنبال آشوب در کشورهای حوزه نفوذ روسیه است
  • افزایش احتمال توقف جنگ در غزه
  • وزیر امور خارجه: احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه افزایش پیدا کرده است
  • احتمال توقف جنگ در غزه نسبت به گذشته قدری افزایش پیدا کرده است
  • امیرعبداللهیان: باید رژیم اشغالگر آپارتاید اسرائیل را متوقف کنیم/ نحوه برخورد دولت‌های مسلمان با بحران غزه در تاریخ ثبت و ضبط خواهد شد/ دیدار گسترده وزیر خارجه با مقامات ارشد کشورهای اسلامی