Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید همتی گفت: مردم گوشت مورد نیاز خانوار را از مراکز عرضه معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز و خیابانی بپرهیزند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید همتی در گفتگو با خبرنگار مرصادنیوز، اظهار داشت: مهم ترین بیماری های قابل انتقال بین انسان و دام، تب کریمه کنگو و تب مالت است که در فصل بهار با توجه به تکثیر حشرات، ارتباط بیشتر میان انسان و دام و مصرف لبنیات خطر ابتلا به این بیماری افزایش می یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی درباره بیماری تب کریمه کنگو افزود: این یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه ها، تماس با خون و ترشحات دام و انسان آلوده منتقل می شود.

همتی تصریح کرد: دامداران، دلالان دام، کارکنان کشتارگاه ها و همه افرادی که با دام سروکار دارند در معرض ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو هستند.

وی عنوان کرد: نگهداری گوشت تازه بعد از ذبح دام به مدت ۲۴ تا ۴۸ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد سبب غیر فعال شدن ویروس می شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه گفت: به منظور پیشگیری از این بیماری دامداران با استفاده از سموم مناسب و مجاز، بدن و جایگاه دام را به صورت مستمر زیر نظر کارشناسان دامپزشکی سمپاشی کرده و از جدا کردن و له کردن کنه های روی بدن دام خودداری کنند.

همتی خاطرنشان کرد: همچنین هنگام تماس با دام و کار در دامداری از لباس کار مناسب، چکمه، ماسک و... استفاده شود.

وی افزود: سلاخان و کارگران کشتارگاه ها در حین کار، لباس و لوازم ایمنی مناسب داشته و از خوردن و آشامیدن و استعمال دخانیات خودداری کنند.

همتی تصریح کرد: مردم نیز گوشت مورد نیاز خانوار را از مراکز عرضه معتبر و تحت نظارت دامپزشکی تهیه کنند و از خرید گوشت حاصل از کشتار غیر مجاز و خیابانی بپرهیزند.

وی خواستار نگهداری گوشت حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال (دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد) شد و افزود: هنگام خرد کردن گوشت و آلایش دامی، استفاده از دستکش و رعایت نکات بهداشتی الزامی است.

همتی تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون به منظور پیشگیری از این بیماری با توزیع دو هزار و ۵۰۰ لیتر سم رایگان توسط اداره کل دامپزشکی، بدن ۵۰۰ هزار راس گوسفند و بز، ۳۵ هزار راس گاو وگوساله و یک میلیون و ۳۰۰ هزار متر مربع جایگاه دامی سمپاشی شده است.

رئیس اداره بهداشت و مبارزه با بیماری های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: میزان سمپاشی تا پایان سال به دو برابر می رسد.

همتی درباره بیماری تب مالت یا بروسلوز نیز گفت: بیماری مذکور یک بیماری باکتریایی مشترک بین انسان و دام است که در دام باعث سقط جنین و ناباروری می شود اما با توجه به اینکه سقط جنین در دام عوامل مختلفی دارد هر سقطی را نباید به بروسلوز نسبت داد.

وی عنوان کرد: تشخیص بیماری بروسلوز در دام با توجه به علائم بالینی ممکن نیست و صرفا با استفاده از روش های آزمایشگاهی میسر است.

همتی تصریح کرد: این بیماری در انسان باعث درد مفاصل، تعریق شبانه، تب، بدن درد، بی اشتهایی و... می شود و گاها به صورت موضعی درگیری ارگان خاصی از بدن را به دنبال دارد و در مجموع چهره های بالینی متعددی دارد و ممکن است سبب افسردگی، نازایی و... شود.

وی با اشاره به راه های انتقال افزود: بیماری تب مالت از طریق مصرف لبنیات آلوده، تماس با دام آلوده، تنفس در آغل های آلوده، به انسان منتقل می شود همچنین جنین های سقط شده ناشی از این بیماری یکی از عوامل انتقال بیماری هستند.

همتی گفت: به منظور پیشگیری از بیماری؛ مصرف لبنیات پاستوریزه، جوشاندن شیر، نگهداری پنیرهای محلی در آب نمک ضروری است.

وی افزود: همچنین استفاده از لباس کار مناسب، ماسک، عینک و چکمه در هنگام کار در دامداری نقش مهمی در کاهش موارد انتقال بیماری دارد.

همتی تصریح کرد: واکسیناسیون جمعیت دامی یکی از مهمترین راه های کاهش موارد بیماری در جمعیت دام و انسان است که هر ساله اداره کل دامپزشکی در فصل بهار و تابستان نسبت به مایه کوبی جمعیت دام سبک و سنگین واجد شرایط مایه کوبی، اقدام می کند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های دامی دامپزشکی استان کرمانشاه در همین راستا گفت: دامداران نهایت همکاری را با اکیپ های اعزامی دامپزشکی داشته باشند.

همتی خاطرنشان کرد: در سال جاری مایه کوبی جمعیت دام سبک از ۱۵ اردیبهشت ماه شروع شده و تا پایان تیرماه ادامه دارد و مایه کوبی دام سنگین نیز از اوایل مرداد ماه شروع می شود.

وی افزود: خوشبختانه با اقدامات بهداشتی که طی چند سال اخیر توسط اداره کل دامپزشکی انجام شده آمار مبتلایان در جمعیت انسانی کاهش چشمگیری داشته به گونه ای که بر اساس آمار مرکز بهداشت استان از یک هزار و ۳۸۱  مورد در سال ۱۳۹۴ به ۳۴۱ مورد در سال گذشته رسیده است.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: همتی تصریح انسان و دام مایه کوبی جمعیت دام بیماری تب تب مالت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۲۰۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک

به گزارش خبرآنلاین، طب سنتی چین در حال حاضر هزاران سال است که برقرار است و اولین نوشته‌های آن به ۲۰۰ سال قبل از میلاد با اشاره به طب گیاهی و طب سوزنی از تئوری و عمل تا تشخیص و درمان باز می‌گردد.

به نقل از آی‌ای، اکنون پژوهشگران دریافته‌اند که طب چینی می‌تواند کلید درمان بیماری‌های کلیوی باشد.

آنها به صدپای سر قرمز چینی(Scolopendra subsidies mutilans) اشاره دارند که حاوی آلکالوئیدهایی است که در طب سنتی چین برای درمان بیماری‌های کلیوی استفاده شده است.

صدپایان (Centipede) نام یک رده از بالارده هزارپایان است. آنها گوشت‌خوارند و ضمائم سر آنها شبیه به ضمائم سر حشرات است. این جانوران یک جفت شاخک و یک جفت آرواره بالا و یک یا دو جفت آرواره پایین دارند و تعداد بندهای آنها به ۱۷۷ بند می‌رسد و هر بند، به‌جز بند پس از سر و دو بند آخر بدن، دارای یک جفت پای مفصلی است و ضمائم بند اول به چنگال‌های سمّی تغییر یافته ‌است.

آلکالوئیدهای صدپاها برای درمان بیماری کلیوی

به گزارش ایسنا، صدپایان سر قرمز چینی ۲۰ سانتیمتر طول دارند و مملو از سم هستند و در عین حال می‌توانند جان افراد مبتلا به بیماری کلیوی را نجات دهند.

این موجود چند پا میزبان آلکالوئیدهایی است که کاهش التهاب و فیبروز کلیه را در کشت سلولی نشان داده است. این دو حالت به بیماری کلیوی کمک می‌کنند.

آلکالوئید(alkaloid) به هریک از ترکیبات آلی شیمیایی گفته می‌شود که دست کم دارای یک اتم نیتروژن در حلقه هتروسیکلیک هستند. مشخصه آلکالوئیدها داشتن ترکیبات نیتروژنی است. تاکنون بیش از ۱۰ هزار آلکالوئید در طبیعت یا در آزمایش‌های شیمیایی شناسایی شده‌ است.

بر اساس بیانیه محققان، ترکیبات مورد مطالعه در طب چینی، از جمله زهر وزغ برای درمان سرطان ثابت شده است که می‌توان از آن دارو تولید کرد.

این امر الهام بخش یونگ-ژیان چنگ و تیمش شد تا متابولیت‌های ثانویه تولید شده توسط صدپای سر قرمز چینی را بررسی کنند.

درمانی هزاران ساله

بیانیه محققان خاطرنشان کرد: هزاران سال است که صدپای سمی در درمان بیماری‌هایی از جمله صرع، سل، سوختگی و بیماری‌های قلبی و عروقی استفاده می‌شود.

این پژوهش در یک محیط آزمایشگاهی انجام شد که در آن نمونه‌ای از پودر صدپای خشک شده را با اتانول مخلوط کردند تا تعداد قابل توجهی از ترکیبات را از حیوانات استخراج کنند.

سپس برای شناسایی ترکیبات موجود در آنها با استفاده از تکنیک‌هایی مانند کروماتوگرافی و طیف‌سنجی، این ترکیبات جدا شدند.

پژوهشگران پس از شناسایی ترکیبات، ۱۲ آلکالوئید کینولین و ایزوکینولین جدید را کشف کردند که برخی از آنها ترکیبات مولکولی منحصر به فردی را به نمایش گذاشتند.

علاوه بر این، آنها ۶ آلکالوئید دیگر را که قبلاً در این گونه یا گیاهان مشاهده شده بود، پیدا کردند.

در کشت سلولی، برخی از آلکالوئیدها خواص ضد التهابی نشان دادند، در حالی که برخی دیگر نیز توانایی کاهش فیبروز کلیه را نشان دادند.

محققان می‌گویند: این تجمع بافت همبند با بیماری مزمن کلیوی مرتبط است و با التهاب تحریک می‌شود.

مؤثرترین آلکالوئید دو کاره

پژوهشگران افزودند که پروتئینی را شناسایی کرده‌اند که در فیبروز کلیه نقش دارد و توسط مؤثرترین آلکالوئید دو کاره قابل هدف‌گیری است.

این پروتئین با فیبروز کلیه مرتبط است، زیرا تحت تأثیر قوی‌ترین آلکالوئید موجود در زهر صدپا قرار دارد.

این نشان‌دهنده مکانیسم بالقوه‌ای است که از طریق آن آلکالوئید می‌تواند در درمان بیماری کلیوی مفید باشد.

این کشف می‌تواند راه را برای تحقیقات آینده و توسعه درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های کلیوی که یک نگرانی بهداشتی مهم در سطح جهانی است، هموار کند.

این مطالعه در مجله Natural Products منتشر شده است.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903080

دیگر خبرها

  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • دستگاه آمارگیری کشتار طیور در گناباد تولید شد
  • درمان بیماری‌های کلیوی با سم این حشره خطرناک
  • ۴ نفر مبتلا به تب کریمه کنگو/مردم توصیه‌های بهداشتی را جدی بگیرند
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • بیش از ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در استان بوشهر تولید می‌شود
  • هشدار دامپزشکی زرند درباره بیماری تب کنگو
  • آغاز تولید ۲ میلیارد قطعه بچه میگو در بوشهر + فیلم
  • کشف و معدوم سازی ۹۸۷ کیلوگرم گوشت قرمز فاسد
  • انسان‌های غارنشین گیاهخوار بودند