Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-06@22:31:52 GMT

سایه نفت بر سر نظام مالیاتی

تاریخ انتشار: ۱۲ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۵۵۰۹

‍‍‍‍‍‍

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: نظام مالیاتی ما به دلیل وابستگی درآمد‌های دولت به نفت در حاشیه بوده است. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر،

  "وحید شقاقی" کارشناس مسائل اقتصادی در برنامه تیتر امشب گفت: بحث مالیات بحث مهمی برای همه دنیا است و در اقتصاد ما هم نظام مالیاتی به دلیل وابستگی درآمد‌های دولت به نفت در حاشیه بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در ادامه با اشاره به اینکه مالیات در دنیا ۳ ماموریت دارد، افزود: یک ماموریت بحث درآمد پایدار برای دولت‌ها و ۲ ماموریت دیگر که در کشور ما کمتر به آن بها داده شده است، مالیات برای کنترل فعالیت‌های مخل تولید و بازتوزیع ثروت است.

شقاقی اضافه کرد: ۲۵ تا ۳۸ درصد بودجه عمومی دولت‌های ما در دهه ۹۰ وابسته به درآمد‌های مالیاتی بود و این موضوع نشان می‌دهد سهم دولت از مالیات زیر ۴۰ درصد بوده است.

کارشناس مسائل اقتصادی تاکید کرد: دلیل اینکه نظام مالیاتی ما نقش پررنگی نداشته، وابستگی اقتصاد ایران به نفت بوده است.

شقاقی گفت: دهه نخست ۱۴۰۰ حساس‌ترین دهه برای ایران خواهد بود. ما در این دهه ۴ ابرچالش بحران آب، جمعیت، صندوق‌های بازنشستگی و پایان عصر صادرات نفت را خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: از سال ۲۰۰۵ میلادی تا ۲۰۱۹ میلادی دنیا توانسته ۲۲ میلیون بشکه نفت را صرفه جویی کند و این در حالیست که تولید روزانه اپک ۲۸ میلیون بشکه نفت است.

کارشناس مسائل اقتصادی گفت: پس وقتی قرار است به پایان صادرات نفت می‌رسیم، از الان باید به فکر این باشیم که کشور ما از سال ۲۰۳۰ میلادی صادرات نفت را نخواهد داشت.

وی ادامه داد: کشوری که ۵۰ سال به درآمد‌های نفتی تکیه داشته است و بین ۳۰ تا ۴۵ درصد بودجه دولت‌ها وابسته بوده و در این اقتصاد نفتی عملا مالیات نقش تزئینی داشته، بیشتر به سمت درآمد مالیاتی رفته در حالی که بحث بازتوزیع بسیار مهم است.

وی فرار مالیاتی، معافیت‌های مالیاتی و نبود پایه‌های مالیاتی را ۳ چالش در درآمد‌های مالیاتی دانست و گفت: در کشور‌های توسعه یافته ۲۰۰ تا ۳۰۰ پایه مالیاتی وجود دارد و در کشور ما ۴۰ پایه مالیاتی دارد و دولت آینده باید برای این ۳ چالش چاره بیندیشید.

"حسین راغفر" دیگر کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به عدم تمایل سیاستگذاران به اخذ مالیات گفت: به نظر می‌رسد، آن‌هایی که باید تصمیم بگیرند مالیات بگیرند، خود باید مالیات بپردازند.

وی ادامه داد: ۸۰ درصد صادرات ما معاف از مالیات است و عملا صادرات مواد خام مانند سنگ آهن و محصولات کشاورزی و پتروشیمی و فولاد به اسم صادرات، از یارانه‌های گسترده بخش عمومی استفاده می‌کنند.

راغفر تصریح کرد: امسال حداقل بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار به بنگاه‌های بزرگ پرداخته می‌شود تا صادرات مواد خام داشته باشند.

کارشناس مسائل اقتصادی با اشاره به اینکه ۲ دسته فرار مالیاتی داریم، اضافه کرد: یک فرار مالیاتی از حقوق گمرکی واردات است و دیگری فرار مالیاتی مشاغل اقتصادی است.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی برچسب ها: فرار مالیاتی ، نظام مالیاتی ، بودجه دولت ، وابستگی به نفت

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: فرار مالیاتی نظام مالیاتی بودجه دولت وابستگی به نفت کارشناس مسائل اقتصادی فرار مالیاتی نظام مالیاتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۵۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،شاهین مستوفی با اعلام شناسایی فرار مالیاتی در اداره کل امور مالیاتی استان فارس گفت: در راستای رسیدگی به اسناد و مدارک به­ دست آمده از اجرای بازرسی مالیاتی موضوع ماده (۱۸۱) قانون مالیات­های مستقیم یک شرکت فعال در زمینه تولید فوم ساختمانی، فردی به عنوان دلال مواد اولیه پتروشیمی شناسایی شده است که با توجه به اجرای بازرسی‌های صورت گرفته از محل فعالیت شخص نامبرده، مشخص شد در بازه زمانی سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۱ فروشی افزون بر ۸۶۰ میلیارد تومان فروش مواد اولیه پتروشیمی خارج از شبکه رسمی کشور داشته است.
مستوفی افزود: شخص مذکور مطابق اطلاعات موجود در سامانه‌های مالیاتی، صرفا مبلغ ۱۰۰ میلیارد تومان فروش در اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۱ ابراز نموده است که در همین راستا اقدامات قانونی مبنی بر تنظیم گزارش مالیاتی و مطالبه مالیات و جرائم متعلقه در منابع مالیات بر درآمد و مالیات بر ارزش افزوده از مودی در موعد مقرر قانونی، در حال انجام است.

دیگر خبرها

  • مصارف مهم مالیات در کشور به چه صورت است؟
  • شناسایی فرار مالیاتی ۸۶۰ میلیارد تومانی دلال پتروشیمی در فارس
  • پیش‌شرط‌های مشارکت مردم در اقتصاد چیست؟
  • جنجال علیه اخذ مالیات از دلالان دانه‌درشت آن هم با پول بیت‌المال
  • چگونه مالیات کمتری بدهیم؟
  • زمان ارسال اظهارنامه مالیات عملکرد اشخاص حقوقی و شرکت‌ها
  • وصول یک ماهه ۱۰۰۰ میلیارد مالیات از شرکتهای خام فروش صادراتی
  • نیمه پنهان مالیات‌ستانی
  • یک کارشناس انرژی : موفقیت دولت در تقویت شبکه فروش نفت کشور در شرایط تحریم
  • ‌لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم به رشد تولید و سرمایه‌گذاری در مناطق محروم کمک خواهد کرد