Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@11:30:37 GMT

نقش میکروپلاستیک‌ها در آلودگی خاک‌های کشاورزی

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۶۵۲۵

نقش میکروپلاستیک‌ها در آلودگی خاک‌های کشاورزی

محققان مؤسسه "MSICHT" آلمان برای اولین بار بررسی کرده‌اند که چه مقدار میکروپلاستیک و ماکروپلاستیک به خاک‌های کشاورزی راه می‌یابند و این پلاستیک‌ها بیشتر از کدام منابع می‌آید.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی او، مدتهاست که می‌دانیم بشر با یک مشکل مهم به نام‌های پلاستیک و میکروپلاستیک روبرو است. میکروپلاستیک‌ها در بسته بندی مواد و مواد آرایشی یافت می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در نتیجه آنها به فاضلاب، رودخانه‌ها و دریاچه‌ها و در نهایت به اقیانوس‌ها راه می‌یابند. اما محصولات کشاورزی چطور؟ چه مقدار میکروپلاستیک به مزارع و چمنزارها راه می‌یابد؟

دانشمندان مؤسسه محیط زیست، امنیت و فناوری انرژی فراونهوفر به بررسی این موضوع پرداختند تا دریابند چه مقدار از پلاستیک‌ها به خاک بخش کشاورزی راه یافته‌اند و از کجا آمده‌اند.

پلاستیک‌ها موادی هستند که تجزیه آن‌ها بیش از ۴۵۰ سال تخمین‌زده شده است و طی این مدت تنها براثر عوامل طبیعی به ذرات کوچک و کوچکتر موسوم به میکروپلاستیک‌ها تبدیل می‌شوند. این مواد اکنون حتی در مرتفع‌ترین نقطه جهان یعنی قله اورست نیز یافت شده است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که بخش کشاورزی آلمان سالانه حدود ۱.۱ میلیون تن پلاستیک مصرف می‌کند. این مقدار ۴.۷ درصد از کل مصرف آلمان یعنی ۲۳.۶ میلیون تن است. اما حدود ۳۷ درصد کل پلاستیک‌های مورد استفاده در کشاورزی بازیافت می‌شوند. محققان تخمین می‌زنند که انتشار پلاستیک در خاک‌های کشاورزی حداقل ۱۹ هزار و ۵۵ تن در سال باشد. از این میزان، ۱۹ درصد یا ۳ هزار و ۶۳۵ تن مستقیماً از بخش کشاورزی و ۸۱ درصد (۱۵ هزار و ۴۲۰ تن) از بخش خارجی حاصل می‌شود.

کودها، تقویت کننده‌های خاک، سموم دفع آفات، بذرها و همچنین آزادسازی پلاستیک‌ها در محصولات زراعی و سیستم‌های آبیاری در این آلودگی دخیل هستند. دانشمندان معتقدند که کودهای کشاورزی عمده‌ترین حامل میکروپلاستیک‌ها هستند.

در انتهای مطالعه، نویسندگان راهکارهایی در مورد چگونگی کاهش انتشار پلاستیک در کشاورزی ارائه داده‌اند. به عنوان مثال، یک راهکار آموزشی می‌تواند اطلاعاتی در مورد روش‌های جایگزین که باعث آلودگی نمی‌شوند، ارائه دهد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: میکرو پلاستیک کشاورزی میکروپلاستیک ها پلاستیک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۶۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است

به گزارش خبرگزاری مهر، نخستین گردهمایی رابطین خبری مدیریت آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی در سراسر کشور به ریاست صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در سالن جلسات این معاونت برگزار شد.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم یک مساله مهم در کشور است، گفت: تغییر اقلیم یک چالش بزرگ در بخش کشاورزی محسوب می‌شود که نمونه آن بارش‌های نامناسب در برخی از استان‌ها و آسیب محصولات کشاورزی است.

نیازی ادامه داد: یکی دیگر از چالش‌های ما تغییر کاربری شوری و کیفیت نامناسب خاک‌های کشور است؛ همچنین سرمایه‌گذاری در حوزه زیرساخت‌های آب و خاک از دغدغه‌های این معاونت است.

وی بر انتقال بیش از پیش یافته‌های علمی به مزرعه تاکید کرد و گفت: اختلاف میزان تولید کشاورزان پیشرو تا متوسط عملکرد کشور همچنان بسیار بالا است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در رابطه با هوشمندسازی آبیاری عنوان کرد: سامانه‌های آبیاری هوشمند باید جایگزین سامانه‌های فعلی شود و باید مطابق با دنیا و به روز پیش برویم.

وی افزود: خدمات فنی و مهندسی و الکترومکانیک‌ها را به ۱۹ کشور صادر می‌کنیم که شامل عراق، ارمنستان و ازبکستان می‌شود.

نیازی با بیان این که ۱۶۸ ایستگاه پمپاژ نیمه‌کاره داریم که برای تکمیل آن به ۳,۶۰۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است، اظهار امیدواری کرد؛ این پروژه‌ها را با مشارکت مردمی به اتمام برسانیم.

وی ادامه داد: در سال‌های اخیر ۸ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی با اذن مقام معظم رهبری به پروژه شبکه‌های آبیاری غرب و شمال غرب اختصاص داده شده و امسال هم به فرمان ایشان یک میلیارد دلار اختصاص خواهد یافت.

معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با بیان این که خاک برای کشور بسیار حائز اهمیت است، تصریح کرد: قانون خاک با آئین‌نامه ۳۱ ماده‌ای تدوین شده است، همچنین دفتر خاک باید در تمام استان‌ها تشکیل شود؛ پروژه‌های آب و خاک باید مکان‌محور شده و به سیستم GIS مجهز شود.

نیازی تاکید کرد: ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است لذا باید در تولید محتوا قوی‌تر و پاسخ‌گوتر باشیم.

کد خبر 6098322

دیگر خبرها

  • رهاسازی پسماند‌های بیمارستانی باعث آلودگی زمین‌های کشاورزی می‌شود+ فیلم
  • ردپای کدام شرکت‌ها در تولید پلاستیک بیشتر است؟
  • تحقق طرح کاهش مصرف پلاستیک نیازمند تلاش همگانی است
  • ۵۰ درصد پروژه‌های وزارت جهاد کشاورزی مربوط به آب و خاک است
  • آلودگی آب رودخانه روستای سنقرآباد به لطف گاوداری + فیلم
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • پلیس فتا: ۹۱ درصد حجم «آلودگی جرایم غیر اخلاقی» مربوط به اینستاگرام است
  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • آینده‌ای روشن با زمین بدون پلاستیک
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد