Web Analytics Made Easy - Statcounter

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور در لبنان نسبت به فروپاشی این کشور در نتیجه ناتوانی طرف‌های مربوطه در تشکیل دولت هشدار داد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه الجمهوریه، در سایه ادامه بن‌بست سیاسی لبنان و تلاش‌ها برای برون رفت از این بحران روز گذشته «حسان دیاب» نخست وزیر دولت پیشبرد امور در لبنان درباره فروپاشی کامل کشور که به ضرر همه است هشدار داده و از کشورهای دوست و برادر خواست تا به لبنان کمک کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حسان دیاب تاکید کرد که لبنان در آستانه فروپاشی کامل است و این وضعیت در نتیجه ناتوانی برای تشکیل دولت جدید به وجود آمده که می‌تواند حتی بر کشورهای دوست و برادر نیز تاثیر بگذارد.

وی از کشورهای دوست و برادر خواست تا برای خروج لبنان از این بحران بزرگ کمک کنند.

نخست وزیر دولت پیشبرد امور لبنان در یک سخنرانی تلویزیونی خطاب به لبنانی‌ها گفت با وجود اینکه 300 روز از استعفای دولت گذشته اما محاسبات سیاسی همچنان منافع لبنان رنج های مردم را نادیده می‌گیرد و مانع تشکیل دولت می‌شود.

دیاب افزود، به دلیل همین محاسبات، بن‌بست و پوچی در کشور عادی شده و مردم با حالتی ناامیدانه به دنبال گشایش و راه حلی به دور از وطن خود هستند.

نخست‌وزیر دولت پیشبرد امور لبنان در ادامه تصریح کرد، کشور ما هر روز شایستگی‌های علمی و جوانان خود را از دست میدهد و چرخه معیوبی که کشور 15 سال است در آن قرار گرفته امیدهای خروج از بحران را از بین برده و منجر به فروپاشی شده که همه ما را تهدید می‌کند.

حسان دیاب تاکید کرد که اکنون لبنان به چند دلیل در آستانه سقوط گسترده قرار دارد که از جمله آنها عدم توانایی در تشکیل دولت برای رسیدگی به مشکلات، ادامه ناکامی نیروهای سیاسی در برعهده گرفتن مسئولیت ملی خود و بن بست مداوم‌ در پروژه‌هایی که می‌تواند منجر به بهبود اوضاع شود، است.

وی هشدار داد که این مسائل پیامدهای بسیار جدی خواهد داشت و نه تنها لبنانی‌ها بلکه کشورهای دوست و برادر را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد؛ به طوری که هیچ کس قادر به کنترل آن نخواهد بود.

این مقام لبنانی با دعوت از کشورهای برادر و دوست برای کمک به لبنان اظهار داشت که لبنان در قلب یک خطر جدی قرار دارد و در این شرایط مردم نباید عواقب مشکلاتی که هیچ کس مسئولیت آنها را قبول می‌کند متحمل شوند و ملت لبنان منتظر کمک دوستان خود هستند که در کنار آنها بایستند و انتظار ندارند که دوستان و برادرانشان رنج آنها را تماشا کنند یا در تعمیق بحران آنها سهیم باشند.

ایستگاه پایانی «سعد حریری» در تشکیل دولت/ لبنان از بحران سیاسی خارج می‌شود؟منابع ریاست‌جمهوری لبنان: سعد حریری از مسئولیت خود در تشکیل دولت فرار می‌کندنعیم قاسم: تنها راه نجات لبنان تشکیل دولت است/ اسرائیل برای همیشه سقوط خواهد کرد

منابع نزدیک به «میشل عون» رئیس جمهوری لبنان درباره ابتکار جدید «نبیه بری» رئیس پارلمان این کشور برای تشکیل دولت اظهار داشتند که رئیس‌جمهور فرصت کامل در اختیار نبیه بری قرار خواهد داد و به موفقیت این ابتکار امیدوار است؛ اما اگر به زودی نتیجه مثبتی حاصل نشود رئیس جمهور مجبور خواهد شد گزینه های دیگری را برای تشکیل دولت مورد بررسی قرار دهد.

این منابع تاکید کردند که میشل عون نمی‌تواند ادامه درد و رنج لبنانی‌ها را تحمل کند و همیشه در جهت اولویت دادن به نکات مثبت است؛ اما نمی‌تواند تا پایان دوره خود منتظر سعد حریری بماند.

منابع ریاست جمهوری لبنان همچنین اعلام کردند که فرار سعد حریری از مسئولیت خود در تشکیل یک دولت معتدل و طبق میثاق ریاست‌جمهوری، نقض قانون اساسی بوده و او در تلاش برای تسلط بر اختیارات رئیس جمهوری است.

طی چند روز گذشته در سایه ادامه تلاش‌های حزب‌الله و رئیس پارلمان لبنان برای پایان بن‌بست سیاسی در این کشور، نبیه بری ابتکار جدیدی تحت عنوان تشکیل دولتی متخصص با حضور 24 وزیر و بدون اینکه هیچ یک از طرفین تشکیل دولت یعنی حریری و میشل عون (یک سوم معطل) را در اختیار داشته باشند مطرح کرد. حریری بلافاصله از این ابتکار نبیه بری استقبال کرد و بدین ترتیب روزنه‌های امیدی برای برون رفت از بحران سیاسی لبنان مشاهده شد.

منابع معتقدند، در صورتی که سعد حریری به تعهدات خود پایبند نباشد بار دیگر ثابت می‌شود که او همچنان در حال طفره رفتن و ادامه دادن به روند بن‌بست سیاسی لبنان است؛ همانطور که مانورهای او در گذشته نیز این موضوع را نشان می‌دهد و تاکید می‌کند که حریری به دنبال اتلاف وقت است.

از طرف دیگر ستاد فرماندهی ارتش لبنان با صدور بیانیه ای اعلام کرد که در تاریخ 1 و 2 ژوئن جاری و در ساعت 21 و 8:48 دقیقه دشمن صهیونیستی 6 بار و در مسافت 463 متری حریم دریایی لبنان را در آب‌های منطقه‌ای مقابل «راس الناقوره» نقض کرده است.

در این بیانیه آمده است موضوع تجاوز رژیم صهیونیستی به آب‌های منطقه‌ای لبنان با هماهنگی نیروهای «یونیفل» (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) پیگیری خواهد شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: نخست وزیر دولت پیشبرد امور کشورهای دوست و برادر تشکیل دولت سعد حریری حسان دیاب نبیه بری بن بست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۷۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بعید است دفاعیات نتانیاهو به جلوگیری از حکم دیوان لاهه کمک کند | پیامدهای حکم لاهه برای نتانیاهو

به گزارش همشهری آنلاین، این روزنامه انگلیسی در مطلبی با عنوان «اگر دیوان بین المللی کیفری نتانیاهو را به ارتکاب جنایت جنگی متهم کند، چه اتفاقی رخ خواهد داد؟» با اشاره به حکم احتمالی دادگاه بین المللی کیفری در لاهه علیه نتانیاهو و تعدادی از مقامات کابینه صهیونیستی نوشت: کریم خان دادستان کل دیوان بین المللی کیفری احتمالا سیاست نتانیاهو برای جلوگیری از دسترسی غیرنظامیان فلسطینی به غذا در غزه را هدف قرار خواهد داد زیرا کابینه صهیونیستی به کارکنان این دیوان اجازه نداد به غزه وارد شوند.

در این مطلب به قلم کِنِت راث (Kenneth Roth‌) مدیر اجرایی سابق دیده بان حقوق بشر آمده است: اگرچه تکمیل تحقیقات برای اثبات سایر جنایت های جنگی رژیم اسرائیل از جمله بمباران مناطق غیرنظامی و هدف قرار دادن مراکز نظامی با پیامدهای غیرنظامی نامتناسب قابل پیش بینی زمانبر خواهد بود، اما حقایق درباره مانع تراشی رژیم اسرائیل برای انتقال کمک های بشردوستانه به غزه در دسترس و مهیا هستند.

خان در دو سفر اخیر خود به منطقه تاکید کرد بر اساس قوانین بشردوستانه بین المللی، غیرنظامیان فلسطینی در غزه «باید بدون تاخیر بیشتر و با سرعت به غذا، آب و تجهیزات پزشکی که به شدت مورد نیاز هستند، دسترسی داشته باشند».

وی به رژیم اسرائیل هشدار داد: اگر این کار را انجام ندهید، نباید زمانی که دفتر من اقدام می کند، شکایتی داشته باشید.

استانداردهایی که این مقام بین المللی به آنها اشاره کرده است تقریبا مورد تایید دولت های جهان از جمله، انگلیس، آمریکا و فلسطین به عنوان عضو ناظر سازمان ملل هستند.

مقامات صهیونیستی هر کسی را به جز خود در محرومیت فلسطینی های غزه از دسترسی به مواد غذایی مقصر می دانند اما بیشتر شواهد نشان می دهند کابینه نتانیاهو در این زمینه مقصر بوده است.

رژیم صهیونیستی به بهانه قاچاق سلاح به غزه مانع از انتقال کامیون های حامل کمک شده است و کامیون ها در یک فرآیند زمان بر که معمولا سه هفته طول می کشد اغلب به دلیل حتی کالاهای غیرمهمی که به زعم رژیم صهیونیستی دارای ارزش نظامی است، بازگردانده می شوند.

اقلامی که رژیم اسرائیل اجازه ورود آنها را نمی دهد عبارتند از داروهای بیهوشی، کاتترهای قلبی، کیت های آزمایش کیفیت آب شیمیایی، عصا، کیت های زایمان، سیلندرهای اکسیژن، ابزار جراحی، تجهیزات سونوگرافی، صندلی چرخدار و دستگاه های اشعه ایکس.

بنابراین جای تعجب نیست که بر اساس گزارش ها، دادستان دیوان لاهه ابتدا نتانیاهو و یوآور گالانت وزیر جنگ و هرزی هالوی رئیس ستاد ارتش اسرائیل را به «گرسنگی دادن عامدانه فلسطینی ها در غزه» متهم کند.

گاردین افزود: نتانیاهو در دفاع از خود در شبکه پیام رسان ایکس نوشت: «هرگز هیچ تلاشی از سوی دیوان بین المللی کیفری را برای تضعیف حق ذاتی خود در «دفاع» از خود نمی پذیرد».

نویسنده این مقاله این ادعای نتانیاهو را مزخرف توصیف کرده و نوشت: اتهامات دیوان هیچ ارتباطی با حق دفاع از خود ندارد و در عوض بر شیوه ای که کابینه نتانیاهو برای (به اصطلاح) از این دفاع از خود انتخاب کرده تمرکز خواهد کرد.

نتانیاهو ممکن است چنین توجیه کند که در هفته های اخیر امکان کمک رسانی به غزه را فراهم کرده است.

در واقع، پس از کشته شدن هفت کارمند سازمان آشپزخانه مرکزی در اول آوریل، جو بایدن تلویحاً تهدید کرد که کمک های نظامی و فروش تسلیحات آینده ایالات متحده را به کاهش موانع اسرائیل برای کمک های بشردوستانه مشروط می کند. نتانیاهو بعد این تهدید به بایدن قول داد که یک گذرگاه مرزی دیگر را باز کند و اجازه داد کمک های بیشتر به غزه برسد. از آن زمان، ارسال کمک‌های بشردوستانه افزایش یافته است، اما بنا بر گزارش‌ها هنوز کافی نیست.

اما این تغییر موضع نتانیاهو بر اساس فشار آمریکا نه تنها عمدی بودن استراتژی گرسنگی دادن به ساکنان غزه را تاکید می کند بلکه تسهیل آن استفاده از آن را در چندین ماه گذشته توجیه نمی کند.

گاردین نوشت: کابینه اسرائیل ممکن است چنین استدلال کند که از آنجایی که عضو این دیوان نیست مقامات اسرائیل نباید تحت پیگرد قرار گیرند اما طبق اساسنامه رم که به ایجاد این دادگاه منجر شد این دیوان می تواند نه تنها دولت های عضو، بلکه جنایات مرتکب شده در اراضی اعضایش را تحت پیگرد قرار دهد. فلسطین عضو این دادگاه است و صلاحیت رسیدگی به جنایات در اراضی اشغالی خود – کرانه باختری، شرق بین المقدس و غزه را به آن اعطا کرده است.

نویسنده افزود: علاوه بر این، هرگونه تلاش برای مداخله در روند پیگرد قضایی این دیوان، مانند استناد به «قانون حفاظت از اعضای سرویس‌های آمریکایی» که اغلب به عنوان «قانون تهاجم لاهه» نامیده می‌شوند و حتی اقدام نظامی برای محافظت از متحدان ایالات متحده در برابر تعقیب کیفری بین‌المللی کیفری را مجاز می‌سازد –احتمالا اعتراضات زیادی را در آمریکا در پی خواهد داشت و چشم انداز انتخاب مجدد بایدن را به خطر می اندازد.

آیا اتهامات جنایت جنگی می تواند تفاوتی ایجاد کند؟ رژیم اسرائیل قصد ندارد نتانیاهو یا معاونانش را برای محاکمه تسلیم کند. اما سفر آنها ناگهان محدود خواهد شد. دولت های اروپایی عضو این دادگاه هستند و این بدان معنا خواهد بود که ناگهان سفر به اروپا و بسیاری از کشورهای دیگر جهان برای کسانی که متهم شده اند محدود خواهد شد. همچنین تظاهر به اینکه تجهیز مداوم ارتش رژیم صهیونیستی به جنایات جنگی کمک نمی کند، برای واشنگتن و لندن دشوارتر خواهد شد.

این گزارش نتیجه گرفت که حمله احتمالی نتانیاهو به رفح این نگرانی را برای نتانیاهو ایجاد خواهد کرد که آیا دادستان دیوان لاهه تحقیقات درباره حملات نامتناسب آن علیه غیرنظامیان را تشدید خواهد کرد یا خیر.

بنابراین دیوان بین المللی کیفری نه تنها باید به وعده خود در باره اجرای عدالت عمل کند بلکه مانع جنایات جنگی بیشتر در آینده شود.

کد خبر 848432 منبع: ایرنا برچسب‌ها بنیامین نتانیاهو دادگاه لاهه خبر ویژه

دیگر خبرها

  • هشدار یمن درباره پیامدهای آتش‌افروزی آمریکا
  • اصابت ۳ موشک جدید به شمال فلسطین اشغالی
  • حزب‌الله از انهدام یک تانک «مرکاوا» رژیم صهیونیستی خبر داد
  • بعید است دفاعیات نتانیاهو به جلوگیری از حکم دیوان لاهه کمک کند | پیامدهای حکم لاهه برای نتانیاهو
  • ژنرال صهیونیست: حزب‌الله منطقه امنیتی حائل در داخل اسرائیل ایجاد کرده است
  • «وعده صادق»؛ عملیاتی که نباید فراموش شود
  • پشت پرده استعفای فرمانده منطقه مرکزی ارتش رژیم صهیونیستی
  • رزمندگان لبنانی و فلسطینی، نظامیان صهیونیست را هدف قرار دادند
  • شلیک ۴۰ موشک به سرزمین های اشغالی طی یک روز
  • هشدار تشکیلات خودگردان درباره پیامدهای حمله صهیونیست‌ها به رفح