Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش «نماینده» سید احسان خاندوری در دومین کنفرانس عمومی مجمع پارلمانی سازمان همکاری اقتصادی (PAECO)، گفت: از شرکت در دومین کنفرانس عمومی اجلاس پارلمانی سازمان همکاری اقتصادی (PAECO) بسیار خرسند هستم و همچنین مایه خوشحالی است که پس از مدتها همکارانم را در اسلام آباد زیبا شخصاً ملاقات می کنم.  از فرصت بدست آمده استفاده کرده و از طرف مجلس شورای اسلامی ایران، از مجلس شورای ملی پاکستان که سخاوتمندانه از ما میزبانی کرده و این کنفرانس مهم و به موقع را سازماندهی کرده است،  قدردانی می کنم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، افزود: همچنین، اجازه دهید تا با احاد ملت پاکستان و سایرکشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی (اکو)  که عزیزان خود را به دلیل ویروس کرونا از دست داده اند،  همدردی نمایم.  برای جانباختگان دعا می کنم و برای مبتلایان به ویروس کرونا آرزوی بهبودی عاجل دارم.

وی در ادامه اظهار کرد: در خصوص موضوع این نشست ویژه،  مایه خوشحالی اینجانب است که نقطه نظرات و ایده های خود را در مورد چگونگی پیشبرد صنعت گردشگری برای دستیابی به توسعه و کاهش فقر در سراسر منطقه اکو و سایر مناطق با شما سروران و همکاران عزیز در میان بگذارم.  همانطور که مطلع هستید، جهانگردی نقشی حیاتی در اقتصاد کشورهای جهان بازی می کند و در سالهای اخیرسریعترین رشد اقتصادی را در جهان داشته است.

خاندوزی با اشاره به اینکه با سهم ۸.۸ تریلیون دلاری،  بخش گردشگری بیش از ۱۰ درصد از اقتصاد جهان را تشکیل می دهد، گفت: طبق آمار شورای جهانی سفر و جهانگردی،  در سال ۲۰۱۸،  ۳۱۹ میلیون شغل را در سراسر جهان وابسته به گردشگری بود و مهمتر از آن اینکه یک پنجم از کل مشاغل جدید ایجادشده به بخش گردشگری مربوط می شد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم اضافه کرد: با توجه به ظرفیت عظیم خود، گردشگری می تواند ابزاری قدرتمند برای توسعه منطقه ای باشد، زیرا موجب تحریک فعالیت های جدید اقتصادی است و تأثیر اقتصادی مثبتی بر اشتغال و توسعه جامعه در کاهش نابرابری ها دارد.

خاندوزی یادآور شد : با ۴۸۰ میلیون نفر،  گستره منطقه اکو از مرکز تا جنوب و از جنوب تا غرب آسیا را شامل می شود،  که در مجاورت دو بازار مهم گردشگری جهانی، یعنی اروپا و چین، قرار دارد.  این منطقه به دلیل زیبایی های طبیعی و همچنین تنوع میراث تاریخی-فرهنگی خود بسیار مشهور است و یادآورخاطره جاده باستانی ابریشم است که می تواند یکی از مهمترین مقاصد گردشگری در جهان باشد.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس، افزود: اشتراکات تاریخی و فرهنگی،  ظرفیت های فوق العاده ایبرای همکاری در زمینه گردشگری به عنوان سرمایه همیشگی و پایدار برای توسعه اقتصادی، در اختیار منطقه اکو قرار می دهد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال ۲۰۲۰، بخش گردشگری جهانی با یکی از شدیدترین بحران ها مواجه شد و متحمل خسارات و عقب گردهای قابل توجهی شد، زیرا سفر و گردش به دلیل کرونا تقریباً متوقف شد.  طبق گزارش سازمان جهانی گردشگری،  توریسم جهانی در سال ۲۰۲۰ بدترین سال تاریخ خود را تجربه کرد و ورود گردشگران بین المللی در سال ۲۰۲۰ نسبت به سال ۲۰۱۹، ۷۴ درصد کاهش یافت.

وی اظهار کرد: منطقه اکو نیز از این قاعده مستثنی نبود و همه گیری کرونامنطقه را به شدت تحت تأثیر قرار داده و در چندین زمینه از جمله بخش گردشگری چالش هایی را به وجود آورده است.  با این حال، کشورهای عضو اکو از این شرایط به عنوان فرصتی برای تمرکز بر سیاست ها و استراتژی های مربوط به چشم انداز ۲۰۲۵ اکو،  استفاده خواهند کرد.  هدف راهبردی چشم انداز ۲۰۲۵ ایجاد یک مقصد گردشگری آرام و سبز با محصولات متنوع و خدمات با کیفیت در منطقه است.

خاندوزی همچنین گفت: یکی از نتایج مورد انتظار چشم انداز ۲۰۲۵،  تغییر قوانین و رویه های مربوط به بخش گردشگری در منطقه اکو است.  تسهیل ویزا برای شهروندان منطقه یکی دیگر از نتایج مورد انتظار است که می تواند از طریق ترغیب تسهیل مقررات ویزا و سیاست های مناسب گردشگری در کشورهای عضو حاصل شود.  بنابراین،  همه مقامات مربوطه در کشورهای عضو می بایست در تهیه اقدامات استاندارد و مشترک با دبیرخانه همکاری نمایند تا موانع موجود را به فرصت های ایجاد بهبودی تبدیل کنند.

وی در ادامه یادآور شد: با وجود اینکه فرصتهای زیادی از طریق همکاریهای منطقه ای در این بخش به وجود آمده است، مشاهده شده است که تنگناها و موانعی، از قبیل فقدان یک رویکرد راهبردی مشترک منطقه ای و ضعفها و محدودیتهای زیرساختی و سیاست های منطقه ای،  نیز وجود دارد.  برای رفع چالش ها و کاستی های موجود که اکثر کشورهای اکو از نظر دستیابی و اجرای اهداف بخش گردشگری با آن روبرو هستند و همچنین برای عبور از این موانع به هماهنگی وهمکاری نزدیک همه ذینفعان گردشگری در میانکشورهای عضو از جمله بخشهای دولتی و خصوصی،  نیازداریم.

خاندوزی تاکید کرد: ایران به عنوان کشوری ثروتمند در زیرساخت های طبیعی، فرهنگی و تاریخی که از نظر جاذبه های گردشگری جزو ده کشور برتر جهان محسوب می شود، آماده همکاری با کشورهای عضو اکو به منظور ارتقا و توسعه پایدار این صنعت در کل منطقه است.  شناخت ظرفیت های بالقوه در جنبه های مختلف گردشگری و همچنین رفع موانع و استفاده از منابع موجود برایدستیابی به حداکثر کارایی در بخش گردشگری ضروری است.  بدیهی است در مواردی که ظرفیت کافی وجود ندارد، بایدسیاست های مناسب را اتخاذ کنیم.  

این نماینده مردم در مجلس یازدهم گفت: همچنین باید به این مهم توجه کرد که توسعه صنعت جهانگردی در سراسر منطقه نیاز به اتخاذ سیاستهایت شویقی گردشگری دارد تا زمینه توسعه منطقه اکو به عنوان یک مقصد جهانی گردشگری، تقویت روابط بین بخشهای دولتی و خصوصی در بخش گردشگری و جذب سرمایه های خارجی در منطقه فراهم شود.  امیدواریم که براساس تصمیمات اتخاذ شده در این جلسه، بتوانیم گام های قابل توجهی را در این زمینه نیز برداریم.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: با امید به موفقیت در این زمینه، بیانیه خود را به پایانمیرسانم و برای شرکت کنندگان آرزوی بحث های سازنده می نمایم، و یک بار دیگر از دولت و پارلمان جمهوری اسلامیپاکستان به دلیل مهمان نوازی و سازماندهی عالی این رویداد تشکر می کنم.

منبع: نماینده

کلیدواژه: اقتصاد اکو نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس بخش گردشگری مجلس شورای منطقه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت namayande.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «نماینده» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۴۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان

داده‌ها نشان می‌دهند که رشد تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سه ماهه اول سال میلادی ۲۰۲۴ به ۱.۶ درصد کاهش یافته که بسیار کمتر از انتظارات است.

به گزارش ایسنا، تولید ناخالص داخلی، مقیاس وسیعی از کالاها و خدمات تولید شده در دوره ژانویه تا مارس، با سرعت سالانه ۱.۶ درصد افزایش یافت که کمتر از ۲.۴ درصد تخمین زده شده بود.

همچنین شاخص هزینه‌های مصرف شخصی، متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد برای سه ماهه افزایش یافت که بزرگترین افزایش آن در یک سال را رقم زده است. مخارج مصرف‌کننده در این دوره ۲.۵ درصد افزایش یافته که در مقابل رشد ۳.۳درصد در سه ماهه چهارم قرار دارد و کمتر از سه درصد برآورد وال استریت نزول کرده است.

وزارت بازرگانی ایالات‌متحده گزارش کرد که رشد اقتصادی ایالات‌متحده سال را بسیار ضعیف‌تر از حد انتظار آغاز کرد و قیمت‌ها با سرعت بیشتری افزایش یافتند.

بر اساس گزارش دفتر تحلیل اقتصادی ایالات‌متحده، تولید ناخالص داخلی، مقیاس وسیعی از کالاها و خدمات تولید شده در دوره ژانویه تا مارس، با تعدیل فصلی و تورم، سرعت صعودی سالانه ۱.۶ درصد را ثبت کرد.

اقتصاددانان مورد بررسی داوجونز، افزایش ۲.۴ درصدی را به دنبال افزایش ۳.۴ درصدی در سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۳ و ۴.۹ درصدی در دوره قبل را دنبال کردند.

مخارج مصرف‌کننده در این دوره ۲.۵ درصد افزایش یافت که در مقابل رشد ۳.۳ درصدی در سه ماهه چهارم و کمتر از برآورد سه درصدی وال استریت است.

سرمایه‌گذاری ثابت و مخارج دولتی در سطح ایالتی و محلی به مثبت ماندن تولید ناخالص داخلی ایالات‌متحده در سه ماهه کمک کرد، در حالی که سرمایه‌گذاری خصوصی و واردات کاهش یافت همچنین صادرات خالص ۰.۸۶ واحد درصد از نرخ رشد کم کرد و سهم هزینه مصرف‌کننده نیز ۱.۶۸ درصد بود.

در زمینه تورم خبرهای بدی منتشر شد

شاخص هزینه‌های مصرف شخصی که متغیر تورم کلیدی برای فدرال رزرو است، با سرعت سالانه ۳.۴ درصد طی سه ماهه افزایش یافت که بزرگترین رشد آن در یک سال است و از ۱.۸ درصد در سه ماهه چهارم صعود کرده است.

بدون احتساب مواد غذایی و انرژی، شاخص هزینه‌های مصرف‌کننده شخصی اصلی با نرخ ۳.۷ درصد افزایش یافت که هر ۲ این مورد بسیار بالاتر از هدف ۲ درصدی فدرال رزرو بود. مقامات بانک مرکزی تمایل دارند بر تورم اصلی به‌عنوان شاخصی قوی‌تر از روندهای بلندمدت تمرکز کنند.

شاخص تولید ناخالص داخلی با نرخ ۳.۱ درصد در مقایسه با برآورد افزایش سه درصدی داوجونز، صعود کرد و با انتشار این خبر، بازارها با کاهش بیش از ۴۰۰ واحدی میانگین صنعتی داوجونز، سقوط کردند. همچنین بازدهی خزانه‌داری بالاتر رفت، به‌طوری‌که شاخص ۱۰ ساله اخیر در ۴.۶۹ درصد قرار گرفت.

بدترین گزارش‌ها ثبت شد

دیوید دونابدیان، مدیر ارشد سرمایه‌گذاری CIBC اظهار کرد این دو مورد بدترین گزارش‌ها از رشد کمتر از انتظار و تورم بالاتر از مورد انتظار بود. ما دور از انتظارات سرمایه‌گذاران برای کاهش نرخ نیستیم و این موارد جروم پاول، رئیس فدرال رزرو را مجبور می‌کند تا برای جلسه هفته آینده کمیته بازار آزاد فدرال اقدامی سختگیرانه را مدنظر بگیرد.

این گزارش در حالی ارائه می‌شود که بازارها در نتایج وضعیت سیاست پولی و زمان شروع به کاهش نرخ بهره فدرال قرار دارند. نرخ وجوه فدرال که تعیین می‌کند بانک‌ها چه چیزی را برای وام‌دهی یک شبه از یکدیگر دریافت می‌کنند، در محدوده هدف‌گذاری شده بین ۵.۲۵ تا ۵.۵ درصد است که بالاترین میزان در ۲۳ سال اخیر محسوب می‌شود، اگرچه بانک مرکزی از جولای ۲۰۲۳ افزایشی نداشته است.

سرمایه‌گذاران مجبور شده‌اند که دیدگاه خود را با زمان آغاز کاهش نرخ بهره فدرال رزرو تطبیق دهند زیرا تورم بالا باقی مانده است. دیدگاهی که از طریق معاملات آتی بیان می‌شود این است که کاهش نرخ‌ها در ماه سپتامبر آغاز می‌شود و فدرال رزرو احتمالا امسال فقط یک یا دو بار کاهش نرخ بهره خواهد داشت. بر اساس محاسبات گروه بورس بازرگانی و کالای شیکاگو، ارزش معاملات آتی نیز پس از انتشار تولید ناخالص داخلی تغییر کرد و معامله‌گران اکنون تنها به کاهشی در سال ۲۰۲۴ اشاره می‌کنند.

جفری روچ، اقتصاددان ارشد ال‌پی‌ ال فایننشال گفت: اقتصاد آمریکا احتمالا در سه ماهه بعدی کاهش بیشتری ثبت خواهد کرد زیرا مصرف‌کنندگان احتمالا به پایان هدررفت هزینه‌های خود نزدیک می‌شوند. نرخ پس‌انداز در حال کاهش است زیرا تورم چسبنده فشار بیشتری بر مصرف‌کننده وارد می‌کند. ما باید انتظار داشته باشیم که تورم در طول سال جاری با کاهش تقاضای کل کاهش یابد، اگرچه مسیر رسیدن به هدف ۲ درصدی فدرال رزرو هنوز دور از انتظار است.

مصرف‌کنندگان عموما از زمانی که تورم صعود کرده است، با آن همگام بوده‌اند، اگرچه افزایش تورم باعث افزایش دستمزدها نیز شده است. نرخ پس‌انداز شخصی در سه ماهه اول به ۳.۶ درصد از چهار درصد نزول کرد. درآمد تعدیل شده برای مالیات و تورم در این دوره ۱.۱ درصد افزایش یافت که از رقم ۲ درصد نزول کرده است.

الگوهای هزینه نیز طی سه ماهه تغییر کرد؛ هزینه کالاها ۰.۴ درصد کاهش و هزینه خدمات چهار درصد افزایش یافت که بالاترین سطح سه ماهه از سه ماهه سوم ۲۰۲۱ است.

بازار کار پررونق به زیربنای اقتصاد کمک کرده است. وزارت کار گزارش کرد که مطالبات اولیه بیکاری در هفته ۲۰ آوریل به ۲۰۷هزار نفر رسید که ۵۰۰۰ کاهش ثبت کرد و کمتر از ۲۱۵هزار برآورد شده بود.

علامت مثبت احتمالی برای بازار مسکن این است که سرمایه‌گذاری مسکونی ۱۳.۹ درصد افزایش یافت و بزرگترین افزایش از سه ماهه چهارم سال ۲۰۲۰ تاکنون است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • شکاف ۱۵ تریلیون دلاری برای تامین زیرساخت های جهانی تا سال ۲۰۴۰
  • قرن بیست و یکم قرن گردشگری
  • حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است/ آماده تعامل هستیم
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • نزول رشد اقتصادی دور از انتظار اولین اقتصاد جهان
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • رئیس سازمان برنامه و بودجه: آمادگی تأمین انرژی پایدار مورد نیاز کشور‌های منطقه و اروپا را داریم
  • منظور: با وجود تحریم‌ها آمادگی تامین انرژی پایدار منطقه و اروپا را داریم
  • تشکیل اتحادیه‌های صنایع دستی برای تحقق شعار سال در تیران اولویت دارد