Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-04-27@07:46:58 GMT

کرونا چگونه به رویاهایمان راه یافت؟

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۱۹۴۷۴

کرونا چگونه به رویاهایمان راه یافت؟

وقتی کرونا دنیا را فرا گرفت، مردم، همه جا، از دیدن رویا‌هایی زنده و حیرت‌انگیز حرف می‌زدند که پریشان‌شان می‌کرد. ذهن‌ها زیر فشار تهدید کرونا از پا درآمده بود و این نگرانی به رویا‌ها راه یافته بود. اکنون بیش از یک سال از همه‌گیری گذشته و خیلی‌ها به زندگی با آن دیگر عادت کرده‌اند.

به گزارش بی بی سی، از این رو بر آن شدیم از شما بپرسیم رویا‌های شما چگونه با این شرایط به اصطلاح «عادی جدید» کنار آمده‌اند؟ آیا چهره‌های ماسک‌دار، خیابان‌های خلوت و فاصله‌گذاری اجتماعی، دیگر پس‌زمینه رویا‌های ما شده‌اند؟

شما اکنون چه رویا‌هایی می‌بینید؟

در اینجا بعضی از رویا‌هایی را بازگو می‌کنیم که خوانندگان برایمان فرستاده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فیونا رامیج در داندی، اسکاتلند می‌گوید: «در امتداد ساحلی قدم می‌زدم که تا لب آب پر از کوسه بود و تعجب کرده بودم چرا مردم فاصله اجتماعی را رعایت نمی‌کنند.»

فیونا می‌گوید اکنون همه‌گیری پس زمینه بیشتر خواب‌هایش است و گاهی هم حاوی ترس «عادی و واقعی» از سرفه کردنِ دیگران.

سایاکا که به همراه خانواده‌اش از ژاپن به بریتانیا نقل مکان کرده می‌گوید دختر هفت ساله‌اش خواب‌های کرونایی‌اش را برایش تعریف می‌کند که «بیشتر در خانه است. فقط مامان و بابا ماسک می‌زنند و همه اعضای خانواده دست‌هایشان را می‌شوبند».

ماریلا کورتس در سانتیاگوی شیلی می‌گوید خواب‌هایش بیشتر تم سورئال پیدا کرده‌اند: «در خواب می‌خواهم حتی حیوانات، سگ‌ها و گربه‌ها، هم ماسک بزنند، ولی آن‌ها این کار را نمی‌کنند».

ما فقط شرح خواب‌های برخی خوانندگان را دریافت کردیم، اما دانشمندان ماه‌هاست که در این زمنیه تحقیق می‌کنند.

دِئیدره بَرِت، استادیار روانشناسی در دانشکده پزشکی هاروارد آمریکا، در یک نظرسنجی آنلاین، حدود ۱۵ هزار رویا را جمع‌آوری کرده است. تفریبا دو سوم پاسخ‌دهندگان زن و یک سوم مرد بوده‌اند. نتیجه آن کتابی شد به نام «رویا‌های همه‌گیری» که به موج اول کرونا می‌پردازد.

دکتر برت می‌گوید در ابتدای همه‌گیری، خیلی‌ها بیشتر خواب خطر می‌دیدند، مثل حمله حشرات یا اینکه نمی‌تواتند نفس بکشند. ولی بعد، در زمان محدودیت و تعطیلی و تحصیل در خانه، یک موضوع مشترک گیر افتادن در زندان یا یک امتحان ریاضی غیرمنتظره و اجباری بود.

تقریبا شش ماه بعد، دکتر برت متوجه افزایش چشمگیر رویابین‌هایی شد که خواب می‌دیدند فراموش کرده‌اند ماسک بزنند یا در خواب می‌دیدند که دیگران ماسک نزده‌اند.

به نظر دکتر برت، اوایل همه‌گیری، رویا‌ها بیشتر مبین نگرانی از ابتلا به کرونا بودند، اما بتدریج جایش را اضطراب اجتماعی گرفت: «مضمون بسیاری از خواب‌ها شد «ماسکم یادم رفت» و شرم اجتماعی آن. آن‌ها در خواب بیشتر نگران این بودند که قبل از اینکه کسی متوجه اشتباه‌شان شود، از جایی که بودند بیرون بروند».

برخی خوانندگان خواب‌هایی را برای ما تعریف کردند که مضمونشان شرم یا اضطراب اجتماعی بود.

دیلِتا دو کریستفارو در ناتینگهام در بریتانیا می‌گوید: «در یک جای شلوغ مثل یک مرکز خرید هستم و یکدفعه متوجه می‌شوم ماسک ندارم. هیچ کس دیگری هم در اطراف من ماسک ندارد. احساس خطر می‌کنم و ناگهان بی‌اندازه متوجه نزدیکی دیگران به خودم می‌شوم».

نیومی هاروی در کمبریج‌شر در بریتانیا می‌گوید در زمان محدودیت‌ها خواب دیده برادرزاده‌اش را بغل کرده، خانواده‌اش به طرفش می‌آیند و او ناگهان به یاد می‌آورد که دوران همه‌گیری است: «با یک حس هراس از اینکه مقررات را شکسته و دیگران را در معرض ویروس قرار داده‌ام، از خواب پریدم.»

دایانا والک در لندن می‌گوید در خواب به اشتباه غریبه‌ای را در آغوش گرفته، چون فکر می‌کرده او را می‌شناسد: «او خیلی وحشت کرد…می‌ترسید کرونا بگیرد. هیچ کدام از ما ماسک نزده بودیم. حس من در اصل خجالت بود، چون آن زن را جلوی دیگران را بغل کرده بودم و او خیلی جا خورده بود».

والداس نوریکا، مدرس روانشناسی در دانشگاه کوئین مارگارت در ادینبورو می‌گوید بین ذهن بیداری و ذهن خواب ارتباط پیچیده‌ای وجود دارد و بعضی موضوع‌ها بین این دو حرکت می‌کنند.

برای تحلیل اینکه آیا افکار روزمره درباره کرونا بر رویا‌ها تاثیر گذاشته‌اند یا نه، والداس نوریکا و همکارانش شرح رویا جمع‌آوری می‌کنند

او می‌گوید معمولا چیز‌هایی که عواطف شدیدی را در ما برمی‌انگیزند به رویاهایمان راه پیدا می‌کنند: «کسی که در دوران همه‌گیری احساس خطر کرده به احتمال زیاد تا سال‌های زیادی درباره‌اش خواب خواهد دید، این جالب و در عین حال غم‌انگیز است».

ولی تکلیف این ایده ما چه می‌شود که همه‌گیری ممکن است در پس زمینه رویاهایمان تنیده شده باشد، ماسک و فاصله‌گذاری هست، ولی عادی تلقی می‌شود.

دکتر برت می‌گوید تاکنون به چنین رویا‌هایی برنخورده است و اینگونه توضیح می‌دهد: «اغلب یک تاخیر زمانی وجود دارد… ما اغلب درباره گذشته‌مان خواب می‌بینیم و همیشه زمان حال را خواب نمی‌بینیم». پس این احتمال وجود دارد که بعد از پایان همه‌گیری، خواب‌هایی ببینیم مربوط به این دوران: «اصلا تعجب نمی‌کنم اگر دو سه سال بعد خواب‌هایی ببینیم مثل اینکه در رستوران هستیم و مردم ماسک زده‌اند و وقتی بیدار می‌شویم، آن را به دوران کرونا ربط بدهیم».

یکی از جدیدترین سوژه‌های رویا در دوران همه‌گیری که دکتر برت با آن برخورد کرده واکسن است: «وقتی واکسن‌ها تایید شدند، دیدن‌شان در رویا شروع شد که بشدت منفی بودند، مثلا کسی می‌رود واکسن بزند و متوجه می‌شود روی سرنگ نوشته سیانور».

دکتر برت این را به اعتقادات ضدواکسن مربوط نمی‌داند و به ناخوشایندی ناخودآگاه تزریق برای بسیاری افراد ربط می‌دهد. تحقیق او تاکنون بیش از ۹۰ درصد رویا‌های همه‌گیری را منفی نشان می‌دهد، هرچند در ماه‌های اخیر تعداد کمی خواب مثبت از زندگی بعد از دوران کرونا گزارش شده‌اند، مثل رویا‌هایی که در آن‌ها «وضعیت محیط‌زیست بهتر است، اقیانوس‌ها تمیزتر یا زباله‌ها کمترند.»

«در تعداد زیادی از رویا‌ها نهنگ‌های بزرگ بشکلی غیرواقعی نزدیک به ساحل شنا می‌کنند. یک زن برای اولین بار بعد از همه‌گیری بیرون رفت و سرش را بلند کرد و دید نهنگ‌ها یاد گرفته‌اند پرواز کنند و در آسمان شیرجه می‌زنند».

هر چه که باشد، برای بسیاری، در تمام دوران همه‌گیری، خواب پناهگاه مهمی برای در امان ماندن از نگرانی‌های کرونا بوده است.

کیسا کی در کارولینای شمالی در آمریکا می‌گوید: «در طول این سال سخت، خواب احتمالا تنها چیزی بود که همانطور که بود ماند. من اصلا در خواب ندیدم دیگران ماسک زده باشند و نتوانند همدیگر را لمس کنند. در دنیای رویا‌های من، کرونا جایی ندارد».

منبع: فرارو

کلیدواژه: رویا اضطراب کرونا دوران همه گیری رویا هایی خواب ها رویا ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۱۹۴۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت

حمید صاحب مدیرکل سلامت شهرداری تهران در مراسم تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت گفت: در جوامع چالش‌هایی پیش می‌آید که با ایثار و از جان گذشتگی می‌توان آن را پشت سر گذاشت. 

حمید صاحب افزود: ارائه خدمت بدون ایثار و گذشت میسر نبود و جان بر کفان سلامت خدماتی را ارائه کردند که بی بدیل بود و مردم و خاطره جمعی آنان هرگز این ایثار را فراموش نمی‌کنند. 

وی ادامه داد: به این ایثار افتخار می‌کنیم. هویت ما همین ایثار و از خود گذشتگی‌ها است. ما همه هویت و شخصیت خود را از این ایثار می‌گیریم. در این راستا در شهرداری و وزارت بهداشت این پیمان را می‌بندیم که مسیر شهدای سلامت را دنبال کنیم.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این مراسم گفت: در دوران کرونا که بسیاری به دنبال حفظ خود از این بیماری منحوس بودند، کادر درمان با ایثار خود به دیگران امید به زندگی دادند. 

علیرضا اولیایی‌منش با اشاره به اینکه مقصد همه‌ما باید عاقبت به خیری باشد، شهدای مدافع سلامت را نمونه بارز این عاقبت به خیری دانست و افزود: حضور ایثارگرانه کادر درمان با منش پهلوانانه سبب شد این بار پهلوانانی را بشناسیم که در قطعه ۵۰ بهشت زهرا (س) در کنار هم آرمیده‌اند تا یادمان بماند که چه ایام و روزگاری را پشت سر گذاشته‌ایم. 

وی با اشاره به اینکه کادر درمان بر اساس قولی که برای دفاع و حراست از سلامتی مردم داده بودند تا آخرین لحظه در جبهه سلامت خدمت کردند و گوهر جان خود را در این راه هدیه کردند، افزود: شهدای مدافع سلامت با صداقت در جبهه سلامت خدمت کردند. این نعمت بزرگی است که شهدای ما عاقبت به خیر شدند. در زمانه سخت مانند دوره کرونا  تشخیص‌ها سخت می‌شود و امتحان‌های الهی عیار مردانگی و پهلوانی را نشان می‌دهد.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه ایثار کادر درمان در دوره کرونا بی نظیر بود، ادامه داد: در دوره‌ای که روزانه ۷۰۰ فوتی داشتیم برخی شهدای مدافع سلامت حاضر نبودند از بیمارستان خارج شوند و حتی به دیدار خانواده خود نرفتند. اما بدون اینکه خانواده و عزیزان خود را ببینند به شهادت رسیدند که چنین ایثاری بی نظیر است.

اولیایی‌منش با قدردانی از شهرداری تهران در حوزه سلامت در برپایی مراسم بزرگداشت مدافعان سلامت اظهار داشت: آنطور که باید و شاید از شهدای مدافع سلامت تجلیل نشده است. امیدواریم افتخار خادمی خانواده شهدای سلامت را داشته باشیم.

اخگرپور شهردار منطقه ۱۹ نیز گفت: شهدای مدافع سلامت بودند که نزدیکتر از هر برادر و خواهری در دوران کرونا در کنار بیمار بودند و در راستای سلامت جامعه تلاش کردند. ما باید این شهدا را تکریم و یاد آنان را پاس بداریم.

در این مراسم با اهدای لوح از خانواده شهدای مدافع سلامت تجلیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان اجتماعی شهری

دیگر خبرها

  • ربات انسان‌نمای تسلا تا سال دیگر به بازار می‌آید
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • واکسن کرونا باعث پایان فوتبال من شد!
  • تجلیل از خانواده شهدای مدافع سلامت در هفته سلامت
  • فیلمی بامزه از متهم اصلی کرونا!
  • طولانی‌ترین عفونت کرونا که ۶۱۳ روز طول کشید، بیش از ۵۰ جهش ایجاد کرد
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است، نه رویا
  • پائز: المپیک ۲۰۲۴ واقعیت است نه رویا
  • پائز: المپیکی شدن ایران اصلا یک رویا نیست
  • شایع‌ترین اختلالات روانی کرونا و آمار آن