Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-04@17:13:33 GMT

۳۵۰هزار سیم کارت متخلف مسدود شد

تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۲۰۳۵۲

۳۵۰هزار سیم کارت متخلف مسدود شد

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، حدود چهار سال قبل سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور برای مقابله با مشکلاتی که در حوزه فناوری ایجاد یا تخلفاتی که در برخی موارد در این حوزه انجام می‌شد سامانه ۱۹۵ را طراحی و راه‌اندازی کرد. تعداد کل شکایت‌هایی که توسط کاربران در این سامانه به ثبت رسیده است، از مرز نیم میلیون شکایت گذشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  

سامانه ۱۹۵ در سه سالی که گذشت

بر اساس آخرین گزارش‌های ثبت شده در داشبورد آنلاین این سامانه، از ۵۳۰ هزار و ۲۸۹ شکایتی که در آن به ثبت رسیده است ۵۰۸ هزار شکایت مختومه شده که حکایت از آمار ۹۵ درصدی شکایت‌های خاتمه‌یافته دارد.

امسال نیز نزدیک به ۳۰ هزار شکایت در این سامانه به ثبت رسیده که کمتر از هفت‌هزار شکایت اکنون در حال رسیدگی است و ۲۳ هزار شکایت دیگر به نتیجه رسیده‌اند.

از تعداد کل شکایت‌هایی که در سامانه ۱۹۵ ثبت شده، ۲۸۶ هزار شکایت مربوط به کیفیت اینترنت و مشکلاتی است که کاربران در اتصال به فضای مجازی دارند و به بیش از ۹۶ درصد از این شکایت‌ها رسیدگی شده است.

تاکنون ۱۱۶ هزار شکایت مربوط به تلفن‌همراه، یک‌هزار و ۲۶۵ شکایت مربوط به ارزش افزوده، ۱۱ هزار و ۴۶۶ شکایت مربوط به حوزه پُست، بیش از ۶ هزار شکایت در حوزه دفاتر پیشخوان، پنج‌هزار شکایت مربوط به تشعشعات سایت‌های اپراتورها و ۱۰۲ هزار شکایت در حوزه تلفن ثابت در این سامانه به ثبت رسیده‌ است.

۳۵۰هزار سیم‌کارت متخلف مسدود شد

از حدود چهار سال قبل صاحبان سیم‌کارت‌ها نسبت به دریافت پیامک‌های تبلیغاتی پولی که باعث می‌شد قبض‌های تلفن‌شان بدون این‌که اطلاع داشته باشند چند برابر شود، واکنش نشان دادند.

وزیر ارتباطات با همه‌گیر شدن این مشکل دستور مقابله با آن را به زیرمجموعه خود اعلام کرد و در سال ۹۷ مقابله با پیامک‌های ارزش افزوده آغاز شد.

ایجاد سامانه ۱۹۵توسط رگولاتوری، قدم نخستی بود که برای برخورد با این پدیده برداشته شد و به‌واسطه آن اکنون نزدیک به ۳۵۰ هزار سیم‌کارت مسدود شده‌ است.

سه سال پیش، سازمان تنظیم مقررات نخستین فاز برخورد با پیامک‌های تبلیغاتی مزاحم را با توسعه سامانه ۱۹۵ اجرایی کرد. سامانه‌ای که به همه مشکلات و تخلفات حوزه فناوری اطلاعات رسیدگی می‌کند و فقط مربوط به دریافت پیامک‌های مزاحم نیست.

کارکرد سامانه ۱۹۵ به این شکل است که چنان‌چه کاربران سرشماره پیامک‌های مزاحمی که دریافت می‌کنند را در سامانه ۱۹۵ به ثبت برسانند، زمینه برخورد با صاحب سیمکارت فراهم می‌شود.

تعداد سیمکارت‌هایی که توسط رگولاتوری مسدود شده‌ هر روز به شکل آنلاین در سامانه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در دسترس است. تازه‌ترین آمار تا امروز حکایت از مسدودسازی ۳۴۹ هزار و ۳۷۲ سیم‌کارت دارد.

البته رگولاتوری به مسدودسازی بسنده نکرده، بلکه قوانین سخت‌گیرانه‌ای برای احراز هویت زمان خرید سیمکارت و برخورد با افرادی که اقدام به ارسال پیامک می‌کنند در پیش گرفته است.

زمانی که شهروندان شماره سیمکارت ارسال‌کننده پیامک تبلیغاتی مزاحم را در سامانه ۱۹۵ به ثبت برسانند یا آن را به سرشماره ۱۹۵ ارسال کنند، روند مسدودسازی آغاز می‌شود. سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی اعلام کرده از زمانی که شماره به ثبت می‌رسد تا زمان مسدودسازی حداکثر ۲۴ساعت زمان نیاز است، غیر از این‌که مورد خاصی باشد که نیاز به بررسی بیشتر داشته باشد.  

پربیننده ترین پرفروش ترین تلویزیون های ال جی ۲۰۲۱ آیفون ۱۳ چگونه خواهد بود؟ تمام انتظاراتی که از رویداد هواوی داریم؛ از سیستم عامل هارمونی تا محصولات جدید چگونه گوشی را بدون آسیب زدن به نمایشگر تمیز کنیم؟ ویندوز جدید سه هفته دیگر می آید

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فناوری اطلاعات شکایات انتخابات ۱۴۰۰ سازمان تنظیم مقررات شکایت مربوط ثبت رسیده هزار شکایت سامانه ۱۹۵ سیم کارت مسدود شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۰۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»

به گزارش خبرگزاری مهر، سرهنگ رامین پاشایی اظهار داشت: با تجزیه و تحلیل پرونده‌های قضائی و تجربیات ادوار گذشته؛ مشخص شده است مجرمان سایبری با توجه به ایام پایانی هفته و یا منتهی به تعطیلات چند روزه کشور اقدام به کلاهبرداری از طعمه‌های خود می‌کنند.

وی با اشاره به شگرد این مجرمان ادامه داد: برخی افراد سودجو با ارسال پیامک حاوی پیوندهای آلوده با عناوین دریافت کالابرگ، ابلاغیات قضائی و غیره مترصد کلاهبرداری از طریق دسترسی غیر مجاز به گوشی تلفن فریب خوردگان و برداشت غیر مجاز پول از حساب‌های مالی آن‌ها است.

پاشایی ارسال و دریافت این پیامک در تمامی پیام رسان‌های بومی، غیر بومی، گروه‌ها و کانال‌ها که شهروندان در آن عضویت دارند را ممکن عنوان کرد و حتی ارسال این پیامک‌ها را از طریق دوستان و آشنایان نیز محتمل دانست.

وی در ادامه از هموطنان خواست: در صورت مواجه با اینگونه پیامک‌های مشکوک که مشخصه اصلی تمامی آنها ارسال از طریق سر شماره‌های تلفن شخصی است، توجه نکنند.

سرهنگ پاشایی خاطر نشان کرد: در صورت غفلت و گرفتار شدن در دام مجرمان سایبری عموم مردم می‌توانند بلافاصله با شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ مرکز امداد و فوریت‌های سایبری پلیس فتا در سراسر کشور تماس بگیرند و از خدمات انتظامی و تخصصی این پلیس بهره مند شوند.

وی افزود: در صورت نیاز شیفت‌های قضائی دادگاه‌ها، دادسراها و حوزه بانکداری در سراسر کشور آمادگی ارائه خدمات به افراد خواهان است.

کد خبر 6094895

دیگر خبرها

  • تمدید ثبت کد اعتبار سنجی کارت هوشمند اتباع
  • تلاش برای رفع آبگرفتگی ها در خوزستان / سامانه بارشی دیگر در راه است
  • سهم بازار اپراتورها از مکالمه و پیامک کاربران
  • کلاهبرداری یک میلیاردی با پیامک جعلی ثنا
  • تولید لاستیک افزایش یافت/ فروش سایزهای بالای ۱۵ زیر قیمت مصوب
  • افزایش ارسال لینک‌های آلوده
  • کلاهبرداران در کمین سرقت اطلاعات شخصی و بانکی افراد
  • شناسايي باشگاه ورزشي متخلف در يزد
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می شود
  • کلاهبرداری سایبری با ارسال پیامک «دریافت کالابرگ»