Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر، وبگاه وزارت خارجه چین امروز پنجشنبه به نقل از «وانگ ونبین» سخنگوی وزارت امور خارجه این کشور درباره نشست وین اعلام کرد: در حال حاضر، پیشرفت مهمی در گفتگوها در خصوص تداوم پایبندی به برجام حاصل شده است و طرف‌های مرتبط تمایل سیاسی خود را برای رسیدن به توافق نشان داده‌اند.

سخنگوی وزارت امور خارجه چین در این باره ادامه داد: با این حال همچنان اختلافاتی وجود دارند که باید از طریق مذاکرات فشرده حل شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چین امیدوار است که طرف‌های مرتبط از این موانع عبور کرده، با فوریت بیشتری اقدام کنند، تصمیمات محکم سیاسی در این زمینه را در اسرع وقت اتخاذ کنند و برای حل مسائل باقی مانده در بستری منعطف و عمل‌گرایانه تلاش کنند.

«وانگ ونبین» در ادامه اضافه کرد: مشکل اصلی بحران هسته‌ای ایران خروج یکجانبه آمریکا از برجام و اعمال فشار حداکثری علیه ایران است. طرف آمریکایی باید تمام تحریم‌های یکجانبه علیه ایران را لغو کند و ایران و طرف‌های ثالث نیز به پایبندی برهمین اساس بازگردند.

«وانگ گان» (Wang Qun) نماینده چین در سازمان ملل متحد و نماینده این کشور در مذاکرات کمیسیون مشترک برجام در وین هم پیشتر در سخنانی اعلام کرد: نگرانی‌های برحق ایران باید به شکلی مناسب در گفتگوهای احیای توافق هسته‌ای مورد رسیدگی قرار بگیرد. پیشرفت مهمی حاصل شده، اما برخی اختلافات اساسی در خصوص مسائل مربوط به برداشته شدن تحریم‌ها وجود دارد. این واقعیت که موضوع اصلی حذف تحریم‌ها در مذاکراتی که بیش از ۲ ماه است به طول انجامیده حل نشده‌اند، نشان می‌دهد مسئله درست و غلط هنوز به طور اساسی حل نشده است. این ایالات متحده است که به طور یکجانبه از برجام خارج شد و فشار حداکثری را علیه ایران اعمال کرد که دلیل ریشه‌ای بحران هسته‌ای ایران است. برای اینکه آمریکا و ایران به تعهدات کامل خود تحت برجام بازگردند، باید تحریم‌های غیرقانونی آمریکا علیه ایران در درجه اول به طور کامل و شفاف لغو شوند.

«ماریا آدبار» (Maria Adebahr) سخنگوی وزارت خارجه آلمان هم دیشب در سخنانی اعلام کرد که مذاکرات وین «به خوبی پیش می رود»، اما «مسائل مهمی» وجود دارند که هنوز برطرف نشده‌اند.

سخنگوی وزارت خارجه آلمان در این باره گفت: در مجموع، می‌توان گفت که وضعیت در وین به خوبی پیش می‌رود؛ اما در حوزه‌های مهم بسیاری، مسائلی وجود دارند که باید شفاف‌سازی شوند. هر دو طرف (ایران و آمریکا) باید به نوبه خود گام‌هایی را پیرامون فعالیت‌های هسته‌ای و برداشتن تحریم‌ها انجام دهند تا توافق احیا شود. چشم‌انداز (مذاکرات) در کل مثبت است. از این منظر، الان ممکن نیست که پیش‌بینی کنیم چه زمانی موفقیت حاصل می‌شود. ما ماه هاست می‌خواهیم شاهد بازگشت هرچه سریع‌تر به برجام و پایبندی مجدد به این توافق باشیم.

اواسط این هفته «سیدعباس عراقچی» رئیس هیأت مذاکره کننده ایرانی اعلام کرده بود که دور پنجم گفتگوها دشوار بود اما احتمالاً آخرین دور گفتگوها نخواهد بود.

لازم به ذکر است، پنجمین نشست کمیسیون مشترک برجام شامگاه چهارشنبه (۱۲ خردادماه) در وین پایان یافت و مقرر شد رؤسای هیأت‌ها برای چند روز رایزنی به پایتخت‌های خود برگردند و پس از آن، دور بعدی مذاکرات در وین پنجشنبه هفته آینده بار دیگر آغاز خواهد شد.

در همین راستا، هیأت‌ها با ابراز خرسندی از پیشرفت‌های صورت گرفته تا این مرحله، بر عزم و جدیت خود برای پیگیری روند گفت‌وگوها در روزهای آتی با هدف یافتن راه حل‌ها برای برخی موضوعات حل و فصل نشده، تأکید کردند.

گفتنی است، شهر وین پایتخت اتریش از ماه آوریل تاکنون میزبان پنج نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور هیأتهای نمایندگی از ایران و پنج کشور عضو گروه ۱+۴ (روسیه، چین، انگلیس، فرانسه و آلمان) به همراه دیدارهای غیررسمی در چارچوبهای مختلف بوده است.

کد خبر 5227369

منبع: مهر

کلیدواژه: برجام ایالات متحده امریکا سیاست فشار حداکثری ایالات متحده امریکا عراق رژیم صهیونیستی فلسطین ایران روسیه افغانستان برجام لبنان سوریه نشست وین جو بایدن داعش عربستان سعودی سخنگوی وزارت علیه ایران تحریم ها هسته ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۲۹۰۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه

دیوید کامرون، وزیر امور خارجه انگلیس احتمال اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و قرار دادن آن در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را منتفی دانسته است.

در جلسه‌ای که امروز در مقابل کمیته روابط بین‌المللی و دفاعی مجلس اعیان انگلیس برگزار شد دیوید کامرون موضع دولت کشورش در قبال طرح قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های اصطلاحاً «تروریستی» را تشریح کرد.

او در پاسخ به سوالات برخی از نمایندگان توضیح داد که انجام چنین اقدامی علیه سپاه ضرورت ندارد و وضعیت فعلی که کلیت سپاه در فهرست تحریم‌ها قرار گرفته کفایت می‌کند. 

کامرون گفت: «همه اقداماتی که ما باید برای اعمال فشار علیه ایران انجام دهیم تا اطمینان حاصل کنیم که اگر جایی آنجا کار غیرقانونی انجام دهند می‌توانند علیه ان‌ها اقدام کنیم در چارچوب نظام تحریم‌هایی که تقویتشان کرده‌ایم وجود دارند.»

وی در ادامه گفت: «ما کلیت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را تحریم کرده‌ایم. وقتی که من از نهاد‌های مجری قانون، پلیس، سرویس‌های اطلاعاتی و دیگران می‌پرسم آیا این گام اضافی [برای قرار سپاه دادن در فهرست سازمان تروریستی]لازم است پاسخ آنها منفی است.»

دیپلمات ارشد انگلیس در ادامه توضیح داد که چنین اقدامی علاوه بر آنکه سودی ندارد باعث تخریب روابط دیپلماتیک میان دو کشور خواهد شد. 

او گفت: «اگر بخواهم صادق باشم چنین اقدامی یک ضرر هم دارد و آن هم این است که عملاً روابط دیپلماتیک ما را پایان خواهد داد.»

وی در ادامه گفت: «هنگامی که می‌خواهیم از تشدید درگیری‌ها جلوگیری کنیم، هنگامی که می‌خواهیم پیام مستقیمی به ایرانی‌ها ارسال کنیم من می‌خواهم خودم گفتگو انجام دهم. نمی‌خواهم اینطور باشد که به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم که ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها برسانید؟»

دیوید کامرون در ادامه گفت: «من فکر می‌کنم که این در راستای منافع بریتانیا نیست و چنین اقدامی نه تنها رویه ما را تقویت نخواهد کرد بلکه از بسیاری جهت باعث تضعیف آن خواهد شد.»

منبع: فارس

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل ایران

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی آمریکایی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • مخالفت وزیر خارجه انگلیس با اقدام علیه سپاه
  • چاپلوسی فرانسه برای تل آویو: به دنبال تحریم‌های جدید علیه ایران هستیم