Web Analytics Made Easy - Statcounter

تحلیلگران معتقدند که در صورت پیروزی همتی در انتخابات، وی «دولت سوم روحانی» را تشکیل می‌دهد.

سرویس سیاست مشرق - روزانه می‌توان از لابه‌لای گزارش‌ها و عناوین خبری رسانه‌های مکتوب و حتی غیر مکتوب، نکات قابل‌توجهی استخراج کرد؛ موضوعاتی که می‌تواند برای مخاطبین قابل‌ استفاده و محوری برای تحلیل باشد، در گزارش روزانه "ویژه‌های مشرق" نکات و تأملات قابل‌استخراج از رسانه‌ها برای مخاطبین عرضه خواهد شد؛ با   «ویژه‌های مشرق» همراه شوید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

*******

**زیباکلام: روحانی وضعیت اقتصادی را بهبود داد

«صادق زیباکلام» فعال سیاسی اصلاح طلب که پیش از این گفته بود «اگر به سال ۹۶ برگردیم باز هم به روحانی رأی می دهم» در یادداشتی در روزنامه شرق نوشت: «در نتیجه انتخاب آقای روحانی تغییرات زیادی در کشور به وجود آمد…سیاست خارجی ایران به سمت‌وسوی تنش‌زدایی پیش رفت. مذاکرات جدی بر سر مسئله هسته‌ای آغاز شد که منجر به برجام شد. وضعیت اقتصادی هم بهبود قابل ملاحظه‌ای پیدا کرد».

زیباکلام در ادامه نوشت: «اما آنچه اتفاق افتاد در چهار سال دوم آقای روحانی همچون آب سردی بر پیکر اصلاح‌طلبان بود. هیچ‌کدام از امیدها، انتظارات و توقعات آن ۲۴ میلیون رأی‌دهنده در دولت بعدی آقای روحانی تحقق نیافت. اینکه چرا این اتفاق افتاد خود حدیث دیگری است».

برخلاف ادعای زیباکلام، طولانی‌ترین رشد اقتصادی منفی سه دهه اخیر در دولت روحانی رقم خورد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، از ابتدای دهه هفتاد شمسی تاکنون، کشورمان در ۳۰ فصل با رشد اقتصادی منفی همراه شده است که ۱۲ فصل آن در دولت روحانی (۴ فصل در دولت یازدهم و ۸ فصل در دولت دوازدهم) رخ داده است.

در دولت روحانی، اشتغال خالص در مقایسه با دولت قبل حدود ۴۰ درصد سقوط کرده است. علاوه بر این دولت روحانی پس از دولت هاشمی بالاترین تورم پس از انقلاب را به مردم تحمیل کرده است.

اگر آمار نرخ بیکاری بر مبنای داده‌های صندوق بین‌المللی پول را مبنا قرار دهیم، بالاترین شاخص فلاکت در ایران به سال ۱۳۷۴ – دولت هاشمی- مربوط می‌شود زیرا در آن سال نرخ تورم به ۴۹٫۴ درصد و نرخ بیکاری به ۱۰ درصد رسید؛ بنابراین شاخص فلاکت در سال ۱۳۷۴ بالغ بر ۵۹٫۴ درصد بود.

اما نکته قابل توجه اینجاست که دولت آقای هاشمی در سال آخر کاری خود (۱۳۷۵) شاخص فلاکت را به ۳۲٫۳درصد کاهش دهد اما دولت روحانی کشور را با شاخص فلاکت ۴۶درصدی به دولت بعدی تحویل می‌دهد.  این یعنی دولت روحانی، کشور را با بدترین وضعیت شاخص فلاکت به دولت آینده تحویل خواهد داد.

بر اساس گزارش مرکز آمار، نرخ تورم سال ۱۳۹۹ در مناطق شهری کشور به ۳۶٫۲ درصد رسید. این نرخ دومین تورم بالای ایران پس از انقلاب محسوب می‌شود.

براساس آمار، قیمت اقلام خوراکی در دوره ۸ ساله دولت روحانی حدود ۷ برابر افزایش یافت. قیمت دلار در دولت روحانی ۷۸۰ درصد گران شد و خودرو حدود ۷۰۰ درصد گران شد.

قیمت مسکن در دولت روحانی حدود ۶۰۰ درصد افزایش یافت و اجاره بهای مسکن نیز در این دولت افزایش سرسام آوری داشت و عملکرد دولت روحانی در حوزه مسکن موجب شد که خانه دار شدن برای بخش قابل توجهی از جامعه تبدیل به رویاء شود.

لازم به ذکر است که در دولت یازدهم(دولت اول روحانی) اقتصاد مقاومتی در حد حرف مطرح شد، رکود بازار مسکن تداوم یافت، شاهد رشد منفی و رکورد زنی بیکاری بودیم، سرمایه گذاری داخلی و خارجی کاهش پیدا کرد، شاهد رشد جهشی نرخ ارز بودیم و بودجه جاری دولت سه برابر شد.

حامیان دولت روحانی، تورم تک رقمی (۹ درصدی) را یکی از دستاوردهای دولت یازدهم می نامند، اما باید دانست که در حوزه کنترل گرانی و سطح عمومی قیمت‌ها گروه اقتصادی دولت تنها موفق به مهار تورم شدند، اما نتوانستند جلوی گرانی کالاهای اساسی را بگیرند. بسیاری از کارشناسان درباره کاهش تورم و تک‌رقمی شدن آن در دولت تدبیر و امید هم معتقدند که پایین آمدن نرخ تورم بیشتر به دلیل رکورد اقتصادی سنگین در وضعیت موجود است.

** روزنامه حامی دولت: رویای رئیس جمهوری ظریف بر باد رفت

روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «ظلم به ظریف» نوشت: «سیدحسن خمینی امروز به‌ جای آنکه همچون سیدابراهیم رییسی یا آن ۶ کاندیدای اصولگرا و غیراصولگرای دیگرِ انتخابات خود را آماده حضور در مناظره و تکیه بر کرسی ریاست‌جمهوری کند، خارج از گود از چند و چون مملکت‌داری و حفظ احترام مردم و راه‌حل مشکلات جمهوری اسلامی می گوید؛ هرچند هیچ تضمینی وجود ندارد که شورای نگهبان او را هم به سرنوشت علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری دچار نمی‌کرد».

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «رییس بنیاد حفظ و نشر آثار بنیانگذار جمهوری اسلامی در جدیدترین اظهاراتش از ظلمی گفته که معتقد است در حق وزیر امور خارجه ایران روا شده است. وزیری که احتمال حضورش در انتخابات ریاست‌جمهوری بالا رفته بود ولی انتشار یک فایل صوتی آن هم در بدترین زمان ممکن سبب شد تا رویای رییس‌جمهوری دیپلمات در ایران حداقل برای ۴ سال و بلکه ۸ سال به دست باد سپرده شود».

قهرمان سازی و مظلوم نمایی، دو ترفندی است که اصلاح طلبان برای فرار از پاسخگویی درباره عملکرد دولت روحانی از آن بهره می برند.

شواهد و مستندات موجود حکایت از این دارد که آقای ظریف یکی از ضعیف ترین وزرای دولت روحانی و همچنین ضعیف ترین وزیر خارجه پس از انقلاب بوده است.

در دوره وزارت ظریف، در قلب راکتور هسته ای بتن ریخته شد و تاکید شد که تحریم ها بالمره لغو می شود، اما در پسابرجام شاهد افزایش تحریم های ضدایرانی بودیم.

ظریف همان وزیری است که پس از فاجعه منا مقابل امیر کویت زانو زد و رفتار بسیار منفعلی در مقابل آل سعود انجام داد و همین قصور و تقصیرها موجب شد که در مسئله فاجعه منا، جای طلبکار و بدهکار عوض شود.

در دوره وزارت ظریف برای اولین بار آمریکا- دولت باراک اوبامی مودب و باهوش- به خود جرات داد که از ورود نماینده ایران به سازمان ملل جلوگیری کرده و برچسب تروریست! به نماینده ایران بچسباند.

در دوره وزارت ظریف برای اولین بار اروپا به خود جرأت داد که یک دیپلمات ایرانی را به صورت غیرقانونی بازداشت کرده و چندین دیپلمات ایرانی را نیز اخراج کند!

در دوره وزارت ظریف، دیپلماسی منطقه ای در ضعیف ترین وضعیت خود قرار گرفت و دیپلماسی اقتصادی نیز کاملا فشل بود.

در دوره وزارت ظریف، فرانسه تنها ۴۸ ساعت پس از سفر وزیر خارج ایران به پاریس، میتینگ منافقین را برگزار کرد و آلمان نیز در کمال وقاحت از سوخت رسانی به هواپیمای حامل وزیر خارجه ایران امتناع کرد.

ظریف همان وزیری است که با ادعاهایی همچون پولشویی گسترده در نهادهای حاکمیتی ایران و ایجاد دوگانه دروغین «میدان- دیپلماسی» ذوق زدگی رسانه های معاند را در پی داشت.

** «صدای سوم» همان «دولت سوم روحانی» است

روزنامه سازندگی برای چندمین روز متوالی، صفحه اول خود را به صورت کامل به «عبدالناصر همتی» اختصاص داد و با تیترهای «صدای سوم»، «همتی زیر تیغ»، «با سانسور مخالفم»، «حملات اصولگرایان به عبدالناصر همتی اوج گرفت» و...از این کاندیدای اصلاح طلب که از اعضای کابینه روحانی نیز بوده است، حمایت کرد.  

این روزنامه اصلاح طلب، همتی را «صدای سوم» نامیده است، صدایی که مستقل است و به دو حزب اصلی یعنی اصولگرایان و اصلاح طلبان تعلق ندارد. اما برخلاف این ادعا، اتفاقا همتی نماینده ویژه دولت روحانی در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ است.

تحلیلگران معتقدند که در صورت پیروزی همتی در انتخابات، وی «دولت سوم روحانی» را تشکیل می دهد. برخی رسانه ها پیش از این گمانه زنی کرده بودند که اگر همتی رئیس جمهور شود، «اسحاق جهانگیری» را به عنوان معاون اول انتخاب خواهد کرد.

همتی به دلیل اختصاص ندادن ارز به نهاده ها، یکی از بانیان اصلی گرانی مرغ و صف های طویل خرید مرغ در ماههای اخیر بوده است. وضعیت غیرقابل قبول در بورس، افزایش قیمت نرخ ارز، ایجاد تورم بیش از ۴۰ درصدی، چاپ پول بدون پشتوانه، افزایش رشد نقدینگی، سقوط ارزش پول ملی و...تنها بخشی از کارنامه ضعیف و غیرقابل دفاع همتی در ریاست بانک مرکزی است.

همتی در روزهای اخیر بجای پاسخگویی درباره عملکرد خود و ارائه برنامه کاربردی برای برون رفت از وضع فعلی، دقیقا مشابه اقدامات روحانی سعی در ساخت دوگانه های کاذب در موضوعاتی همچون حجاب و فیلترینگ دارد.  

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا فلسطین ویژه های مشرق انتخابات ریاست جمهوری 1400 انتخابات 1400 سازمان ملل عبدالناصر همتی دولت دوازدهم علی لاریجانی آل سعود فیلترینگ اصلاح طلبان اصولگرایان جهانگیری محمد جواد ظریف دولت روحانی دولت تدبیر و امید صادق زیباکلام اقتصاد مقاومتی اسحاق جهانگیری آلمان برجام سیدحسن خمینی شورای نگهبان زیباکلام روحانی مرکز آمار ویژه های مشرق کابینه روحانی ویژه های مشرق سید حسن خمینی هاشمی مسئله هسته ای روزنامه شرق نرخ تورم اروپا بانک مرکزی دولت سوم روحانی سید ابراهیم رئیسی دوره وزارت ظریف دولت روحانی شاخص فلاکت اصلاح طلب رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۴۰۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم

ضیافت شام پر زرق و برق جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا با خبرنگاران و سیاستمداران و کمدین‌های سرشناس شنبه شب در حالی برگزار شد که مخالفان جنگ غزه در بیرون سالن شعار می‌دادند.

به گزارش یورونیوز، در حالی که بسیاری از میهمانان در میان شعار‌های «شرم بر شما» و «فلسطین را آزاد کنید»، خود را به محل رویداد رساندند، جو بایدن از در دیگری به مراسم رسید و در طول سخنرانی‌اش هیچ اشاره‌ای به جنگ اسرائیل با حماس نکرد.

روز شنبه ۲۷ آوریل (۸ اردیبهشت) معترضان در بیرون محل برگزاری مراسم در هتل هیلتون واشنگتن تجمع کرده بودند و تصاویر ۱۲۵ خبرنگار کشته شده در جنگ غزه را در بیرون ساختمان به نمایش گذاشتند.

معترضان یک پرچم بزرگ فلسطین را نیز از پنجره‌ای بر روی نمای بیرونی هتل به نمایش درآوردند.

اما شرکت‌کنندگان در ضیافت سالانه رئیس جمهوری نیز حرفی از جنگ غزه نزدند. بایدن نیز از این فرصت تنها برای شوخی و هشداردهی در مورد مبارزه دونالد ترامپ برای بازپس‌گیری منصب ریاست جمهوری استفاده کرد.

او در بخشی از سخنانش با اشاره به رئیس جمهوری پیشین آمریکا، او را «دون چُرتی» نامید و گفت: «بله، سن هم مطرح است. من آدم بالغی هستم که دارم با یک بچه شش ساله رقابت می‌کنم.»

«چرتی» لفظی است که دونالد ترامپ برای خود بایدن به کار می‌برد.

بایدن ۸۱ ساله افزود: «معاون من در واقع از من حمایت می‌کند، اما مایک پنس، معاون پیشین ترامپ، ازتأیید او برای نامزدی در انتخابات خودداری کرده است.»

وی در سخنرانی ده دقیقه‌ای‌اش، با اشاره به خطر روی کار آمدن دوباره ترامپ ۷۷ ساله، بخش مهمی از اظهارات غیرشوخی‌اش را به «تهدید جدی علیه دموکراسی» اختصاص داد. او با یادآوری پرونده اتهامی ترامپ در پیوند با پرداخت حق‌السکوت به استورمی دنیلز، هنرپیشه پورن، گفت: «دونالد اخیرا روز‌های سختی را پشت سر گذاشته است که می‌شود اسمش را گذاشت طوفانی.»

«استورمی» در زبان انگلیسی به معنی «طوفانی» است.

دونالد ترامپ که بر خلاف سنت رایج، هیچ گاه در طول حضورش در کاخ سفید این مراسم شرکت نمی‌کرد، در ضیافت شنبه شب نیز حضور نداشت.

در این مراسم، یکی از معدود موارد اشاره به جنگ غزه از سوی کلی اودانل، رئیس انجمن خبرنگاران مطرح شد که به طور گذرا کشته شدن حدود صد خبرنگار در جنگ ۶ ماهه اسرائیل علیه حماس در غزه را یادآوری کرد. اودانل در شبی که تا حد زیادی به روزنامه‌نگاری اختصاص داشت، از خبرنگارانی که در سرتاسر جهان بازداشت شده‌اند، از جمله ایوان گرشکویچ در روسیه و آستین تایس که گمان می‌رود در سوریه بازداشت شده باشد، یاد کرد. خانواده‌های هر دو خبرنگار مانند ضیافت‌های قبلی در این مراسم حضور داشتند.

سازمان‌دهندگان تظاهرات در بیرون هتل هیلتون گفتند که هدف آن‌ها جلب توجه به تعداد بالای روزنامه‌نگاران فلسطینی و سایر روزنامه‌نگاران عرب است که از زمان آغاز جنگ در ماه اکتبر توسط ارتش اسرائیل کشته شده‌اند. بیش از ده‌ها روزنامه‌نگار در غزه هفته گذشته نامه‌ای نوشتند و از همکاران خود در واشنگتن خواستند که این ضیافت شام را به طور کامل تحریم کنند.

در آن نامه آمده بود: «تلفاتی که صرفا به خاطر انجام وظایف خبرنگاری به ما تحمیل می‌شود، سرسام‌آور است. ما در معرض بازداشت، بازجویی و شکنجه توسط ارتش اسرائیل هستیم، همه این‌ها به دلیل "جنایت" صداقت روزنامه‌نگاری است.»

دیگر خبرها

  • کنایه بایدن به ترامپ: با یک بچه ۶ ساله رقابت می‌کنم
  • خوش خدمتی عجیب نشریات زنجیره‌ای به دلالان و فراریان مالیاتی دانه درشت
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • قالیباف به بانک مرکزی اولتیماتوم داد
  • ایران تحریم‌ناپذیر است
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی شده بود
  • جمهوری اسلامی تحریم‌ناپذیر است
  • ایران می‌تواند با صدور خدمات فنی و مهندسی، در توسعه سریلانکا مشارکت کند
  • رئیس‌جمهور: اراده ایران و کشورهای آفریقایی در جهت توسعه روابط اقتصادی است