Web Analytics Made Easy - Statcounter

  به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، بیر طویل یا بئر طویل ناحیه‌ای به مساحت ۲۰۶۰ کیلومتر مربع بین مرز سودان و مصر است که تحت قیومیت هیچ کشوری نیست. با وجود شکل چهار ضلعی این ناحیه گاهی مثلث بیر طویل نامیده می‌شود.

بیر طویل به خاطر نزدیکی به محل زندگی طایفه آبابدا در ناحیه آسوان مصر، در سال ۱۹۰۲ تحت قیومیت دولت مصر قرار گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین زمان ناحیه مثلث حلایب از شمال و شمال شرقی بیر طویل تحت قیومیت سودان اعلام شد چون طوایف این ناحیه از اهالی سودان بودند.

بیشتربخوانید

اسرارآميزترين و مرموزترين مكان های روی كره زمين+ تصاوير

این دو ناحیه در یک ناحیه چهارضلعی کوچک هم مرز بودند. اگرچه مصر همچنان این ناحیه را تحت اداره خود دارد اما این ناحیه در هیچ یک از نقشه‌های دولتی به عنوان بخشی از مصر مشخص نمی‌شود.

کم و بیش یکی از آرزوهای هر انسانی این است که دست کم یک نقطه از این جهان هم به اسم او باشد. کشورها هم همین طور، آنها می‌خواهند که قلمروی حکومتشان هر روز توسعه پیدا کند. بنابراین در رسیدن به این هدف هر چه که از دستشان بیاید را انجام می‌دهند. اما یک نقطه روی زمین هست که هیچ کس حاضر نیست مسئولیت مالکیت آن را بر عهده بگیرد و صاحب آن باشد! عجیب به نظر می رسد اما واقعیت دارد!

بئر طویل کجاست ؟

ناحیه‌‌ای به وسعت ۲۰۶۰ کیلومتر مربع در آفریقا و در ساحل نیل یا دقیق‌تر بگوییم در مرز سودان و مصر که تحت قیومیت هیچ کشوری در جهان نیست و به شکل چهار ضلعی است که نام این زمین بیر طویل یا بئر طویل است. اگرچه که این ناحیه چهار ضلعی است اما گاهی مثلث بیر طویل هم به آن می‌گویند.

مصر هنوز این منطقه را تحت کنترل و اداره خود دارد ولی در هیچ نقشه‌ دولتی بخشی از مصر به حساب نیامده است. این ناحیه از معدود نقاط جهان است که تحت قیومیت هیچ کشوری قرار نیست.

در حال حاضر بئر طویل چه سرنوشتی دارد ؟

آیا کسی حاضر شده مالکیت آن را رسما به عهده بگیرد؟ بیابانی که اگر فردی اهل طبیعت‌گردی و دوستدار جاذبه‌های صحرا و بیابان باشد قطعا آرزو می‌کند که این منطقه مال او باشد تا بتواند با خیال راحت و بدون هیچ دغدغه‌ای در این بیابان روزگارش را سپری کند و در خلوتش کمی روح و روانش را به صحرا بسپارد و از سکوت و تنهایی و آرامش محیطش تا می‌تواند لذت ببرد.

اما خب این فقط در حد رویا و آرزو است و چنین چیزی برای خیلی‌ها میسر و ممکن نیست! جالب است بدانید که اولین بار سال ۲۰۱۴ بود که معلوم شد بئر طویل بی‌صاحب است.

اگرچه که در طی تاریخ حکومت‌ها تلاش زیادی کردند تا بر این منطقه ادعای مالکیت داشته باشند اما هیچ‌وقت این مساله میسر نشد و این دولت‌ها به خواست و آرزوی دیرین خود نرسیدند و تا امروز تنها سرزمین این دنیا است که از دست تسلط و زیاده‌خواهی حکومت‌های استعمارگر و توسعه‌طلب جان سالم به در برده و از رنگ و بوی نهادهای سیاسی و حکومتی در آن خبری نیست و همچنین هیچ نیروی نظامی در آن وجود ندارد، چقدر رویایی و دل انگیز!

گویا اخیرا این سرزمین بکر و ناب صاحب پیدا کرده و مردی آمریکایی تبار به بئر طویل رفته و پرچمی را که با فرزندانش تهیه کرده بود به نشان فتح و مالکیت در آن جا قرار داده است و استقلال این سرزمین را رسما اعلام کرده و دخترش را ملکه بئر طویل معرفی کرده است. این مرد و دخترش یک شبه ره صد ساله پیموده و بدون جنگ و درگیری و خونریزی به مقام والایی رسیده و ملکه یک سرزمین بی‌صاحب شده.

این مرد آمریکایی هدفش از این کار را خوشحال کردن دخترش بیان کرده و گفته که آرزوی دختر من در زندگی‌اش همیشه این بود که ملکه یک سرزمین باشد و من هم خواستم این آرزو را برآورده کنم!

منبع: دلگرم 

انتهای پیام/

 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مناطق گردشگری جالبترین ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۲۷۵۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟

مرکز آمار در آخرین گزارش خود اقدام به انتشار نرخ بیکاری زمستان ۱۴۰۲ کرده است. شواهد آماری حاکی از آن است که در زمستان ۱۴۰۲ از مجموع ۲۶ میلیون و ۴۶۲ هزار و ۵۴۰ فرد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار داشته و با این هدف به جست‌وجوی شغل پرداخته‌اند، ۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۹۵۴ نفر بیکار مانده‌اند.

روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: بر این اساس نرخ بیکاری در زمستان سال گذشته به ۸.۶درصد رسیده است. این رقم در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کاهش ۱.۱ واحد درصدی را تجربه کرده است. اما نکته مهم‌تر، روند رو به کاهش بیکاری «جوانان» است. البته تعریف «جوانان» در گزارش مرکز آمار، جمعیت ۱۵ تا ۲۴ سال جویای کار است.

مرکز آمار نسبت میان این دسته از جمعیت به کل جمعیت فعال را «جمعیت جوان» محسوب می‌کند. همان‌طور که در نمودار پیوست این گزارش دیده می‌شود نرخ بیکاری جوانان از سال ۹۵ تا سال گذشته روندی رو به کاهش داشته است، به ‌طوری که از ۲۸.۱درصد در زمستان ۱۳۹۵ به ۲۲.۵درصد در زمستان ۱۴۰۲ رسیده است. البته برخی تحلیلگران بازار کار، افت نرخ بیکاری جوانان را به دلیل بیشتر شدن جمعیت غیرفعال در بازار کار عنوان می‌کنند، ضمن اینکه در نمودار پیوست نیز مشخص است که نرخ بیکاری جوانان در زمستان سال گذشته دوباره رو به افزایش گذاشته، اما باید توجه داشت که بازار کار در ایران عمدتا یک «بازار فصلی» محسوب می‌شود و برای مقایسه بهتر، عموما آمارهای بیکاری با آمار فصل مشابه مقایسه می‌شود. فصلی بودن بازار کار به این معناست که شاخص‌های آن تحت‌تاثیر تغییرات فصلی قرار می‌گیرد، زیرا رونق و افول بسیاری از مشاغل وابسته به فصل‌های سال است. به ‌طور مثال در فصل تابستان که رونق برداشت محصولات کشاورزی و باغداری است، معمولا نرخ بیکاری در بخش کشاورزی کاهش پیدا می‌کند. از آن سو در فصل زمستان که عمده فعالیت‌های بخش خدمات با رکود مواجه شود، نرخ بیکاری نیز در این بخش بالاتر می‌رود، بنابراین ابتدا باید پذیرفت که اشتغال در ایران یک موضوع «فصلی» است و بعد از آن به بررسی تحولات آن پرداخت. اما فارغ از اینکه در زمستان سال گذشته، ‌نرخ بیکاری جوانان ۱۴ تا ۲۴ ساله رو به افزایش گذاشته، اما بررسی روند سال‌های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۲ نشان می‌دهد که نرخ بیکاری جوانان در این مدت از ۲۸.۱درصد به ۲۲.۵درصد رسیده و طی یک بازه ۷ ساله، ۵.۶ واحد درصد افت کرده است. بنابراین می‌توان گفت بیکاری این قشر در سال‌های اخیر کاهش یافته است.

روندها رو به کاهش است

افت نرخ بیکاری در جوانان ۱۵ تا ۲۴ سال را از طرفی می‌توان به علت نیاز بازار کار به نیروی جوان و حرکت مشاغل به سمت فضای نو و تناسب بیشتر آنها با مهارت‌های به‌روزتر دانست. از طرف دیگر اما این موضوع را نیز باید درنظر گرفت که کاهش نرخ بیکاری لزوما به معنای اشتغال بیشتر نیست، زیرا نرخ بیکاری به معنای تعداد جمعیت بیکار در جمعیت فعال در بازار کار است و منظور از جمعیت فعال در بازار کار افرادی است که شاغل یا در جست‌وجوی شغل هستند، بنابراین می‌توان گفت فردی که از شمار بیکاران خارج شده یا شاغل شده ‌یا به ‌طور کلی از بازار کار خارج شده است.

خروج از بازار کار در سن جوانی نیز دلایل متفاوتی می‌تواند داشته باشد؛ تمایل به مهاجرت، دستمزدهای پایین و شرایط کاری نامناسب و علاقه به ادامه تحصیل را می‌توان از دلایل این امر ذکر کرد.

تک‌رقمی شدن نرخ بیکاری در ۲۱ استان

نرخ بیکاری یکی از شاخص‌های مهم بازار کار است که نشان می‌دهد از مجموع افراد ۱۵ ساله و بیشتری که تمایل به کار کردن داشته و در این راستا اقدام به جست‌وجوی شغلی کرده‌اند، چه تعداد موفق به یافتن کار نشده و ناکام مانده‌اند. در زمستان ۱۴۰۲، نرخ بیکاری در ۱۵ استان کشور بیشتر از میانگین کل کشور بوده است.

استان «کرمانشاه» با ثبت نرخ بیکاری ۱۷.۴درصدی، بیشترین سطح این رقم را در بازه زمانی بررسی شده داشته است. این رقم نشان می‌دهد که در استان کرمانشاه از هر ۱۰ فرد جویای کار تقریبا دو نفر موفق به پیدا کردن یک کار شده‌اند. در این فهرست پس از کرمانشاه، استان‌های «کردستان»، «اردبیل»، «لرستان»، «خوزستان»، «سیستان و بلوچستان»، «گلستان»، «خراسان شمالی»، «هرمزگان» و «کرمان» با نرخ بیکاری بیشتر از ۱۰درصد قرار گرفته‌اند. در باقی استان‌های کشور این رقم کمتر از ۱۰درصد گزارش شده است. «خراسان جنوبی» با کسب نرخ بیکاری ۵درصدی و «قزوین» با قرارگیری بر پله ۴.۷درصدی کمترین نرخ بیکاری را در آخرین فصل از سال گذشته تجربه کرده‌اند.

نرخ بیکاری ۲۰ استان پایین آمد

مقایسه تغییرات نرخ بیکاری ۳۱ استان کشور در زمستان سال گذشته با زمستان سال ۱۴۰۱ حاکی از همسو شدن روند تغییرات نرخ بیکاری در ۲۰ استان کشور با تغییر نرخ بیکاری کل کشور است. به بیان دقیق‌تر در زمستان سال گذشته نرخ بیکاری ۲۰ استان کشور در مقایسه با زمستان ۱۴۰۱ کمتر شده است. همچنین این نرخ در استان اصفهان بدون تغییر مانده است. استان خراسان شمالی با ثبت افزایش
۳ واحد درصدی بیشترین افزایش و استان کردستان با سقوط ۶.۲ واحد درصدی بیشترین کاهش را نسبت به دیگر استان‌ها به ثبت رسانده‌اند.

نرخ بیکاری ۱۴۰۲ در نقطه ۸.۱درصد ایستاد

البته برای تجزیه و تحلیل بهتر از وضعیت بازار کار در سال ۱۴۰۲ باید منتظر گزارش‌های مفصل مرکز آمار بود، اما به نظر می‌رسد که در سال گذشته، بازار کار نسبت به سال‌های پیشین خود روند مناسب‌تری را طی کرده است. وب‌سایت اکوایران از شاخص‌های عمده بازار کار در این سال برآورد کرده که نرخ مشارکت به ۴۱.۳درصد رسیده است. به بیان دیگر ۴۱.۳درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور در تلاش برای یافتن شغل هستند که یا به نتیجه رسیده و شاغل شده‌اند یا اینکه هنوز شغل مدنظر خود را پیدا نکرده و بیکارند. ازسوی دیگر ۵۸.۷درصد از جمعیت بالای ۱۵ سال کشور از یافتن شغل ناامید شده‌اند و در جمعیت غیرفعال قرار گرفته‌اند. جمعیت فعال از افرادی تشکیل شده که به دنبال کار هستند، حال ممکن است در این جمعیت برخی شاغل و برخی بیکار باشند. درنتیجه می‌توان گفت جمعیت فعال از دو دسته جمعیت شاغل و بیکار تشکیل شده است. نسبت جمعیت بیکار به جمعیت فعال، نرخ بیکاری را ساخته و نسبت جمعیت شاغل به جمعیت فعال نرخ اشتغال در کشور را می‌سازد.

دیگر خبرها

  • توقف صادرات مقاطع طویل لوله و پروفیل فولادی با الزام برگشت ارز
  • کشف معماری ۴۵۰۰ ساله در شرق ایران
  • تصاویر نقشه‌های تاریخی و مشهور جهان؛ اعراب درخشش نام خلیج‌فارس را ببینند
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به کدام استان؛ روندها رو به کاهش به چه معناست؟
  • بیشترین نرخ بیکاری متعلق به این استان کردنشین است
  • گرده افشانی ۲ هزار و ۴۵۰ هکتار از نخلستان های خفر
  • شلوار عجیب و غریب کیم جونگ اون سوژه رسانه‌های جهان شد + تصاویر
  • کارواش های منطقه یک تهران زیر ذره بین بازرسان
  • ضرورت حفظ یکپارچگی شهر ری در تقسیمات کشوری
  • ماجرای عجیب گم شدن یک حلقه ازدواج